Nu ştiu dacă aţi observat că ieri, mai spre seară, şi azi dis-de-dimineaţă, Google a mers şi mai merge (la 11:30) anapoda. Eu, având conturi pe gmail si cu blogul pe blogger-ul lor, crezusem iniţial că o fi de laptopul meu, nu de alta dar îmi reinstalasem chiar ieri Windows-ul. Până la urmă, lumea a confirmat că şi ei au avut aceeaşi problemă când intrau în gmail-urile lor. "Ne confruntăm cu dificultăţi tehnice, ceea ce ar putea împiedica trimiterea chat-urilorlo dvs", scria pe gmail, iar la blogger pur şi simplu îmi zicea că serverul nu răspunde, and try later. Meanwhile, în timp ce Google se confruntă cu probleme de maintenance, bunul lor prieten, Yahoo, a lansat la începutul săptămânii, cu o zi înainte de Halloween:), varianta Beta a Yahoo Messenger 9. Dintre lucrurile OK aş remarca:

 • În primul rând, interfaţa mai friendly, mai roundedd-up, ducând cu gândul spre YM online.

 • Două moduri de afisare a listei de prieteni. Una compactă care arată ca cea clasică, şi una detaliată cu avatare mai mari şi diferite opţiuni la fiecare prieten (Call, Send SMS şi Send IM).

 • Posibilitatea ca mesajelor trimise când eşti offline pot fi forwardate spre un telefon mobil (din păcate RO şi MD nu sunt eligibile pentru trimiterea de SMS gratuite) sau forwardarea telefoanelor primite prin Messenger către telefonul mobil.

 • Adresele poştale trimise de cei cu care vorbim pot fi localizate pe o hartă online ce apare direct în fereastra de chat, nefiind nevoie să dechideţi o altă fereastră.

 • Puteţi trimite clipuri video de pe YouTube, Yahoo Video sau alte surse,toate putând fi vizionate sincron de către toţi cei care comunică între ei.Nu mai este impusă limita de 1 GB pentru mărimea fişierilor transmise prin fereastra de IM.

 • Setul mişto de skinuri şi 6 noi emoticons, super drăguţe.

  Dintre bugsurile pe care le-am reţinut eu ar fi:

 • În fereastra de instant message, mu mai poţi afişa doar poza ta şi a nu o afişa pe a celui-celei cu care vorbeşti , sau invers. E o singură opţiune, fie afişezi la amândoi, fie nu.

 • Mie îmi plăcea să văd cine şi ce status message are afişat direct din listă. Ştiţi că dacă ţineaţi mouse-ul peste ID-ul cuiva status message-ul apărea în stânga, alături de opţiuni gen appear offline, permanently offline şi restul.

 • Partea proastă pentru cei cu blogurile pe 360 degrees, nu mai există posibilitatea de a da add sau invite, cel puţin eu nu am văzut-o (se pare că Yahooului i se cam rupe deja de 360, dacă aţi observat nici pe pagina lor de start nu mai este link spre bloggerii lor interni:D, doar la un click pe More Yahoo Services apare).

 • Unul poate nu atât de important e că dacă vreţi să schimbaţi fontul nu o să reuşiţi din prima, va trebui să restartaţi.

  Oricum, eu mi l-am instalat, dar parcă mă bate gândul să reinstalez versiunea 8.1., aşa cum zice lumea pe forumuri că face. Totuşi, să nu uităm că versiunea e BETA, poate până la versiunea finală lucrurile se vor îmbunătăţi.


 • Sursa
  2007-11-03 12:58:57

  

  Comenteaza

  Ultimele 25 posturi adăugate

  20:00:30Microbuze supraîncărcate la Chișinău și opinii conexe —» Curaj.TV | Media alternativă
  16:18:45DESPRE CRÂCNITORI —» Leo Butnaru
  14:43:00(INTERVIU) Veaceslav Untilă: Impactul activității ANRE trebuie să fie unul benefic pentru consumatorul final —» Veaceslav Untilă
  13:48:23În atenția șoferilor care conduc în Franța: Cum puteți obține Certificatul Crit’Air, un certificat de calitate a aerului, obligatoriu în mai multe orașe franceze —» Elena Robu
  13:32:48Mamă, tată, NU VĂ MAI CERTAȚI! —» Sunt MAMĂ!
  13:17:38Dna Katharina Auer în vizită la AE Neoumanist —» Ajută-ţi bătrînii!
  12:54:57Întâi va veni Ilie —» adevaruri biblice
  10:00:00Povestea fierarului sau Jaful secolului —» Un PUNCT din .FR
  09:42:12Vasile Romanciuc. În curând —» Vitalie Coroban
  09:31:20Tânără din R. Moldova care a deschis un restaurant în Spania împreună cu soțul ei —» Elena Robu
  09:09:5511 Organizații ale Societății Civile vor promova Învățământul Dual în Regiunea de Dezvoltare Nord —» Asociaţia Obştească "Demos"
  03:49:0025 de ani. Cele mai bune 25 de cărți (XII) —» Gheorghe Erizanu
  03:37:56Bătaia, această splendidă educație —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
  23:50:57Cazut din Rai —» Alexander's Poems… | Nu exista minciuni doar adevar fara dovezi…
  23:19:35Lumini de oras —» Alexander's Poems… | Nu exista minciuni doar adevar fara dovezi…
  22:58:37A fi vulnerabil înseamnă a trăi și a simți —» Sanda Diviricean – "Fii-Nu încerca să devii." – Osho
  21:14:25The facade of phony faith —» Erik and Elena Brewer's Weblog
  21:13:00Sunt câteva lucruri, pe care nu ni le poate lua nimeni. —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
  19:24:07©️ Când a fost ultima oară când ai făcut ceva pentru prima dată?! —» Licurici de suflet
  19:00:00Consilierul (IV) —» Un PUNCT din .FR
  18:45:29Ratacit —» Alexander's Poems… | Nu exista minciuni doar adevar fara dovezi…
  18:38:03Fum printre ginduri —» Alexander's Poems… | Nu exista minciuni doar adevar fara dovezi…
  17:43:11Şi la Iaşi sunt firme funerare fără drept de funcţionare —» Curaj.TV | Media alternativă
  13:46:59,,Grigore Vieru - poetul valorilor esențiale " —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
  13:35:47Artistul plastic bulgar, Krassimir Savov a organizat o expoziție de picturi la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog