71089 cazuri COVID-19 în Moldova
17701 – cazuri active
51719 – cazuri vindecate
1669 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 24 octombrie 2020 ora 22:24


Fine WineGoogle Page Rank

Fine WineFine Wine


blogul vinurilor bune din Moldova
RSS posts

Afaceri


Comenteaza

Taraboste Tribut, în top 10 vinuri baricate, la un concurs specializat
Vârful de gamă Taraboste Tribut de la Chateau Vartely a obținut medalia de aur, fiind clasat în top 10 cele mai bune vinuri ale competiției International Wine & Barrel Competition Alliances du Monde® —... Articolul Taraboste Tribut, în top 10 vinuri baricate, la un concurs specializat a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou pe piață: Divus Winery
De Ziua Vinului, în Republica Moldova s-a lansat o nouă cramă: Divus Winery. O noutate bună pentru cei care iubesc vinul bun! Acțiunea are loc la circa 35 de kilometri de Capitală, în satul... Articolul Nou pe piață: Divus Winery a apărut prima dată pe Fine Wine.
Moldova, acum ai Orange Wine!
În acest moment, legislația vinului din Moldova nu prevede așa noțiune ca vin „orange”. Dar asta nu împiedică vinificatorii locali să experimenteze și să se alinieze trendurilor mondiale. În situația confuză legislativă, Orange-urile sunt... Articolul Moldova, acum ai Orange Wine! a apărut prima dată pe Fine Wine.
O carte despre Vinul Moldovei, publicată în premieră în Coreea
„Wine of Moldova” este titlul unei cărți publicate, în premieră, în Coreea de Sud. Cartea este semnată de Chan Jun Park, directorul celui mai mare concurs sub patronaj OIV din regiune — Asia Wine... Articolul O carte despre Vinul Moldovei, publicată în premieră în Coreea a apărut prima dată pe Fine Wine.
Crama Mircești, inaugurată oficial
De Ziua Vinului, am avut ocazia să particip la unul dintre cele mai frumoase evenimente ale anului — inaugurarea Cramei Mircești — un punct de atracție turistică majoră, cu tot ce are nevoie: viță... Articolul Crama Mircești, inaugurată oficial a apărut prima dată pe Fine Wine.
Taraboste Tribut — un nou vârf de gamă de la Chateau Vartely
Chateau Vartely a prezentat aseară, în fața unui grup de sommelieri, jurnaliști și bloggeri, dar și participanți la proiectul Redescoperă Moldova, două vinuri noi din categoria premium — Taraboste Tribut Cabernet Sauvignon 2016 și... Articolul Taraboste Tribut — un nou vârf de gamă de la Chateau Vartely a apărut prima dată pe Fine Wine.
Două vinuri moldovenești au luat Marea Medalie de Aur la Berliner Wein Trophy
Două vinuri din Republica Moldova au fost distinse cu Marea Medalie de Aur la ultima ediție a concursului Berliner Wein Trophy, desfășurată la începutul lunii septembrie 2020, în capitala Germaniei. Doar 30 de vinuri... Articolul Două vinuri moldovenești au luat Marea Medalie de Aur la Berliner Wein Trophy a apărut prima dată pe Fine Wine.
Micii producători de vin, în vizită la Purcari
Aproximativ 15 mici vinificatori din Moldova au fost invitați, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o vizită de studiu la Purcari. Mi s-a părut un gest nobil și frumos: să împarți cunoștințele și excelența cu cei... Articolul Micii producători de vin, în vizită la Purcari a apărut prima dată pe Fine Wine.
Două vinuri din Moldova iau cea mai înaltă distincție la Decanter
Viorica 2019 de Purcari și Asconi Sol Negru Cabernet Sauvignon Rose 2019 au fost distinse cu cea mai înaltă distincție – „Best of Show” la prestigiosul concurs Decanter Wolrd Wine Awards 2020. Ambele vinuri... Articolul Două vinuri din Moldova iau cea mai înaltă distincție la Decanter a apărut prima dată pe Fine Wine.
Cum alegem o sticlă de vin?
În secolul XXI nu mai este suficient să faci un vin bun ca să ai succes. Vinul bun trebuie să aibă și „haine” pe măsură: ambalaj, sticlă, dop de calitate, capsulă, etichetă, etc. Mi-au... Articolul Cum alegem o sticlă de vin? a apărut prima dată pe Fine Wine.
