Secta Raelienilor (Ufolatrii) (Credinţa în extratereştri)

raelian

1. INTRODUCERE

Noţiunea de sectă

Potrivit specialistului Jean François Mayer: “În limba engleză există o diferenţă între cuvintele sectă şi cult. Termenul secta desemnează un grup schismatic, înfiinţat de credincioşii ce au părăsit Biserica lor de origine, pentru a crea noua mişcare, în care se vor strădui să vadă o întoarcere la mesajul adevărat şi nealterat al tradiţiei din care provin. Unii sociologi recurg totuşi la conceptul de cult, într-un sens nedoctrinar, pentru a desemna un grup recent creat (o nouă religie în stadiu incipient), redus, slab organizat, strâns în jurul unui conducător charismatic. Termenul de sectă (ce aminteşte ideea de ruptură, despărţire, excludere) a fost întrebuinţat adeseori în decursul istoriei Bisericii şi întotdeauna cu înţeles defavorabil. A fost atribuit, pe bună dreptate, unor grupuri ce se îndepărtaseră de credinţele Bisericii universale…”

Preluăm aceste definiţii apărute în spaţiul euro-atlantic, ca fiind potrivite pentru a desemna fenomene religioase tipice acestui spaţiu în ultima mie de ani: sectarismul şi secularizarea.

Sectă scientistă

Sectele apărute în a doua jumătate a secolului trecut au fost denumite în sociologia religiilor “noi mişcări religioase” (new religious movements NME). Spre deosebire de “vechile mişcări religioase”, sectele neoprotestante “clasice”, noile mişcări nu se mai desprind acum dintr-o biserică, ci constituie apariţii total din afara bisericii. Ele nu mai au acea “întoarcere la mesajul adevărat şi nealterat al tradiţiei din care provin”, ci au un caracter de separare de organismul social secularizat, de cultura, ştiinţa şi morala curent acceptată de către societatea occidentală, fiind în acest sens nişte dizidenţe culturale şi sociale.

În cadrul acestor noi mişcări de la sfârşitul secolului trecut, se poate distinge un grup de secte scientiste, printre care se remarcă scientologia şi raelienii.

Noul mit scientist – extraterestrii

“Raelienii” sunt o grupare mistico-religioasa bazata pe credinta in existenta extraterestrilor si a obiectelor zburatoare neidentificate OZE- uri fiind o ramura a ufolatrilor sau alesii cerului, dupa cum se autodenumesc ei.

“Ufolatrii” sunt o secta religioasa recenta, care are filiale in Occident si mai ales in Franta. Indivizii racolati sunt niste credinciosi, sau mai degraba niste credului naivi, cu o cultura modesta, dar fanatici religiosi, care asteapta venirile Puterilor ceresti prin mijloace tehnice.

Adeptii acestei secte talcuiesc si descopera adevaruri “mesianice” pe alte planete, unde ei au asigurata viata de dincolo.Destuli creduli s-au alaturat acestei conceptii si mai multi cred ca vor fi protejati de misiunea civilizatoare si binefacatoare a “extraterestrilor cu farfurii zburatoare”.

Secta indeamna la ruga si pasivitate, socotind munca “robie a pamantului”, iar relele de pe pamant urmand a fi indepartate de catre fortele coborate din ceruri. Milioane de oameni fara locuri de munca s-au inscris pentru noile meserii pe care le vor oferi plutonienii, martienii, saturnienii, venusienii etc..

2. SECTA RAEL – ISTORICUL, FONDATORUL, DOCTRINA, CLONAID, ASERŢIUNI

Scurt istoric, Fondatorul

Secta raelienilor a fost creata in Franta de “Rael”, adevaratul sau nume fiind Claude Vorilhon, care pretinde ca a fost rapit in 1973 si 1975 de extraterestrii, ducandu-l pe alta planeta, unde l-au instruit in mod special si i-au incredintat misiunea de a pregati venirea pe pamant a fiintelor cosmice.

Rael (Claude Vorilhon) nascut in septembrie 1946 a incercat sa se realizeze in diferite domenii cum ar fi: cantaret, curse automobile, ziaristica, dar nereusind s-a dedicate unei vocatii misionar – cosmice. Mai departe vom relata despre presupusa intalnire pe care Rael pretinde ca a avut-o cu extraterestrii, iar apoi su ajutorul lui Dumnezeu, vom incerca sa aducem dovezi contra acestei intalniri si a invataturii lui Claude Vorilhon despre extraterestrii elohimi(dumnezei) si deasemenea sa aratam care este pozitia Bisericii in legatura cu extraterestrii.

Potrivit site-lui web oficial al sectei: [1] “La data de 13 decembrie 1973 viaţa pilotului de curse Claude Vorilhon, în vârstă de 27 de ani (n. 1946) a luat o întorsătură radicală. Într-un vulcan de lângă Clermont-Ferrand, Franţa, el a văzut un OZN de 7 metri în diametru, făcut dintr-o folie subţire de metal argintiu şi care se mişca în totală tăcere. O fiinţă radiantă a ieşit de acolo şi i-a înmânat lui Rael (foto) un mesaj ce revela adevărata origine a omenirii. Extraterestrul, care s-a numit pe sine Yahwe Elohim a dictat un a mesaj adresat întregii omeniri şi a făgăduit să se întoarcă public, aducând cu sine pe toţi profeţii din trecut,pe Buddha, Iisus si Mohamed aşa cum a fost propovăduit în diferitele religii. El a explicat cum a fost când extratereştrii Elohim au iniţiat toate religiile ca pe o cale de educare progresivă a nivelului de dragoste şi conştiinţă al omenirii, deşi oamenii au sfârşit inevitabil prin a distorsiona mesajul lor şi a folosi religia pentru avantaje politice. Acest mesaj este cheia care permite fiecăruia să înţeleagă că ceea ce consideram a fi Dumnezeu sunt de fapt nişte oameni ca şi noi, numai că mai avansaţi, care ne iubesc foarte mult şi au aşteptat ca noi să atingem un nivel în care putem în sfârşit să-i înţelegem. Vehicolul pentru acest nou mesaj s-a numit “Mişcarea Raeliană”. De la înfiinţarea în anul 1973, aceasta s-a răspândit rapid în ţările francofone din Europa, Africa şi America şi este astăzi în rapidă expansiune în Asia. Mesajele au fost traduse în engleză şi în alte limbi – până acum în total 25 – mişcarea există în 84 de ţări ale lumii, şi are peste 55 000 de membri. În toată lumea există aproximativ 130 de ghizi, sau preoţi raelieni şi 24 de episcopi.

