245494 cazuri COVID-19 în Moldova
9856 – cazuri active
230090 – cazuri vindecate
5548 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 18 aprilie 2021 ora 01:20


Fine Wine

Fine WineFine Wine


blogul vinurilor bune din Moldova
RSS posts

Afaceri


Comenteaza

Medalii pentru șase vinării din Moldova la London Wine Competition
Șase vinării din Republica Moldova au primit aur, argint sau bronz la a 4-a ediție a London Wine Competition, care s-a desfășurat recent în capitala Marii Britanii. Articolul Medalii pentru șase vinării din Moldova la London Wine Competition a apărut prima dată pe Fine Wine.
Vin pentru înălțime
O ediție limitată de vinuri, de la un producător artizanal, dedicată efortului basarabencei Olga Țăpordei de a escalada Everestul. Articolul Vin pentru înălțime a apărut prima dată pe Fine Wine.
Berliner Wein Trophy, în condiții de pandemie
Berliner Wein Trophy s-a desfășurat în condiții impresionante. Am fost, am văzut, am degustat. Articolul Berliner Wein Trophy, în condiții de pandemie a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou: Domeniile Vorniceni 2020
Noutăți bune pe piața amatorilor de vin bun: vinăria din localitatea Vorniceni, pe care o cunoaștem deja după linia Divus, a lansat o gamă nou de mono-soiuri, trei albe și un roze. Vinurile sunt... Articolul Nou: Domeniile Vorniceni 2020 a apărut prima dată pe Fine Wine.
Un Malbec deosebit: TE WA Wines
TE WA a scos pe piață un altfel de Malbec. Fructat! Articolul Un Malbec deosebit: TE WA Wines a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou: Rose de Purcari 2020
Cel mai bun rose este acela proaspăt, după cum bine știți, rose-ul fiind supranumit vinul unui singur an. Anul acesta, din mai multe motive, primăvara a venit un pic mai târziu, dar, în sfârșit,... Articolul Nou: Rose de Purcari 2020 a apărut prima dată pe Fine Wine.
Vinul Moldovei, la „Oscarul vinului”, în Rusia
Peste 600 de somelieri și reprezentanți ai domeniului vinurilor au participat, în perioada 19-20 martie, la Moscova, la ediția jubiliară, cu numărul 20, a Concursului de sommelier din Rusia. Aceasta este unul dintre cele... Articolul Vinul Moldovei, la „Oscarul vinului”, în Rusia a apărut prima dată pe Fine Wine.
Două vinuri de circa 100 lei, cu cel mai mare premiu la Concours Mondial de Rose
Două vinuri din Republica Moldova (inclusiv unul demisec), care se vând la un preț de raft de circa 100 mdl (apr. 5 euro) au luat cea mai înaltă medalie — Grand Gold — la Rosé Selection by Concours Mondial de Bruxelles (CMB). Articolul Două vinuri de circa 100 lei, cu cel mai mare premiu la Concours Mondial de Rose a apărut prima dată pe Fine Wine.
Purcari, declarat cel mai bun producător de vin din Moldova
Grupul Purcari a fost desemnat cu titlul "Best producer Moldova" (cel mai bun producător din Moldova) la Mundus Vini spring edition 2021. Articolul Purcari, declarat cel mai bun producător de vin din Moldova a apărut prima dată pe Fine Wine.
Vinuri moldovenești cu aur la Mundus Vini
Una dintre cele mai prestigioase competiții de vinuri din lume – Mundus Vini – a organizat, în perioada 23 – 28 februarie 2021, degustarea de primăvară. Rezultatele oficiale nu au fost încă publicate pe... Articolul Vinuri moldovenești cu aur la Mundus Vini a apărut prima dată pe Fine Wine.
Ce este taxa de dop
Ce înseamnă taxa de dop? Trebuie sau nu s-o plătim? Care este eticheta în acest domeniu. Articolul Ce este taxa de dop a apărut prima dată pe Fine Wine.
O nouă linie de vinuri de la Château Vartely
Chateau Vartely a înlocuit gama "select" cu o linie nouă de vinuri. Articolul O nouă linie de vinuri de la Château Vartely a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou pe piață: Rose 2020 Gogu Winery
Noul Rose 2020 de la micul producător Gogu Winery este disponibil pe piață Articolul Nou pe piață: Rose 2020 Gogu Winery a apărut prima dată pe Fine Wine.
O picătură din Mendoza la Chișinău
Am teste 6 vinuri premium roșii din Mendoza, Argentina, alături de un Malbec 2018 de Purcari. Articolul O picătură din Mendoza la Chișinău a apărut prima dată pe Fine Wine.
Franciacorta tasting
Am avut aseară o ocazie unică să degustăm 6 tipuri de Franciacorta, la Purcari Wine Bar. Pentru comparație, am deschis un Grand Cuvee de Purcari, apropiat de vinurile de imagine după tehnologia de producere,... Articolul Franciacorta tasting a apărut prima dată pe Fine Wine.
Moldova: Pinot Noir
Calea unui amator de vinuri e ca a unui călugăr. Am tot predicat că nu avem Pinot Noir în Moldova, dar în zadar… Degustarea de ieri mi-a dat lumea peste cap… Cea veche și... Articolul Moldova: Pinot Noir a apărut prima dată pe Fine Wine.
Ce frumusețe! Paharele Sensa, de la Zwiesel
Am primit recent la Purcari Wine Bar o serie foarte senzuală de pahare: Sensa, de la producătorul german Zwiesel. Sunt, pur și simplu, superbe! Articolul Ce frumusețe! Paharele Sensa, de la Zwiesel a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou: Cabernet Sauvignon & Merlot 2018, ediție limitată
Penultima zi a anului a venit cu o noutate foarte bună: este disponibilă o nouă ediție a celebrelor sticle cu numere în loc de etichetă. Cabernet Sauvignon & Merlot, roada anului 2018, reprezentând un... Articolul Nou: Cabernet Sauvignon & Merlot 2018, ediție limitată a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou: Saperavi 2017 Novak Winery
Finalul lui 2020 aduce, totuși, foarte multe noutăți bune în materie de vinuri. Cea mai recentă știre bună e Saperavi 2017 de la Novak Winery. Un vin bijuterie! Saperavi din roada anului 2017, sudul... Articolul Nou: Saperavi 2017 Novak Winery a apărut prima dată pe Fine Wine.
MANIFEST-ul micilor vinificatori din Moldova
Așa s-au așezat lucrurile că știu despre acest vin încă din fașă, dar am reușit să-l degust abia azi, pe 25.12.2020. Nu era planificat așa, e o întâmplare, o minune de Crăciun. Cred că... Articolul MANIFEST-ul micilor vinificatori din Moldova a apărut prima dată pe Fine Wine.

Generat în 0.61 secunde.