“Inspiraţie fără expiraţie”
Stau uneori şi reflectez, de ce pe unele bloguri lumea are o perioadă mare între articole sau să mă exprim mai corect, lumea nu scrie regulat, ci o face doar o dată la două-trei zile, apoi ia o pauză de câteva săptămâni şi scrie “Scuze, nu am avut inspiraţie.”
Da, recunosc, şi eu pe fostul blog nu scriam deloc regulat, însă scuza mea e că făceam altceva în timpul cela, şi nici nu mă interesa, dar consider dacă ai un blog cât de cât respectabil e nevoie de regularitate şi o coerenţă la articolele postate.
Deci, lipsa de inspiraţie e mai mult o “abureală”. Pe primul plan când nu scrii o perioadă mai îndelungată de timp este lenea sau apariţia unui alt proiect mai important, pe care vrei să îl dezvolţi din start. Dacă un proiect nou implică mai puţin timp liber, atunci lenea şi lipsa muzei sunt destul de uşor de depăşit.
VoinţăPoate sună destul de banal, însă e dificil să faci un lucru fără să depui un efort, fie el mai mare sau mai mic. Astfel că e imperativ să îţi impui singur ce să, fără să laşi să curgă viaţa de la sine. Dacă în trecut economiştii aveau ca motto: “Laissez faire et laissez passer, le monde va de lui même!”, ceea ce înseamnă din franceză să lăsăm lucrurie să treacă, pentru că lumea îşi va urma cursul ei, consider că acum noi suntem vinovaţi de soarta noastră, noi trebuie să ne-o creăm n astfel, cum ne-o dorim.
Plimbare în aer liberO simplă plimbare în aer liber te poate ajuta să gândeşti mai intens, mai profund asupra unei probleme sau asupra unui oricărui alt lucru, te poţi focusa asupra unui singur lucru, fără să fii deranjat de ceva, desigur dacă eşti singur. Deşi, fiind într-un grup mai mare avantajul ar fi că dispari din rutina cotidiană, laşi problemele deoparte şi îţi rezumi nişte timp şi pentru cei din jur, care ţin la tine. În final, o plimbare în aer liber îţi mai oxigenează creierul, şi te poţi apuca de treburile importante pentru blog, job sau oricare alt domeniu cu mintea limpede şi mai chibzuită.
CititUna dintre cele mai bune surse de inspiraţie este citirea, nu contează dintr-o carte, revistă, gazetă, blog, forum sau o carte de vizită. Şi nu vorbesc aici să priei textul şi să îl prefaci în articol, ci faptul că citeşti ceva, indiferent, tu acumulezi o informaţie, pe care nu o asimilezi şi transmiţi altă informaţie, nu denaturată, ci mai complexă, privită dintr-un alt unghi de vedere. Şi tot o dată cu cât mai mult citeşti cu atât mai mult vei aduce calitate în articole, coerenţă, claritate, corectitudine.
Sursa
2009-12-20 01:15:55