A ajuns cuțitul la os

Voiam să scriu încă de ieri acest post, dar în speranța că se va face ceva pentru a rezolva problemele am zis să-l cruț pe Chirtoacă. Din păcate, acest june aflat în călduri își bate joc în ultimul hal de chișinăueni.

Ieri, când mă întorceam de la servici, am văzut 6 mașini ieșite în decor(ca la F1), în unele cazuri situația era foarte gravă, în altele șoferii se alegeau doar cu o roată ruptă sau cu un parbriz stricat. Motivul e lesne de înțeles. Dacă prin oraș au mai presărat câte o mână de nisip, atunci cum treceai de „Porțile Orașului” stăteau nămeți de 20 de centimetri pe carosabil. Înjurături, hei rupuri, sânge, debandadă și multă zăpadă, asta era priveliștea de ieri de pe bulevardul Dacia, segmentul dintre „Porțile Orașului” și „Aeroport”. Căscat fiind și sigur și de pneurile mele noi nouțe „eskimo”, pe la intersecția cu drumul spre Băcioi am pățit-o și eu. Încercând să evit o mașină care a frânat brusc în fața mea, dar și fiind șofer neexperimentat pe zăpadă, m-am trezit în 2 timpi și vreo 7 mișcari de groază ale autotmobilului meu, tocmai pe contrasens, mașina escaladând spațiul de demarcare dintre cele două sensuri de drum.

Consecințele nu au fost foarte grave, un pneu rupt și-o spaimă serioasă trasă. Nu reușesc bine să ies din mașină, că în urma mea încă un automobil escaladează spațiul de demarcare, dar din păcate pentru ei, n-au mai ieșit pe contrasens cum mi s-a întâmplat mie, ci s-au oprit direct într-o țeavă destinată spațiului publicitar. Doi răniți grav și o mașină bună de aruncat la fier vechi, cu asta s-au ales sărmanii oameni. Aveau și ei pneuri de iarnă și nici viteza nu era exagerat de mare, din păcate zăpada de pe drum și acel panou publicitar „trântit” drept în mijlocul drumului au dus la niște urmări sinistre.

Ei, am ajuns eu ieri acasă, iar azi mi-am zis că merg cu transportul public la servici. Am ieșit din casă la 8:30 și-am ajuns la „Casa Presei” la 10:06. Mai întâi, am așteptat microbusul timp de 40 de minute(intervalul la care trec microbusele în mod normal e de 10 minute), apoi, nu era de ajuns că șoferul merge cu 10 km la oră, dar mai apăruseră și niște pasageri care n-au vrut să plătească, iar șoferul a oprit în mijlocul drumului și-a zis că nu merge mai departe.

Nu mai zic nimic de „peisajele” pe care le vedeam pe traseu, nămeți de 30 de centimetri pe carosabil, mașini abandonate în șanțurile de pe marginea drumului. Imagini dezolante...

Acum ar trebui să urmeze un mesaj transmis acestui iresponsabil ales în funcția de primar, dar bunul simț și respectul pentru cei ce mă citesc mă fac să mă abțin. Cert e că eu nu am văzut pe vremea niciunui primar asemenea orgii pe drumurile din Chișinău, dar mai ales în suburbiile capitalei(acolo unde Dorinel se laudă că a luat cele mai multe voturi).

Îi transmit totuși tânărului și europeanului primar că ar fi bine să nu dea ochii cu șoferii care și-au distrus mașinile în aceste zile, deoarece palmele primite de la pensionari sunt nimic pe lângă ce l-ar aștepta pe acest crăcănat cu ochelari.


Sursa
2009-12-16 16:39:24Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
14:35:20Caleidoscop cultural. Februarie, 2023 —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:55:12ALEXANDRU COSMESCU - MENTOR AL TINERILOR SCRIITORI BASARABENI —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:15:31Despre pogromul de la București, dezbatere la JCC —» Curaj.TV | Media alternativă
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
10:05:27Primarului Ciucu nu-i pasă de pieton/i și biciclist/e —» Curaj.TV | Media alternativă