De ce otodoxia nu are influenta in lume


Dintr-un comentariu la articolul «Foloseşte telefonul mobil pentru proclamarea Evangheliei» de Vasile Filat, plasat pe www. unimedia.md : “De ce totusi ortodoxia nu are o influenta asupra lumii? De ce? Fiindca este o religie LIBERA care nu-ti impune, la fel cum face islamul, la femei sa poarte imbracamintea ca crestini: femeia crestina trebuie sa fie cu capul acoperit dupa exemplul dat de Maica Domului si ce vedem: femei, fete care sunt cu capul acoperit doar in biserica si acolo nu tot timpul.”

Din acest comentariu se înţelege că toată problema bisericii ortodoxe se limitează la faptul că femeile nu poartă capul acoperit, iar musulmanilor le merge bine fiindcă pot să-şi impună femeile să-şi acopere capul, chiar şi faţa?!
Apropo, am citit toată biblia şi nicăieri nu am găsit să se pomenească că Maica Domnului sau altcineva să poarte capul acoperit!… Numai Apostolul Pavel în prima sa epistola către Corinteni le spune femeilor să poarte capul acoperit când se roagă sau prorocesc. Dar se pare că erau ceva reguli legate de cultura specifică de acolo, căci în acelaşi text (capitolul 11) Apostolul Pavel explică că unii folosesc subiectul acesta pentru a stârni ceartă. El scrie: «Judecaţi voi singuri: este cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu desvălită? Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung, pe cînd pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învălitoare a capului. Dacă iubeşte cineva cearta de vorbe, noi n’avem un astfel de obicei şi nici Bisericile lui Dumnezeu.» (1 Corinteni 11:12−15).
Deci, părul este dat ca învelitoare a capului. Dar se pare că în Corint erau femei destrăbălate care umblau cu capul ras (posibil Pavel se referă la slujitoarele de la templele păgâne care se ocupau cu prostituţia), iar pentru femeile cumsecade era primit să poarte capul acoperit.

Nu este creştineşte şi nici drept când cineva se lagă doar de ţinuta femeilor. Doar acolo unde se vorbeşte că femeia să se roage cu capul acoperit, scrie că bărbatul să se roage cu capul dezvelit (cu toate că după Legea evreilor, preoţii întotdeauna trebuiau să poarte capul acoperit când slujeau Domnului). Dacă cei ce le cer femeilor să poarte totdeauna capul acoperit ar urma în totul raţionamentul lor ar trebui şi bărbaţilor să le ceară să poarte totdeauna capul dezgolit (şi vara când arde soarele şi iarna când este ger)?

Atâta timp cât o să ne preocupăm de forme şi nu o să ne gândim la o relaţie personală cu Dumnezeu prin cunoaşterea Lui, creştinismul nu va propăşi. Dumnezeu ne-a rânduit să fim lumina lumii aici pe pământ ca să-i ajutăm pe oameni să deosebească binele de rău şi să fim sarea pământului ca să oprim stricăciunea din societate. Atâta timp cât noi, creştinii, vom sta indiferenţi faţă de creşterea noastră spirituală şi faţă de imoralitatea din jur, care în zilele noastre este promovată pe toate căile posibile, nu vom propăşi, ci vom merge din rău în mai rău.

Domnul să ne ajute să simţim unii cu alţii şi să ne sprijinim unii pe alţii. Să nu ne dăm în cap unii altora… cum este specific poporului nostru, cu părere de rău… Să apreciem pe cei ce fac ceva pentru ţara aceasta, dar dacă nu-ţi place ce fac alţii, fă tu ceva mai bun…
Domnul să ne ajute…

www.moldovacrestina.net

      

Sursa
2009-02-09 11:00:08Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:33:07Apply for the 2020 edition of the European Charlemagne Youth Prize —» Informaţii pentru studenţi !
21:33:04THE BLUE BOOK TRAINEESHIP —» Informaţii pentru studenţi !
15:30:23MAIA SANDU, ȘANSA LUI DODON —» Nicolae Federiuc
14:50:46Să îi urăm ”La mulți ani” Regelui umorului moldovenesc, Gheorghe Urschi —» Elena Robu
14:10:39Zelenski nu va semna cererea de demisie a premierului ucrainean —» Elena Robu
12:12:06Stop torturii la închisoare! Protest la ANP —» Curaj.TV | Media alternativă
11:59:51The Albion Territory приглашает всех на день своего ВозРождения! —» Заметки Начинающего Журналиста
11:57:29Ucraina în limba română: Discursul lui Putin și impactul asupra Ucrainei —» Curaj.TV | Media alternativă
09:21:06Brand Electronic cigarettes online shop, ecigs at CigaBuy —» Informaţii pentru studenţi !
09:21:04Floryday: Sale!up to 80% - 85% off+ship within 24 hours —» Informaţii pentru studenţi !
08:33:45Consiliul Local al Tinerilor din Mileștii Mici își reia activitatea într-o nouă componență —» Forţa Tinerilor | Organizaţie nonguvernamentală
07:55:20Kenmore Ultra Wash Dishwasher Model 665 —» Andrei Fornea
06:09:56Brand Electronic cigarettes online shop, ecigs at CigaBuy —» plop andrei
05:30:18Floryday: Sale!up to 80% - 85% off+ship within 24 hours —» plop andrei
21:12:09Hostinger Web Hosting | Starting at $0.80/mo‎ —» Informaţii pentru studenţi !
21:12:07The best offers to Europe and the best offers to Portugal —» Informaţii pentru studenţi !
20:38:42Încă o anonimă despre situaţia din penitenciarele moldoveneşti —» Curaj.TV | Media alternativă
20:23:35Hostinger Web Hosting | Starting at $0.80/mo‎ —» plop andrei
19:51:01The best offers to Europe and the best offers to Portugal —» plop andrei
19:22:36Peste 25 ani a venit să ceară banii de la cununia fetei —» Curaj.TV | Media alternativă
19:00:47©️ Cicatrici —» Licurici de suflet
18:58:35United in Peace —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
16:18:48România ne construiește grădiniţe, iar moldovenii votează cu Rusia —» Elena Robu
15:42:59Republica Moldova între optimism și neputință —» Elena Robu
15:00:24Nu fi lăudăros | Pastor Vasile Filat —» Moldova Creștină