Asociaţia “Învăţătură din Cuvânt-Precept Ministries pentru Moldova”


Zidind poporul Domnului în Cuvânt… ca să se teamă de EL Viziunea Institutului este să pregătească şi să formeze lideri de ucenicizare şi implicarea în mod practic într-o biserică locală sesiunea Institutului Sesiune Institut Pe baza înţelegerii importanţei Cuvântului lui Dumnezeu şi a efectelor Lui în vieţile lor, studenţii vor răspunde aducând alţi ucenici la Institut. Aceasta este o dovadă categorică a faptului că studentul a înteles scopul Institutului şi va zidi pe oameni în Cuvântul lui Dumnezeu. Programul Institutului

Mai jos sunt descrise pe scurt fiecare din cele 9 sesiuni de bază a Institutului de Studii Biblice Inductive. Fiecare sesiune în parte are avantajele ei şi toate sunt valoroase.

  1. Sesiunea “Evanghelizare şi Ucenicie”. Această este prima din cele 9 sesiuni din programul Institutului şi sunt predate elementele fundamentale ale studiului inductiv în baza studierii Evangheliei după Ioan şi 2 Timotei. În baza acestor cărţi din Biblie sunt predate principiile de Evanghelizare şi Ucenicie.
  2. Sesiunea “Plantare de Biserici”. Va fi predat cursul Numele lui Dumnezeu şi Principii de Plantare de biserici în baza unui studiu profund în cartea Faptele Apostolilor.
  3. Sesiunea “Consiliere Spirituală”. Cursul “Căsătorie fără Regrete” care se va studia la această sesiune vă va echipa cu cunoştinţe profunde, necesare să vă zidiţi o familie sănătoasă şi să fiţi un bun mentor şi stăruitor pentru oamenii din jur care se confruntă cu o mulţime de probleme în familiile lor şi să le arătaţi soluţiile pe care le oferă Cuvântul lui Dumnezeu.
  4. Sesiunea “Homiletica”. Se va preda Epistola lui Iacov şi legile compoziţiei, figurile de stil şi alcătuirea planului schematic care sunt de mare importanţă la alcătuirea şi predicarea unui mesaj biblic.
  5. Sesiunea “Istoria poporului Israel”. Biblia ne prezintă în Vechiul Testament multe exemple de conducători buni şi răi. Studiul profund al acestor personaje ne va ajuta să învăţăm principii de conducere pentru vieţile noastre aşa ca să lăsăm o moştenire frumoasă urmaşilor noştri.
  6. Sesiunea “Creşterea Bisericii”. Va fi predată Epistola lui Pavel către Filipeni şi în baza acestei Epistole principii de creştere a bisericii.
  7. Sesiunea “Planificarea Timpului”. Subiectul central al Epistolei a II-a a lui Pavel către Tesaloniceni este Venirea Domnului Isus. La această sesiune vom învăţa cum să ne organizăm bine timpul ca unii care ştim că timpul este aproape.
  8. Sesiunea “Doctrinele Bibliei”. Dumnezeu Şi-a realizat planul de mântuire a omenirii prin legăminte. La aceste studii vom învăţa cursul Legământul şi adevărurile fundamentale care ne învaţă Biblia despre Dumnezeu, Isus Hristos, Om, păcat, Îngeri, etc…
  9. Sesiunea “Subiecte Dificile din Biblie”. La această sesiune se studiază Botezul cu Duhul Sfânt, subiect, care până acum continuă să stârnească multe divergenţe între teologi şi între reprezentaţii diferitor confesiuni. Studiind acest subiect după metoda inductivă vă veţi învăţa cum să abordaţi orice subiect dificil din Biblie în aşa fel ca să fiţi siguri că nu aţi deviat de la adevăr.

Foarte mulţi din participanţii la tabere s-au înscris să înveţe la Institutul de Studii Biblice Inductive din Moldova cu scopul de a deveni învăţători eficienţi ai Cuvântului lui Dumnezeu, propovăduitori şi misionari. Iată care sunt unele din avantajele de a studia la institutul nostru:

  1. În programul institutului sunt incluse cursurile de nemijlocită necesitate, care te ajută să fii eficient în lucrare în contextul poporului nostru.
  2. În cadrul tuturor cursurilor subiectele se studiază nemijlocit în baza textului Bibliei.
  3. Fiecare curs include partea teoretică şi practică. Adică studenţii vin şi după ce însuşesc cursul predat, sunt bine pregătiţi pentru a forma grupe şi a preda acelaşi curs în grupe.
  4. Astfel studenţii învăţa în mod practic, pe tot parcursul studiilor la Institutul nostru, cum să se raporteze la oameni şi cum să lucreze cu oamenii.
  5. Păstorii vor profita considerabil prin faptul că vor veni singuri şi vor trimite membrii bisericii să înveţe la Institut. Aceasta îi va ajuta
    să formeze o echipă de lucru bună în cadrul bisericii şi să zidească relaţii unii cu alţii tocmai prin faptul că studenţii fac partea practică sub conducerea păstorului în tot timpul studiilor la Institut.
  6. Orice student care vine să înveţe la Institut va profita în primul rând în mod personal de creştere spirituală şi va vedea la scurt timp cum Dumnezeu, prin Cuvântul Său îi va forma un caracter integru cu râvnă pentru Evanghelie.

Orarul sesiunilor

Chişinău

Sesiunea

Perioada

Locul

Consiliere Spirituală

23 februarie-6 martie 2009

or.Chişinău, Biserica “Isus Salvatorul”

Creşterea Bisericii

5-15 iulie 2009

Tabăra “Ghiocel”, Căuşeni

Homiletica

7-19 septembriei 2009

or. Chişinău

Taraclia

Sesiunea

Perioada

Locul

Consiliere Spirituală

2-14 februarie 2009

Biserica CEB or. Taraclia

Pentru a participa la sesiunile de pregătire ale Institutului veţi întreprinde următorii paşi:

  1. Participaţi pentru prima dată la Institut pentru o instruire intensivă de 2 săptămâni. Veţi studia o carte “Învăţătură peste Învăţătură” şi veţi învăţa cum să studiaţi Biblia.
  2. După primele 2 săptâmâni de studiu veţi practica cele învăţate(ex. în biserica locală). Veţi forma un grup(grupuri) şi veţi preda un studiu pe aceeaşi carte, pe care aţi studiat-o la institut.
  3. La încheierea cursului(sau după 3 luni), vă veţi întoarce la Institut, aducând cu dvs cursurile completate de fiecare persoană care a participat la grupul dvs. Veţi aduce cu dvs la Institut, de asemenea, cel puţin un lider(de preferinţă unul din studenţii care au participat la grupul dvs).
  4. Liderul(liderii) va veni la Institut urmând aceleaşi cerinţe şi proceduri ca şi dvs.
  5. Anul şcolar este format din 3 trimestre, aşa că veţi studia 3 cărţi “Învăţătură peste Învăţătură” în fiecare an. Programa este concepută pentru 3 ani.
Înscriere

Persoanele care doresc să se înscrie la Institut trebuie să prezinte:

  1. Recomandare din partea păstorului bisericii din care face parte, sau din partea conducătorului misiunii unde activează.
  2. Suma de 200 lei necesară pentru acoperirea cheltuielilor din timpul sesiunii(mâncarea şi materialele de studii)
  3. Vor fi admişi la Institut toţi cei ce susţin examenul final după cele două săptămâni de studii intensive.

Pentru studenţii Institutului care urmează să se prezinte la una din aceste sesiuni este nevoie să aducă următoarele la sesiune:

  1. O descriere despre activitatea în ce priveste studiul biblic (raport) din partea păstorului sau a conducătorului misiunii sub conducerea căruia a activat studentul.
  2. Suma de 200 lei necesară pentru acoperirea cheltuielilor din timpul sesiunii (mâncare şi materialele de studii)
  3. Lucrările individuale de la sesiunile precedente care încă nu au fost prezentate la control.
  4. Manualele de studii completate ale persoanelor la care le-ai predat cursurile învatate mai înainte.

Ne va fi de un mare ajutor în pregătirile noastre dacă ne puteţi confirma participarea Dvs la sesiune din timp la e-mail: vasile.filat@gmail.com.

De asemenea, vă rugăm să extindeţi această invitaţie şi altor fraţi şi surori care sunt dornici să studieze Cuvântul Domnului şi să fie pregătiţi pentru a se încadra în lucrarea măreaţă de mântuire a sufletelor omeneşti.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Cu dragoste în Hristos,

Vasile Filat

Directorul Ascociaţiei “Învăţătură din Cuvânt

- Precept Ministries pentru Moldova”


Sursa
2009-02-17 16:23:54




Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

17:38:16Joker: Folie à Deux —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
13:00:06Să fii curios, e de folos! —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:15Au influențat scrierile apocrife creștinismul timpuriu? – Vasile Filat —» Moldova Creștină
18:53:00Febră electorală. Vom fi ceea ce alegem —» Argentina Gribincea's Blog
09:24:45DIN YES-EURI —» Leo Butnaru
20:26:44Divorțul civil este egal cu divorțul religios? – Vasile Filat —» Moldova Creștină
19:57:23Care este legătura dintre rugăciune și “cântări de laudă” din Iacov 5:13? – Vasile Filat —» Moldova Creștină
05:59:17Despre ateism și religie (Live) —» Curaj.TV | Media alternativă
04:49:10Recuperarea emoțională și vindecă-ți sufletul – Vasile Filat —» Moldova Creștină
19:45:00POEMELE UITĂRII —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:46:57O Campanie de bun augur —» Biblioteca Hristo Botev
12:15:52Marș împotriva violenței de gen #București —» Curaj.TV | Media alternativă
05:18:40Diaspora ține în viață visul european al Moldovei, dar ce folos? —» Curaj.TV | Media alternativă
10:56:43Fenomenul rm —» Argentina Gribincea's Blog
10:09:59CĂRĂRI/ SENDEROS —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:02:15POEMELE UITĂRII —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:45:22Hardcore moldovenesc —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
19:18:45Despre referendumul și prezidențialele din Moldova (live) —» Curaj.TV | Media alternativă
10:20:41Matei, 1 an și 4 luni: de la primii pași la cățărat și alergat —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
19:59:18Lanț uman în IOR pentru salvarea parcului —» Curaj.TV | Media alternativă
15:18:00Pluto/Soare - punct de cotitură în destinul personal —» codul omega
05:07:09DIN COSMOGRAME —» Leo Butnaru
21:57:16Din lumea prădătorilor științifici (2) —» Gheorghe Cuciureanu
21:46:44Din lumea prădătorilor științifici (1) —» Gheorghe Cuciureanu
19:31:35Graficienii de aur ai orașului —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag