29087 cazuri COVID-19 în Moldova
8211 – cazuri active
19998 – cazuri vindecate
878 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 13 august 2020 ora 17:27


Apel legat de abuzurile Jandarmeriei de ieri…

Apel împotriva minciunilor şi a instigărilor precum: „Pe sediul Poliţiei capitalei s-a ridicat drapelul verde, legionar, deci mişcarea este o rebeliune legionară şi se tratează ca atare!

D-lui Dan Nica – vicepreşedinte PSD, ministru de Interne
Stimate Domnule Dan Nica - vicepreşedinte PSD, ministru de Interne,
Vă solicităm să prezentaţi scuzele cuvenite în numele Ministerului de Interne şi să dispuneţi pedepsirea subalternilor Dvs care au ordonat, la cererea preşedintelui de „onoare” al PSD, reţinerea abuzivă, timp de patru ore, fără mandat de arestare, la secţia 1 Poliţie Bucureşti, a studenţilor nonviolenţi din „Grupul de acţiune Noii Golani”, care au fost batjocoriţi, maltrataţi, loviţi, amprentaţi, fotografiaţi din faţă şi din profil precum infractorii, pentru că militează pentru aflarea adevărului despre masacrul din decembrie 1989 şi fratricidul din iunie 1990, tulburând astfel liniştea publică a lui Ion Iliescu.

Domnule Ministru de Interne, imagini cu studenţi anticomunişti împinşi cu forţa în duba Ministerului de Interne nu s-au mai văzut din 1990, de pe vremea fostului ministru de Interne Chiţac Mihai, condamnat definitiv şi irevocabil la 15 ani închisoare.

Menţionăm că la solicitarea preşedintelui Dvs de „onoare”, studenţii au fost agresaţi şi de paznicul acestuia, precum şi de un aşa-zis revoluţionar la ordinul „omului de casă” al lui Ion Iliescu, Emilian Cutean, fost secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor, fost deputat PSD, trimis în judecată de procurorii DNA (potrivit rechizitoriului, învinuitul Cutean a dispus ilegal plata unei sume de aproape 3 miliarde lei vechi din bugetul statului în contul propriei asociaţii).

Domnule Ministru de Interne, menţionăm că liderul informal al grupului de studenţi agresaţi, George Simion, în vârstă de 22 de ani, este masterand în istoria comunsimului românesc. El şi colegii lui militează pentru aflarea adevărului despre crimele istoriei recente a României şi pentru reunificarea teritoriilor româneşti anexate de Uniunea Sovietică în urma pactului Hitler-Stalin.

Subliniem că studenţii din „Grupul de acţiune Noii Golani” nu au nici o legătură cu vreo mişcare legionară sau de extremă dreaptă.

Cu toate acestea, Ion Iliescu a etichetat studenţii din „Grupul de acţiune Noii Golani” ca fiind “legionari”. „Am şi aflat cine erau. De la organizaţia «Noua dreaptă». La fel s-au manifestat şi sâmburii mişcărilor legionare, care au apărut în anii 1920-1930. Aşa a apărut şi mişcarea legionară”, a mai afirmat ieri preşedintele Dvs de „onoare”, Ion Iliescu.

Timp de 20 de ani, Ion Iliescu a minţit cu neruşinare, dezinformând şi instigând. În 13 iunie 1990, pentru „motivarea” unor acţiuni armate ilegale împotriva bucureştenilor, Ion Iliescu i-a telefonat prim-adjunctului ministrului Apărării Naţionale, dispunând reprimarea sângeroasă a populaţiei, minţindu-l astfel: „pe sediul Poliţiei capitalei s-a ridicat drapelul verde, legionar, deci mişcarea este o rebeliune legionară şi se tratează ca atare!”. Nimeni nu a văzut pe sediul Poliţiei capitalei vreun „drapel verde, legionar”. În schimb, ca urmare directă a unei asemenea minciuni care justifica solicitarea de reprimare sângeroasă, au fost ucise prin împuşcare 4 persoane şi au fost rănite prin împuşcare numeroase persoane.

Domnule vicepreşedinte al PSD, vă solicităm să cereţi excluderea din partid a lui Ion Iliescu împotriva căruia s-a dispus începerea urmăririi penale la data de 7 decembrie 2004 în dosarul crimelor revoluţiei din decembrie 1989.

De asemenea, Ion Iliescu a fost pus sub urmărire penală la data 9 iunie 2005 pentru mineriada din iunie 1990 îndreptată împotriva manifestanţilor anticomunişti, a partidelor istorice, a societăţii civile şi a presei independente. Acest dosar are numărul 266/D/2008 şi este în lucru la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; menţionăm că dosarul are 258 de volume care însumează peste 60.000 de pagini.

