Cum se acordează chitara?
-
Primele lecţii de chitară ar începe corect cu acordarea Chitarei. Învaţă să acordezi chitara ta, ca ea să nu scoată sunete ce deranjează auzul. În acest articol, vei învăţa cum să acordezi o chitară cu uşurinţă. Ai 3 odalităţi să faci acest lucru.
- Foloseşte un tuner pentru acordare Este modul cel mai uşor. Dacă nu ai un tuner de acordare a chitarei tale, poţi folosi calculatorul tău. Descarcă de aici un AP Tuner 3 (free download)
- Acordează chitara după pian Fiecare strună a chitarei, trebuie să corespundă cu o notă respectivă de pe clapa pianului. Adică: 1 Strună – Mi (E) 2 Strună – Si (B) 3 Strună – Sol (G) 4 Strună – Re (D) 5 Strună – La (A) 6 Strună – Mi (E)
- Acordează chitara după auz. Poţi acorda chitara, chiar dacă nu ai la îndemână un tuner sau pian. Şi anume. Ai nevoie de prima nota (Mi) ca să acordezi struna 1. Dacă nu ai pian, sau alt instrument, potriveşte cât de cât la auz. (ar fi bine să găseşti totuşi prima notă) Odată ce prima strună corespunde cu nota Mi, poţi acorda chitara în modul următor:
- Apasă a 2 strună pe clapa 5. Struna trebuie să sune exact ca prima strună. Dacă nu, acordeaz-o aşa ca să sune ca prima
- Apasă struna 3 pe clapa 4. Ea trebuie să sune ca struna a 2-a.
- Apasă struna 4 pe clapa 5. Urmează paşii de sus
- Apasă struna 5 pe clapa 5. Urmează paşii de sus
- Apasă struna 6 pe clapa 5. Urmează paşii de sus.
Toti gresim in multe feluri. Daca nu greseste cineva in vorbire, este un om desavarsit, si poate sa-si tina in frau tot trupul. De pilda, daca punem cailor fraul in gura, ca sa ne asculte, le carmuim tot trupul. Iata, si corabiile, cat de mari sunt, si, macar ca sunt manate de vanturi iuti, totusi sunt carmuite de o carma foarte mica, dupa gustul carmaciului. Tot asa si limba, este un mic madular, si se faleste cu lucruri mari. Iata, un foc mic ce padure mare aprinde! Limba este si ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre madularele noastre, care intineaza tot trupul si aprinde roata vietii, cand este aprinsa de focul gheenei. Toate soiurile de fiare, de pasari, de taratoare, de vietuitoare de mare se imblanzesc, si au fost imblanzite de neamul omenesc, dar limba nici un om n-o poate imblanzi. Ea este un rau, care nu se poate infrana, este plina de o otrava de moarte. Cu ea binecuvantam pe Domnul, si Tatal nostru, si tot cu ea blestemam pe oameni care sunt facuti dupa asemanarea lui Dumnezeu. Din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa, fratii mei! Oare din aceeasi vana a izvorului tasneste si apa dulce si apa amara? Fratii mei, poate oare un smochin sa faca masline, sau o vita sa faca smochine? Nici apa sarata nu poate da apa dulce. Cine dintre voi este intelept si priceput? Sa-si arate, prin purtarea lui buna, faptele facute cu blandetea intelepciunii! (Biblia, Iacov 3.2-13)Posted in Lecţii de chitară
Sursa
2009-12-08 13:29:00