Toate voturile contează, dar…
Există multă lume în ţara asta care nu mai crede în nimic. Nu cred în instituţiile statului, în politicieni şi promisiuni. Dar cel mai grav e că ei nu cred nici în propriile forţe.
Cetăţenii nu vor nimic
Am întâlnit astfel de oameni atât de des… Presupun că, de această dată, multă lume nu-şi va exprima opţiunea de vot, iar autorităţile comuniste vor face tot ce le stă în putere pentru validarea alegerilor. Deja sunt cunoscute inţiativele de a deschide secţii de votare în unităţile militare, penitenciare, centre în câteva sate de-a lungul Nistrului deschise votanţilor (mobili) din zona separatistă transnistreană.
Această categorii de cetăţeni au în comun următoarele:
- acces limitat la informaţia necontrolată de autorităţi
- cunoştinţe precare despre viaţa social-politică din R.Moldova
- studii medii şi submedii
Prin urmare, partidul aflat la guvernare încearcă să-şi asigure votul celora care i-ar vota.
Din păcate partidele din opoziţie nu au prea multe iniţiative similare care ar putea să dea roade. În mediul rural oamenii abia dacă îşi mai amintesc numele vreunui partid care a făcut (sau mai face) opoziţie comuniştilor. Nu ştiu nimic despre liderii acestor formaţiuni, deci şansele de a obţine voturi la sate sunt destul de limitate.
Acum mă-ntreb şi vă întreb:
- în ultimii ani, ce au făcut partidele (de la guvernare şi din opoziţie) pentru a-şi face cunoscute şi discutate în societate platformele electorale şi candidaţii?
- de ce societatea a tolerat mesajul trunchiat-propagandistic-manipulator despre realităţile social-politice din ţară, difuzat de majoritatea trusturilor mediatice autohtone?
- cine poartă vina pentru această situaţie?
Sursa
2009-02-16 11:20:36