WebTop 2009 Moldova, Ediţia a 8-a

WebTop MoldovaWebTop este un concurs în care se întrec cele mai bune site-uri din Moldova, pentru a fi recunoscute de juriul şi utilizatorii internetului ca cele mai importante site-uri de pe meleagurile mioritice.

Frumos început, ar fi fost el, dacă nu participam şi eu la ediţiile anterioare ale acestui concurs, astfel am avut ocazia să privesc din interior (ca participant) desfăşurarea lui.

Pentru cei care nu cunosc în detalii ce se petrece în ziua decernării premiilor, voi încerca să vă povestesc în cîteva fraze.

Prima dată cînd am participat la concurs, prin 2006, gala de premiere s-a desfăşurat la teatrul Mihai Eminescu. Eram student atunci, şi ca toţi bravi studenţi umblam şi eu aşa pe nemîncate, veşnic flămînd. În ziua desfăşurării WebTop am venit mai devreme, nu ştiam cu ce se mănîncă toată chestia asta, am intrat în sală, trebuie să precizez că accesul la WebTop se efectuează numai pe baza invitaţiilor, acolo am văzut aranjate mese, cu mîncare şi băutură! Iaca fericire pe capul bietului student. Am intrat în sala de prezentare şi a început gala de premiere. Pe atunci se dădeau premii băneşti, acum nu ştiu cum va fi. Totul avea să fie bine dacă nu „artiştii” care au fost chemaţi să mai recreeze publicul, din păcate cîntau cu fonograma, Ion Suruceanu şi alte păpuşi a scenei moldoveneşti, unul din ei s-a încumetat să nu ajungă la timp la microfon, iar glasul lui deja se auzea în sală. Bine că băiatul „cînta la sfîrşit”, oamenii au avut posibilitatea să iasă din sală, mai departe de aşa rahat.

Nimic nu am cîştigat la acea ediţie.

Ediţia din 2007 a fost mai bună din punct de vedere organizatoric. A avut loc la Ginta Latină, iarăşi cu multă mîncare şi băutură! Glamour… Of ce bine am mai mîncat bietul student şi atunci. Atunci a cîntat Geta Burlacu, iar la sfîrşit în hol au cîntat băieţii de la Snails, evident că au cîntat live. Din păcate la această ediţie nu se mai dădeau premii băneşti. Mai bine economiseau din organizarea şi răsplăteau financiar…

Iarăşi nimic nu am cîştigat.

Ce a unit aceste două ediţii şi mai ales ultima, la care acest fenomen a fost cel mai evidenţiat? Evident că cumătrismul nostru brav, cît de straniu nu ar suna dar premiile au fost luate de către sponsorii acelei ediţii, plus încă ceva site-uri suspecte, care nu merită deloc aşa distincții.

Eu consider că aşa tip de concurs este necesar pentru Moldova, descoperi noi site-uri, iar dacă nu te apreciază încerci să-ţi analizezi erorile şi neajunsurile pentru a fi crectate.

Anul acesta nu ştiu ce va fi, cum se va desfăşura, dar voi participa iarăşi la el, iar toate gîndurile negative şi pozitive vor fi incluse în acest blog. Voi înscrie în concurs două site-uri, despre care veţi afla mai tîrziu cînd le voi face şi o analiză în comparaţie cu alte site-uri concurente.


Sursa
2010-01-16 13:37:50Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
14:35:20Caleidoscop cultural. Februarie, 2023 —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:55:12ALEXANDRU COSMESCU - MENTOR AL TINERILOR SCRIITORI BASARABENI —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru