Nu ştiu dacă aţi observat că ieri, mai spre seară, şi azi dis-de-dimineaţă, Google a mers şi mai merge (la 11:30) anapoda. Eu, având conturi pe gmail si cu blogul pe blogger-ul lor, crezusem iniţial că o fi de laptopul meu, nu de alta dar îmi reinstalasem chiar ieri Windows-ul. Până la urmă, lumea a confirmat că şi ei au avut aceeaşi problemă când intrau în gmail-urile lor. "Ne confruntăm cu dificultăţi tehnice, ceea ce ar putea împiedica trimiterea chat-urilorlo dvs", scria pe gmail, iar la blogger pur şi simplu îmi zicea că serverul nu răspunde, and try later. Meanwhile, în timp ce Google se confruntă cu probleme de maintenance, bunul lor prieten, Yahoo, a lansat la începutul săptămânii, cu o zi înainte de Halloween:), varianta Beta a Yahoo Messenger 9. Dintre lucrurile OK aş remarca:

 • În primul rând, interfaţa mai friendly, mai roundedd-up, ducând cu gândul spre YM online.

 • Două moduri de afisare a listei de prieteni. Una compactă care arată ca cea clasică, şi una detaliată cu avatare mai mari şi diferite opţiuni la fiecare prieten (Call, Send SMS şi Send IM).

 • Posibilitatea ca mesajelor trimise când eşti offline pot fi forwardate spre un telefon mobil (din păcate RO şi MD nu sunt eligibile pentru trimiterea de SMS gratuite) sau forwardarea telefoanelor primite prin Messenger către telefonul mobil.

 • Adresele poştale trimise de cei cu care vorbim pot fi localizate pe o hartă online ce apare direct în fereastra de chat, nefiind nevoie să dechideţi o altă fereastră.

 • Puteţi trimite clipuri video de pe YouTube, Yahoo Video sau alte surse,toate putând fi vizionate sincron de către toţi cei care comunică între ei.Nu mai este impusă limita de 1 GB pentru mărimea fişierilor transmise prin fereastra de IM.

 • Setul mişto de skinuri şi 6 noi emoticons, super drăguţe.

  Dintre bugsurile pe care le-am reţinut eu ar fi:

 • În fereastra de instant message, mu mai poţi afişa doar poza ta şi a nu o afişa pe a celui-celei cu care vorbeşti , sau invers. E o singură opţiune, fie afişezi la amândoi, fie nu.

 • Mie îmi plăcea să văd cine şi ce status message are afişat direct din listă. Ştiţi că dacă ţineaţi mouse-ul peste ID-ul cuiva status message-ul apărea în stânga, alături de opţiuni gen appear offline, permanently offline şi restul.

 • Partea proastă pentru cei cu blogurile pe 360 degrees, nu mai există posibilitatea de a da add sau invite, cel puţin eu nu am văzut-o (se pare că Yahooului i se cam rupe deja de 360, dacă aţi observat nici pe pagina lor de start nu mai este link spre bloggerii lor interni:D, doar la un click pe More Yahoo Services apare).

 • Unul poate nu atât de important e că dacă vreţi să schimbaţi fontul nu o să reuşiţi din prima, va trebui să restartaţi.

  Oricum, eu mi l-am instalat, dar parcă mă bate gândul să reinstalez versiunea 8.1., aşa cum zice lumea pe forumuri că face. Totuşi, să nu uităm că versiunea e BETA, poate până la versiunea finală lucrurile se vor îmbunătăţi.


 • Sursa
  2007-11-03 12:58:57

  

  Comenteaza

  Ultimele 25 posturi adăugate

  19:31:54CFR la 150 de ani se laudă cu vechituri —» Curaj.TV | Media alternativă
  10:27:43Proiectul Instituţional ,,Memori@ Locală” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
  18:42:38Protest la București pentru drepturile animalelor #exclusiv —» Curaj.TV | Media alternativă
  08:25:53Andrei și Ilinca – Plouă (cover Holy Molly x Tata Vlad) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
  11:49:57Primarul Ciucu a venit la protestul din Prelungirea Ghencea —» Curaj.TV | Media alternativă
  10:42:32Am pledat împotriva intimidării aleșilor locali —» Curaj.TV | Media alternativă
  10:28:09Vrem lărgirea și civilizarea prelungirii —» Curaj.TV | Media alternativă
  19:24:05Cică a vorbit cu mai mulți membri de Guvern la Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
  18:40:52Poveste origami de la o copilă refugiată (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
  17:59:37Popă cu copii în portbagaj la Voluntarii Bucureștilor —» Curaj.TV | Media alternativă
  06:02:55Radu Pila: Sincer și necenzurat, despre ”sindromul BMW”, chip tuning și... —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
  19:40:06Parcare de biciclete aglomerată la metrou —» Curaj.TV | Media alternativă
  09:00:00Opera Crypto Browser Announces Plans to Integrate Elrond  —» Luchian Alexandru
  08:54:49Plâng de fericire. 215 Eroi ai Ucrainei, printre care și comandanții Azovului au fost eliberați! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
  06:30:11Rușii vor să transforme „tribunalul” de la Mariupol într-un proces exemplar de condamnare a nazzismului —» nimic nu e asa cum pare a fi...
  14:57:59Purcari promovează steak-urile produse de companiile lui dmitri medvedev —» un alt blog
  12:22:52SCURTĂ RELATARE DE PE FRONT. Nu cel ucrainean, cel politic, moldovenesc —» Nicolae Federiuc
  10:21:36S-a aruncat în aer împreună cu ocupanții care l-au descoperit. Ce se întâmplă, de fapt, în cadrul contraofensivei armatei ucrainene? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
  09:47:38Putin a anunțat mobilizarea parțială. Reacția unei mame: „...чтоб ты сдох, козлина!” —» nimic nu e asa cum pare a fi...
  06:37:10Escaladarea nebuniei —» blog cultural
  05:41:58Ce poreclă are informatorul Litvinenco în dosarele SIS-ului? —» un alt blog
  18:37:45Câteva propuneri privind cercetarea științifică în Republica Moldova —» Gheorghe Cuciureanu
  17:18:31Eulogy: Andrei Bivol —» Erik and Elena Brewer's Weblog
  09:59:00Create the first in-browser game for Opera GX Mobile and save millions of gamers from the nightmare of no mobile data or WiFi —» Luchian Alexandru
  05:15:12Azi trebuiau să protesteze agricultorii, dar Slusari i-a vândut… —» un alt blog