Exemplu de susținere a unei echipe de fotbal


Sunt rapidist, dar înainte de toate sunt român și-mi respect prietenii. Așa voi motiva prezenţa mea pe arena din Tiraspol de aseară. Motivul prezenţei mele pe stadion a mai fost alimentat şi de interdicţia de a merge la meci cu care a fost tratat premierul Republicii Moldova, Vlad Filat. Mă-ntreb cum oare e posibil ca un club care cică ar reprezenta Moldova în competiţiile europene, poate să-i interzică premierului aceste ţări să participe la acel meci. În acest caz înseamnă că acest club nu reprezintă Moldova, deci dacă noi am fi la fel de porci ca şi cei din Transnistria i-am trata la fel, dar bine că măcar autorităţile noastre dau dovadă de mai multă luciditate decât mafioţii din fruntea Transnistriei.

985-197745-fani Dar să revenim la Fotbal. Ne-am pornit spre Tiraspol undeva spre orele 17:00. La aşa zisa vamă n-am avut nicio problemă, ba chiar ne-am permis să glumim cu ofiţerul care ar fi trebuit să ne verifice actele. La intrarea pe stadion am fost supuşi unui control riguros, dar acestea sunt normele UEFA, deci e ceva normal. M-a bucurat mult respectul cu care am fost trataţi de organele de forţă transnistrene. Am rămas chiar impresionat plăcut, cu toate că s-a petrecut şi un mic incident chiar înaintea partidei. Mi-am făcut o poză cu un drapel al României, iar un stewart, probabil din exces de zel, m-a chemat la un superior pentru a se da mare. Superiorul a zâmbit însă şi a zis că nu e nicio problemă. Stewart-ul a insistat însă, că e drapelul României. Superiorul şi de această dată a zâmbit şi m-a rugat să-mi reiau locul în tribune.

Meciul din teren a fost anost rău, atmosfera din tribune creată de suporterii stelişti a fost însă de-a dreptul senzaţională. Până şi comentatorii acelui meci au remarcat de mai multe ori prestaţia noastră, iar steliştii ne-au aplaudat îndelung la finalul partidei. Din păcate au apărut spre final nişte grupuri răzleţe care au început a scanda trivialităţi la adresa lui Gigi Becali. Lucru contestat de mine şi de băieţii cu care am venit la meci. Treaba noastră e să ne susţinem favoriţii, nu să înjurăm pe stadioane.

La finalul meciului n-a câştigat nimeni, deoarece Steaua a ieşit total din competiţie, iar Sherifful trebuie să bată neapărat la Istanbul pentru a merge mai departe, iar Twente să nu obţină mai mult decât un egal la Bucureşti. De fapt, poate a câştigat cineva. Au câştigat chişinăuienii respectul unei Românii întregi. Am dat un exemplu de cum se încurajează echipa favorită timp de 90 de minute, fără să înjuri sau să scandezi diferite slogane politice lipsite de sens pe un stadion de fotbal. Deşi au existat şi excepţii, ar trebui ca toţi împreună să facem tot posibilul pentru a nu mai exista.


Sursa
2009-12-03 10:55:29Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

02:44:00“I'm afraid of flying”: 7 ideas on how to get distracted during a flight —» plop andrei
01:52:36Upgrade Your Home Theater Experience with Adorama’s Winter Tech Sale —» plop andrei
21:43:26Schema prin care ruși și ucraineni devin cetățeni români fără să-i verifice nimeni —» Elena Robu
21:13:54Busul armatei nu încăpea de mașini parcate ilegal —» Curaj.TV | Media alternativă
21:00:27Consilierii au votat de frica blestemelor —» Curaj.TV | Media alternativă
19:27:25Gripă —» Primul meu blog
19:17:48Din State – prima zi —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
17:02:08©️ Părerile lor —» Licurici de suflet
16:10:37Рыбка в духовке —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
15:32:32Moldoveneasca. Mircea V.Ciobanu trișează —» Gheorghe Erizanu
15:04:35În Spania furtuna Gloria a mai făcut două victime. Numărul morţilor a ajuns la şase —» Elena Robu
13:17:20DESPRE „PERIMETRUL CUȘTII” ÎNTR-O NOUĂ CARTE DE ANASTASIA DUMITRU —» Leo Butnaru
13:12:35Amendă colosală pentru o companie care vindea medicamente contra cancerului în România —» Elena Robu
12:22:32În Iordan, Botezându-Te Tu, Doamne —» Iulian Proca
11:45:41De ce să lucrezi în companii mari? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
10:47:23Biblioteca și micii promotori ai culturii —» BiblioCity
10:44:15Cyberbullying – Siguranța copiilor online —» BiblioCity
10:34:41Happy Light Reviews —» Andrei Fornea
10:31:29STUDIU: COPIILOR CĂRORA LI SE CITESC REGULAT POVEȘTI LI SE DEZVOLTĂ CREIERUL MAI RAPID —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
10:29:39Modern Glass Dining Room Sets —» Andrei Fornea
09:00:44В Кишиневе состоится митап "Ключевые тренды SMM — 2020. Что надо знать инфлюенсерам, медиа и организациям" —» Заметки Начинающего Журналиста
08:18:37Noua Calatorie Gastronomica —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
22:33:09Yahoo Small Business Web Hosting - Build a great web site with our easy-to-use tools —» Informaţii pentru studenţi !
22:33:04Top 10 Advantages When Using HotelPlanner —» Informaţii pentru studenţi !
22:24:07Yahoo Small Business Web Hosting - Build a great web site with our easy-to-use tools —» plop andrei