27660 cazuri COVID-19 în Moldova
7515 – cazuri active
19300 – cazuri vindecate
845 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 10 august 2020 ora 10:35


De ce otodoxia nu are influenta in lume


Dintr-un comentariu la articolul «Foloseşte telefonul mobil pentru proclamarea Evangheliei» de Vasile Filat, plasat pe www. unimedia.md : “De ce totusi ortodoxia nu are o influenta asupra lumii? De ce? Fiindca este o religie LIBERA care nu-ti impune, la fel cum face islamul, la femei sa poarte imbracamintea ca crestini: femeia crestina trebuie sa fie cu capul acoperit dupa exemplul dat de Maica Domului si ce vedem: femei, fete care sunt cu capul acoperit doar in biserica si acolo nu tot timpul.”

Din acest comentariu se înţelege că toată problema bisericii ortodoxe se limitează la faptul că femeile nu poartă capul acoperit, iar musulmanilor le merge bine fiindcă pot să-şi impună femeile să-şi acopere capul, chiar şi faţa?!
Apropo, am citit toată biblia şi nicăieri nu am găsit să se pomenească că Maica Domnului sau altcineva să poarte capul acoperit!… Numai Apostolul Pavel în prima sa epistola către Corinteni le spune femeilor să poarte capul acoperit când se roagă sau prorocesc. Dar se pare că erau ceva reguli legate de cultura specifică de acolo, căci în acelaşi text (capitolul 11) Apostolul Pavel explică că unii folosesc subiectul acesta pentru a stârni ceartă. El scrie: «Judecaţi voi singuri: este cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu desvălită? Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung, pe cînd pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învălitoare a capului. Dacă iubeşte cineva cearta de vorbe, noi n’avem un astfel de obicei şi nici Bisericile lui Dumnezeu.» (1 Corinteni 11:12−15).
Deci, părul este dat ca învelitoare a capului. Dar se pare că în Corint erau femei destrăbălate care umblau cu capul ras (posibil Pavel se referă la slujitoarele de la templele păgâne care se ocupau cu prostituţia), iar pentru femeile cumsecade era primit să poarte capul acoperit.

Nu este creştineşte şi nici drept când cineva se lagă doar de ţinuta femeilor. Doar acolo unde se vorbeşte că femeia să se roage cu capul acoperit, scrie că bărbatul să se roage cu capul dezvelit (cu toate că după Legea evreilor, preoţii întotdeauna trebuiau să poarte capul acoperit când slujeau Domnului). Dacă cei ce le cer femeilor să poarte totdeauna capul acoperit ar urma în totul raţionamentul lor ar trebui şi bărbaţilor să le ceară să poarte totdeauna capul dezgolit (şi vara când arde soarele şi iarna când este ger)?

Atâta timp cât o să ne preocupăm de forme şi nu o să ne gândim la o relaţie personală cu Dumnezeu prin cunoaşterea Lui, creştinismul nu va propăşi. Dumnezeu ne-a rânduit să fim lumina lumii aici pe pământ ca să-i ajutăm pe oameni să deosebească binele de rău şi să fim sarea pământului ca să oprim stricăciunea din societate. Atâta timp cât noi, creştinii, vom sta indiferenţi faţă de creşterea noastră spirituală şi faţă de imoralitatea din jur, care în zilele noastre este promovată pe toate căile posibile, nu vom propăşi, ci vom merge din rău în mai rău.

Domnul să ne ajute să simţim unii cu alţii şi să ne sprijinim unii pe alţii. Să nu ne dăm în cap unii altora… cum este specific poporului nostru, cu părere de rău… Să apreciem pe cei ce fac ceva pentru ţara aceasta, dar dacă nu-ţi place ce fac alţii, fă tu ceva mai bun…
Domnul să ne ajute…

www.moldovacrestina.net

      

Sursa
2009-02-09 11:00:08Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

03:42:12Căpșunărița —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:42:32gestures of testimony —» turn up the silence
21:48:30Politicieni mai vechi, mai noi, aceleași trucuri electorale —» Curaj.TV | Media alternativă
21:44:24Protest la Guvern, oamenii cer dreptate —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:33Unioniștii sînt ultimii bolșevici. —» blog cultural
12:48:39Povestea fenomenală și adevărată a casnicei din Belarus care i-a aruncat mănușa lui Lukașenco și vrea să fie președinte —» Cojocari Vitalie
12:32:18©️ Valoarea cuvintelor —» Licurici de suflet
22:20:05Poliția stă grămadă în intersecție —» Curaj.TV | Media alternativă
18:56:54Șantier ilegal și poluant în sectorul 5 —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:55Despre ultima carte citită - Nașterea unei Mame —» A little web world
13:50:43Se continuă admiterea in clasa 10-a profil umanist ( turul II), anul de studii 2020 – 2021 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
10:03:14Alerte de călătorie în Grecia și Cipru —» Elena Robu
08:45:19Sibiul e cam inaccesibil pe rotile —» Curaj.TV | Media alternativă
05:03:16POETUL, PROZATORUL, EDITORUL MIRCEA CIOBANU AR FI ÎMPLINIT 80 DE ANI —» Leo Butnaru
19:37:54Aleargă 1000 KM spre mare, a ajuns la Sibiu —» Curaj.TV | Media alternativă
19:13:43Primar nervos cu 9500 lei pe lună —» Curaj.TV | Media alternativă
19:07:33Corcoduşe carpatine —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
13:40:00Salata de pui cu ciuperci marinate —» If You Love Cooking | Retete culinare
11:20:07IPS Athanasie de Limassol: „N-o să fie nimic mai mult și nimic mai puțin decât ceea ce va îngădui Dumnezeu” —» Liturgică şi Misiologie Ortodoxă
09:30:57Defilare secretă de tunuri și camioane militare sovietice —» Curaj.TV | Media alternativă
09:09:36Pregătim împreună tort festiv din clătite de ficat de pui —» Sunt MAMĂ!
08:45:57S-a furișat pînă a văzut camera de supraveghere —» Curaj.TV | Media alternativă
08:17:11Patru noutăți bune de la Carpe Diem —» Fine Wine
08:13:10Mesaj de la o pensionară din Florești : ”Dodon se supune Rusiei, acolo este patria lui” —» Elena Robu
07:15:12Lectură și evoluție sau Super puterea lecturii —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării