"Placinte cu Brinza" modern version of baked pies with curd

The modern version is very easy and costs less money. All you have to do is by the fluffy dough and 0.5 kg of curd. You can see it in the pictures.

Method of preparing:
Unfreeze the dough. Than cut it into pieces not bigger than your palm. Than you have to prepare the curd. Put it into a bowl and add salt. The traditional "placinte" are very salty, and have a lot of dill. So if you add these two elements you will get the perfect "placinte."

After you put the curd inside the dough as it is shown in the picture, put it in the oven for about 20 min.



Aluatul:
- 1 kg de faina (eu am folosit 300 de gr de manitoba ai 700 de 00, dar fiecare poate folosi faina alba normala pe care o foloseate de obicei)
- 200 gr zahar tos
- 4 oua
- 25 gr drojdie proaspata
- 200 ml lapte
- 150 gr unt topit
Umplutura :
- circa 1 kg branza (eu am folosit ricotta de vaca, proaspata cumparata azi dimineaaa de la piaaa, din pacate nu scrie pe bon cat cantarea exact ai un alt fel de branza tot de vaca proaspata care aici se numeate tomini piemontezi, cred ca an total o fi fost un chilogram, ami pare rau dar acum ami dau seama ca nu am cantarit-o)
- 3 oua
- 100 gr stafide
- esenaa de vanilie
- 4 linguri pline cu varf de zahar pudra (mama mi-a zis: dupa gust, la care am anceput sa-i zic: metoda comunista de uniformizare a gusturilor e subiectiv de tot “dupa gust” ca ce e dulce pentru ea pentru mine poate nu fi suficient de dulce ai invers, aaa ca eu zic ca fiecare sa guste ai sa decida cat zahar merge, mai ales ca depinde foarte mult ai de ce fel de branza folosiai)
- coaja rasa de la o portocala.

Sursa
2007-10-23 20:20:15



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

04:18:29JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
14:17:07Tender pentru achiziția lucrărilor de construție a unui foișor —» Asociaţia Obştească "Demos"
08:51:47Șansele Republicii Moldova de a deveni membră a Uniunii Europene pină în 2030 —» Roman Mihăeş
08:42:21Identitatea culturala dubla si basarabenii din Romania —» Roman Mihăeş
08:10:46Pactul pentru Europa si interesele de partid —» Roman Mihăeş
07:20:24Despre necesitatea crearii unui pol social-democrat —» Roman Mihăeş
06:51:45Despre alegerile prezidentiale la inceput de an politic —» Roman Mihăeş
05:51:03MEMORIE DE ȘCOLAR —» Leo Butnaru
08:59:009 obiceiuri care pot ușura viața oricărei mame —» Sunt MAMĂ!
11:41:10Declaraţie Hyde Park despre arestul unui activist —» Curaj.TV | Media alternativă
09:05:18Micile și marile bucurii ale lunii august 2024 —» Sunt MAMĂ!
05:45:10DIN POEZIA AVANGARDEI UCRAINENE —» Leo Butnaru
01:34:43Rescat de Pere Bessó (trad. al español y rumano) —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:10:06Cu ocazia începutului noului an de studii 2024-2025, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a transmis un mesaj de felicitare elevilor și cadrelor didactice —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
14:07:24Tineretul revoluţionar al Bienne-ului —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:33:52Banca Națională a Moldovei ar putea avea noi competențe —» Drept MD
08:50:0010 motive pentru care e necesar să frecventăm biserica în zi de duminică —» Sunt MAMĂ!
07:37:57POTECĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:35:44LUMINI —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:43:47AȚI ÎNCERCAT SĂ DIALOGAȚI CU INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ? - EU DA... —» Leo Butnaru
14:08:39Alain DELON —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:45:005 modalități de a-ți menține zilnic nivelul ridicat de energie! —» Sunt MAMĂ!
05:25:38JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
03:53:11Grupe noi la început de 2024 —» Fizică şi chimie
10:07:45Din nou: vom mai FI? —» Argentina Gribincea's Blog