"Placinte cu Brinza" modern version of baked pies with curd

The modern version is very easy and costs less money. All you have to do is by the fluffy dough and 0.5 kg of curd. You can see it in the pictures.

Method of preparing:
Unfreeze the dough. Than cut it into pieces not bigger than your palm. Than you have to prepare the curd. Put it into a bowl and add salt. The traditional "placinte" are very salty, and have a lot of dill. So if you add these two elements you will get the perfect "placinte."

After you put the curd inside the dough as it is shown in the picture, put it in the oven for about 20 min.



Aluatul:
- 1 kg de faina (eu am folosit 300 de gr de manitoba ai 700 de 00, dar fiecare poate folosi faina alba normala pe care o foloseate de obicei)
- 200 gr zahar tos
- 4 oua
- 25 gr drojdie proaspata
- 200 ml lapte
- 150 gr unt topit
Umplutura :
- circa 1 kg branza (eu am folosit ricotta de vaca, proaspata cumparata azi dimineaaa de la piaaa, din pacate nu scrie pe bon cat cantarea exact ai un alt fel de branza tot de vaca proaspata care aici se numeate tomini piemontezi, cred ca an total o fi fost un chilogram, ami pare rau dar acum ami dau seama ca nu am cantarit-o)
- 3 oua
- 100 gr stafide
- esenaa de vanilie
- 4 linguri pline cu varf de zahar pudra (mama mi-a zis: dupa gust, la care am anceput sa-i zic: metoda comunista de uniformizare a gusturilor e subiectiv de tot “dupa gust” ca ce e dulce pentru ea pentru mine poate nu fi suficient de dulce ai invers, aaa ca eu zic ca fiecare sa guste ai sa decida cat zahar merge, mai ales ca depinde foarte mult ai de ce fel de branza folosiai)
- coaja rasa de la o portocala.

Sursa
2007-10-23 20:20:15



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

10:52:35UMBRA —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:32:28Jocuri de cuvinte cu Ilinca la 5 ani #perleleIlincăi —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
23:50:16UN BILET PENTRU TRANAI* —» Andrei LANGA. Blogul personal
23:42:07BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:37:2610 Amazing WordPress Design Resources —» costica
09:53:02Neron/Nerón* —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:52:25AVIZUHA —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:36:05JURNALUL DE LA HYPERION (IV) —» Leo Butnaru
06:16:48Start admitere in clasa V-a, anul de studii 2024 -2025 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
22:35:23APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:00:00Making 43% of the Web More Dynamic with the WordPress Interactivity API —» Soţii Bragaru
05:48:55CONTOPIRE CU TIMPUL —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:47:39STELE DE MARE —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:43:17WordPress Website Speed Build: The Masters Golf Tournament —» ada rosu
13:41:21ÎN MEMORIAM - Ion Aldea-Teodorovici - 7 aprilie —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
11:15:13Regulament_Concurs de postere ,,COMUNITATEA MEA ÎN OBIECTIV EUROPEAN” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
23:45:26RETRATOS VOLADORES* (Portrete plutitoare, trad. al castellano) —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:11:05DRUM/CAMINO* —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:00:00Registering Custom Post Types in the WordPress Admin: Our CloudFest Hackathon Report —» Misterioz
09:15:43HÂRTIE DE TURNESOL/PAPEL TURNESOL* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:33:02DRUM/CAMINO* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:00:50„Muntele Basmelor” de la Buscat s-a redeschis mai devreme —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
07:41:09Oamenii frumoși creează ocazii frumoase —» BiblioCity
07:27:34BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:56:00POMELNIC —» Andrei LANGA. Blogul personal