Potrivit lui Rael, toată viaţa pământească, incluzând fiinţele umane, a fost la început creată ştiinţific în laboratoare de către Elohim, un popor avansat din spaţiu, folosindu-şi măiestria lor desăvârşită a ingineriei genetice şi a sintezei ADN.O parte din locuitorii planetei s-au scandalizat de descoperire si i-au obligat pe specialisti sa isi continue experimentele pe o planeta indepartata de Terra. Aici elohimii au creat oamenii prin clonare, dupa chipul si asemanarea lor. Mai tarziu , surprinsi de agresivitatea creaturilor lor, i-au alungat din “laborator”, (Paradisul pamantesc). Totusi elohimii s-au unit cu femei pamantence, dand viata astfel poporului iudeu. In acest timp, pe planeta elohimilor, un grup de opozanti condusi de Satana, considera ca pe Terra au fost create fiinte periculoase si cer distrugerea lor. Presupunerile lui Satana se adeveresc si este provocat potopul (in realitate un bombardament atomic). Un grup de elohimi, totusi reusesc sa salveze cateva creaturi in Arca lui Noe (o nava spatiala). Dupa potop, elohimii isi dau seama ca au fost creati la randul lor de fiinte venite de pe alta planeta (si tot asa la infinit) si promit sa nu mai distruga niciodata omenirea. In plus, trimit pe pamant mesageri ca Buddha, Mahomed, Iisus (care a fost nascut din unirea dintre capul elohimilor cu o pamanteanca) si alti, ca sa le descopere adevarul, chiar daca la inceput sub forma alegorica si misterioasa. Urmele lucrării lor pot fi întâlnite şi în Biblie, care este cea mai veche carte ateistă din lume, întrucât cuvântul “Elohim”, care apare în versiunea originală ebraică înseamnă “cei ce au coborât din cer”.

Cu toate că valorile predate de către religiile tradiţionale nu mai corespund vieţii actuale, oamenii au în continuare nevoi spirituale fundamentale.

Religia raeliană răspunde acestei nevoi oferind valori care se acordează perfect cu secolul XXI: acceptarea divorţului, contracepţiei, avortului, eutanasiei (sinucidere asistată), şi căsătoria preoţilor şi preoteselor. Ca şi budismul, religia raeliană este o religie ateistă.”

Extraterestrul i-a mai tâlcuit de asemenea toate tainele din Scriptură. Minunea hrănirii mulţimilor cu pâine de către Isus, de pildă, a fost de fapt o “mâncare sintetică deshidratată – care, prin adaosul de apă, a crescut de cinci ori în volum.” Străinul spaţial l-a informat pe Claude că adevăratul său tată era un extraterestru care a impregnat-o pe mama sa. Străinul i-a cerut lui Claude să răspândească cuvântul şi să-şi schimbe numele în “Rael”, care înseamnă “mesager” în limba spaţială, o combinaţie inedită dintre Ra – “soare” şi –el, “Dumnezeu”. Mama sa era catolică iar tatăl lui evreu – aşa a crezut până când a aflat că era jumătate extraterestru. Rael nu şi-a testat niciodată ADN-ul cu al tatălui său. “Nu este nimic de găsit,” spune el. “Codul genetic al Elohim-ilor s-a amestecat cu oamenii şi a creat poporul evreu. El va arăta că sunt evreu şi nimic mai mult.”In anul 1954, anul exploziei atomice de la Hirosima si al conceperii lui Vorilhon, incepe epoca apocalipsei, epoca in care adevarul poate fi prezentat in termeni stiintifici si nu alegorici”.

Acesta este mesajul pe care acea fiinta radianta l-a inmanat lui Rael, in intalnirea din 13 decembrie 1973, fiinta care s-a numit pe sine “Yahve Elohim”.

În acest sens, pe reţeaua internet se pot întâlni speculaţii neoprotestante fundamentaliste legate de interpretarea textelor de la Facerea, VI, 2, 4: “Fiii lui Dumnezeu, vãzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit… În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.” Interpretarea ufologistă socoteşte că “fiii lui Dumnezeu” sunt aceşti îngeri căzuţi (Nephilim), “extratereştri” desigur ce au creat această rasă hibridă a uriaşilor prin cuplarea cu frumoasele pământence. Această eroare trădează ignorarea interpretării patristice ortodoxe ce a socotit că aceştia erau urmaşii lui Set, deci oameni. “Identificarea “fiilor lui Dumnezeu” cu îngerii sau fiinţele cereşti se întemeia în parte pe cartea apocrifă a lui Enoch.

Scopurile miscarii

Scopurile mişcării sunt:

– De a informa fără să convingă.
– De a întemeia o ambasadă pentru extratereştri.
– De a cataliza o societate adaptată viitorului.

Această nouă filosofie, unde se întâlnesc spiritualitatea cu ştiinţa, este predată la seminarii internaţionale pe fiecare continent. Mişcarea publică de asemenea magazinul trimestrial Apocalypse.

Clonaid

Instituţia Clonaid, care îşi are sediul în Las Vegas, Nevada, a fost întemeiată de către raelieni în februarie 1997, imediat după anunţarea clonării oii “Dolly”. În anii 1990, Quebecul a garantat statutul de religie mişcării raeliene. Raelienii au distribuit prezervative tinerilor prin programe destinate adolescenţilor canadieni. Ei au încercat de asemenea să convingă pe romano-catolici să renunţe la credinţa lor. “Braţul” ştiinţific al mişcării este Clonaid, destinată ajutorului cuplurilor sterile şi homosexuale de a avea copii.

Chimista Brigitte Boisselier (foto) a anunţat la data de 27 noiembrie 2002, naşterea în jurul datei Crăciunului a primului copil clonat ce va fi gemen identic al mamei sale cel puţin o lungă perioadă de timp.

Acest eveniment va marca începutul unei noi ere în reproducerea umană – prima naştere asexuală, prima dată când un copil conceput nu a fost produsul amestecului genetic al mamei şi al tatălui, ci reproducerea identică a unuia din părinţi. Apoi ea a spus că un cuplu american aştepta prima naştere prin clonare, o fetiţă, spre sfârşitul anului 2002.

Clonarea produce un duplicat genetic al unei creaturi. Metoda predominantă în lume constă în extragerea nucleului, sau miezului, dintr-un ovul şi înlocuirea sa cu ADN de la un donator. Acest ADN “reprogramează” ovulul, transferându-i întregul cod genetic al donatorului.

Dr. Brigitte Boisselier este o raeliană – şi chiar “episcop”. La conferinţa de presă ea a apărut purtând medalionul de argint raelian ce combină Steaua lui David şi un fulg de zăpadă, simbolizând spaţiul şi timpul infinit.

Clonarea umană este în inima teologiei raeliene a “creaţiei ştiinţifice,” pe care raelienii o descriu ca pe o alternativă atât la evoluţionismul darwinist cât şi la dogmele marilor religii. “Clonarea este cheia vieţii veşnice,” spune Rael. Grupul posedă propriul parc tematic, UFOland, lângă Montreal.

