exceptii

Uneori lumea virtuala iti face si surprize placute. In afara atacurilor de phishing-cine stie cum se scrie sa ma anunte si pe mine. Sa fiu sincer as prefera formula de "fishing". Cel putin imi pare mai apropriata de continutul actiunii si rezultatele acesteia. Hackerismul daca exista asa ceva este si acesta o forma de pescuit. Unii pescuiesc pentru a subzista, iar altii se ocupa cu braconajul. Mai exista o specie de "pescari", care pescuiesc de dragul meseriei. Cum sa fie cineva mai tare ca ei? Trebuie sparta o baza de date secrete, iata si eroii.

Nu conteaza ca pretinsele date secrete pot fi gasite si intr-un vagon de tren. Asa cum s-a intamplat cu niste date secrete pirdute de un britanic intr-un compartiment de tren. Pe de alta parte poate aceste date secrete de fapt nu sunt secrete si erau destinate pentru alte servicii secrete. Pe scurt, secretul ajunge sa domine agentii. Acestia isi pierd capacitatea decizionala si se transforma in simpli subiecti ai secretului sau in simpli purtatori de "virusi". In fine scopul postului meu este altul.

Asadar pe langa surpize preponderent neplacute, mai gasesti pe net niste guri de aer. Cu toate ca nu sunt fan al rap-ului sau al hiphop-ului (cine nu crede nu are decat sa viziteze link-urile din categoria Panteonului Nebunilor), am gasit un Cenaclu mai neobisnuit ce nicidecum nu se asociaza cu cenaclele literare clasice ci mai curand isi propun sa decodeze frustrarea cotidiana in versuri ritmate pe muzica rap.

De cele mai dese ori, ne-am obisnuit cu clipuri hiphop in care jumatate dintre piese contin numai injuraturi. Nu-i vorba isi au si injuratuirle savoarea lor, dar si aici trebuie sa dai dovada de imaginatie. Or, in spatiul romanesc si, cel anglofon de altfel, injuraturile se reduc la o serie de termeni-cheie, care pe alocuri iti obosesc auzul dar si implicit capacitatea de a discerne mesajul printre pip-urile de rigoare.

Sa fie clar: baietii mai au mult de lucru. Se simte pe alocuri timiditatea unui nou inceput: vocile tremurande, nesincronizarea miscarilor. Unii le vor reprosa si accentul tipic "basarabean". Din punctul meu de vedere acesta este un atu, prin care pot sa aduca un plus de provincialism in hiphop-ul romanesc, care deja de ani buni este monopolizat de cartierele celebre ale Bucuresti-ului: Pantelimon si Colentina.

Sursa
2009-03-05 18:47:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:11:39Eden* —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:14:17Donează o carte. O campanie menită să îmbogățească rafturile bibliotecii —» BPR Ungheni's Blog
10:27:3111 Organizații ale Societății Civile din nordul țării au aderat la Campania „Promo Dual VET” —» Asociaţia Obştească "Demos"
09:51:58(Video) Planeta ok.ru: Ce spun utilizatorii odnoklassniki despre propaganda şi dezinformarea de pe această rețea de socializare —» Elena Robu
09:33:07Nu ai voie pe strada lui Dodon dacă ești doar om —» Curaj.TV | Media alternativă
09:28:48Trecerile subterane sunt și mai periculoase pe întuneric —» Curaj.TV | Media alternativă
04:15:0025 de ani. Cele mai bune cărți Cartier de artă & referință —» Gheorghe Erizanu
21:46:57Detaliile oferite de autoritățile din România despre primul caz de coronavirus pe teritoriul României —» Elena Robu
21:18:51Coronavirusul a ajuns în România. Primul caz confirmat —» Elena Robu
19:51:42Când nu găseşti dezinfectant la farmacie —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
19:40:20Ultimul eveniment la care ai fost?! —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
19:00:00Consilierul (V) —» Un PUNCT din .FR
17:36:16Северный полюс ждёт юных полярников и Изгоняющий дьявола 1973. —» borgese's wilkommen
16:47:49Campanie de informare și prevenire! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
15:57:44Înșelate că vor fi angajate în Italia —» Curaj.TV | Media alternativă
15:50:579/40: „Tu mi-ai schimbat viața” de Abdel Sellou —» Sunt MAMĂ!
15:33:11S-A ÎNTORS LA PUȘCĂRIE DUPĂ 3 ZILE —» Curaj.TV | Media alternativă
15:20:54Mary’s Song of Praise —» Erik and Elena Brewer's Weblog
12:01:59Coronavirus în Franța: Un pacient francez a murit la Paris. Era profesor și avea 60 de ani —» Elena Robu
10:27:40Растёт благосостояние. Но выживут не все —» Блог Михаила Полянского
04:39:0025 de ani. Cele mai bune cărți Cartier de istorie —» Gheorghe Erizanu
21:46:12Pagini din istoria filmului de animație moldovenesc —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
18:48:44Coronavirus: Zece morți în Italia, două noi cazuri de infectări în Franța —» Elena Robu
17:14:04Проверка связи —» borgese's wilkommen
16:48:53Obține informații din mai multe domenii —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu