154788 cazuri COVID-19 în Moldova
6305 – cazuri active
145168 – cazuri vindecate
3315 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 22 ianuarie 2021 ora 01:22


Fine Wine

Fine WineFine Wine


blogul vinurilor bune din Moldova
RSS posts

Afaceri


Comenteaza

Nou: Cabernet Sauvignon & Merlot 2018, ediție limitată
Penultima zi a anului a venit cu o noutate foarte bună: este disponibilă o nouă ediție a celebrelor sticle cu numere în loc de etichetă. Cabernet Sauvignon & Merlot, roada anului 2018, reprezentând un... Articolul Nou: Cabernet Sauvignon & Merlot 2018, ediție limitată a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou: Saperavi 2017 Novak Winery
Finalul lui 2020 aduce, totuși, foarte multe noutăți bune în materie de vinuri. Cea mai recentă știre bună e Saperavi 2017 de la Novak Winery. Un vin bijuterie! Saperavi din roada anului 2017, sudul... Articolul Nou: Saperavi 2017 Novak Winery a apărut prima dată pe Fine Wine.
MANIFEST-ul micilor vinificatori din Moldova
Așa s-au așezat lucrurile că știu despre acest vin încă din fașă, dar am reușit să-l degust abia azi, pe 25.12.2020. Nu era planificat așa, e o întâmplare, o minune de Crăciun. Cred că... Articolul MANIFEST-ul micilor vinificatori din Moldova a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou: Bad Boys 2018, ediție în avanpremieră
Micii vinificatori sunt fantastici prin faptul că au idei, experimentează și visează. Cred că ați auzit de celebrul cupaj roșu Bad Boys de la Carpe Diem (de regulă, out of stock în 2 timpi... Articolul Nou: Bad Boys 2018, ediție în avanpremieră a apărut prima dată pe Fine Wine.
Top 10 vinuri ale anului 2020
Pentru al cincilea an la rând, fac un top 10 al celor mai bune vinuri ale anului. Este vorba de vinuri care au fost lansate în acest an (a nu se confunda cu roada... Articolul Top 10 vinuri ale anului 2020 a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou: Atu Feteasca Neagră, Cabernet Sauvignon & Merlot
Mica cramă urbană Atu Winery a lansat un produs provocator, un „bordolez moldovenesc”, tânăr, fără baric, dar cu multă vigoare. Cupaj de Feteasca Neagră, Cabernet Sauvignon și Merlot, roada anului 2019, struguri din localitatea... Articolul Nou: Atu Feteasca Neagră, Cabernet Sauvignon & Merlot a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou: Sauvignon Blanc 2019, Minis Terrios Wines
De aproximativ o săptămână (cu mare întârziere, de altfel!), pe rafturile vinotecilor din Chișinău, este disponibilă o noutate extraordinară a acestui an: Sauvignon Blanc 2019, de la vinăria Minis Terrios. O spun fără ezitare:... Articolul Nou: Sauvignon Blanc 2019, Minis Terrios Wines a apărut prima dată pe Fine Wine.
Premieră: spumant Gogu Winery
Mica vinărie Gogu Winery de la Căușeni deschide sezonul sărbătorilor de iarnă, pășind cu dreptul pe un nou segment — cel al spumantelor de calitate. Este prima încercare a lui Ilie Gogu de a... Articolul Premieră: spumant Gogu Winery a apărut prima dată pe Fine Wine.
Manifestul libertății: Freedom Blend 2016, Purcari
Acest vin este supranumit „Manifestul Libertății”: Freedom Blend de la Purcari, cupaj din Bastardo (Ucraina), Saperavi (Georgia) și Rara Neagră (Republica Moldova), făcut pentru prima dată la aniversarea de 20 ani de independență a... Articolul Manifestul libertății: Freedom Blend 2016, Purcari a apărut prima dată pe Fine Wine.
Fine: Cricova Prestige Cabernet-Sauvignon 2011
Probabil, nu avem încă în Republica Moldova o „expertiză medie pe salon” care să declare dacă un an sau altul a fost bun sau nu în materie de vinuri. Noi, consumatorii, ne dăm seama... Articolul Fine: Cricova Prestige Cabernet-Sauvignon 2011 a apărut prima dată pe Fine Wine.
De poveste: Trei Crai Equinox 2018
Întotdeauna am privit cu ochi buni vinurile Equinox, iar după ce am fost în această toamnă de două ori în plantațiile din Olănești, am o părere și mai bună. E vorba de o atitudine... Articolul De poveste: Trei Crai Equinox 2018 a apărut prima dată pe Fine Wine.
Cristina Frolov și-a anunțat obiectivele pentru șefia ONVV
Potrivit ordinului Ministerului Agriculturii, Cristina Frolov își începe activitatea în funcția de director al Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), de astăzi, 23 noiembrie 2020, pentru un mandat de 4 ani, anunță un... Articolul Cristina Frolov și-a anunțat obiectivele pentru șefia ONVV a apărut prima dată pe Fine Wine.
Top 9 vinuri cu potențial de păstrare
Am încercat aseară să ne edificăm în jurul noțiunii de „vin cu potențial de păstrare”, la o degustare la superlativ la Purcari Wine Bar. Am ales 9 vinuri de la mai multe crame, mari... Articolul Top 9 vinuri cu potențial de păstrare a apărut prima dată pe Fine Wine.
A fost lansat Fine Wine Guide 20/21
A treia ediție a ghidului vinurilor bune din Moldova, Fine Wine Guide 20/21, a fost scoasă de sub tipar. Ghidul descrie 50 de vinuri, de la peste 20 de crame moldovenești. Este o selecție... Articolul A fost lansat Fine Wine Guide 20/21 a apărut prima dată pe Fine Wine.
57 de medalii pentru Vinul Moldovei la concursul Asia Wine Trophy 2020
Vinificatorii moldoveni au câștigat de 57 de distincții la cel mai mare concurs de profil din Asia – Asia Wine Trophy 2020. Marea Medalie de Aur a fost obținută de  vinurile „Cabernet Sauvignon Rose”... Articolul 57 de medalii pentru Vinul Moldovei la concursul Asia Wine Trophy 2020 a apărut prima dată pe Fine Wine.
Despre #ChampagneDay
La 23 octombrie 2020, în toată lumea s-a celebrat Ziua Internațională a Șampaniei. Este o inițiativă a unui asociații ce reunește aproape 2000 viticultori și vinificatori din Champagne. Acțiunea e simplă: într-o singură zi... Articolul Despre #ChampagneDay a apărut prima dată pe Fine Wine.
Taraboste Tribut, în top 10 vinuri baricate, la un concurs specializat
Vârful de gamă Taraboste Tribut de la Chateau Vartely a obținut medalia de aur, fiind clasat în top 10 cele mai bune vinuri ale competiției International Wine & Barrel Competition Alliances du Monde® —... Articolul Taraboste Tribut, în top 10 vinuri baricate, la un concurs specializat a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou pe piață: Divus Winery
De Ziua Vinului, în Republica Moldova s-a lansat o nouă cramă: Divus Winery. O noutate bună pentru cei care iubesc vinul bun! Acțiunea are loc la circa 35 de kilometri de Capitală, în satul... Articolul Nou pe piață: Divus Winery a apărut prima dată pe Fine Wine.
Moldova, acum ai Orange Wine!
În acest moment, legislația vinului din Moldova nu prevede așa noțiune ca vin „orange”. Dar asta nu împiedică vinificatorii locali să experimenteze și să se alinieze trendurilor mondiale. În situația confuză legislativă, Orange-urile sunt... Articolul Moldova, acum ai Orange Wine! a apărut prima dată pe Fine Wine.
O carte despre Vinul Moldovei, publicată în premieră în Coreea
„Wine of Moldova” este titlul unei cărți publicate, în premieră, în Coreea de Sud. Cartea este semnată de Chan Jun Park, directorul celui mai mare concurs sub patronaj OIV din regiune — Asia Wine... Articolul O carte despre Vinul Moldovei, publicată în premieră în Coreea a apărut prima dată pe Fine Wine.

Generat în 0.703 secunde.