Batranii si mortii si-au trait zilele. Sa ne lase si pe noi sa traim!


In aceasta perioada de zile complicate si viata grea, ma vad ca un om pierdut in apele involburate ale unui rau poluat, un om care nu stie sa inoate si spera sa il duca apele la un stejar prabusit in rau, de care sa se tina, iar mai apoi sa se salveze.

Poate va pare ciudat, dar numar zilele pana la 29 iulie. Imi imaginez de pe acum: o zi fierbinte de vara, oamenii saraci ai celei mai sarace tari din Europa sunt pe campuri – asta au facut cu parintii lor de cand erau copii, de dupa 45′, asta fac si acum; iar eu pregatindu-ma sa sarbatoresc. Pentru ca astept aceasta eliberare, aceasta sarbatoare daca se poate spune, de 8 ani de zile! Si nu as vrea sa ma innec la mal. Chinurile sunt mai profunde cand te ineci la mal, decat atunci cand o faci in larg…

Moldova este un stat dictatorial. Pentru cei care nu stiu ce inseamna notiunea, sa caute in manualele de istorie notiunea de “stat dictatorial” sau “stat totalitar”. Numai ca la punctul cu alegerile, ala e un pic diferit. La noi oamenilor inca li se permite sa voteze (au scapat asta din vedere timp de 8 ani, cred ca regreta acum), dar in rest se respecta in totalitate. Culmea este ca specia actuala de comunisti este un pic diferita de cea de pana la 90′. Analizati si singuri sa vedeti.

In 2001 Moldova era dupa 10 ani de nehotarare. Vin comunistii care promit marea si sarea (mi-amintesc ca eram cam mic pentru percepere profunda a unor concepte politice foarte vagi, ii auzeam doar pe parinti si bunici vobind ca astia vor sa aduca linistea si bunastarea in Moldova. Benzina va costa foarte ieftin, leul moldovenesc va avea o putere foarte mare – la fel ca rubla ruseasca sovietica, cu care cumparai 6 paini, curent gratuit si multe alte promisiuni), ca aduc raiul in Moldova. Daca starea in care se afla tara acum se numeste rai, atunci, Doamne, pazeste-ne pe noi si pe dusmanii nostri de iad!

Dar haideti sa facem o comparatie: in 2001 Moldova nu era cea mai saraca tara din Europa. Cum s-a ajuns ca tarile care erau mai sarace (nu eram nici noi foarte luminati) sa ne depaseasca? In 91′ tarile baltice erau sub noi. Sau in 89′. Acum unde suntem noi si unde balticii?

Cum au ajuns comunistii la putere? Batranii si multi dintre parintii nostri au crezut in lozincele lor electorale. Unii au crezut orbeste in aceea ca Moldova va ajunge un rai. Dar in secolul XXI, este imposibil sa dai o putere imensa leului moldovenesc. Nu poti sa cumperi o paine cu el, dar Voronin promitea 6! Cu un euro, da. Cu un euro cumperi 6 paini, dar asta nu e viitorul Moldovei. Electoratul era alcatuit din persoane care pana in 90 erau robi si care nu faceau un pas pana nu venea “pricazul”
(ordinul) de sus.

Ce fac comunistii? Toate partidele care s-au schimbat pana in 2001 nu prea au rupt gura targului. Comunistii nu fac decat sa dea o pensie mizera in mod regulat. Oamenii erau indiferenti cat primeau, important este ca o data pe luna veneau niste maruntis, care nu o data nu ii primeai in valuta nationala, ci in pachete de detergent si ziare sau altceva. In 2005 comunistii maresc cu un gram pensia batranilor. Un procent foarte mare din electorat ramane vrajit in continuare. Mai ales ca la 9 mai veteranii era iarasi cumparati cu niste nimicuri, iar pe langa acestia si rudele lor. Se crea o situatie stranie. Voronin era preaslavit de parca scotea bani din buzunarul lui. Din al statului scotea…

In 2005 voturi obtin mai putine, greu, dar se mentin. Ce se intampla in 2009? Voronin este constient ca oamenii s-au saturat de actuala guvernare, in special tinerii, pentru ca in cei 8 ani de dictatura, cei mai loviti au fost tinerii. Partidul comunist recurge la metode sirete (recunosc, originale! Unui om destept nici in cap sa ii treaca de asa ceva!). Falsifica foarte multe voturi prin metode mai mult decat meschine: pe langa faptul ca au votat multi oameni care au plecat peste hotare, in listele cu cei care au votat apar persoane care zi de zi ocupa functia de alcoolic si care nu au avut treaba cu alegerile, se voteaza dublu sau triplu si culmea, se ajunge pana la aceea ca voteaza persoanele decedate! Un caz dramatic, fara precedent!

Ceea ce a urmat se numeste 7 aprilie. Unii i-au zis “Adevarul despre 7 aprilie”, “Cutia neagra”, “Cine iubeste Moldova” si altele. Niste nebuni de la spitalul de psihiatrie din capitala au numit 7 aprilie “Atac asupra Moldovei”. Nu stiu cine sunt medici acolo, dar ma intreb cum de a iesit in lume o asemenea minciuna – produs al unei dereglari mintale absolute.

Urmeaza 29 iulie. Sper ca basarabenii sa nu mai cada in plasa a treia oara (sper sa inteleaga ca stampila “votat” nu are ce cauta in drept cu pcrm sau partidul lui Diacov sau ppcd, de altfel, de ce a fost coborat pragul electoral?). Nu de alta, dar stimati oameni, tot dumneavoastra ne-ati invatat ca lupul isi schimba doar parul, naravul ramane acelasi!

Ce vreau sa zic? Cred ca persoanele peste 55 de ani nu ar trebui sa aiba dreptul la vot. Pentru ca cei care se afla dupa 55 sunt mutilati. Sunt produse sovietice, prin asta comunistii fiind cu un pas in fata la alegeri, ceea ce nu e fair-play. In plus, categoria sus-mentionata, a persoanelor de peste 55 de ani este foarte instabila. Primeste niste bani de la stat si e multumita cu asta. Un om normal nu ar trebui sa fie multumit cu 15 euro pe luna. In plus, acesti oameni sunt cel mai usor de manipulat. Nu le dai pensia, te asculta, le dai, iarasi te asculta. Le dai mai mult un pic, iti astern covor rosu. Le mai dai un pachet de detergent, iti spala picioarele. De aceea cred ca acesti oameni nu ar trebui sa aiba dreptul al vot!

La fel si mortii. Nu stiu ce lege le permite sa voteze, dar cred ca trebuie eliminata.

Batranii si mortii si-au trait zilele. Sa ne lase si pe noi sa le traim pe ale noastre. Voi nu credeti ca asa ar fi normal?


Sursa
2009-07-06 13:58:37



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

21:46:00Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:33:25Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:16:46Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:38:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:13:00DIN POEZIA LUMII —» Leo Butnaru
01:34:45Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:20:49Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:53:54Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:37:49Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:04:00Pietre —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:51:00CAI ROZI, CAI VERZI —» Leo Butnaru
21:31:52Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:26:21Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:19:23Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:50:00ZORI DE CARTE NOUĂ —» Leo Butnaru
16:55:40Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:11:16Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:42:00Fantome —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:42:00Fantome —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:39:05Spumantul-surpriză cu marea medalie de aur —» Fine Wine
23:20:43Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:35:28Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:48:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:01:10Jurnal de 40 —» Efrosnatalita’s Blog
16:37:04Fără Titlu —» Путепроводные Заметки