Despre şobolani

Aseară, am privit În Profunzime cap-coadă după câteva luni bune în care acest “cel mai bun talk show” politic din ţară nu-mi mai trezea absolut niciun interes. De calitatea "tocşoaielor” de la noi promit să vorbesc altă dată. Astăzi altceva mă “arde” mai tare.

Scriam cu ceva timp în urmă despre o discuţie mai neconvenţională cu cel mai aprig adept al aberaţiilor statalisto-moldoveniste de pe plaiuri moldave. Pe atunci, Stepaniuc nu dădea absolut nicio impresie că şi-ar dori să părăsească partidul. Ba din contra chiar, era un mare adept al alegerilor anticipate şi îmi vorbea cu pasiune despre incapacitatea actualei puteri şi despre “dorinţa” moldovenilor de a avea anticipate. Când i-am zis că anticipatele ne vor arunca în colaps economic, Vitea a replicat că Alianţa e un colaps economic, şi doar o revenire la Putere a comuniştilor ne poate salva de faliment.

După 2 luni, acelaşi Stepaniuc, părăseşte corabia comunistă(vorba lui Iurică Munteanu), iar argumentele pe care le aduce în susţinerea pasului său, se bat cap în cap cu ce-mi spunea individul cu ceva timp în urmă. Aseară, în timp ce urmăream cum “ţâşnesc” minciunile pe gura acestui individ, mă întrebam dacă mai are măcar un strop mic, mic de tot de demnitate. Mă uitam la el şi îmi ziceam cum s-a schimbat viziunea cu “380 de grade”(vorba intelectualului Moţpan) a acestui tip.

Răspunsurile mi le dădeam chiar în timpul talk-show-ului, atunci când îmi venea în minte faza cu Ţurcan şi steagul de pe parlament. Atunci când sesizam cum în ultimul timp Stepaniuc şi-a tot luat şuturi în fund de la Voronin pe parcursul ultimilor ani. Orice semn de întrebare mi-a spulberat, însă, prietenul meu mai vechi, Dima Diacov, chiar astăzi dimineaţă. Dima a sărit cu gura la Postoico şi Muntenu şi le-a luat apărarea celor 4 şobolani care tocmai părăseau corabia comunistă în derivă. Diacov chiar şi-a exprimat profunda speranţă că vor mai pleca şobolani şi din organizaţiile teritoriale comuniste. Iar el, Diacov, ditamai guzganul îi va adăposti pe toţi sub acoperişul trăsurii sale la care în loc de cai e înhămat un lup. 

Unii prieteni se bucurau de plecarea şobolanilor din PCRM, le-am zis că nu e niciun motiv de bucurie, deoarece aceştia vor merge la PD, iar asta nu e bine deloc pentru viitorul Alianţei şi al ţărişoarei noastre.

Ştiţi ce face un şobolan când nu mai sunt grâne în hangarul în care s-a adăpostit? Merge în următorul!


Sursa
2009-12-15 11:15:40Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:58:23Picturi în stil retro – adaptate în stil modern —» BPR Ungheni's Blog
07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:15:29YES-EU. CEVA ESENȚIAL... —» Leo Butnaru
10:30:40DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
18:26:54DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal