Fine Wine

Fine WineFine Wine


blogul vinurilor bune din Moldova
RSS posts

Afaceri


Comenteaza

Premieră: Nucata din Moldova ia aur în Londra
Lichirorul de desert „Nucata”, produs de „Pomul Regal” a scris istorie, devenind primul lichior din Moldova care obține medalia de aur, cu 95 de puncte, la una dintre cele mai mari competiții din lume... Articolul Premieră: Nucata din Moldova ia aur în Londra a apărut prima dată pe Fine Wine.
Competiția viitorului: Vinarium
România a găzduit, în perioada 23 – 26 mai 2024, o nouă ediție a VINARIUM International Wine Contest, competiție de vinuri sub patronajul OIV (Organizației Internaționale a Viei și Vinului) și VINOFED (Federația Internațională a Marilor Concursuri de... Articolul Competiția viitorului: Vinarium a apărut prima dată pe Fine Wine.
Premieră: Albă Împărăteasă 2023 MinisTerrios
Feteasca Regală, în premieră, în familia MinisTerrios. Articolul Premieră: Albă Împărăteasă 2023 MinisTerrios a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou: 7 Coline Viorica & Bianca
Vinul a câștigat simpatia publicului la Vernisajul de primăvară. Articolul Nou: 7 Coline Viorica & Bianca a apărut prima dată pe Fine Wine.
Premieră: Suholimanschii Belîi, Crama Neamțu
Un mic producător nou în Moldova, cu un vin premieră! Articolul Premieră: Suholimanschii Belîi, Crama Neamțu a apărut prima dată pe Fine Wine.
Noutățile Vernisajului
Circa 70 de vinificatori și-au prezentat ieri vinurile la ediția cu numărul XXI a Vernisajului Vinului, desfășurată, tradițional, la Palatul Republicii din Chișinău. La dispoziția publicului — se pare mai puțin numeros la această... Articolul Noutățile Vernisajului a apărut prima dată pe Fine Wine.
Trei noutăți de la Crama Mircești
Trei vinuri roșii noi la Crama Mircești, toate din recolte diferite. Articolul Trei noutăți de la Crama Mircești a apărut prima dată pe Fine Wine.
Minis Terrios lansează SB și Rose din roada 2023
Două vinuri frumoase ca primăvara, de la crama de familie Minis Terrios. Articolul Minis Terrios lansează SB și Rose din roada 2023 a apărut prima dată pe Fine Wine.
Vinul diplomației: Fautor Winery
Eu demult spun că Vinul Moldovei este un veritabil ambasador al nostru. E mai mult decât un simplu produs de export; este expresia valorilor, culturii, trecutului și prezentului nostru. Am sa dau ca exemplu... Articolul Vinul diplomației: Fautor Winery a apărut prima dată pe Fine Wine.
Atu lansează o serie nouă de vinuri: „Fata cu flori”
Prima cramă urbană din Chișinău, Atu Winery, a lansat o nouă gamă de vinuri, cu genericul „Fata cu flori”, care cuprinde trei vinuri albe mono-soi și unul roșu. „Fata cu flori vrea să exprime... Articolul Atu lansează o serie nouă de vinuri: „Fata cu flori” a apărut prima dată pe Fine Wine.
Adevărul despre băutura moldovenilor de Paști
Foarte multe mituri sunt legate de vin în Republica Moldova, iar unul dintre ele spune că moldovenii au pe masa pascală neapărat un Cahor (sau Cagor, cum se mai pronunță la noi). Un lucru... Articolul Adevărul despre băutura moldovenilor de Paști a apărut prima dată pe Fine Wine.
Radacini Metier reconfirmă titlul „Best of Show Moldova”
Radacini Metier Brut ia, din nou, titlul de Best of Show. Reportaj de la vinărie. Articolul Radacini Metier reconfirmă titlul „Best of Show Moldova” a apărut prima dată pe Fine Wine.
Top 5 cele mai scumpe spumante din Moldova
După degustarea de cele mai scumpe vinuri roșii din Moldova, am continuat cu cele mai scumpe spumante ale momentului. Ca și atunci, menționez că e vorba de vinuri disponibile pe raft astăzi, nu de... Articolul Top 5 cele mai scumpe spumante din Moldova a apărut prima dată pe Fine Wine.
Nou: Castel Mimi Rose 2023
Castel Mimi a lansat două vinuri rose din recolta anului 2023, ambele care s-au impus deja cu medalii de aur la Concours Mondial de Bruxelles, ediția specializată pe vinuri rose. Rara Neagră 2023, cu... Articolul Nou: Castel Mimi Rose 2023 a apărut prima dată pe Fine Wine.
Vernisajul Vinului va avea un format nou
Vernisajul Vinului — un eveniment emblematic în Chișinău, în care reprezentanții vinăriilor se întâlnesc cu consumatorii de vin față-n față — va avea un format nou, începând cu ediția din această primăvară. În premieră,... Articolul Vernisajul Vinului va avea un format nou a apărut prima dată pe Fine Wine.
Ștefan Iamandi: „S-au aliniat toate stelele pentru Wine of Moldova în Japonia”
La începutul lunii aprilie 2024, prima reprezentanță a Wine of Moldova peste hotare a fost deschisă în Japonia. Evenimentul a fost precedat de o vizită importantă a mai multor vinificatori. Despre rolul și scopul... Articolul Ștefan Iamandi: „S-au aliniat toate stelele pentru Wine of Moldova în Japonia” a apărut prima dată pe Fine Wine.
Moldova: la 1 hectar de vie plantată, 5 sunt defrișate
Suprafața viței de vie din Republica Moldova descrește constant în ultimii ani, iar dacă trendul se va păstra, peste 10 ani, vom ajunge la jumătate din podgoriile exploatate în 2001. Datele au fost prezentate... Articolul Moldova: la 1 hectar de vie plantată, 5 sunt defrișate a apărut prima dată pe Fine Wine.
Leonardo Callipo: “Trebuie să se vorbească în lume mai mult despre Vinul Moldovei”
La începutul anului 2024, opt vinuri de la crama Fautor Winery au fost prezentate, în cadrul unui eveniment unic, organizat la Camera Deputaților din Roma, Italia. La degustare au asistat circa 100 de deputați... Articolul Leonardo Callipo: “Trebuie să se vorbească în lume mai mult despre Vinul Moldovei” a apărut prima dată pe Fine Wine.
Șase rose-uri din Moldova, medaliate la Mondial de Bruxelles
Șase vinuri din Republica Moldova au luat medalii de aur și argint la Concours Mondial de Bruxelles, ediția specializată pentru vinuri rose. Toate sunt din recolta anului 2023. Competiția s-a desfășurat, în perioada 20-22... Articolul Șase rose-uri din Moldova, medaliate la Mondial de Bruxelles a apărut prima dată pe Fine Wine.
5 cele mai scumpe vinuri moldovenești
La prețuri de raft ce variază între 40 și 110 euro per sticlă.  Articolul 5 cele mai scumpe vinuri moldovenești a apărut prima dată pe Fine Wine.

Generat în 0.789 secunde.