864 cazuri COVID-19 în Moldova
819 – cazuri active
30 – cazuri vindecate
15 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 5 aprilie 2020 ora 22:34


"Placinte cu Brinza" modern version of baked pies with curd

The modern version is very easy and costs less money. All you have to do is by the fluffy dough and 0.5 kg of curd. You can see it in the pictures.

Method of preparing:
Unfreeze the dough. Than cut it into pieces not bigger than your palm. Than you have to prepare the curd. Put it into a bowl and add salt. The traditional "placinte" are very salty, and have a lot of dill. So if you add these two elements you will get the perfect "placinte."

After you put the curd inside the dough as it is shown in the picture, put it in the oven for about 20 min.



Aluatul:
- 1 kg de faina (eu am folosit 300 de gr de manitoba ai 700 de 00, dar fiecare poate folosi faina alba normala pe care o foloseate de obicei)
- 200 gr zahar tos
- 4 oua
- 25 gr drojdie proaspata
- 200 ml lapte
- 150 gr unt topit
Umplutura :
- circa 1 kg branza (eu am folosit ricotta de vaca, proaspata cumparata azi dimineaaa de la piaaa, din pacate nu scrie pe bon cat cantarea exact ai un alt fel de branza tot de vaca proaspata care aici se numeate tomini piemontezi, cred ca an total o fi fost un chilogram, ami pare rau dar acum ami dau seama ca nu am cantarit-o)
- 3 oua
- 100 gr stafide
- esenaa de vanilie
- 4 linguri pline cu varf de zahar pudra (mama mi-a zis: dupa gust, la care am anceput sa-i zic: metoda comunista de uniformizare a gusturilor e subiectiv de tot “dupa gust” ca ce e dulce pentru ea pentru mine poate nu fi suficient de dulce ai invers, aaa ca eu zic ca fiecare sa guste ai sa decida cat zahar merge, mai ales ca depinde foarte mult ai de ce fel de branza folosiai)
- coaja rasa de la o portocala.

Sursa
2007-10-23 20:20:15



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

19:08:11Into the abyss —» turn up the silence
15:24:31Suport din partea UE —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
14:14:07Trist: Încă un medic din Republica Moldova a murit din cauza COVID-19 —» Elena Robu
12:25:53Aleșii locali romi învață să devină activi și implicați —» Curaj.TV | Media alternativă
11:02:46A ieșit cu cortul la protest pe timp de pandemie —» Curaj.TV | Media alternativă
10:24:51Fermeture provisoire —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:16:25©️ Oameni Duminică —» Licurici de suflet
20:08:35Leanka Boo: Despre instagram —» Curaj.TV | Media alternativă
20:02:58COVID-19 în glume… —» blog cultural
20:00:32Sfatul psihologului pentru părinți —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
19:56:07#Staiacasă ca un lux. —» blog cultural
19:37:36CORONA vs BARZA + ANUNȚ IMPORTANT :D —» Curaj.TV | Media alternativă
17:34:20Grigore Grigoriu, actor de teatru şi cinema —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
15:45:45Încă 3 decese și 161 cazuri de COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, în ultimele 24 ore —» Elena Robu
15:42:34Ramez Mikhail: LITURGHIA DARURILOR ÎNAINTESFINȚITE A APOSTOLULUI MARCU —» Liturgică şi Misiologie Ortodoxă
15:36:32Atac în Franța: Doi morți și cel puțin șapte răniți —» Elena Robu
12:40:58Zaiafet despre pandemia din 1918 şi nu numai —» Curaj.TV | Media alternativă
12:03:10COVID19 explicat copiilor —» Curaj.TV | Media alternativă
12:02:25Din creația elevilor dornici de scoala! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
11:39:24Teorii bolnave —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
11:28:44Iubirea - între amintire, obsesie și singurătate / Marea, Marea / Iris Murdoch —» Frinturi din suflet de femeie
10:38:21Решение о покупке полиса при въезде в РМ останется на усмотрение диаспоры —» Заметки Начинающего Журналиста
09:49:02„Our Planet” - un documentar bun de vizionat cu copiii în această perioadă —» Sunt MAMĂ!
06:11:26A letter to my daughter, when there is fear in the world. —» Picaturi de cuvinte..
00:17:14Dar ce facem cu dragostea din departare pe timpul pandemiei? —» Curaj.TV | Media alternativă