"Placinte cu Brinza" modern version of baked pies with curd

The modern version is very easy and costs less money. All you have to do is by the fluffy dough and 0.5 kg of curd. You can see it in the pictures.

Method of preparing:
Unfreeze the dough. Than cut it into pieces not bigger than your palm. Than you have to prepare the curd. Put it into a bowl and add salt. The traditional "placinte" are very salty, and have a lot of dill. So if you add these two elements you will get the perfect "placinte."

After you put the curd inside the dough as it is shown in the picture, put it in the oven for about 20 min.



Aluatul:
- 1 kg de faina (eu am folosit 300 de gr de manitoba ai 700 de 00, dar fiecare poate folosi faina alba normala pe care o foloseate de obicei)
- 200 gr zahar tos
- 4 oua
- 25 gr drojdie proaspata
- 200 ml lapte
- 150 gr unt topit
Umplutura :
- circa 1 kg branza (eu am folosit ricotta de vaca, proaspata cumparata azi dimineaaa de la piaaa, din pacate nu scrie pe bon cat cantarea exact ai un alt fel de branza tot de vaca proaspata care aici se numeate tomini piemontezi, cred ca an total o fi fost un chilogram, ami pare rau dar acum ami dau seama ca nu am cantarit-o)
- 3 oua
- 100 gr stafide
- esenaa de vanilie
- 4 linguri pline cu varf de zahar pudra (mama mi-a zis: dupa gust, la care am anceput sa-i zic: metoda comunista de uniformizare a gusturilor e subiectiv de tot “dupa gust” ca ce e dulce pentru ea pentru mine poate nu fi suficient de dulce ai invers, aaa ca eu zic ca fiecare sa guste ai sa decida cat zahar merge, mai ales ca depinde foarte mult ai de ce fel de branza folosiai)
- coaja rasa de la o portocala.

Sursa
2007-10-23 20:20:15



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

02:06:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:26:10Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:47:00DIN REVISTA TINERILOR —» Leo Butnaru
00:11:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:33:59Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:01:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:14:58Mariana Golimaz și sărbătoarea poeziei la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
07:55:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
23:08:06Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:17:31Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:56:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
09:05:59Nou: Castel Mimi Roșu de Bulboaca —» Fine Wine
23:04:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:48:35Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:57:01Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:41:43Cum să nu strălucești — și totuși să domini scena. —» Efrosnatalita’s Blog
21:38:18Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:14:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:17:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
21:53:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:46:43Păpușarul și păpușa de spectacol —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
19:04:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:02:02Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:20:42Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:14:00DIN EPOCA MAȘINII DE SCRIS —» Leo Butnaru