Conform art.7 din statutul PSD „nu pot fi membri PSD persoanele compromise moral şi politic, persoanele condamnate pentru acţiuni contra Revoluţiei din Decembrie 1989, persoanele care au dosare penale în curs de cercetare, persoanele care promovează violenţa”.

Conform rechizitoriului procurorilor independenţi din august 2007, Ion Iliescu este principalul responsabil al fratricidului din 13 iunie 1990, în care se arată următoarele: Ion Iliescu a luat decizia reprimării din iunie 1990, a coordonat-o personal depăşindu-şi atribuţiile, a ordonat intervenţia militară cu muniţie de război şi TAB-uri pentru reprimarea manifestanţilor din Piaţa Universităţii - ceea ce a avut ca urmare moartea şi rănirea prin împuşcare a mai multor persoane. Ion Iliescu a implicat foarte mulţi oameni în crime, inclusiv pe fostul ministru de Interne generalul Chiţac Mihai şi alţi ofiţeri superiori trimişi în judecată care au susţinut în declaraţiile lor că n-au facut altceva decat să execute ordinele lui Ion Iliescu.

Să nu uităm că:
Ion Iliescu a ordonat reprimarea şi arestarea studenţilor anticomunişti în 1956 şi 1957.
Ion Iliescu a ordonat reprimarea şi arestarea studenţilor anticomunişti în 1968.
Ion Iliescu a ordonat reprimarea şi arestarea studenţilor care au colindat de Crăciun.
Ion Iliescu a agresat studente descheindu-le camaşa şi smulgându-le lănţişoarele cu cruce ascunse sub cămaşă.

Ion Iliescu este urmărit penal pentru masacrul tipic comunist din 22-27 decembrie 1989 (cel putin 942 de morţi şi peste 4000 de răniţi, de 6 ori mai mulţi decât cei înregistraţi în urma ordinelor date de dictatorul Ceauşescu, ucis la ordinul lui Ion Iliescu fără a i se acorda dreptul la apel şi recurs).

Ion Iliescu este urmărit penal pentru fratricidul tipic comunist din iunie 1990 (morţi, circa 500 de răniţi spitalizaţi, mii de victime agresate sau bătute bestial, femei violate).

Acum 18 ani în România s-a înregistrat cel mai mare număr de victime pe timp de pace în istoria contemporană a Europei, conform aprecierii reprezentantului Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Cine s-ar fi aşteptat ca masacrul ordonat de Ceauşescu să fie amplificat de 6 ori de cei care i-au luat locul cu scopul reprimării şi deturnării revoluţiei anticomuniste începute în 16 decembrie la Timişoara şi finalizate în 22 Dec.1989 de sutele de mii de bucureşteni care l-au obligat pe dictator să fugă cu elicopterul.

Euforia victoriei revoluţiei anticomuniste a durat numai câteva ore în cursul zilei de 22 Dec.1989: de când a decolat elicopterul şi până s-a reluat masacrul, respectiv imediat după ce sutele de mii de bucureşteni din Piaţa Revoluţiei au scandat “Fără comunişti!”, “Jos comuniştii!”, “Jos comunismul!”, ca replică adusă lui Ion Iliescu care s-a adresat mulţimii din balconul fostului CC al PCR proslăvind nobilele idealuri ale comunismului şi blamându-l pe Ceauşescu pentru că le-ar fi “întinat”.

Întrucât ştia că va avea nevoie de criminali pentru reprimarea manifestaţiilor anticomuniste care vor urma, Ion Iliescu, batjocorind memoria eroilor din decembrie, a numit în guvernul României doi criminali ai revoluţiei: generalul Chiţac Mihai la Ministerul de Interne şi generalul Stănculescu Victor Atanasie la Ministerul Apărării Naţionale. Recent, cei doi criminali au fost degradaţi şi condamnaţi definitiv şi irevocabil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, odată cu judecarea şi ultimei căi de atac prevăzută în legile româneşti. Criminalii au mai fost condamnaţi definitiv şi irevocabil la sfârşitul anilor ‘90, dar la începutul anilor 2000 aceştia au fost scăpaţi de recursul în anulare cerut de Ion Iliescu pentru a-şi răsplăti colaboratorii din perioada infracţională decembrie 1989 – iunie 1990.

Stimate Domnule Dan Nica - vicepreşedinte PSD, ministru de Interne, ataşăm comunicatul de presă de ieri al „Grupului de acţiune Noii Golani”.

4 martie 2009

Cu încrederea că nimic bun nu poate fi clădit pe minciuni şi instigări precum: „Pe sediul Poliţiei capitalei s-a ridicat drapelul verde, legionar, deci mişcarea este o rebeliune legionară şi se tratează ca atare!”