Aserţiuni raeliene

Mesaj extraterestru: Savanţi de pe altă planetă au creat întreaga viaţă pe pământ folosind ADN. “Extratereştrii erau înalţi de aprox. 1,30 m, aveau păr lung negru, ochi migdalaţi, piele măslinie şi degajau armonie şi umor. Unul din ei i-a spus lui Rael că “noi suntem cei ce am creat toată viaţa pământească, voi ne-aţi considerat zei, noi am fost la originea marilor voastre religii. Acum că sunteţi destul de mari ca să înţelegeţi aceasta, am dori să stabilim contacte oficiale printr-o ambasadă.”

Mesajele dictate lui Rael explică faptul că viaţa pe pământ nu este rezultatul evoluţiei întâmplătoare, şi nici lucrarea vreunui Dumnezeu supranatural. Este o creaţie deliberată, folosind ADN-ul, a unor indivizi superiori din punct de vedere ştiinţific, care au creat oamenii efectiv după chipul lor, lucru care ar putea fi numit “creaţionism ştiinţific”. Informaţii asupra acestor oameni de ştiinţă şi a lucrărilor lor cât şi asupra simbolurilor perene ale acestora pot fi regăsite în scrierile vechi ale diferitelor popoare. Lăsând umanitatea să evolueze singură, elohimii au menţinut totuşi legăturile cu noi, prin intermediul profeţilor, ca Buddha, Moise, Iisus şi Mohamed, aceştia toţi fiind aleşi şi formaţi de ei. Rolul profeţilor a fost acela de a educa omenirea progresiv, prin mesajele pe care le-au transmis, de fiecare dată adaptate la nivelul cultural şi de comprehensiune al vremii. Aceştia au avut şi obligaţia de a lăsa “urme” ale elohimilor pentru ca noi să fim în stare să-i recunoaştem drept creatori şi părtaşi la viaţa noastră, atunci când vom fi avansat destul pentru a putea înţelege.

Pentru raelieni, evoluţia este de bază. Elohim-ii şi-au clonat propriul ADN ca să creeze rasa umană într-un laborator acum 25 000 de ani. Rael susţine că este fratele vitreg al lui Hristos şi că poate să străbată o distanţă de doi ani lumină în 25 de minute fără navă spaţială. Raelienii iubesc ierarhia. Ei se grupează în şase niveluri, începând de la novice
la Rael însuşi, care ocupă singur cel de-al 6-lea nivel.

‘’Suntem denumiţi “cult”. Dar noi nu suntem o religie. Dumnezeul nostru este ştiinţa.”,sustin ei. “Primul templu al religiei evreieşti a fost de fapt o ambasadă în jurul căreia s-a construit vechiul oraş. Elohim-ii aşteaptă acum ca Statul Israel să acorde un statut extra-teritorial pentru noua ambasadă, “al treilea templu”, dar până acum nu s-a primit nici un răspuns pozitiv din Israel.”

Spiritualitatea şi ştiinţa vor conlucra în sfârşit eliberate de spaimele medievale care au bântuit trecutul nostru. Aceasta ne va permite să devenim noi înşine “dumnezei” aşa cum s-a scris de demult în vechile scripturi.”

3. DOVEZI IMPOTRIVA INVATATURII LUI CLAUDE VORILHON

O analiză ortodoxă pertinentă a fenomenului a fost făcută de către Ieromonahul Serafim Rose. Astfel, potrivit Părintelui Serafim, filosofia SF ar putea fi rezumată astfel:

“1. Religia în sens tradiţional este fie cu totul absentă, fie prezentă în mod accidental sau artificial… «Dumnezeu», atunci când este menţionat, este prezentat ca o putere vagă şi lipsită de contur, iar nu ca o fiinţă personală (de ex. «Forţa» din Războiul Stelelor, o energie cosmică care are atât un aspect pozitiv, cât şi unul negativ).

2. În centrul universului SF nu Se mai situează Dumnezeu, ci omul, dar nu omul aşa cum îl cunoaştem noi astăzi, ci aşa cum va «deveni» el în viitor, conform mitologiei evoluţioniste moderne. Cercetători ca Erich von Dänniken, au căutat să explice o serie de pasaje biblice prin ipotezele farfuriilor zburătoare, ajungând la interpretări de-a dreptul aberante.

3. Capacităţile şi performanţele excepţionale ale fiinţelor extraterestre şi propovăduirea unei filosofii «spirituale» care se plasează «dincolo de orice religie».

4. «Fiinţele avansate» din spaţiul cosmic sunt adesea înzestrate cu calităţi «mântuitoare», iar aterizările navelor spaţiale sunt semnul unor evenimente «apocaliptice» – de obicei sosirea unor fiinţe binevoitoare care să conducă «oamenii în progresul lor evolutiv». [2]

Concluziile trase de Ieromonahul Serafim Rose plasează tot spectrul OZN şi SF sub semnul rătăcirilor duhovniceşti accelerate în vremea noastră. Apariţiile şi întâlnirile de gradul III se pot datora acţiunilor directe ale diavolilor, ce îşi iau înfăţişarea potrivită aşteptărilor culturale ale epocii şi locului respectiv.

Cele scrise in paginile anterioare pe care Rael pretinde ca ar fi adevarate pot fi usor dovedite ca falsuri.

- In primul rand cand i s-a cerut lui Rael sa-si testeze ADN-ul cu al tatalui sau, de vreme ce afirmase ca adevaratul sau tata ar fi un extraterestru, el refuza zicand: “ Nu este nimic de gasit. Codul genetic al elohimilor s-a amestecat cu al oamenilor si au creat poporul evreu. El va arata ca sunt evreu si nimic mai mult.”

A nu accepta sa-si testeze ADN-ul , folosind aceasta scuza infantila, arata clar ca tot ceea ce a spus Rael este o farsa.

- In al doilea rand este nepotrivirea celor relatate de Rael, deoarece daca cercetam mai multe declaratii ale acestuia aflam de exemplu ca din acel OZN a iesit o fiinta care arata ca un copil, in alta declaratie spune ca de fapt era un om matur verde.

Probabil pana la urma o sa ajunga sa zica ca era albastru daca o tine tot asa.

Alt exemplu ar fi ca intr-o declaratie spune ca tatal sau adevarat era un extraterestru, iar in alta declaratie spune ca de fapt tatal sau adevarat era capatenia elohimilor, deci , prin urmare, este frate vitreg cu Hristos.

Bineinteles, vazand ca prima declaratie nu face senzatie, s-a gandit acest Rael sa-si schimbe primul tata extraterestru, care era unul oarecare si sa zica ca adevaratul sau tata era chiar capetenia extraterestrilor, ca sa-si poata face o legatura cu Domnul Iisus, sperand ca poate asa va reusi macar sa starneasca putina atentie.

Nu putem sa nu ramanem uimiti de cat de departe a putut ajunge Vorilhon cu asemenea minciuni.

In al treilea rand ni se pare cam bizara prea multa exactitate a celor relatate de Rael in anumite cazuri. De exemplu el zice ca a vazut un OZN de 7 metri in diametru, facut dintr-o folie subtire de metal argintiu.

