251820 cazuri COVID-19 în Moldova
4016 – cazuri active
241912 – cazuri vindecate
5892 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 6 mai 2021 ora 05:21


Nexus One

Angajaţii Google se numără în prezent printre cei mai invidiaţi oameni din lume. Nu pentru simplul fapt că lucrează la Google. Nici pentru salariile pe care le au. Nici pentru sala de sport la care se duc în timpul programului şi nici pentru zecile de feluri de mâncare din care pot alege când servesc prânzul la serviciu. Sunt invidiaţi pentru că ei, angajaţii Google, au primit în teste telefonul Google, numit Nexus One sau Passion.

În ultimii ani s-a tot scris despre un posibil telefon Google. Şefii companiei americane au negat însă de fiecare dată existenţa unui astfel de telefon. Când a fost anunţat sistemul de operare Google Android, lumea s-a liniştit crezând că mult mediatizatul telefon este, de fapt, un sistem de operare.

Zvonurile au reapărut brusc în ultimele zile, alimentate de mărturiile postate pe Twitter de către unii din angajaţii Google. Şi, surprinzător, Google a confirmat testarea unui aşa-numit Google Phone. Aşadar, telefonul Google nu este doar o nălucă. Există şi va fi lansat în viitorul apropiat pe piaţă.

Piese de puzzle

Deşi a confirmat existenţa telefonului, Google refuză deocamdată să facă publice informaţii referitoare la acest teminal. Tot ce avem la ora asta sunt date sporadice, piese de puzzle, care vin de la angajaţii Google care au primit în teste dispozitivul.

Iată ce se ştie la ora asta despre misteriosul telefon al celor de la Google:
  • Numele vehiculate sunt Nexus Phone şi Passion. Niciunul nu este bătut în cuie.
  • Este produs de HTC.
  • Va fi vândut online, direct de Google. Asta cel puţin la început. Este posibil ca mai apoi să fie comercializat "la liber" de diverşi operatori GSM. Aşadar, nu va fi blocat într-o anumită reţea.
  • Dispune de o versiune de Android diferită de cele cunoscute până acum.
  • Este foarte rapid.
  • Se bazează pe un procesor Snapdragon, probabil la 1 GHz.
  • Este mai subţire decât iPhone.
  • Touchscreen-ul este de tip OLED şi are o rezoluţie mare.
  • Nu are tasatură fizică.
  • Are două microfoane. Al doilea, plasat pe spatele dispoziviului, va avea rolul de a estompa zgomotul de fond.
Întrebări?

Cele câteva informaţii pe care angajaţii Google le-au făcut publice, ne lămuresc asupra unor aspecte, dar, pe de altă parte, ne fac să ne punem alte întrebări. Unele dintre ele chiar retorice. De exemplu, de ce se numeşte (metaforic) Google Phone dacă este produs de HTC?

Poate că numele de Google Phone nu are nicio legătură cu producătorul dispozitivului. Poate că se numeşte aşa pentru că va oferi o integrare strânsă cu serviciile Google şi că acestea vor lua locul aplicaţiilor software. Poate că toată partea de software va fi semnată de Google, de la suita office (Google Docs), la aplicaţia GPS (Google Maps).

Dacă este aşa - şi cel mai probabil aşa va fi - întrebarea care se pune este următoarea: eşti pregătit să îţi încredinţezi soarta în mâinile lui Google? Oare nu este mai bine să depinzi de Google, decât de un operator GSM care să îşi impună punctul de vedere şi tarifele?

GSM vs VoIP

Angajaţii Google nu au vorbit de acest aspect, dar eu unul sunt convins că Passion sau Nexus One sau cum se va numi, nu va rata ocazia de a miza pe VoIP (Voice over IP). VoIP-ul nu este o noutate. Numai că Google va încerca să impună acest sistem în locul GSM-ului.

Având un abonament de date, eventual nelimitat, ai putea vorbi exlusiv prin VoIP. Adică, în loc să ţii evidenţa minutelor, vorbeşti prin Internet. Asta ar însemna că nu ai mai avea nevoie de abonament de voce, totul s-ar rezuma la trasnferul de date.

Problema este că operatorii nu vor fi foarte încântaţi de această variantă. Pentru ei ar însemna, teoretic, venituri mai mici. De asta este foarte interesant de văzut dacă acest telefon se poate impune şi dacă VoIP-ul poate deveni standard în domeniul telefoniei mobile.

Misterul se elucidează în ianuarie

Nexus One, telefonul de care cei de la Google sunt aşa mândri, va fi lansat, din câte se pare, chiar în prima parte a lunii ianuarie. Probabil va fi lansat iniţial în Statele Unite, urmând să mai treacă ceva timp până va ajunge şi la noi.

Cert este că într-o lună misterele vor fi elucidate. Atunci ne vom da seama ce înseană acest telefon, ce reprezintă el pentru industrie şi mai ales cât de revoluţionar va fi. Oricum, pentru marii producători gen Nokia sau Sony Ericsson, care cam bat pasul pe loc, nu este o veste bună.


Sursa
2009-12-23 00:04:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

15:04:57Кишинёвский аэропорт —» Benia pictures production
15:04:57Компьютерное кресло —» Benia pictures production
15:04:57Николя Верт «История советского государства: 1900–1991» —» Benia pictures production
15:04:57Xiaomi Smart Scale 2 —» Benia pictures production
15:04:57Зимой на горе не был — не мужик —» Benia pictures production
15:04:57Такса и её хипстеры —» Benia pictures production
15:04:57Не мешки таскать —» Benia pictures production
15:04:57Лесное хозяйство —» Benia pictures production
15:04:56Сала ку Оргэ —» Benia pictures production
15:04:56Как я кровью делился —» Benia pictures production
23:38:43черт вот это стиль —» turn up the silence
04:55:22O CARTE RĂMASĂ PE PRAGUL TIPOGRAFIEI... —» Leo Butnaru
21:49:19today's lesson —» turn up the silence
17:22:59Culorile și starea de spirit —» Millavintage
16:33:00Puțin despre drone și armată —» Dragostina Vicol – jurnalism militar
14:52:33©️ Cel mai lung drum, Nicholas Sparks. —» Licurici de suflet
00:49:59balearic —» turn up the silence
19:41:05oooooof —» turn up the silence
17:50:58maravilhosa —» turn up the silence
14:36:00Punctul zero al Schimbarii - horoscop mai 2021 —» codul omega
21:31:37Pastorala ÎPS Mitropolit Vladimir la Învierea Domnului 2021 —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
14:42:28Dud* —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:33:10Cum poate fi adus focul haric: varianta covid —» Castraveţ
14:27:59Săniuș* —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:44:29miau —» turn up the silence