Purcari a luat Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles
Vinul Vinohora Rose 2019 Feteasca Neagra & Montepulciano, produs de Vinăria Purcari, a obținut Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles, fiind numit „revelația” concursului, alături de alte câteva șampanii și vinuri... Articolul Purcari a luat Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles a apărut prima dată pe Fine Wine.
Ziua Vinului va fi marcată „mai mult în mediul virtual”
Cu sloganul „Eu deVIN sărbătoare”, ediția din acest a Zilei Naționale a Vinului, va fi marcată în zilele de 3 și 4 octombrie 2020. „Cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, mai mult în mediul... Articolul Ziua Vinului va fi marcată "mai mult în mediul virtual" a apărut prima dată pe Fine Wine.
Susţine producătorii autohtoni în concursul vinurilor recunoscute: Notorium Wine Awards
Compania de proprietate intelectuală INTELSTART organizează, în parteneriat cu Gustos.Life, Concursul Vinurilor Recunoscute – Notorium Wine Awards. Concursul se desfășoară, în perioada 1-25 septembrie 2020, printre 700 de vinuri medaliate la concursurile internaționale de vin. Sunt vinuri, spumante și divinuri... Articolul Susţine producătorii autohtoni în concursul vinurilor recunoscute: Notorium Wine Awards a apărut prima dată pe Fine Wine.
Saperavi 2018 Gitana Winery: Magnum VS standard
Ce poate fi mai bun la capitolul roșu decât Saperavi 2018 de la Gitana Winery?! Același Saperavi 2018 păstrat în sticlă Magnum (de 1.5 litri, adică volumul a două sticle standard). Apăruse recent o... Articolul Saperavi 2018 Gitana Winery: Magnum VS standard a apărut prima dată pe Fine Wine.
Cinci companii din Moldova s-au impus cu medalii la Mundus Vini
Conci companii de vinuri din Republica Moldova s-au impus cu medalii de aur și argint la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vinuri din lume — Mundus Vini 2020 Summer Tasting. Ediția cu... Articolul Cinci companii din Moldova s-au impus cu medalii la Mundus Vini a apărut prima dată pe Fine Wine.
Bule bune
În mod paradoxal, vârful de consum al vinurilor spumante în Moldova este decembrie, când nu e chiar cea mai potrivită perioadă pentru ele. Acum — da, dragii mei — acum e cel mai bun... Articolul Bule bune a apărut prima dată pe Fine Wine.
Milești Mici Feteasca Albă 2019 vs Feteasca Albă 1986
Am avut astăzi o deosebită ocazie să degust două vinuri de la același producător, Mileștii Mici, din recolte la o distanță de 33 de ani (!), respectiv, Feteasca Albă 2019 vs Feteasca 1986. Un... Articolul Milești Mici Feteasca Albă 2019 vs Feteasca Albă 1986 a apărut prima dată pe Fine Wine.
Vinuri mari de la mici producători
Așa cum s-a anunțat inițial, Purcari Wine Bar și-a propus să devină o platformă de educare a consumului de vin bun în Republica Moldova. Spun asta pentru că, dincolo de concurență și vânzări, chiar... Articolul Vinuri mari de la mici producători a apărut prima dată pe Fine Wine.
Un brand nou în lumea vinurilor bune: Caragia Winery
Îmi face o deosebită plăcere să anunț apariția unui nou brand în lumea vinurilor bune din Moldova: Caragia Winery. Vorbim de un producător de mici dimensiuni, care-și propune să facă „emoții îmbuteliate în ediții... Articolul Un brand nou în lumea vinurilor bune: Caragia Winery a apărut prima dată pe Fine Wine.
Patru noutăți bune de la Carpe Diem
Nu-mi făceam dubii că vinificatorul Ion Luca de la Carpe Diem va scoate ceva bun din recolta 2019, dar noutățile întrec așteptările. Iar, urmărind trendul deja de câțiva ani, pot spune că Ion are... Articolul Patru noutăți bune de la Carpe Diem a apărut prima dată pe Fine Wine.

Generat în 0.652 secunde.