Fine Wine

Fine WineFine Wine


blogul vinurilor bune din Moldova
RSS posts

Afaceri


Comenteaza

Două vinuri noi din gama ultra premium de la Crama Mircești
Crama Mircești a lansat două vinuri noi din gama de vârf: Chardonnay 2022 și Feteasca Neagră 2020, în linia „Bardul din Mircești”, ediție specială. Am avut onoarea să moderez evenimentul de lansare. Iar, în... Articolul Două vinuri noi din gama ultra premium de la Crama Mircești a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou: Bad Boys 2019
Moment de satisfacție profesională și personală pentru vinificatorul Ion Luca. Celebrul său cupaj, noua ediție Bad Boys 2019 Carpe Diem a luat marea medalie de aur la Wine of Moldova Contest 2023, dedicat soiurilor... Articolul Nou: Bad Boys 2019 a apărut prima dată pe Fine Wine.
Verticala Roșu Împărat: 5 povești de succes
Am avut ocazia să particip aseară la o degustare privată unică: Verticala Roșu Împărat Ministerios Wines: toate edițiile de până acum (2021, 2019, 2018, 2017 și 2015). Un vin despre care nu mă tem... Articolul Verticala Roșu Împărat: 5 povești de succes a apărut prima dată pe Fine Wine.
Noutăți de zile mari de la Vinăria Nobilă
Trei cupaje noi de la Vinăria Nobilă, de pe vii de aproape 20 de ani. Articolul Noutăți de zile mari de la Vinăria Nobilă a apărut prima dată pe Fine Wine.
OIV estimează o reducere a producției de vin în R. Moldova
La nivel global, este prognozat cel mai scăzut nivel din ultimii 60 de ani. Articolul OIV estimează o reducere a producției de vin în R. Moldova a apărut prima dată pe Fine Wine.
Concursul „Vinul Moldovei”, la a doua ediție
Cea de-a doua ediție a concursului „Vinul Moldovei”, dedicat exclusiv soiurilor autohtone și celor de selecție locală, se va desfășura în perioada 9-10 noiembrie la Chișinău. La competiție vor fi evaluate vinuri produse din soiuri... Articolul Concursul „Vinul Moldovei”, la a doua ediție a apărut prima dată pe Fine Wine.
Sushi & vin: 5 idei de asociere
Vinul poate nuanța aromele fine ale sushi-ului, dar și poate distruge un gust delicat. Câteva sfaturi. Articolul Sushi & vin: 5 idei de asociere a apărut prima dată pe Fine Wine.
O experiență inedită: Armagnac de 40 ani
Eu sugeam lapte când acest Armagnac a fost produs! Articolul O experiență inedită: Armagnac de 40 ani a apărut prima dată pe Fine Wine.
Top 3 spumante clasice din Moldova
Un răspuns la întrebarea ce spumant din Republica Moldova recomand. E vorba de o selecție subiectivă, non-erarhică, realizată după principiul „ce aș alege eu să cumpăr azi”. Topul se referă doar la spumantele făcute... Articolul Top 3 spumante clasice din Moldova a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou: gama Petit de la Chateau Cristi
O nouă linie de vinuri, cu bun raport preț-calitate, de la Chateau Cristi. Articolul Nou: gama Petit de la Chateau Cristi a apărut prima dată pe Fine Wine.
România a câștigat Campionatul mondial la degustare în orb. Moldova, pe locul 30
Echipa României a devenit campioană mondială la cea de-a XI-a ediție a Campionatului Mondial de Degustare pentru Amatori – un eveniment anual organizat de revista franceză La Revue du Vin de France.. La aceeași... Articolul România a câștigat Campionatul mondial la degustare în orb. Moldova, pe locul 30 a apărut prima dată pe Fine Wine.
Un divin din Moldova ia Marea Medalie de Aur la Spirits Selection
Un divin de 15 ani din Moldova câștiga Marea Medalie de aur. Articolul Un divin din Moldova ia Marea Medalie de Aur la Spirits Selection a apărut prima dată pe Fine Wine.
Viorica de la Vinăria din Vale, în top 10 mondial la Effervescents du Monde
La Ziua Vinului am dat peste o noutate care trecuse cumva pe lângă mine. Spumantul Viorica de la Vinăria din Vale a intrat în top 10 mondial la concursul specializat Effervescents du Monde. Cea... Articolul Viorica de la Vinăria din Vale, în top 10 mondial la Effervescents du Monde a apărut prima dată pe Fine Wine.
Noutăți de zile mari de la MinisTerrios
Poate în anumite cercuri s-ar crede că vinificatorii se pregătesc să chefuiască… mă rog, urmează Ziua Vinului. Numai cei care au fost vreodată la crame în această perioadă, știu cum mustește, la propriu, munca... Articolul Noutăți de zile mari de la MinisTerrios a apărut prima dată pe Fine Wine.
Trei vinării de vizitat de Ziua Vinului
Vezi aici recomandări, dar și alte informații utile despre Ziua Vinului. Articolul Trei vinării de vizitat de Ziua Vinului a apărut prima dată pe Fine Wine.
Au fost desemnate cele mai bune vinuri dulci din lume
Un 100% Moscatel de Setúbal Superior din 2009, de 18.5% alcool, a fost desemnat cel mai bun vin fortificat, iar Tramp Passione Volonta’ 2022 de la Bragagnolo vini Passiti (100% Gewürztraminer, 13.5% vol. Alc,... Articolul Au fost desemnate cele mai bune vinuri dulci din lume a apărut prima dată pe Fine Wine.
Ziua Vinului, pe 7-8 octombrie
Cea mai mare sărbătoare și unica zi națională din lume dedicată Vinului Moldovei și tradițiilor în vinificație, va avea loc în primul weekend al lunii octombrie, pe 7 și 8 octombrie, anunță un comunicat... Articolul Ziua Vinului, pe 7-8 octombrie a apărut prima dată pe Fine Wine.
Pâine cu maia și vin bun, la Purcari Wine Bar
Am organizat ieri la Purcari Wine Bar o adevărată sărbătoare pentru papile gustative, la care cap de afiș au fost pâinea de casă cu maia și, evident, vinul bun. Pâinea a fost coaptă de... Articolul Pâine cu maia și vin bun, la Purcari Wine Bar a apărut prima dată pe Fine Wine.
Două crame din Moldova intră în USA Wine Ratings
Două crame din Republica Moldova intră în USA Wine Ratings, cu vinuri de peste 90 de puncte. Articolul Două crame din Moldova intră în USA Wine Ratings a apărut prima dată pe Fine Wine.
Un nou volum de la Divus: Pinot Noir
Două vinuri noi de la Divus: Pinot Noir, cu bună amprentă a soiului și Feteasca Neagră cu mult caracter. Articolul Un nou volum de la Divus: Pinot Noir a apărut prima dată pe Fine Wine.

Generat în 0.955 secunde.