Doamnele primele? Nu.Sa-si astepte rindul

Ce l-aş mai înjura pe cel care-a hotărît că intră în codul bunelor maniere să dai voie doamnelor să treacă primele.De ce spun el?Sunt sigur că a fost un bărbat pentru că numai unul ca noi ar fi putut să fie atît de linguşitor încît să ascundă o mică atenţie cu scopul final de a-i demonstra femeii cît de buni şi drăguţi suntem noi sub forma unei reguli scrisă într-o carte pe care a intitulat-o: Codul bunelor maniere.Gentleman, auzi.Prostii.Să nu credeţi acum că-s împotriva tuturor lucrurilor existente, un anti-oricel. Nu. Sunt şi lucruri bune pe lume asta(cum ar fi internetul,de exemplu) dar sînt mai multe lucruri tîmpite (după mine) , ceea ce e bine, pentru că altfel nu aş avea inspiraţie.Ce ziceam ? Ieri mă aflam într-o încăpere oarecare care nu era casa mea şi cînd să plec de-acolo las două fete să iasă înaintea mea, după care consideram logic ca după o doză de bunătate oferită să fiu lăsat şi eu să trec. Nu am vrut să par porc şi am lăsat două să treacă dar  nici prost aşa că am decis că a venit şi rîndul meu şi în momentul cînd am vrut să fac un pas înainte o mîină de băiat/bărbat m-a oprit ,că  vezi tu, mai era o domnişoară care trebuia să treacă. Adept al egalităţii sunt convins(aproape ) că fiecare trebuie să aibă garantate şanse egale. Pentru cei slabi de logică : Să zicem că merg doi amici pe drum şi găsesc două bomboane , e normal ca unul să ia o bomboană şi celălalt , cealaltă bomboană. Totuşi trebuie să fi avut un motiv bun cel care-a inventat regula asta . Să  facem abstracţie de faptul că dorea să ajungă în chiloţeii femeii şi avea grijă de chestiile mici care fac femeile să se simtă prinţese. Să zicem că era un om raţional care-a luat în calcul alţi factori decît cel din pantaloni:

1.Femeile sunt mai slabe fizic şi trebuiesc scutite de efort,deci au întîietate. Ar fi un argument bun dacă bărbaţii nu ar sta la fiecare sărbătoare  mîncînd şi petrecînd( inclusiv de 8 martie) în timp ce 80% dintre soţiile lor spală vesela şi fac curat prin casă.

2.Femeile s-ar grăbi mereu undeva şi noi le-am sta în cale. Dacă aţi văzut vreodată o femeie care se grăbeşte, sunteţi norocos. Femeile nu se grăbesc nici cînd le fură cineva trusa de machiaj(de altfel cel mai important lucru pentru multe din ele). Ai zice că ar trebui să fugă după infractor sau să sune la poliţie. Nu,ele aşteaptă liniştite că poate,poate vine don juan să le bată infractorul şi să le ducă în al 9-lea cer. În plus avînd în vedere că vorbim de mers, femeia cînd merge e prea ocupată să-şi fîţîie muşchii fesieri pe o traiectorie curblinie ca să se poată grăbi.Nu-are timp să se grăbească.

3.Dacă femeile ar fi mai bune ca bărbaţii. Nu ştiu ce să detaliez aici. Dacă ar fi mai bune, da’ din fericire nu-s. Suferă şi ele de acelaşi pofte trupeşti ca şi noi şi le plac şi lor cumpărăturile ca fotbalul majorităţii bărbaţilor. Nu văd cu ce-ar fi mai bune. Bărbaţii niciodată nu s-au avîntat după blănuri (decît găi-i pentru care eu am un \respect\ aparte,da’ treaba lor cu găurile lor) spre deosebire de femei care,deşi aparent,mari iubitoare de animale se fac să uite că cele mai multe sunt ucise pentru nevoia lor de a-şi etala  formele şi cînd te gîndeşti că unii afirmă că femeia nu iubeşte amorul la fel de mult ca bărbaţii.Aha.De-asta stau 25% din viaţa în faţa oglinzii, că nu vor sex.Să i-o spui lu’ Mutu.

4.Femeia e întruchiparea unei zeităţi oarecare şi trebuie s-o venerăm. Eminescu ar susţine punctul 4,înainte ca Micle să se iubească cu Caragiale.Din acel moment şi Eminescu mă susţine. Contrar părerii multor îndrăgostiţi femeia nu este o zeitate. Este frumoasă, după standartele bărbăteşti, dar nu o zeitate. De exemplu : poate femeia să   învie pe unul mort de 3 zile în stare avansată de putrefacţie? Nu. Poate femeia să  dea mîncare tuturor înfometaţilor ori să ducă o cruce în spinare să fie biciuită şi să învie după 3 zile? Nu poate nimic din toate aceste lucruri, deci  nu este o zeitate.

Totuşi trebuie să avem un motiv bun pentru care există această extraordinară regulă nescrisă a fost inventată.Dacă aveţi voi idei, vă ascult.


Sursa
2009-02-22 15:40:02



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

14:54:38Pentru copiii de la Tabăra de Vară a Alianței Franceze vara a început cu lecții —» BiblioCity
14:54:13La Tabără, la Bibliotecă vin copii talentați —» BiblioCity
14:53:49În vacanța mare? De unul singur? Oare cum ar fi? —» BiblioCity
14:53:27Orice întâlnire a copiilor cu scriitorii devine un eveniment memorabil —» BiblioCity
14:52:43Cartea cea de toate zilele. Adevărată lecție de educație patriotică și spirituală —» BiblioCity
14:52:19Copii și Cuvinte. O Vacanță Mare cu o Scriitoare Mare este o Poezie scrisă împreună —» BiblioCity
14:51:57CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
14:49:23GHICITORI PE PORTATIV. Scriitoarea Marcela Mardare și-a amintit de elevii săi de cândva —» BiblioCity
17:35:45IHTIANDRU —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:16:32105 ani de la nașterea artistului plastic Gleb Sainciuc —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
14:45:27EDITORIAL | Cazul „expertului” pedofil și noua mare provocare a lumii „moderne” —» Nicolae Federiuc
11:04:24DACĂ CITIȚI ÎN BULGARĂ, UN INTERVIU DIN REVISTA „FLACĂRA”, EDITATĂ DE UNIUNEA SCRIITORILOR DIN BULGARIA Leo Butnaru - Ognian Stamboliev —» Leo Butnaru
03:42:46PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:02:18EXTRAS DIN INTERVIU —» Leo Butnaru
03:01:20JURNALUL CA MEMORIE, 1992 —» Leo Butnaru
10:18:42Primul concediu în patru cu Ilinca și Matei (probabil ultimul în Creta) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
16:32:16Marea strategie scurtcircuitată —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:32:49CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
04:10:45PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI / POEME —» Leo Butnaru
19:04:43PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:11:39Mărturii din GULAG filmate la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
06:46:22Cercetașii ingenioși vara la Bibliotecă —» BiblioCity
06:25:46Amintiri despre foame și canibalism —» Curaj.TV | Media alternativă
03:30:24JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
15:07:39Trei reguli de știut când servim spumant! —» Fine Wine