Ultima descoperire a evreilor din Amsterdam

În sfîrşit ştim cine suntem! Noroc de Dan Dungaciu, care ne vizitează din cînd şn cînd /mai corect ne fericeşte cu prezenţa sa, fie şi virtuală, prin telefon./
Cele ce urmează sunt o reacţie; recunosc nu-mi plac reacţiunile, prefer să acţionez, există şi excepţii însă. E vorba de o discuţie la vîrf, la Vocea Basarabiei din 21 februarie. Participanţi: Vasile Nedelciuc, Nicolae Negru, Petru cel Bogatîi şi ? Saharneanu — în studiou şi prin telefon - însăşi DD /nu este uşor să mă abţin de la adăugarea unui T/. Cu adevărat a spus ceva inedit şi de luat în seamă doar dl Vasile Nedelciuc. Era şi de aşteptat: parlamentar cu mare stagiu, om cu studii reale dar şi cu o vastă cultură şi erudiţie. Desigur DD /T/ a vorbit frumos şi în termeni adecvaţi, căci cum altfel — omul este specialist, dator deci să cunoască terminologia domeniului în care activează.

/Ar fi un exemplu bun de urmat mai ales pentru Bogatu, care nu şi-a însuşit încă terminologia profesională. De scris scrie el, mai împrumută, oral însă treaba mere mai prost/ E mare sau mic specialist DD — nu ştiu, nu este din sfera mea, sunt cel mult un diletant. Marile şi ineditele adevăruri, descoperirile de ultimă oră, care sunt?

SUA, UE nu agreează din varii motive refacecerea României Mari. Deci unionismul nu trece. În ultimă instanţă problema identitară nu este de primă importanţă. Etc, etc. A binevoit mahaguru să dee /pă gratis!/ şi sfaturi electorale celor «drepţi»: pe alocuri să fie cu poantă pe alocuri — normali, adică să vorbească de probleme comune… A fost nu doar ascultat / mi-i imaginez pe NN şi PB cu gurile căscate şi urechile alungite, dar şi fericiţi nevoie mare — însăşi guruîi zice…/, nu a încercat nimeni să pună la îndoială valoarea de moment electoral a spuselor, dar nici ineditul lor. Iată ce înseamnă să fii evreu îi încă de la Amsterdam! /Adică român simplu nu din pretutindenie şi în plus de la Dîmboviţa/

Motivul principal al intervenţiei mele: am scris deja în 1990, în ziarul Molodeji Moldavii /că ziarele «bune» nu au agreat adevărul de la bun început/ că unirea este cu neputinţă. Motivaţia? Nu este agreată de SUA şi FR /URSS atunci/, dar nici de populaţia de bază a Moldovei. Ulterior am înţeles şi alt lucru important: nici românii nu sunt mai unionişti ca noi. Pe dejeaba, cu efortul moldovenilor - da, la un preţ — ba!

Atunci la 90 ni s-a oferit şansa independenţei… Ce a făcut «elita»? A zis n- nu! Noi suntem români cu puantă şi nu acceptăm decît unirea. Astfel s-a ajuns la situaţia prezentă: nici independenţă reală, nici unire. Constatarea mea este că unionismul a fost tactica KGB-ului. Afirmaţia este înregistrată şi în materiale prezentate instituţiilor judiciare din România. Tot acolo am înregistratz şi adevărul enunţat de dl Nedelciuc referitor la faptul că SUA a menajat Rusia. De fapt este vorba că cei în cauză au mers pe lîngă nişte adevăruri, fără a se atinge de ele. Nu mă miră PB care de mulţi ani se specializează în echilibristică /serviciul la Iu Roşca cît face!/…Adevărul întreg este că SUA a menajat Rusia preputiniană, dar în perioada Bush/Putin, SUA a încercat să ne folosească ca pioni în competiţia geopolitică cu Rusia. Era Obama: vom trăi şi vom vedea, dar se prefigurează o înţelegere între puteri. Şi în toate aceste intervale noi am fost perdanţii /fără voie am făcut şi o predicţie/! Şi nu din vina cuiva! Este vina noastră. Pardon, prostia noastră proverbială.

Expertului nostru bogat şi sărac /cu duhul/ îi atrag atenţia, că de la 08.08.2008 poarta geopoplitică este nouă. Nu doar vopsită altfel ci nou-nouţă. Şi nu are rost să te holbezi la ea, să mugeşti etc. Poţi să întri, dar poţi şi să revii la păscut, la vaci…

Alt adevăr pe lîngă care, spre dezamăgirea mea, a trecut abil dl Nedelciuc: Karibda anului 1993. Deputatul Nedelciuc să nu ştie cum a lucrat / de fapt cum nu a lucrat, nu a vrut, nici putut să lucreze/ primul parlament ales în mod democratic, ceea ce nu înseamnă corect?! Politicianul Nedelciuc să nu ştie de Scila 1996? /nu deschid parantezele pentru moment/.

Pentru încheiere. Bodaproste poporului român şi reprezentantului său de vază DD, pentru lucoarea adusă nouă, fie şi cu o mică întîrziere de 20 de ani. Şi bodaproste lui Zahărneanu &co că ne-a îndulcit cu prezenţa virtuală a lui DD!!
Bodaproste!!!

Iurie Ţurcanu
24.02.2009

pis . Pentru înţelegerea titlului: vezi Gabriel Garcia Marquez, Un veac de singurătate.


Sursa
2009-02-24 17:43:50Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:31:17Mesajul Ambasadei R. Moldova în China pentru moldovenii aflați în zona afectată de virusul ucigaș —» Elena Robu
12:58:07Suspiciune de coronavirus la Bacău la un tânăr de 24 de ani care studiază în China —» Elena Robu
09:53:58A pus la treabă poliția locală Sebeș —» Curaj.TV | Media alternativă
09:18:40Povestea ingenioșilor din clasa a IV-a —» BiblioCity
09:11:23O poveste despre alte povești —» BiblioCity
08:39:50Storage Shed Plans —» Andrei Fornea
05:10:34Tu cum le reușești pe toate? —» Sunt MAMĂ!
02:52:49PROMO-"La scandal…cu Borodachi"- …Graeste Moldova…IN CURIND —» Curaj.TV | Media alternativă
02:01:07Ashley Furniture Leather Sofa —» Andrei Fornea
00:12:10East-West Center (EWC) U.S.-Philippines Alliance Fellowship 2020 (stipend of US$3,000) —» Informaţii pentru studenţi !
00:12:05Call for Arab-German Young Academy of Sciences and Humanities (AGYA) Membership Application 2020 —» Informaţii pentru studenţi !
21:29:44Presa internațională: Una din fiicele lui Kobe a murit alături de el în accidentul de elicopter —» Elena Robu
20:51:2010 ani de Curaj.TV #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
20:15:03Kobe Bryant, legenda NBA-ului, a decedat într-un accident aviatic —» Elena Robu
19:09:04Opinie: Moldova a rămas o țară săracă fără evrei —» Badan Blog
18:58:45East-West Center (EWC) U.S.-Philippines Alliance Fellowship 2020 (stipend of US$3,000) —» plop andrei
18:56:55De ce scriu despre cărți? —» Frinturi din suflet de femeie
18:42:25Call for Arab-German Young Academy of Sciences and Humanities (AGYA) Membership Application 2020 —» plop andrei
18:19:09Inspecție civică la Toboliu, Bihor —» Curaj.TV | Media alternativă
17:31:09Șase pui și-o biată mamă —» MЕ Blog | Miron Eugen | Agendă personală online | Aud,Vad,Scriu
15:38:59Khachapuri adjarian —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
15:25:31Casa cu farmece* —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:40:51Wood Cutting Board Dishwasher —» Andrei Fornea
10:34:57Dining Room Curtain Ideas —» Andrei Fornea
07:55:13Desene colorate* —» Andrei LANGA. Blogul personal