Anul 2009 a fost cel al dezvoltării reţelelor de socializare

Reţelele sociale Twitter şi Facebook au înregistrat o "explozie" a numărului de utilizatori pe parcursul anului care a trecut, influenţa lor fiind confirmată de fiecare eveniment de actualitate relatat în cadrul lor, inclusiv prin intermediul internetului pe telefoanele mobile.
Facebook şi Twitter "sunt marii câştigători", în opinia lui Jason Keath, fondatorul SocialFresh.com, compania care organizează conferinţe în cadrul reţelelor de socializare. Potrivit AFP, el a subliniat faptul că Facebook şi-a triplat numărul de membri pe parcursul lui 2009, ajungând la 350 de milioane de utilizatori pe plan mondial.

"Şi Twitter a înregistrat o creştere extraordinară", a remarcat Keath, care a precizat că reţeaua de microblogging a ajuns de la 2-4 milioane de utilizatori la începutul anului la circa 40 de milioane în prezent.

"În urmă cu un an, nu mă gândeam că ar putea avea cineva influenţa pe care Twitter a exercitat-o" în 2009, a spus şi Scott Stanzel, care a înfiinţat, în Statele Unite, o companie de relaţii publice specializată în comunicaera pe reţele de socializare.

Jack Levin, directorul ImageShack, care a creat aplicaţia Yfrog.com ce permite partajarea de fotografii şi videoclipuri pe Twitter, a apreciat că "influenţa telefoanelor multifuncţionale în Statele Unite şi în numeroase alte ţări a făcut mai uşoară comunicarea, Twitter fiind locul ideal" pentru conversaţii.

Twitter, care permite publicarea de mesaje în limita a 140 de caractere, "este un mix între mesageria instant şi e-mail".

"Prin Twitter, publicul are accesa la un loc de întâlnire în cadrul căruia poate conversa cu persoane care au aceleaşi interese, iar acesta este un lucru care nu se poate face prin intermediul mesageriei instant sau a internetului. Pe Facebook se poate face asta numai într-o anumită măsură, dar cred că mai mulţi oameni sunt atraşi de simplicitatea Twitter", a spus Levin.

"Anterior, era nevoie de eforturi consistente pentru a rămâne în contact cu prietenii sau familia, însă acum poţi fi în contact cu sute şi mii de oameni, prin intermediul unui cont de Facebook sau scriind pe Twitter", a remarcat Stanzel.

Influenţa acestor instrumente de comunicare a fost recunoscută la cel mai înalt nivel. Astfel, în iunie, Departamentul american de Stat a cerut Twitter să amâne activităţile de mentenanţă pentru a permite opozanţilor iranieni să continue să utilizeze platforma.

Twitter a devenit şi o sursă de informaţii, prin relatări care au inclus de la aterizarea unui avion pe fluviul Hudson din New York în ianuarie la atentatele din Bombay sau manifestaţiile de la Teheran. "Există numeroase informaţii care apar mai întâi pe Twitter şi ştiri despre diverse personalităţi, în condiţiile în care platforma este utilizată de numeroase vedete de la Hollywood", a remarcat Keath.

Actualii giganţi online, Google şi Microsoft, au sesizat potenţialul reţelelor de socializare şi au încheiat parteneriate cu ele în vederea integrării informaţiilor care circulă în interiorul lor în cadrul rezultatelor motoarelor lor de căutare.

Avantajele acestor instrumente de comunicare au fost remarcate şi de responsabilii politici sau companii. "Cei care accesează Facebook, Twitter sau YouTube pot intra în contact cu consumatorii lor ţintă, cu care pot construi relaţii mai durabile şi chiar purta discuţii", a spus Stanzel.

Specialiştii se aşteaptă ca, pe viitor, Twitter să se transforme într-un instrument de marketing, în timp ce, în opinia lor, Facebook s-ar putea transforma într-un portal de plăţi.

Sursa
2009-12-17 15:14:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

12:11:41Protest la Oslo contra invaziei ruse în Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
07:51:27Educație pentru socializare juridică —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
19:13:4777 ani după Hiroshima, pericolul nuclear e tot mai mare #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
13:03:12Centenar Marin Preda, fiul lui zice că lua bătaie —» Curaj.TV | Media alternativă
09:19:19Despre Taiwan și dreptul la autodeterminare —» Curaj.TV | Media alternativă
09:02:28A intrat cu crucea la gît în templul lui Crishna (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
08:11:42Protest la ambasada rusă din Moldova contra invaziei din Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
08:48:25În fiecare dimineață poate fi ultimul răsărit al meu, dar și al lumii —» SINCERITATEA ca SENTINŢĂ | B(îr)log de Traian Vasilcău sau, pur şi simplu, TRAIANUS
19:34:52Protest cu cort la Procuratura Generală —» Curaj.TV | Media alternativă
14:42:00Implicarea voluntarilor în cadrul Programului estival „Provocarea verii” —» BiblioCity
09:01:00Podcast cu Gelu Duminică și Vasile Ernu —» Curaj.TV | Media alternativă
07:00:17Angela Mutuzoc, șefa Consiliului Superior al Procurorilor, tăiată de #năPASta la prezentarea Veronicăi Dragalin —» un alt blog
06:00:39Cântecele lui Țoi cântate la Tiraspol —» un alt blog
19:15:18Serhii Plokhy – The Gates of Europe. A history of Ukraine —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:01:36Primar agresiv la Plopii-Slăvitești! Amenință și înjură de față cu poliția —» Curaj.TV | Media alternativă
12:48:56Reliable and Cost-Effective Phone Repair Service —» Virtual Chişinău
12:46:48Spa Resort Guide —» Virtual Chişinău
12:40:59Margareta Cemârtan-Spânu sau drumurile rătăcitoare ale deportărilor —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:34:15Sanda LESNEA, o scriitoare venită din lumea sonoră a copilăriei —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:38:42În plină criză, Guvernul #năPASta bagă 170 de milioane în sediul ambasadei la Paris… —» un alt blog
07:31:29Opera din Basarabia în secolul XX —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
21:59:00Poluează în zonă comercială aglomerată —» Curaj.TV | Media alternativă
16:56:00New Tools for More Successful Editing Adventures —» ada rosu
15:05:0380 de ani de la Romacaust, deportarea romilor în Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
14:13:03Supărați că au rămas fără apă caldă la robinet, ploieștenii de la bloc vor să iasă joi în stradă! —» Curaj.TV | Media alternativă