Ce v-a dăruit PD de Ziua Îndrăgostiţilor”

„...De aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt...Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată...”- spunea Sfântul Pavel în „Imnul Iubirii”.
Dragostea este sentimentul cel mai pur, este raţiunea existenţei şi aspiraţia întregii vieţi. Este ceea ce ne creează, ceea ce ne menţine în viaţă şi ceea pentru ce merită să murim. Kahlil Gibran spunea că: „Iubirea nu se dăruie decât pe sine şi nu ia decât de la sine. Iubirea nu stăpâneşte şi nu vrea să fie stăpânită. Fiindcă iubirii îi e de ajuns iubirea”. Adesea e suficient să iubeşti pentru ca să realizezi că eşti fericit şi că greutăţile cotidiene şi lipsele materiale nu au o atât de mare valoare. Deşi se necesită timp, răbdare, sacrificii, multă indulgenţă şi respect enorm, acest „abandon de sine” se face meritat atunci când ştii că omul iubit priveşte cu tine în aceeaşi direcţie.

La data de 14 februarie în întreaga lume, îndrăgostiţii au sărbătorit Ziua Sfântului Valentin, protectorul dragostei.

Legenda spune că Sfântul Valentin a servit ca preot la templu în timpul domniei împăratului Claudiu. Pe vremea împăratului roman se purtau numeroase războaie şi, deşi acesta avea o armată puternică, majoritatea bărbaţilor romani nu vroiau să meargă la luptă. Deoarece împăratul s-a gândit că bărbaţii vroiau să stea acasă cu soţiile şi copiii lor în loc să se lupte pentru el, a decis că niciunul dintre soldaţii din Roma nu se vor mai putea căsători. În acea perioadă, preotul Valentin a căsătorit în secret cupluri, fapt pentru care a fost întemniţat şi condamnat la moarte. Până în ziua execuţiei, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi şi le-a semnat scriind “Adu-ţi aminte de Valentin al tău”. Preotul Valentin a fost execut în ziua de 14 februarie şi astfel a devenit sfânt martir, catolicii serbând această zi în cinstea sa.

O altă legendă spune că sărbătoarea provine de la Sfântul Valentin, un roman care a fost martirizat pentru că a refuzat să renunţe la creştinism şi a murit pe 14 februarie, 269 d.Hr. Se pare că Sfântul Valentin ar fi lăsat o scrisoare de adio pentru fiica gardianului din închisoare, care între timp îi devenise iubită, epistola fiind semnată “de la al tău Valentin”.

Treptat, această dată a devenit ziua schimbului de mesaje amoroase, iar Sfântul Valentin a devenit sfântul călăuzitor al tuturor îndrăgostiţilor. În această zi se transmit bileţele ce conţin poezii sau cadouri simple, cum ar fi un buchet de flori, o cutie de ciocolată, o simplă felicitare, iar mai nou un SMS.

Partidul Democrat nu a uitat nici de această dată să dăruie zâmbete şi multă pozitivitate. În sectoarele Centru şi Râşcani puteau fi întâlniţi câţiva tineri zâmbăreţi, care împărţeau felicitări şi baloane tuturor trecătorilor, urându-le dragoste şi fericire. Cuplurile sau pur şi simplu ce-i doritori erau invitaţi să se apropie ca să facă poze hazlii lîngă un stand super-drăguţ, pe care erau reprezentaţi un mire şi o mireasă de dimensiuni, să spunem lejer, mai “mari”. Deşi foarte mulţi tineri erau grăbiţi şi zăpăciţi, probabil din cauza faptului că încă nu erau decişi asupra cadourilor pe care urmau să le procure, totuşi am reuşit să facem foarte multe poze cu oameni veseli şi deschişi, care fără sfială pozau şi îşi lăsau datele poştei electronice pentru a primi cît mai curând aceste fotografii.

Le mulţumim acestor persoane pentru feed-back şi îi asigurăm că şirul acestor sărbători şi surprize abia a început. Dar până atunci le dorim tuturor să nu uite în întreaga lor viaţă de un singur lucru, pe care l-a atenţionat şi Marin Preda în încheierea creaţiei sale: “Dacă dragoste nu e, nimic nu e!”.


Sursa
2009-02-16 15:15:01



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

05:56:05JURNAL 1977 —» Leo Butnaru
06:32:32O CREIONARE DESPRE... CREIOANE —» Leo Butnaru
07:36:25ÎN PALMA LUI DUMNEZEU —» Leo Butnaru
14:22:53DIN LEOLOGISME —» Leo Butnaru
13:45:08UMBRĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:23:51Drujbaşi în boscheți. Defrișări în serie, Parcul IOR! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:00Sancţiuni în contextul războiului din Ucraina. Georgia are „preşedinte” —» Curaj.TV | Media alternativă
06:54:55ÎN MEMORIA MAȘINII DE SCRIS —» Leo Butnaru
05:47:41CÂNTEC —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:54:34Pastila contraceptivă și conștiința împovărată – Vasile Filat —» Moldova Creștină
12:43:18EROS —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:41:20POEM ÎNCIFRAT —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:11:56APOCALIPSĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:08:12ÎNCEPUT/ EL PRINCIPIO —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:42:08CALENDAR —» Leo Butnaru
08:21:58Cartea cărților —» Leo Butnaru
21:32:52Dezbateri la Parlamentul Republicii Moldova —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
20:26:44Până la ce vârstă trebuie să asculți de părinți dacă te simți ca un rob? – Vasile Filat —» Moldova Creștină
07:58:45Feteasca Neagră Vintage, preferata Vernisajului —» Fine Wine
06:52:54INTERMEZZO ÎNTRE ANI 2024 / 2025 —» Leo Butnaru
07:25:40După ore de ședință lirică —» Leo Butnaru
12:57:10POEM CIFRAT —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:32:36CÂNTEC —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:13:32A fost lansat ghidul vinurilor bune din Moldova – Fine Wine Guide 24/25 —» Fine Wine
05:30:24STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru