26222 cazuri COVID-19 în Moldova
7232 – cazuri active
18167 – cazuri vindecate
823 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 5 august 2020 ora 21:34


Firefox Turbo sau cum faci vulpea să alerge mâncând pământul

Dincolo de facilităţi, interfaţă şi grad de ocupare a resurselor, un browser de Internet trebuie să fie rapid. Trebuie să aibă un motor care să încarce paginile în cel mai scurt timp posibil. Firefox este un browser rapid, chiar foarte rapid. Dar poate fi şi mai rapid cu ajutorul unei extensii care nu face decât să modifice câţiva parametrii “ascunşi”.

Un browser nu poate face minuni când vine vorba de viteza de încărcare a site-urilor. Nu îţi va încărca niciodată o pagină într-o secundă dacă ai o conexiune deplorabilă la Internet. Cu alte cuvinte, nu poate trece bariele fizice. Dar poate fi optimizat astfel încât să profite de lăţimea de bandă pe care o are la dispoziţie. Pentru vitezomani există Fasterfox, o extensie care conferă un plus de adrenalină browser-ului celor de la Mozilla.

Instalarea în versiunile noi de Firefox

Fasterfox poate fi instalat de aici. Legat de instalare trebuie spus că autorul extensiei nu a mai actualizat-o de ceva timp, aşa că nu este compatibilă cu cele mai noi versiuni de Firefox. O poţi însă instala urmând instrucţiunile din acest ghid.

Odată instalată, extensia rulează normal şi îşi îndeplineşte cu succes sarcinile. Sporul de viteză este, în unele cazuri, vizibil, în timp ce în altele, mai puţin.

Configurare

Accesul la fereastra de configurare a extensiei se poate face fie din lista de addon-uri, fie dând click dreapta pe iconiţa din status bar. În fereastra de configurare poţi alege unul din profilurile disponibile: Default, Courteous, Optimized, Turbo Charged sau Custom. Alegându-l pe acesta din urmă, poţi configura o serie de întreagă de parametrii care influenţează viteza de încărcare a paginilor prin gradul de ocupare a lăţimii de bandă.

Fasterfox

Firefox Turbo


Cei care vor un spor cât mai mare de viteză fără să se complice cu configurări avansate, pot alege modul Turbo Charged.

Şi mai turbo decât turbo

În al doilea tab din fereastra de configurare, numit chiar Fasterfox, ai opţiunea Enable Enhanced Prefetching care îţi aduce încă un sport de viteză. Practic, în timp ce tu citeşti o anumită pagină, sunt preîncărcate alte pagini, pe baza link-urilor din aceasta. Astfel, când vei da click pe un link ai şanse mari ca pagina să se deschidă aproape instantaneu. Dacă a fost preîncărcată de Fasterfox.

Fasterfox

Fasterfox

În plus, pentru cei obsedaţi de timp, alături de iconiţa din statusbar este afişat şi timpul necesar încărcării unei pagini. În acest fel, poţi eventual să compari viteza de încărcare pentru anumite profiluri.

Experienţa poate diferi de la user la user, în funcţie de dotările calculatorului şi, mai ales, conexiunea la Internet. Diferenţa se vede în special pe conexiunile bune, unde modficările realizate de Fasterfox beneficiază la maxim de lăţimea de bandă disponibilă.

Articol via Go4it.ro


Sursa
2009-02-22 19:12:55Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:00:45Explozia din Liban: Ce se cunoaște despre nava sub pavilion moldovenesc care transporta substanță explozivă —» Elena Robu
12:57:28Cartier istoric. În curând —» Vitalie Coroban
11:32:47©️ Oamenii vin și pleacă… —» Licurici de suflet
09:51:21Blaj, oraș episcopal plin de flori —» Curaj.TV | Media alternativă
07:48:03Range Rover 4.4D [+44 ЛС и 76 Нм] ? —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
07:44:003 elemente la baza unei relații (18+) —» apostu
06:05:44Experiența Covid în Polonia —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
06:02:29(VIDEO) Diana Crudu: ”Absolut nimeni de la București nu a reacționat la cazul meu” —» Elena Robu
05:50:16Lectură și evoluție sau Super puterea lecturii —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
05:09:49Rețeta celei mai delicioase și simple galette de post —» Sunt MAMĂ!
00:37:46Ferestre* —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:53:05Valera Otkat e hotărît și bazat —» Curaj.TV | Media alternativă
19:21:32Poliția locală poluează și cheltuie zădarnic —» Curaj.TV | Media alternativă
17:35:51Christiana Figueres, Tom Rivett-Carnac – The Future We Choose (Surviving the Climate Crisis) —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
17:22:00Legenda fotbalului din Nisporeni, Victor Cîrlig, la 55 de ani. Vezi ce realizări irepetabile a avut! —» Sandu GRECU
14:36:31(VIDEO) Diana Crudu, după ce a fost amendată că a arborat tricolorul: ”Poliția și-a permis să îmi falsifice semnătura” —» Elena Robu
12:58:43Top vânzări iulie 2020. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
12:44:49Ministrul Afacerilor Interne Arsen Avakov: în Ucraina sunt cercetate dosare penale pentru crimele comise de CMP «Wagner» în Donbass —» ACUM ÎN UCRAINA
11:55:20Un nou atelier de planificare strategică —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
11:18:09Locuiește în podul unei case părăsite —» Curaj.TV | Media alternativă
11:13:40Discuție MolDox: despre femei în industria filmului de pe plai —» Curaj.TV | Media alternativă
10:30:42Când ești sora mai mare… vii cu dedicație pentru frații mai mici —» Sunt MAMĂ!
09:13:40Ceva filme —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:36:07Toyota Auris 1.4 D4D решение проблемы забитого сажевого DPF —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
06:32:27Diaspora: În ce condiții puteți intra în R. Moldova fără ca să stați în carantină —» Elena Robu