"The Phantom of the Opera" - spectacol de exceptie pe Broadway

Intotdeauna mi-a placut sa merg la teatru. Sunt pasionat de munca pe care actorii o depun in a monta un spectacol. Probabil ca este vorba de o munca enorma, ce constituie multa rabdare si implicare cu trup si suflet. Nu am incercat niciodata sa joc si eu pe scena si, de altfel, nici nu stiu daca as reusi. Dar in fine, imi place sa privesc.

In recenta mea calatorie la New York, am avut onorabila posibilitate de a viziona un spectacol de pe faimosul Broadway. Imi doream dintotdeauna sa ajung acolo si iata ca am avut aceasta posibilitate in sfirsit.

“The Phantom of the Opera” este spectacolul pe care l-am vazut. Acesta este un musical, cu o durata de 2 ore. Ideea montarii acestui musical este adusa din cartea nuvelistului Gaston Leroux, “Le Fantôme de l'Opéra”. Muzica de pe coloana sonora a spectacolului este compusa de Andrew Lloyd Webber sub versurile lui Charles Hart. “The Phantom of the Opera” este considerat a fi cel mai lung musical din istoria industriei teatrale de la Broadway. Acesta a inregistrat mari succese, adunand pana in 2007 peste 5 miliarde de dolari americani la nivel mondial.

Am fost impresionat profund de acest spectacol. Nu am mai avut pana acum fericita ocazie de a viziona un musical. Iata ca rezultatele mi-au depasit cu mult asteptarile. Decorul care figura in enorma sala cu 3 etaje a fost impecabil, o scena foarte larga, o cortina maro - un interior de nota 10. Ceea ce m-a impresionat in mod special a fost faptul ca toate sunetele si muzica din timpul spectacolului erau produse live, fara anumite improvizatii. Renumitii actori care au jucat pe scena, erau talente adevarate. Puteai sa-i vezi jucand cu trup si suflet in acelasi timp, iar vocile acestora pur si simplu iti incalzeau auzul si te faceau sa vibrezi de emotie. Nu-mi puteam imagina pentru moment ca orice actor de pe Broadway este atat un bun actor, cat si un excelent dansator sau vocalist. Notele inalte pe care le luau nu te lasau plictisit. Perfecta montare a spectacolului nu-ti permitea sa observi nicio greseala, iar decorurile in combinare cu actiunea pur si simplu te fermecau, iti furau privirea intr-un anumit loc, fara a putea observa schimbarea fundalului. A fost ceva extraordinar, ceva impresionant pentru mine, ceva ce nu mai vazusem pana atunci. Peste 500 de spectatori au urmarit in acel moment “The Phantom of the Opera”, o poveste frumoasa divizata in doua acte.

In mare parte, “The Phantom of the Opera” reprezinta cel mai frumos spectacol pe care l-am vazut vreodata. Valoarea satisfactiei de dupa spectacol este inestimabila, iar bucuria din suflet si amintirea sunetelor sunt memorabile.

Sursa
2009-03-03 21:52:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:38:47Scrisoare Moșului ... —» MЕ Blog | Miron Eugen | Agendă personală online | Aud,Vad,Scriu
21:34:53I-a scris preşedintelui CSJ despre dosarul lui declarat politic —» Curaj.TV | Media alternativă
21:30:07Protejat: Moldovanii se fac vinovați de holocaust —» Badan Blog
21:23:29Tot sensul e în momente , doar ele definesc viața —» MЕ Blog | Miron Eugen | Agendă personală online | Aud,Vad,Scriu
19:15:40Catedrala stăpână pe domeniul public, clerul prins cu minciuna —» Curaj.TV | Media alternativă
18:17:12(VIDEO) Imagini tulburătoare din Wuhan. ”Blocați” în case din cauza coronavirusului, oamenii au găsit un mod inedit de a se încuraja —» Elena Robu
17:45:43©️ Fii bun… —» Licurici de suflet
14:20:02Cum vor putea intra românii în Marea Britanie după Brexit. Hărţi cu puncte vamale post-Brexit —» Elena Robu
13:31:17Mesajul Ambasadei R. Moldova în China pentru moldovenii aflați în zona afectată de virusul ucigaș —» Elena Robu
13:14:05Ce am citit în 2019 —» A little web world
12:58:07Suspiciune de coronavirus la Bacău la un tânăr de 24 de ani care studiază în China —» Elena Robu
12:11:15Blue Bathroom Rugs —» Andrei Fornea
11:23:32Săptămâna în care a plouat cu dezminţiri —» Un PUNCT din .FR
10:18:15Imperiul trebuie să moară. Karenin, Tolstoi & Pobedonosțev —» Gheorghe Erizanu
09:53:58A pus la treabă poliția locală Sebeș —» Curaj.TV | Media alternativă
09:18:40Povestea ingenioșilor din clasa a IV-a —» BiblioCity
09:11:23O poveste despre alte povești —» BiblioCity
08:39:50Storage Shed Plans —» Andrei Fornea
08:14:49Vaccinurile nu cauzează Autism —» A little web world
05:10:34Tu cum le reușești pe toate? —» Sunt MAMĂ!
02:52:49PROMO-"La scandal…cu Borodachi"- …Graeste Moldova…IN CURIND —» Curaj.TV | Media alternativă
02:01:07Ashley Furniture Leather Sofa —» Andrei Fornea
00:12:10East-West Center (EWC) U.S.-Philippines Alliance Fellowship 2020 (stipend of US$3,000) —» Informaţii pentru studenţi !
00:12:05Call for Arab-German Young Academy of Sciences and Humanities (AGYA) Membership Application 2020 —» Informaţii pentru studenţi !
21:29:44Presa internațională: Una din fiicele lui Kobe a murit alături de el în accidentul de elicopter —» Elena Robu