Cu cine votez şi de ce…

Anii 2008 şi 2009 sunt ani car sunt marcaţi de febra electorală. Atat vecinii cât şi cei de peste ocean au intrat într-o adevărată horă politică, adesea transformând problemele oamenilor în clipe de show pentru a prelua puterea. Lumea răămâne la fel, vrea circ şi pâine.

Toţi au speculat termenul de  “schimbare” transformând noţiunea în armă aducătoare de voturi şi câştig electoral. În statele Unite am urmărit un show ca la cinematograf, spectatorii de pe întreaga planetă au urmărit  cum 3 cuvinte au ameţit o lume întreagă.

Vecinii noştri, România a păşit pe o nouă treaptă în materie de politică internă, politicienii înţelegând importanţa înfăptuirii reformelor au renunţat la orgolii şi interese de grup în favoarea unui parteneriat. Partide care au fost mereu cei mai cranceni adversari au conştientizat că nu poati fi membru UE şi să fii contra propriului neam.

Ucraina din păcate a fost şi este tulburată de instabilitate politică. Interesul Federaţiei Ruse este mult prea mare în această zonă pentru a permite ukrainenilor să adopte o politica independentă.  Grupurile de influenţă din Rusia provoacă clasa politică ucraineană la dezbinare, fapt care afectează stabilitatea în zonă.

Republica Moldova, desigur, este direct afectată. Problema transnistreană este cea mai dureroasă rană a politicii externe de expansiune a Federaţiei Ruse. Prezenţa militară rusă pe teritoriul separatist este determinată de dorinţa Rusiei de a nu permite Ucrainei să adere la structurile euro-atlantice, mai ales că NATO este la Prut. Astfel RM este statul ţintă şi în acelaşi timp victima conjuncturii geopolitice la confluenţa celor două mari blocuri.

Aceste condiţii, în mare parte determină politica internă a RM.

Anul 2009 este unul electoral pentru tara noastră. Am păşit deja în campania electorală. Iarăşi alegătorul de rînd va fi victima curentului informaţional care va trebui să absoarbă cuvinte frumoase, promisiuni de bine, viitor luminos. RM este o democraţie crudă încă, şi desigur este loc de mai bine. Avem astăzi peste 30 de partide înregistrate la Ministerul Justiţiei.  Însă daca facem retrospectiva legislaturilor care s+au perindat până acum, observăm ca în 1994 au acces în Parlament 4 subiecţi electorali, în 1998 - 4, în 2001 - 3 subiecţi şi în 2005 iarăşi 3. Se poate observa dinamica maturizării electoratului din Moldova, deşi adesea votantul simplu este ademenit de lozinci populiste care îl determină să-şi de-a votul pentru cei care s+au învăţat doar să vorbească frumos fără a avea capacitatea de a construi ceva de perspectivă.

În campania curentă toti încearca să fie cât mai originali, unii încearcă să utilizeze abilităţile de a câştiga imagine pe seama conflictelor altora, alţii utilizează “îcoana necuratului” adică banul ca şi argument de bază a ideologiilor promovate de ei, alţii trebuie să rezist în condiţii extreme pentru a nu permite “fratelui mai mare” batjocorirtea pământului strămoşesc, altii fac mascarada patriotardă, în convulsii orgolioase se zbat să treacă un prag electoral.

Ce ce votez cu PPCD? pentru ca nu există un alt martid cu o istorie mai bogată şi mai frumoasă. În perioada romantică a anilor ‘89- ‘90 grupurile de tineri care gândeau altfel decât modelul impus de sistem au reuşit să adune energiile neamului şi a înaintailor nostri şi au realizat ruperea de ocupantul sovietic. Mişcarea constituită “Frontul Popular” afost rezultatul vibraţiei româneşti care prin generaţia de atunci au dat naştere Republicii Moldova. Republica românească Moldova, din păcate nu a fost susţinută pentru a revni la hotarul mai vechi, atât din cauya presiunilor din exterior cât şi din cauza lipsei de curaj a celor ce au preluat puterea.

Din păcate nici marile puteri nu şi-au manifestat interesul pentru reîntregirea neamului romnesc, astfel că am rămas singuri în faţa agresorului estic.

Diplomaţia secolului XXI nu mai poate fi readusă la metodele utilizatze în perioada războiului rece, din acest motiv noi trebuie să mergem în pas cu evenimentele şi să ne apărăm interesele naţionale şi să păşim pe calea integrării euro-atlantice. Un viitor european pentru neamul românesc este unica soluţie de reîntregire, dar şi în sânul familiei europene vom avea o misiune destul de grea în apărarea valorilor şi tradiţiilor noastre.

Partidu Popular Creştin Democart este unicul partid în care mă regăsesc, în care INIMA îmi bate în acelaşi ritm cu al camarazilor mei. Aici, vibraţia tinereţii este mereu menţinută de Noua Generaţie de politicieni care iată vină se continue misiunea pornită de entuziaştii de acum 20 de ani.

Partidele care vorbesc despre schimbarea unei noi clase politice nu a învăţat nimic şi speculează doar cu noţiunea promoând însă doar oameni care vin din sistemul vechi, corupt şi viciat de ideologia materialismului şi rupţi de trăirea spirituală.

PPCD a început schimbarea din interior, a crescut o nouă elită care este gata să exercite actul decizional.

Dragă alegător! Alegerea o faci tu, însă să ştii că alegerea pe care o faci sau decizia de a nu face nici o alegere ne afectează pe fiecare din noi. Meditează apoi ia decizia!

Eu votez PPCD!

Votez cel mai vechi partid cu cea mai tânără echipă!


Sursa
2009-02-14 16:05:18



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

14:54:38Pentru copiii de la Tabăra de Vară a Alianței Franceze vara a început cu lecții —» BiblioCity
14:54:13La Tabără, la Bibliotecă vin copii talentați —» BiblioCity
14:53:49În vacanța mare? De unul singur? Oare cum ar fi? —» BiblioCity
14:53:27Orice întâlnire a copiilor cu scriitorii devine un eveniment memorabil —» BiblioCity
14:52:43Cartea cea de toate zilele. Adevărată lecție de educație patriotică și spirituală —» BiblioCity
14:52:19Copii și Cuvinte. O Vacanță Mare cu o Scriitoare Mare este o Poezie scrisă împreună —» BiblioCity
14:51:57CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
14:49:23GHICITORI PE PORTATIV. Scriitoarea Marcela Mardare și-a amintit de elevii săi de cândva —» BiblioCity
17:35:45IHTIANDRU —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:16:32105 ani de la nașterea artistului plastic Gleb Sainciuc —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
14:45:27EDITORIAL | Cazul „expertului” pedofil și noua mare provocare a lumii „moderne” —» Nicolae Federiuc
11:04:24DACĂ CITIȚI ÎN BULGARĂ, UN INTERVIU DIN REVISTA „FLACĂRA”, EDITATĂ DE UNIUNEA SCRIITORILOR DIN BULGARIA Leo Butnaru - Ognian Stamboliev —» Leo Butnaru
03:42:46PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:02:18EXTRAS DIN INTERVIU —» Leo Butnaru
03:01:20JURNALUL CA MEMORIE, 1992 —» Leo Butnaru
10:18:42Primul concediu în patru cu Ilinca și Matei (probabil ultimul în Creta) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
16:32:16Marea strategie scurtcircuitată —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:32:49CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
04:10:45PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI / POEME —» Leo Butnaru
19:04:43PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:11:39Mărturii din GULAG filmate la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
06:46:22Cercetașii ingenioși vara la Bibliotecă —» BiblioCity
06:25:46Amintiri despre foame și canibalism —» Curaj.TV | Media alternativă
03:30:24JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
15:07:39Trei reguli de știut când servim spumant! —» Fine Wine