Nu ştiu dacă aţi observat că ieri, mai spre seară, şi azi dis-de-dimineaţă, Google a mers şi mai merge (la 11:30) anapoda. Eu, având conturi pe gmail si cu blogul pe blogger-ul lor, crezusem iniţial că o fi de laptopul meu, nu de alta dar îmi reinstalasem chiar ieri Windows-ul. Până la urmă, lumea a confirmat că şi ei au avut aceeaşi problemă când intrau în gmail-urile lor. "Ne confruntăm cu dificultăţi tehnice, ceea ce ar putea împiedica trimiterea chat-urilorlo dvs", scria pe gmail, iar la blogger pur şi simplu îmi zicea că serverul nu răspunde, and try later. Meanwhile, în timp ce Google se confruntă cu probleme de maintenance, bunul lor prieten, Yahoo, a lansat la începutul săptămânii, cu o zi înainte de Halloween:), varianta Beta a Yahoo Messenger 9. Dintre lucrurile OK aş remarca:

 • În primul rând, interfaţa mai friendly, mai roundedd-up, ducând cu gândul spre YM online.

 • Două moduri de afisare a listei de prieteni. Una compactă care arată ca cea clasică, şi una detaliată cu avatare mai mari şi diferite opţiuni la fiecare prieten (Call, Send SMS şi Send IM).

 • Posibilitatea ca mesajelor trimise când eşti offline pot fi forwardate spre un telefon mobil (din păcate RO şi MD nu sunt eligibile pentru trimiterea de SMS gratuite) sau forwardarea telefoanelor primite prin Messenger către telefonul mobil.

 • Adresele poştale trimise de cei cu care vorbim pot fi localizate pe o hartă online ce apare direct în fereastra de chat, nefiind nevoie să dechideţi o altă fereastră.

 • Puteţi trimite clipuri video de pe YouTube, Yahoo Video sau alte surse,toate putând fi vizionate sincron de către toţi cei care comunică între ei.Nu mai este impusă limita de 1 GB pentru mărimea fişierilor transmise prin fereastra de IM.

 • Setul mişto de skinuri şi 6 noi emoticons, super drăguţe.

  Dintre bugsurile pe care le-am reţinut eu ar fi:

 • În fereastra de instant message, mu mai poţi afişa doar poza ta şi a nu o afişa pe a celui-celei cu care vorbeşti , sau invers. E o singură opţiune, fie afişezi la amândoi, fie nu.

 • Mie îmi plăcea să văd cine şi ce status message are afişat direct din listă. Ştiţi că dacă ţineaţi mouse-ul peste ID-ul cuiva status message-ul apărea în stânga, alături de opţiuni gen appear offline, permanently offline şi restul.

 • Partea proastă pentru cei cu blogurile pe 360 degrees, nu mai există posibilitatea de a da add sau invite, cel puţin eu nu am văzut-o (se pare că Yahooului i se cam rupe deja de 360, dacă aţi observat nici pe pagina lor de start nu mai este link spre bloggerii lor interni:D, doar la un click pe More Yahoo Services apare).

 • Unul poate nu atât de important e că dacă vreţi să schimbaţi fontul nu o să reuşiţi din prima, va trebui să restartaţi.

  Oricum, eu mi l-am instalat, dar parcă mă bate gândul să reinstalez versiunea 8.1., aşa cum zice lumea pe forumuri că face. Totuşi, să nu uităm că versiunea e BETA, poate până la versiunea finală lucrurile se vor îmbunătăţi.


 • Sursa
  2007-11-03 12:58:57

  

  Comenteaza

  Ultimele 25 posturi adăugate

  17:57:49DOUĂ NUVELETE —» Leo Butnaru
  13:30:13 —» blog cultural
  13:18:07”Не читал, но осуждаю!” —» blog cultural
  13:16:35 —» blog cultural
  14:31:35POEME PRIN ANI. ANTOLOGIE DE ETAPĂ NR. 21. 30 DE TEXTE. —» Leo Butnaru
  14:48:14A TREIA CALE! Rușii rămân, europenii se împart în două, în unii care pleacă și alții care vin —» Nicolae Federiuc
  13:00:51La mulți ani, România, țară de glorii și dor! —» Nicolae Federiuc
  12:55:28Poliția de la Cahul tolerează violența de gen filmată repetat —» Curaj.TV | Media alternativă
  10:37:23„Ultimul hipopotam din Moldova” sau „Cea mai bună școală de limba română e ograda buneilor” —» Oameni... de care am nevoie.
  09:13:15Scandal la consiliul raional Sîngerei —» Curaj.TV | Media alternativă
  08:48:25Napoleon (2023). —» blog cultural
  07:09:0017 noiembrie - Ziua Internaţională a Studenţilor —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
  21:40:26Having Trouble Naming Your Business? Let Us Help —» costica
  19:25:11Ceea ce a fost... —» Andrei LANGA. Blogul personal
  00:51:48OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
  15:48:09O nouă tragedie, noi țapi ispășitori. S-a mai eliberat un loc călduț pentru „oamenii buni” din PAS —» Nicolae Federiuc
  19:09:43You should speak about the stuff you do —» Un nene Project
  16:03:19Programul „Chișinăul citește”, categoria copii - „Întâmplări cu tâlc” de Cristina Bujor la Biblioteca „Traian” —» BiblioCity
  07:09:19O seară de creație a scriitorului Vlad Halipli —» BiblioCity
  06:52:43Grooming. Necunoscuții on-line —» BiblioCity
  20:50:23Despre violența de gen pe un caz concret la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
  13:57:29Două vinuri noi din gama ultra premium de la Crama Mircești —» Fine Wine
  07:24:15ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
  09:24:46Nou: Bad Boys 2019 —» Fine Wine
  08:47:15Poliția te încurajează să încalci legea —» Curaj.TV | Media alternativă