Sa presupunem ca intr-adevar ar fi adevarat ca a vazut un OZN. Dar oare chiar asa dintr-o singura privire si-a putut da seama ca acel OZN ar fi masurat 7 metri in diametru, sau ca era facut dintr-o folie subtire nu groasa. Ne cam miram de atata precizie.

In al patrulea rand Rael afirma intr-o declaratie acestea :” toate religiile au fost initiate de extraterestrii, iar Mohamed, Iisus si Buddha au fost trimisi ca sa ne invete despre originea noastra in mod alegoric, pentru ca atunci nu eram inca capabili sa intelegem ca adevaratii nostri creatori sunt de fapt niste extraterestrii.”

Pai daca astea ar fi adevarate, atunci de ce nerusinatul de Rael de vreme ce a indraznit sa puna pe aceeasi treapta ca si cum nu ar fi nicio deosebire intre Domnul Iisus si Mahomed sau Buddha, de ce nu rastoarna Coranul sau invataturile lui Buddha asa cum a facut cu Sfanta Scriptura? In toate asa zisele lui revelatii ataca si incearca sa rastoarne doar Scriptura.

Este clar ca Vorilhon face jocul demonilor inventand atatea minciuni.

In al cincilea rand despre minunea inmultirii painilor, Rael zice ca de fapt ar fi o mancare sintetica, care prin adaosul de apa a crescut de cinci ori in volum.

Dar in Scriptura nu se zice ca s-ar fi adaugat vreo picatura de apa, sau sa specifice de cate ori a crescut painea in volum, ci ne spune: “… luand Iisus cele cinci paini si cei doi pesti si privind la cer a binecuvantat si frangand le-a dat lor”(Matei 14,19).

Vorilhon nu pomeneste nimic si despre cei doi pesti, sau despre faptul ca Mantuitorul doar a binecuvantat cele cinci paini fara a se adauga vreo picatura de apa.

De aici rezulta ca acest Vorilhon, cand a inventat aceasta poveste nu era prea bine informat asupra Sfintei Scripturi.

In al saselea rand Claude nu este singurul care a vrut sa se afirme, sa devina celebru folosindu-se de mitul OZN-urilor. Iata doar cateva exemple:

1) Joseph Smith pretinde si el ca in noaptea de 21 septembrie 1823, in Sharon, a primit de trei ori vizita unui extraterestru “un inger luminos” care i-a transmis un text pe care Smith il va traduce si il va publica in 1830 sub numele de “Cartea lui Mormon”, aflata la originea vigurosului curent religios al mormonilor.

2) George Adamski afirma si el ca in 20 noiembrie 1952, impreuna cu patru insotitori, a vazut aterizand o nava gigantica, ovala, iar el personal s-a intalnit cu unul dintre ocupantii navei, un ins cu infatisare omeneasca, ianlt de vreo 1,70 metri, cu parul blond. Acesta ii transmite telepatic lui Adamski informatia ca se numeste Orthon si ca nava vine de pe Venus. Adauga ca ei sunt foarte ingrijorati de experientele nucleare ale pamantenilor si ca ei se feresc de oameni datorita rautatii acestora.

3) Eduard Mejer declara si el ca s-a intalnit cu vizitatori nepamanteni in 28 ianuarie 1975, miezul mesajului primit de el consta in faptul ca pamantenii trebuie sa statorniceasca singuri pacea si iubirea universala, neajutati de nimeni din afara. In cartile scrise de el, au fost incluse si cateva fotografii cu OZN-uri. Aceste fotografii supuse analizei cu calculatorul s-au dovedit a fi trucate, iar in casa lui au fost gasite si machetele care puteau fi utilizate in acest scop.

Din aceste cateva exemple ne putem da seama ca Vorilhon a avut de la cine sa se inspire in legatura cu OZN –urile si sa-si creeze si el la randul sau o poveste asemanatoare.

In al saptelea rand in legatura cu clonarea pe care Rael o socoteste cheia crearii omenirii putem sa-l contrazicem si sa zicem ca clonarea umana, pe langa aspectul ei satanic de razvratire impotriva voii lui Dumnezeu, sufera si de imposibilitatea ducerii ei la implinire.Fara a intra in amanunte si detalii tehnice, oamenii nu pot crea aceste duplicate nici macar la nivelele inferioare biologice(plante, animale). Daca un duplicat identic, chiar daca nu absolut, dar sa zicem 99,9 % s-ar putea realiza material, problema sursei de energie vitala ramane nerezolvata. Nu mai vorbim de clonarea oii “Dolly” ce nu a fost niciodata dovedita stiintific public unei comisii impartiale de savanti. O stire menita sa tulbure constiinta, si asa mult slabita duhovniceste a omului contemporan, orbit de falsele “miracolea lui Antihrist”.

In al optulea rand observam ca cei care au mai incercat sa se joace de-a povestile cu OZN- uri au sfarsit tragic, prin a se sinucide.Iata doar cateva exemple:

1) Astronomul Morris Jessup s-a sinucis la 20 aprilie 1959 racordand un tub intre teava de esapament a furgonetei sale si fereastra autovehiculului. El a publicat in 1955 cartea :The case for the UFO”, dupa ce un misterios Carlos Allende a purtat cu el o corespondenta cu informatii complexe si obscure care au abuzat de credulitatea astronautului si l-au condus pana la depresie. Allende s-a dovedit a fi mai tarziu mitomanul la originea legendei : Experimentul Philadelphia”, care pretinde ca nava USS Eldrige a suferit in 1943 o teleportare magnetica. Morris Jessup a fost deci victima unei escrocherii.

2) James McDonald, decan al Institutului de fizica atmosferica din cadrul Universitatii din Arizona, profesor de meteorologie si ufolog renumit s-a sinucis in 1971, dupa o prima tentativa esuata. In cepand din 1966 el si-a fixat drept scop de a interesa comunitatea stiintifica cu fenomenul OZN si a cheltuit pentru acesta o energie considerabila.

3) Doctorul Rene Hardy, fondator in 1963 al GEPA (Grup de studii a Fenomenelor Aeriene si Aerospatiale insolite) s-a sinucis in 1972 cu un glont in cap, la o saptamana dupa ce a declarat: “Am descoperit defectul invelisului exterior al OZN-urilor, este fantastic… voi vorbi despre asta saptamana viitoare”. In cazul sau nu a mai existat “saptamana viitoare”.

La intrebarea daca fenomenul OZN are vreo legatura cu satanismul cercetatorul J.M.Lesage raspunde afirmativ in studiul sau intitulat “Secretul diabolic al OZN-urilor”, in care afirma printre altele ca martorul acestor evenimente “pierde brusc legatura cu realitatea prezenta pentru a se pomeni instantaneu in alta realitate care nu exista, tinand de domeniul iluziei magice”.

4. POZIŢIA BISERICII

În cazul sectei raeliene şi al clonării Biserica ortodoxă nu s-a pronunţat până acum la nivel oficial şi unanim. Se lucrează pe plan local în comisii de studiu al problemelor de bioetică. Ultima luare de poziţie oarecum oficială a Bisericii Ortodoxe Române a fost expusă în ziarul România Liberă [3] sub titlul “Clonele nu vor putea pentru fi primite în Biserică, pentru că nu vor fi decât nişte monştri de laborator – Nu vor avea slujbe nici de botez, nici de înmormântare”. Potrivit acestuia: “Ca iniţiator al Comisiei de Bioetică a Bisericii Ortodoxe Române, Î.P.S. Bartolomeu Anania, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, consideră că ‘’Biserica nu poate decât să ia poziţie împotriva acestor experimente şi să condamne joaca aceasta nebună a unor oameni de ştiinţă. Dacă se vor naşte vreodată astfel de fiinţe, acestea nu vor fi primite în biserică, pentru că nu vor fi altceva decât nişte monştri de laborator. Lipsite de harul divin, ele nu vor putea avea parte nici de slujbe religioase, precum slujba de botez sau cea de înmormântare”. Temeiul biblic al acestei poziţii, a precizat Î.P.S. Bartolomeu Anania se află în Profetul Isaia, II, 22: “Lăsaţi-vă deci de un astfel de om, care nu-i altceva decât o suflare în nări. Ce preţ poate fi în el?”

În ultimele decenii, genetica a făcut paşi importanţi în clonare: 1953 – descoperirea structurii ADN; 1968 – descifrarea codului ADN; 1978 – prima fertilizare in vitro; 1988 – lansarea proiectului “genomul uman”; 1997 – primul mamifer clonat (oaia Dolly); 2001 – primii embrioni umani clonaţi; 2002 – prima pisică clonată. De curând s-au produs cinci porcuşori clonaţi ale căror organe vor putea fi transplantate la om… Astfel, controversatul doctor italian Severino Antinori a anunţat că, în ianuarie 2003, se va naşte primul copil clonat. Adversarii clonării umane consideră iresponsabilă această procedură, deoarece, chiar în cazul unui succes s-ar putea naşte cu defecte majore. La aceste acuzaţii doctorul Antinori răspunde însă că această metodă ar putea fi de un real folos cuplurilor care nu pot avea copii. După toate probabilităţile, procreaţia generaţiilor mileniului trei va deriva din ceea ce se numeşte deja procreaţie asistată medical.

Până când se va ajunge la un consens ortodox, se pot emite păreri personale, ce trebuie desigur să fie sănătos ancorate în tradiţia şi învăţătura Bisericii. Punctul de vedere ortodox trebuie să se ridice deasupra perspectivei occidentale secularizate (bioetica), perspectivă în care credem că Duhul Sfânt nu va fi prezent şi nu va descoperi răspunsul ce este căutat potrivit înţelepciunii lumeşti ale acestui veac căzut. Darul deosebirii duhurilor trebuie să lucreze cu precădere în recunoaşterea imediată a lucrării satanice ce se ascunde în spatele acestor vorbe meşteşugite. Căci parodia naşterii din Fecioară (asexuale), ce se întâmplă chiar în jurul Crăciunului, numele fetiţei născute “Eva”, locul unde s-ar afla – Israel – împreună cu afirmaţiile de blasfemie şi hulă deschisă ale raelienilor îi vădesc fără tăgadă ca având o sorginte satanică. Iar în această privinţă poziţia Bisericii ortodoxe nu poate fi alta decât osândirea pe faţă a învăţăturilor şi practicilor antidumnezeieşti şi atiomeneşti ale acestei mişcări, sub toate aspectele ei.

Clonarea umană, pe lângă aspectul ei satanic de răzvrătire împotriva voii lui Dumnezeu, suferă şi de imposibilitatea ducerii ei la îndeplinire. Fără a intra în amănunte şi detalii tehnice, oamenii nu pot crea aceste duplicate nici măcar la nivelele inferioare biologice (plante, animale). Dacă un duplicat identic, chiar dacă nu absolut, dar să zicem 99,9% s-ar putea realiza material, problema sursei de energie vitală rămâne nerezolvată. Nu mai vorbim de clonarea oii “Dolly” ce nu a fost niciodată dovedită în chip ştiinţific public unei comisii imparţiale de savanţi. De aceea o putem fără grijă alătura vestitei disecţii a umanoidului de la Roswell: un bluff menit să tulbure conştiinţa, şi aşa mult slăbită duhovniceşte a omului contemporan, orbit de falsele “miracole ale lui Antihrist”. La aceste fraude vădite se adaugă din ce în ce mai multe voci competente ce au dezvăluit falsitatea “alunizării” astronauţilor americani. Desigur că această fraudă ar întrece în amploare dacă va fi recunoscută, cea cu aşa-zisele fosile “omul de Piltdown” şi “Lucy”. Lumea va fi şocată de proporţiile incredibilei farse, ce va avea implicaţii ştiinţifice şi politice deopotrivă.

În ceea ce priveşte cuplurile sterile, soluţiile medicale clasice şi rugăciunile sunt suficiente. Dacă Dumnezeu vrea atunci sterpiciunea se biruieşte şi la vârste înaintate aşa cum a fost cazul drepţilor Avraam, Sara, Ioachim, Ana, Zaharia şi Elizabeta (şi desigur a altora ştiuţi şi neştiuţi). Dacă însă El nu vrea dintr-un oarece binecuvântat motiv, atunci nu trebuie forţată voia Sa prin aceste metode genetice menţionate: clonare, fecundare in vitro, mamă surogat ş.a. Cei doritori de copii pot înfia eventual, deşi aceasta deschide o serie de alte probleme, cum ar fi probitatea cuplului în eventualitatea folosirii acestor copii înfiaţi din ţări sărace (cum este şi ţara noastră!) pentru scopuri ne-binecuvântate (pedofilie, bancă de organe de transplant).

La noi în ţară fenomenul OZN a fost propagat încă din perioada comunistă în special prin literatura SF, şi prin eforturile unora ca scriitorul V. Hobana. După revoluţie la televiziune au apărut o serie de emisiuni (redactor Bădescu) de propagandă a fenomenelor farfuriilor zburătoare.

În privinţa sectei raeliene, aceasta nu a arătat o activitate oficială deosebită în România. Deşi formal nu s-au exprimat astfel de poziţii, totuşi duhul acestor doctrine neo-evoluţionist-elitiste poate fi recunoscut din plin la C. Negureanu, Pavel Coruţ şi Alexandru Mironov. Acest duh poate fi oricând dovedit din afirmaţiile şi lucrările lor, şi, chiar dacă ei nu aparţin formal mişcării raeliene, este cel mai important de a fi vădit şi combătut.

“Într-o cadrul mişcării new age se manifestă interesul pentru fenomenele paranormale, parapsihologie şi OZN. Dacă înainte de 1990 acestea erau practic excluse din cadrul oficial ştiinţific serios, fiind împiedicată propagarea lor şi expediindu-se în sectorul “misticism, obscurantism, superstiţii”, astăzi lucrurile s-au schimbat dramatic. Această schimbare constatată la noi este urmarea schimbării produse în centrele de putere: Moscova a cedat, cel puţin temporar, teren Statelor Unite.

Dacă până în 1990 ştiinţa pozitivistă şi materialistă ignora şi nu accepta domeniul “supranatural”, suprasenzorial, astăzi, prin aşa numita ramură a paranormalului, aceste fenomene cad sub incidenţa cercetării şi a descripţiei discursului de tip ştiinţific. Mărturie în acest stă printre altele canalul Satelit TV Discovery, un canal de prestigiu şi autoritate în domeniu. În ultimii ani acest canal ce se recepţionează relativ uşor şi în oraşele noastre datorită televiziunii prin cablu, prezintă de 2-3 ori pe săptămână programe cu pretenţii de ţinută ştiinţifică legate de OZN, mistere neexplicate, paranormal, astrologie, poltergeist, viaţă după viaţă, etc. Aceste enigme nu mai sunt pur şi simplu ignorate ca în trecut, ci sunt abordate de pe poziţii scientiste.

Astfel în anii ’90 în domeniul controversat al OZN-urilor s-a produs pe nesimţite tranziţia de la SF la cercetarea ştiinţifică serioasă. Rapoartele se înmulţesc, martorii se numără printre oficialităţi militare sau de poliţie, dovezile par a deveni tot mai convingătoare. Spre deosebire însă de posturile Tv româneşti, la Discovery nu apar practic niciodată teologi sau preoţi ortodocşi ce ar putea combate aceste ipoteze. În fond, fie că este vorba despre OZN, extratereştri, reîncarnare sau spiritism, în toate aceste cazuri aşa cum a observat pe bună dreptate Cardinalul olandez G. Danneels, nu se oferă explicaţii obiective şi absolute , ci interpretări relative şi subiective ce au pretenţia de explicaţii. Acelaşi lucru s-a petrecut de altfel şi în alte cazuri, cum a fost de exemplu darwinismul.

Plasându-se deliberat în afara revelaţiei dumnezeieşti păstrate şi transmise de Biserică, oamenii de ştiinţă rătăcesc precum saducheii “neştiind nici Scripturile nici cuvântul lui Dumnezeu” (Matei XXII, 29), rătăcind după ei mulţimi credule şi neavizate. Este desigur foarte adevărat şi faptul că aceste rătăciri au soarta descrisă de rabinul Gamaliel: “dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici.” (Fapte Ap. V, 38), însă din punct de vedere misionar nu se poate adopta aici această atitudine pasiv-comodă ce lasă lucrurile să se rezolve de la sine. Până când nivelul duhovnicesc al familiei va reveni la cote cât de cât normale, este necesar ca Biserica (preoţii) şi şcoala (profesorii de religie) să pună baze solide de cosmologie şi antropologie creştină, ca astfel toate aceste devieri de la adevăr să se piardă fără urmări serioase.

Trebuie insistat, în ciuda speculaţiilor ştiinţei moderne, pe caracterul unic al cosmosului văzut (fizic, tridimensional): uni-vers, nu multi-vers. “În anul 1227, în apogeul scolasticii, papa Ioan al XXI-lea a condamnat un număr de 219 propoziţii, în majoritatea lor emise de Aristotel şi urmaşul acestuia, doctor ecclesiae, Toma d’Aquino. Printre aceste propoziţii se afla şi aceea precum că “prima cauză (Dumnezeu) n-a putut face mai multe lumi”. Primul articol al Crezului afirmă: “…Făcătorul cerului şi al pământului, al tuturor celor văzute şi nevăzute.” La ce se referă propoziţia incriminată? Dacă se are în vedere lumea fizică (cele văzute), ne raliem poziţiei ce susţine unicitatea. Astăzi se vorbeşte despre universuri paralele, anti-materie şi găuri negre prin care s-ar putea trece dintr-un univers într-altul, universuri multidimensionale, simple speculaţii nefundamentate suficient nici măcar ştiinţific, ca să nu mai vorbim teologic.

Extrapolând, bineînţeles că nimic nu ne îndreptăţeşte scripturistic să presupunem existenţa altor lumi fizice, eventual locuite de alte fiinţe cu inteligenţă superioară nouă. De aici şi până la noua mitologie OZN nu e decât un pas, pe care teologic nu-l putem accepta în nici un caz, nici măcar ca ipoteză de lucru. Această metodă de investigaţie ştiinţifică este foarte periculoasă în teologie, putând duce la grave erezii, aşa cum a fost cazul eruditului Origen, condamnat definitiv la două sinoade ecumenice, în ciuda unor încercări recente de “reabilitare” a sa, unele venite, surprinzător, chiar din spaţiul teologic ortodox.”

Creaţia văzută e unitară şi are ca centru Pământul. [4] Cinstea şi întâietatea acestei planete e dată tocmai de existenţa unică a vieţii aici. Iar valoarea vieţii este dată de om – cununa creaţiei văzute, creat după chipul şi spre asemănarea cu Dumnezeu. În sfârşit, trebuie subliniată valoarea omului ce îl ridică pe acesta chiar mai presus de îngerii – lucru realizat de către Iisus Hristos şi Maica Domnului. Ca Om, Mântuitorul Hristos a binevoit a Se întrupa pe acest Pământ, nu pe o altă planetă sau într-un alt sistem solar, aducând prin jertfa unică de pe Golgota mântuirea întregii creaţii. Căci prin El s-a îndeplinit rostul omului, aşa cum a fost voit de la bun început de către Dumnezeu: împărat, preot şi prooroc al creaţiei (văzute). În faţa nedumeririlor trezite de dimensiunile relativ neînsemnate ale pământului în cosmos, poziţia sa, mişcarea în jurul soarelui, vom arăta tinerilor că la rândul Său Mântuitorul S-a născut ca Om în iesle sărăcăcioasă, în sânul poporului iudeu în provincia Galileea, în casa tâmplarului Iosif. Cu adevărat, toate aceste elemente exterioare sunt cu totul departe la prima vedere de orice slavă şi prestigiu. Atât poporul – iudeii, la acea dată un popor mic, dezbinat, lipsit de orice valenţe dominante, cât şi ţara mică aflată sub drastică ocupaţie romană (vezi Luca XIII 1-2), lipsită de pondere economică, politică, culturală şi chiar religioasă. E uşor de făcut comparaţia Galileii şi iudeilor cu Imperiul Roman, ca să vedem disproporţia vădită.

Valoarea omului, ca verigă de legătură între Creator şi creaţie, trebuie susţinută în faţa mitului scientist al unor “civilizaţii extraterestre mult superioare omului”. Omul rămâne “cununa creaţiei”, nu numai în planul terestru, sau chiar al creaţiei văzute (universul fizic), ci întrece chiar şi fiinţele nevăzute, duhovniceşti. Temeiul acestei afirmaţii îndrăzneţe este axionul “Cuvine-se cu adevărat” în care Maica Domnului, Fecioara Maria este numită “mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii”. Am insistat asupra acestor aspecte, deoarece nu poate fi neglijat pericolul inoculării subversive prin canalele mass media, a noii variante scientiste a cosmologiei şi antropologiei. Precedentul a existat în perioada materialistă, când generaţii întregi erau îndoctrinate cu evoluţionismul darwinist, ale cărui urme nu s-au stins nici până astăzi.

Dar pentru aceia care nu au chemare şi răbdare ca să urmărească programele ştiinţifice, există şi o abundentă literatură, chiar autohtonă, cum au fost romanele lui Pavel Coruţ din seria “Octogonului”, ce au cunoscut un succes notabil la începutul anilor ’90. Din nou, nu se face direct o menţiune explicită a apartenenţei autorului la mişcarea new age. În schimb abundă referirile la reîncarnare şi viaţa extraterestră, păgânism geto-dac naţionalist.

Desigur că aceste idei au o circulaţie mult mai eficientă când sunt prezentate sub forma atractivă a ficţiunii literare de succes, aşa cum a fost şi cazul romanului Şapte ani apocaliptici al autorului Ion Ţugui ce conţine printre alte fabulaţii capitolul “Contele identifică obiectele spaţiale neidentificate”: “Fiind vorba de lumi mult mai evoluate, din Galaxia noastră…” Alături de Ion Ţugui şi Pavel Coruţ, Dr. Cristian Negureanu şi-a prezentat literatura fantezistă ca pe o certitudine incontestabilă, combătând revelaţia creştină cu argumentele scientiste de tip OZN în lucrări ca Lumi paralele – Supranaturalul de la mit la ştinţă, Civilizaţiile extraterestre şi a treia conflagraţie mondială,(1993) Biblia şi OZN-urile (febr. 1991).”

Trebuie ţinut cont şi de faptul că, modalitatea de organizare a mişcării, gradele, iniţierea, doctrina trădează inspiraţia duhului neo-masonic de tip new age. Centrarea pe interpretări apocrife scripturistice (ambasada ca cel de-al treilea Templu din Ierusalim) şi originea etnică a lui Rael, ne fac să întrezărim ce interese umane se găsesc în umbra acestei organizaţii malefice. De asemenea propaganda şi fondurile acestei aşa numite organizaţii non-profit implică, fără nici o îndoială, activităţi susţinute şi conspiraţii ale unor organizaţii secrete, ce vor ieşi probabil la vedere la timpul cuvenit.

Dacă la acestea adăugăm şi lucrarea nevăzută a “duhurilor văzduhului” atunci devine limpede că este vorba de un adevărat atac duhovnicesc ce periclitează mântuirea. Biserica are mijlocele necesare de combatere a acestui atac, şi ele trebuiesc puse degrabă în aplicare: cateheza credincioşilor, propovăduirea adevăratelor învăţături şi sfintele ta

In continuare vom prezenta un interviu cu domnul Massimo Introvigne,director al Centrului de Studii pentru Noile Religii acordat agentiei Zenit[5]:

- De unde vine acest interes pentru progresul ştiinţific lipsit de etică, atât de specific Raelienilor?

- Conform lui Rael (Claude Vorilhon, fondator al Raelienilor), extratereştrii învaţă că, deoarece oamenii sunt creaturile lor, nu sunt chemaţi să limiteze posibilităţile ştiinţei, mai mult, trebuie să se îngrijească să adopte toate posibilităţile pe care extratereştrii le-au înscris în trupul şi în mintea lor: de aceea, începând cu anul 2000, au lansat experimente de clonare umană. Această idee, conform căreia nu există limite etice ale ştiinţei şi tot ceea ce este tehnic posibil este în mod automat licit, a permis ca unii cercetători care nu agreează limitele eticii şi ale legii să se simtă atraşi şi să decidă să facă parte din rândurile raelienilor. Pe de altă parte, dacă oamenii sunt produse de laborator, nu au nici o obligaţie de a-şi reprima dorinţele sau sexualitatea. Religia Raeliană sfidează căsătoria, considerând-o un contract inutil, şi învaţă maxima libertate sexuală, conform căreia sexualitatea se poate manifesta în mod liber, oricând şi atunci când nu se abuzează de ceilalţi. Propaganda explicită a Raelienilor pentru masturbare, pentru controlul naşterilor, pentru relaţiile prematrimoniale (adesea cu nuanţe anti-catolice, manifestate prin aşa-zisele “condom-auto”, adică maşini speciale care au rolul de a distribui prezervative în faţa şcolilor canadiene, sau prin operaţiunile de distribuire a prezervativelor în timpul Jubileului), a apărut în presa din Quebec şi din alte ţări. “Meditaţia senzuală”, învăţată de Rael, care în realitate nu se reduce la aspectele sexuale, ci caută armonia dintre om şi cosmos, promite printre altele o mai mare împlinire în relaţiile amoroase.

- Sunt influenţi? Au bani? Sunt periculoşi pentru membrii lor?

- Raelienii au influenţă îndeosebi asupra membrilor lor şi asupra clienţilor `Clonaid`. Presa mondială şi comunitatea ştiinţifică vorbesc despre ei mai mult de rău, şi chiar în cercuri în care se crede în farfurii zburătoare şi în extratereştri Rael este considerat un personaj care, prin afirmaţiile sale, riscă să discrediteze toate mişcările celor care cred în OZN-uri. Desigur, Rael urmăreşte să atragă cât mai mulţi discipoli, şi mulţi dintre ei plătesc mişcării o contribuţie. În plus, sunt diferite persoane bogate care nu sunt efectiv Raelieni, dar care contribuie financiar sperând să fie clonaţi. Pentru că nu cred în nimic, văd în clonare unica nemurire posibilă.

În ce priveşte gradul de periculozitate, cred că este necesar să distingem cu claritate între pericol spiritual, moral şi social. Din punct de vedere spiritual, dintr-o perspectivă catolică, doctrina raeliană face referinţă la un “om-maşină” al unor filosofi iluminişti şi reprezintă modernitatea prin tot ceea ce are ea în mod brutal anti-catolic.

Din punct de vedere moral, în cazul în care ar fi posibilă, sunt convins că clonarea umană este reprobabilă şi ilicită, şi că în general principiul raelian, conform căruia tot ceea ce este din punct de vedere tehnic posibil este şi licit, dăunează moral. Din păcate, această idee nu este numai a Raelienilor.

Din punct de vedere social, într-o societate pluralistă, fiecare este liber în faţa legii (nu în faţa propriei conştiinţe, deşi cele două nivele sunt diferite) să creadă sau să nu creadă ceea ce doreşte, în consecinţă, să creadă că Rael a călătorit în farfurii zburătoare cu extratereştrii, care predică revoluţia sexuală şi ateismul.