 • Sorin Ilieşiu – vicepreşedintele Alianţei Civice, autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.libertates.com/en/content/view/40/7/
 • Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte
  Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989, George Costin – Preşedinte executiv
 • Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara, dr.Traian Orban - Preşedinte
 • Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu - Vicepreşedinte
 • Seniorii Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990, avocat Antonie Popescu – Senior
 • Fundaţia Culturală Timpul, Iaşi, Liviu Antonesei – Preşedinte
 • Asociaţia Cives, Ioan Roşca – Preşedinte
 • Fundaţia Corneliu Coposu, Rodica Coposu şi Flavia Bălescu
 • Fundatia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, Daniela Soros - Vicepreşedinte
 • Asociaţia Românilor din Australia, Mihai Maghiaru – Preşedinte
 • Organizaţia internaţională a luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, Ionel Leşu – Preşedinte
 • Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români, Dan Drăghici – Preşedinte
 • Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice – Secţiunea Naţională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Preşedinte
 • Asociaţia Scriitorilor Români şi Germani din Bavaria, Radu Bărbulescu – Preşedinte
 • Association Culturelle et Amicale Roumaine, Gabriel Penciu – Preşedinte
 • L’Alliance Belgo-Roumaine, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Preşedinte
 • Organizaţia Neguvernamentală Ecomondia, prof.dr.Alexandru Ionescu – Preşedinte
 • Consiliul Român American, Neculai Popa - Preşedinte
 • Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Cătălin Giurcanu – Preşedinte
 • Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte
 • Asociaţia Apolitică “Societatea Târgovişte”, Ilie Petre Ştirbescu – Preşedinte
 • Fundaţia Redarea Istoriei, jurist Păun Gabriel Virgil – Preşedinte
 • Fundaţia Ioan Bărbuş, Anca Maria Cernea - Preşedinte
 • Federaţia naţională Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte
 • Grupul văduvelor de eroi martiri
 • Federaţia sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a siderurgiştilor din România
 • Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte
 • Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu - Preşedinte
  Sindicatul Solidaritatea Hunedoara
 • Sindicatul ALRO Slatina, Ion Ioan – Preşedinte

Filmul complet al evenimentelor de ieri(18 minute) aici


Sursa
2009-03-04 09:12:17Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:47:35Она утонула —» Бессарабские хроники
14:40:50Карантин — не карантин —» Бессарабские хроники
10:29:54Acuză condiţii inumane la închisoarea de la Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
03:36:07Dragostea și încercarea —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:07:52Mesaj de solidaritate pentru belaruşi (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
22:00:0528 HEX —» Castraveţ
21:59:09Stop poluării Ploieştilor! De vorba cu o activistă de mediu —» Curaj.TV | Media alternativă
12:29:11Atelier de planificare strategică —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
12:04:01Va ninge în august —» Eleonora Lisnic în versuri
10:36:55Locuia pe stradă, acum are un culcuş civilizat —» Curaj.TV | Media alternativă
10:24:32La primăria Grindu au venit activişti, femeia cu legitimație sună poliția! —» Curaj.TV | Media alternativă
09:03:37RENAULT SCENIC 3, 15dCI - FAP EGR off —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
07:13:56Un brand nou în lumea vinurilor bune: Caragia Winery —» Fine Wine
05:11:52Cum am ajuns să le oferim copiilor în fiecare vară o vacanță de neuitat la bunici —» Sunt MAMĂ!
22:29:44Distracție ciudată în jungla urbană —» Curaj.TV | Media alternativă
22:09:59DESPRE GLAMOUR ŞI VINĂRII —» Curaj.TV | Media alternativă
20:43:09Înscrieri la webinarul “Vampirii energetici. Cum ne protejăm de oamenii toxici” —» Sanda Diviricean – "Fii-Nu încerca să devii." – Osho
19:04:29Râsuri prezidențiabile —» Sergiu Mocanu
18:48:17ЧТО НАТВОРИЛ ДАРВИН: Кровавое наследие теории эволюции —» Curbet Alexandru
16:12:21Un ”7 aprilie” în Belarus?! Va cădea dictatura lui Lukașenko? —» Elena Robu
10:06:21„Cartea Nicoletei” la Centrul Academic Internațional Eminescu —» BiblioCity
09:10:03Cheia succesului—un parteneriat viabil —» Mişcarea Ecologistă din Ştefan-Vodă
09:06:24Как любимый автомобиль, превращается в кирпич, через 450 км? AdBlue Error —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
07:38:20Au prins poliția cu un transport de lemne —» Curaj.TV | Media alternativă
07:29:24Candidata opoziției, Svetlana Tihanovski a părăsit Belarusul —» Elena Robu