“Inspiraţie fără expiraţie”

Stau uneori şi reflectez, de ce pe unele bloguri lumea are o perioadă mare între articole sau să mă exprim mai corect, lumea nu scrie regulat, ci o face doar o dată la două-trei zile, apoi ia o pauză de câteva săptămâni şi scrie “Scuze, nu am avut inspiraţie.”
Da, recunosc, şi eu pe fostul blog nu scriam deloc regulat, însă scuza mea e că făceam altceva în timpul cela, şi nici nu mă interesa, dar consider dacă ai un blog cât de cât respectabil e nevoie de regularitate şi o coerenţă la articolele postate.

Deci, lipsa de inspiraţie e mai mult o “abureală”. Pe primul plan când nu scrii o perioadă mai îndelungată de timp este lenea sau apariţia unui alt proiect mai important, pe care vrei să îl dezvolţi din start. Dacă un proiect nou implică mai puţin timp liber, atunci lenea şi lipsa muzei sunt destul de uşor de depăşit.

Voinţă

Poate sună destul de banal, însă e dificil să faci un lucru fără să depui un efort, fie el mai mare sau mai mic. Astfel că e imperativ să îţi impui singur ce să, fără să laşi să curgă viaţa de la sine. Dacă în trecut economiştii aveau ca motto: “Laissez faire et laissez passer, le monde va de lui même!”, ceea ce înseamnă din franceză să lăsăm lucrurie să treacă, pentru că lumea îşi va urma cursul ei, consider că acum noi suntem vinovaţi de soarta noastră, noi trebuie să ne-o creăm n astfel, cum ne-o dorim.

Plimbare în aer liber

O simplă plimbare în aer liber te poate ajuta să gândeşti mai intens, mai profund asupra unei probleme sau asupra unui oricărui alt lucru, te poţi focusa asupra unui singur lucru, fără să fii deranjat de ceva, desigur dacă eşti singur. Deşi, fiind într-un grup mai mare avantajul ar fi că dispari din rutina cotidiană, laşi problemele deoparte şi îţi rezumi nişte timp şi pentru cei din jur, care ţin la tine. În final, o plimbare în aer liber îţi mai oxigenează creierul, şi te poţi apuca de treburile importante pentru blog, job sau oricare alt domeniu cu mintea limpede şi mai chibzuită.

Citit

Una dintre cele mai bune surse de inspiraţie este citirea, nu contează dintr-o carte, revistă, gazetă, blog, forum sau o carte de vizită. Şi nu vorbesc aici să priei textul şi să îl prefaci în articol, ci faptul că citeşti ceva, indiferent, tu acumulezi o informaţie, pe care nu o asimilezi şi transmiţi altă informaţie, nu denaturată, ci mai complexă, privită dintr-un alt unghi de vedere. Şi tot o dată cu cât mai mult citeşti cu atât mai mult vei aduce calitate în articole, coerenţă, claritate, corectitudine.


Sursa
2009-12-20 01:15:55Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

12:11:41Protest la Oslo contra invaziei ruse în Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
19:13:4777 ani după Hiroshima, pericolul nuclear e tot mai mare #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
13:03:12Centenar Marin Preda, fiul lui zice că lua bătaie —» Curaj.TV | Media alternativă
09:19:19Despre Taiwan și dreptul la autodeterminare —» Curaj.TV | Media alternativă
09:02:28A intrat cu crucea la gît în templul lui Crishna (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
08:11:42Protest la ambasada rusă din Moldova contra invaziei din Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
08:48:25În fiecare dimineață poate fi ultimul răsărit al meu, dar și al lumii —» SINCERITATEA ca SENTINŢĂ | B(îr)log de Traian Vasilcău sau, pur şi simplu, TRAIANUS
19:34:52Protest cu cort la Procuratura Generală —» Curaj.TV | Media alternativă
14:42:00Implicarea voluntarilor în cadrul Programului estival „Provocarea verii” —» BiblioCity
09:01:00Podcast cu Gelu Duminică și Vasile Ernu —» Curaj.TV | Media alternativă
07:00:17Angela Mutuzoc, șefa Consiliului Superior al Procurorilor, tăiată de #năPASta la prezentarea Veronicăi Dragalin —» un alt blog
06:00:39Cântecele lui Țoi cântate la Tiraspol —» un alt blog
19:15:18Serhii Plokhy – The Gates of Europe. A history of Ukraine —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:01:36Primar agresiv la Plopii-Slăvitești! Amenință și înjură de față cu poliția —» Curaj.TV | Media alternativă
12:48:56Reliable and Cost-Effective Phone Repair Service —» Virtual Chişinău
12:46:48Spa Resort Guide —» Virtual Chişinău
12:40:59Margareta Cemârtan-Spânu sau drumurile rătăcitoare ale deportărilor —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:34:15Sanda LESNEA, o scriitoare venită din lumea sonoră a copilăriei —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:38:42În plină criză, Guvernul #năPASta bagă 170 de milioane în sediul ambasadei la Paris… —» un alt blog
07:31:29Opera din Basarabia în secolul XX —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
21:59:00Poluează în zonă comercială aglomerată —» Curaj.TV | Media alternativă
16:56:00New Tools for More Successful Editing Adventures —» ada rosu
15:05:0380 de ani de la Romacaust, deportarea romilor în Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
14:13:03Supărați că au rămas fără apă caldă la robinet, ploieștenii de la bloc vor să iasă joi în stradă! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:56:58Car Service Benefits —» Virtual Chişinău