Distincţia dintre aceste trei nivele (pericol spiritual, moral şi social) este foarte importantă pentru a salva atât dreptul catolicilor de a-şi mărturisi credinţa, cât şi dreptul de a respecta libertatea religioasă şi libertatea de gândire, conform învăţăturilor doctrinei lor sociale.

Clonarea umană trebuie să fie interzisă, pentru că din punct de vedere social este distructivă, nu pentru că o propun Raelienii; şi trebuie să fie interzisă tuturor, nu doar Raelienilor. Acelaşi lucru se poate spune despre distribuirea de prezervative minorilor şi persoanelor care în orice caz nu ar trebui să le primească. Şi acest lucru trebuie interzis, deoarece tulbură binele comun, indiferent de cine ar cauza această tulburare, şi nu pentru că sunt Raelieni, sau nişte indivizi ciudaţi care cred în farfurii zburătoare. În unele ţări, statul distribuie prezervative minorilor, pe o scară mult mai mare, şi, de aceea, violează mai grav binele comun decât o fac Raelienii. Este posibil să fie apărată libertatea religioasă (sau de gândire) a Raelienilor şi dreptul lor de a crede în extratereştri (şi de a propaga credinţe pe această temă) şi în acelaşi timp să li se interzică să îşi ducă la capăt experimentele de clonare umană sau campaniile de distribuire a prezervativelor. Trebuie să fie trataţi ca orice altă persoană, repet.

- Credeţi că au clonat cu adevărat fiinţe umane?

- Este posibil să fi realizat cu adevărat aceste experimente: printre Raelieni sunt persoane cu capacităţi ştiinţifice, chiar dacă nu la un nivel foarte ridicat, şi au de asemenea cercetători care nu agreează nici o limitare etică sau juridică a experimentării, şi care îi ajută. Însă este posibil să fie vorba despre o farsă.

Deşi pare greu de crezut, din punct de vedere personal, pentru Rael acest lucru nu are nici o importanţă. Adevărata capacitate a lui Rael (amintesc că a fost jurnalist) este aceea de a transforma tot ceea ce se întâmplă în ştire de prima pagină: vestea clonărilor, chiar dacă pare a fi falsă, a produs oricum o publicitate incredibilă Raelienilor în întreaga lume, lucru care nu s-ar fi putut plăti niciodată cu bani.

I-am luat două interviuri lui Rael, şi m-am convins că îşi dă perfect seama de faptul că astăzi este imposibil ca mijloacele de comunicare internaţionale să vorbească bine despre el. Cine ar vorbi de bine un personaj care a călătorit cu extratereştri şi afirmă că aceştia au o maşină pentru clonat femei preţioase cu scopul unic de a satisface plăcerile?

Rael poate fi un profet prost, dar este un bun publicist. Dacă ne sfâşiem veşmintele în faţa lui Rael, în fond îi facem jocul. Rael provoacă tocmai pentru că aşteaptă ca cineva să răspundă.

Aici se deschide un larg câmp de investigaţii: din timpul lui Aleister Crowley, sau poate chiar înainte, mişcările religioase cele mai extremiste au gândit ca şi Rael şi au oferit în mod conştient material presei care îi ataca. Conform unei teze susţinute la Universitatea din Princeton, ştim cu toţii că Aleister Crowley, unul dintre personajele cele mai controversate ale istoriei ocultismului, a oferit pe ascuns material împotriva propriei persoane ziarelor populare englezeşti care îl atacau numindu-l “omul cel mai rău de pe Terra”.

Am putea crede că multe dintre noile mişcări religioase – sau cele care au renunţat la a mai avea o presă bună – se comportă asemenea lui Crowley… sau lui Rael, şi alimentează în mod conştient campanii ostile, cu scopul de a ocupa prima pagină. Din acest punct de vedere, scena mijloacelor de comunicare, în particular televiziunea, promovează personajele pe care zice că le atacă.”

CONCLUZIE
Sfanta Scriptura nu spune nimic despre posibilitatea existentei vietii pe alte planete si asta dintr-un singur motiv: “scopul omului este mantuirea, viata vesnica in Imparatia lui Dumnezeu”. Si din acest punct de vedere, problema extraterestrilor este indiferenta, eventuala lor existenta nu ajuta cu nimic. Iar daca degenereaza pana intr-atat incat sa se substituie lui Dumnezeu este chiar periculoasa.

Incheiem prin a spune ca afirmatiile de blasfemie si hula impotriva lui Dumnezeu, ale raelienilor, ii vadesc fara tagada ca avand o sorginte satanica. Iar in privinta aceasta, pozitia Bisericii Ortodoxe nu poate fi alta decat osandirea pe fata a invataturilor si practicilor antidumnezeiesti si antiomenesti ale acestei miscari, sub toate aspectele ei.

Note:
[1] Accesat la adresa: http://www.rael.org/int/english/index.html
[2] Serafim Rose,Cartea Facerii,crearea lumii si omul inceputurilor, Sophia, Bucuresti, 2001
[3] I. Zubascu, Romania libera, marti 4 februarie, 2003, p 10
[4] De obicei se afirma ca pamantul este centru in sens duhovnicesc. Acest lucru este facut cu prudenta pentru a nu se cadea in acuzatia de geocentrism ptolomeic. Dar, pana la urma, pamantul poate fi in centrul universului pana si spatial! Avem curajul acestei afirmatii bazate pe cuvantul Duhului Sfant din Sfanta Scriptura. Sa nu ne mai temem de eventuala acuzatie de “fundamentalism” venita din parti scientiste. Oricum stiinta nu a demonstrat la modul absolut-dogmatic faptul ca nu ar fi asa.
[5] Accesat la adresa www.cesnur.org


Sursa
2009-12-13 19:14:55Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
09:35:01”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist —» Sunt MAMĂ!
09:20:02De ce copiii mei au hainele murdare? —» Sunt MAMĂ!
17:02:42DE LA POEȚI ANTICI PÂNĂ SPRE AI NOȘTRI... —» Leo Butnaru
12:01:45De ce reușesc să fac atât de multe lucruri timp de o zi —» Sunt MAMĂ!
11:50:40Disciplinile umanistice și posibilitățile de inserție profesională —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:27:43Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Franța —» Elena Robu
08:00:39Cum a ajuns profesia de cercetător una din cele mai instabile în RM —» Gheorghe Cuciureanu
05:48:09Serviciul „Eco responsabil”, ediția a II-a —» BiblioCity
02:31:03©️ Tu poți —» Licurici de suflet
09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
08:19:54Moldova a găsit soluția pentru eroarea 404. În vin! —» Fine Wine
13:09:41Guvernul vrea să închidă robinetul în capitală și lansează site-ul apă.md —» Nicolae Federiuc
10:00:17Poezie „Oameni ai credinței” —» Moldova Creștină
06:31:21REZILIENȚA SOCIALĂ A CONTINENTULUI MOLDAV —» Daniel Lachi
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
06:25:22PUTINIȘTII TREBUIE EXTIRPAȚI! —» Daniel Lachi
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu