George Saint Pierre parcursul kyokushin-MMA


George Saint Pierre este un sportiv care progreseaza cu fiecare luptă, din lupta în lupta vedem un nou ,,model,, mai performant, un salt calitativ atît pe plan fizic cit şi tehnic. Are tot timpul ce contrapune adersarului sau. Fiecare înfrîngere înseamnă o nouă etapă, călire, revenind de fiecare dată, în forţă. A avut două înfrîngeri care ulterior au fost revanşate. Datorită talentului înăscut, efortului suprauman de la antrenamente GSP a ajuns la un nivel de neîntrectut pentru ceilalti.
Victoriile sale sunt incontestabile, domină pe parcursul tuturor rundelor, nelăsînd nici o şansă oponenţilor.În rare cazuri rămîne satisfăcut de prestaţia sa, chiar în lupta împotriva lui Dan Herdy.
,,Nu mi-a plăcut, am cîştigat, dar am putut să fac mai mult, de aceia nu sunt multumit.Vrau ca victoriile să fie clare, indiscutabile,,


,,Copilul de aur a MMA"-cum este supranumit. Înafară de cariera fenomenala în MMA, implicit UFC, GPS mai este un personaj pozitiv şi în viaţa de zi cu zi, aidioma unui erou din poveste care se confruntă cu răul, şi de fiecare dată iese învingător. Este de menţionat că niciodată nu se supraapreciează în raport cu adversarii care adesea obişnuiesc să împroaşte cu cuvinte neghioabe, răfuinduse. Este un exemplu pentru ceilalti.


Copilaria lui GSP a fost una grea. Sa născut pe 19 mai 1981 în Sint Isidor, şcoala se afla într-o regiune periculoasă, de multe ori era jefuit de către colegi. Întro zi hotărăşte să pună punct fărădelegilor înscriînduse la kyokushinkai, stilul care ia pus bazele formîndul ca luptător redutabil.
,,Kyokushinkaiul ma disciplinat, ma învăţat să gîndesc, să anticipez lupta,,

După moartea antrenorului său GPS iş-i mai preia în arsenalul sau jiu-jitsu,box,muy-thai.
Pînă la cariera sa de luptător profesionist MMA, a lucrat paznic într-un night club, trebuia sa-şi achite învăţătura.
Înainte de disputa cu B.J.Penn, UFC-58, sa antrenat cu Renzo Garcie ,,jiu-jitsu-academy,, în New-York. Pe 21 iulie 2006 obţine centura cafenie la jiu-jitsu de la nimeni altul ca Garcie. În prezent este deţinătorul centurii negre.Actualmente se antrenează cu Rashad Evans, Nathan Marquardt,Keith Jardine in academia lui Jackson ,, Submmision Fighting,, din New-Mexico. GPS mai este antrenat de Kru Piul Urse specialist în Muy-thy, sala Watt din New-York.

Lau inspirat mult luptele lui Garcie din 1991 UFC-1, în mare măsură aceasta la determinat să lupte în octagon. Debutează pentru prima dată ca professional contra lui Ivan Menjiver-duelul se termină cu knockout în prima rundă. Urmatoarele patru lupte au avut aceiasi soartă, două din ele sau terminat cu "armbar" două –knockout.
Urmează debutul în octagon ce a avut loc pe 31 ianuarie 2004 la UFC-46, unde îl învinge pe Kara Parysian ,,geniul judo,, la decizia unanimă a arbitrilor, şirul reuşitelor continua, UFC 48 contra Jay Hieron minutul 1.42.
În lupta pentru titlul de campion a organizaţiei, UFC-50 îl va întilni pe Matt Hughes aici se înregistrează primul eşec dn cariera lui GPS.
La UFC-52 într-o încăierare pe viaţă şi pe moarte este învins Jasin Miller, cu 4 luni mai tîrziu un nou triumf, în faţa lui Frank Trigg, guiletina în prima rundă.

La UFC 56, GPS îl va întîlni pe viitorul campion lightweight Sean Shrek, seria nimicitoare cu mîinele şi coatele pe finalul rundei a doua îş-i spun cuvîntul, în cele din urmă acesta capitulează.


Cea mai dificilă luptă din cariera a fost la cea dea 58 ediţie UFC contra ex-campionului B.J Penn, rezultatul a fost dat în favoarea lui GPS la decizia arbitrilor.

Trecînd cu success de toate barierile, începe să se contureaze drumul spre titlu de campion, acum ca niciodată visul poate deveni realitate, dar numai trecînd iarăşi de Matt Hughes pentru aş-i adjudeca dreptul de a lupta pentru titlul de cel mai bun din categoria lightweight. Lupta se desfăşoară sub dominarea covîrşitoare a lui GSP, în minutul 2 campionul este trimis la podea.Rezultatul următoarei dispute şochează prin impreviziabilitatea sa, GPS-pierde lupta accidental de la Matt Serra.
Revanşa a avut loc pe 19 aprilie 2008 în care sa întîmplat ceia ce era şi firesc, centura de campion revine din nou în mîinele celui mai putrenic, GPS. De a lungul a două runde el a demonstrat tuturor: fanilor, criticilor, însuşi lui Matt Serra cine este campionul cu adevarat.
Bătalia a luat sfîrsit in parter GPS bombardîndu-l cu lovituri de genunchi în abdomen, Serra nu mai este în stare să continue...


Ţelul este atins, însă conştientizează preţul enorm pe care la plătit pentru a ajunge sus, şi cît de uşor poţi să cazi, să-ţi pierzi titlul, deoarece divizia în care se luptă este considerată de-a dreptul cea mai puternică din UFC, sunt o mulţime de luptatori de top şi nimeni din ei nu sunt dispuşi să cedeze.Unul din aceştia este Jon Fitch, urmatorul adversar, la acel moment avea déjà 16 victorii.
Jon Fitch-face parte din aşa numita categorie “noii luptători ai MMA” un luptător universal.

Special pentru aceasta întilnire GPS pleaca în Brazilia la antrenemente, pentru a-şi perfecţiona tehnicile de parter, Jiu-jitsu.
Pe data de 8 august 2008 am fost martorii a celor 5 runde de măcel, 5 runde de pressing total a lui George, pe alocuri ţi se părea ca nu mai are sens sa continue, fiind călcat în picioare, este de menţionat dîrzenia, spiritul neclintit de care a dat dovadă Jon Fitch.

“Am încercat sa-mi adjudec victoria cît mai repede posibil, însă nu-l putea opri nimeni, asemenea unui Terminator”.GPS demonstreaza înca odata supremaţia în faţa neastîmpăratului B.J Penn, dorind cu orice prêt să ia revanşa dupa înfrîngerea de acun 3 ani, primele patru runde sau petrecut sub dictantul lui GSP, nelăsîndui nici o şansă, la 5 runda este oprit de propria echipa.

,, Încerc să nu risc,de fiecare dată cînd intru în octagon, conştientizez că viaţa-mi în pericol, pentru mine e important să aplic lovituri, nepermiţîndui să mă lovească, niciodata nu fac din aceasta un joc al hazardului,,

,, Evit riscurile, nu mă arunc cu lovituri la întîmplare,încerc să-mi controlez mişcările, explodînd cu lovituri precise, pe neaşteptate.


,,Sunt campion nu pentru ca sunt cel mai rapid, cel mai bun în parter, cel mai tehnic, sunt campion pentru ca mă lupt cu cap,,.


,,Pentru a reuşi, trebuie să te cunoşti pe tine însuţi, să-ţi cunoşti adversarul, punctele slabe facînduţi un plan, reieşind din asta. De fiecare dată analizez pe cei care terbuie sai confrunt. Acesata im-i conferă un avantaj psihologic cît şi fizic, pot să manipulez.Cea din urma lupta disputată a însemnat şi ultima tentativă de ai lua centura de campion, care eşuează, Dan Hardy este învins.

-Pe finalul carieirei, aş vrea să fiu antrenor sau profesor, îmi plac copiii.

-deocamdată, nu am întemeiat familie, dorm nopţile îmbrăţişîndumă cu centura de campion.

- apare în filme, reclame.

-adoră Montereal-ul cu diversitate climaterică, vara-plajă, iarna-hockei.

-vorbeşte cu un accent, iţi vine să rîzi, posedă engleza, e uşor de înţeles.
Statistica luptelor: 20-2-0

OSU !!!Sursa
2010-09-27 04:28:26Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

09:41:14Independentul Mihai Polițeanu este noul primar ales al Municipiului Ploiești —» Curaj.TV | Media alternativă
14:58:33O vacanță de vis pentru copii —» BiblioCity
14:24:13Verile pline de cunoaștere în Universul STREAM la Bibliotecă —» BiblioCity
10:22:10Protest la Parlament pentru cetățenie fără birocrație —» Curaj.TV | Media alternativă
18:18:10DIALOG DESPRE AVANGARDĂ —» Leo Butnaru
10:39:06The Red Can Diet Culture Popular in Korea —» Curat Murdar, Coane Fanica
10:53:32Luni, W17 – Coolplay —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
20:34:25Nu o sugestie, doar o mirare —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
16:55:00AI powered human greed (2) —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
14:08:02Întâlnirea cititorilor cu scriitorul Grigore Chiper —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
10:49:56Întâlnire cu scriitoarea Maria Pilchin —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:36:59STELE DE MARE —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:23:25Este sau nu Dodon trădător de țară? Asta și alte câteva întrebări de precizare. Retorice, desigur —» Nicolae Federiuc
05:44:47SCRISORI DE MAI - ECOURI BISTRIȚENE —» Leo Butnaru
19:38:32fetele —» turn up the silence
08:42:42,,Comunitatea mea în obiectiv european” - Totalurile concurs de postere —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
17:14:02Vine schimbarea. Din lac în puţ. —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
15:28:30Românii din Republica Moldova nu sunt „diasporă”, ci parte aproape integrantă a României. Votul de ieri a arătat asta —» Nicolae Federiuc
14:09:32Opera este cununa tuturor muzelor… —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
10:43:53Zilele Arghezi —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
02:38:55".....she'll be on drugs, I'll be drunk, it'll be just like old times..." —» turn up the silence
18:03:00Află singur gradul de evoluție spirituală cu care te-ai încarnat —» codul omega
17:31:53AI powered human greed (1) —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
17:43:002026 – război civil, revoluție sau război mondial? —» codul omega
16:30:17UN ALTFEL DE RĂZBOI —» Andrei LANGA. Blogul personal