45648 cazuri COVID-19 în Moldova
10728 – cazuri active
33734 – cazuri vindecate
1186 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 19 septembrie 2020 ora 04:22


PNL nu semneaza “Coduri de Conduita” cu cei ce le semneaza si cu Stinga, si cu Dreapta

Alianta “Moldova Noastra” a abordat astazi MAE si PNL, propunindu-ne sa semneze un “Acord politic de neagresiune si cooperare”, alaturi de AMN, PL, PLDM. Iata pozitia conducerii PNL fata de aceasta propunere.

Dincolo de denumirea corecta a acestui document, care trebuie sa fie “Acord de neagresivitate si cooperare”, trebuie sa spunem ca, pe parcursul a, cel putin, doi ani, dar, mai ales, pe parcursul anului 2008, Partidul National Liberal, - al carui presedinte, Vitalia Pavlicenco a fost eliminat din AMN pentru promovarea angajamentelor fundamentale ale Blocului Moldova Democrata in alegerile din anul 2005, fiind urmata de national-liberalii avind convingeri proeuratlantice ferme, proiesirea din CSI, - a propus mereu o cooperare intre formatiunile necomuniste, in scopul pregatirii debarcarii comunistilor in 2009. Aceasta cooperare a fost respinsa din partea partidelor cu reprezentare in Parlament, care se considera necomuniste.

Deputatii PNL au sprijinit in Parlament toate initiativele rationale ale AMN. Din pacate, AMN nu a sprijinit intotdeauna initiativele national-liberalilor. Ba chiar a abdicat – pentru a cistiga mai multi alegatori, nespunindu-le ceea ce trebuie sa stie, ci, mai curind, ceea ce vrea sa auda urechea alegatorilor inselati de zece ani de comunisti - la punctele principiale din platforma BMD, promovate consecvent de national-liberali. Este vorba de limba romana, de iesirea din CSI, de lichidarea neutralitatii militare a R.Moldova, de un parteneriat cit mai strins cu Romania, de anularea unor documente semnate privind Transnistria, care submineaza independenta  si suveranitatea R.Moldova.

Recent, Comisia Electorala Centrala a propus, conform legii, semnarea unui Cod de Conduita pentru campania electorala. Din pacate, deja ponegrite si calomniate peste poate, au alergat repede sa semneze un asemenea cod-batjocura sub un regim comunist si AMN, si PLDM, si PL. Alaturi de cine au semnat aceste partide “Codul”? Alaturi de comunistii si pepecedistii care controleaza spatiul mediatic public, platit din banii tuturor? Despre ce fel de demnitate putem vorbi in asemenea caz?

Acest “Cod de conduita”-batjocura la adresa partidelor din Opozitie nu a fost semnat nici de PNL, nici de MAE. De asemenea, PNL si-a expus pozitia foarte ferma si in legatura cu zisul “Parlament curat”, o initiativa a societatii civile care pune o multitudine de intrebari ce apar aici si la care inca nu am gasit un raspuns convingator.

Acordul propus acum de AMN s-ar vrea sa insemne ca acum, PNL, in campania electorala, sa “coopereze strins” cu AMN, cu PL si PLDM, care nu au acceptat nici un fel de cooperare cu PNL, sa se “consulte”, “sa isi coordoneze actiunile in vederea indeplinirii scopurilor si a sarcinilor asumate”. De ce? Pentru ca national-liberalii sa nu poata spune care e diferenta dintre MAE-PNL si celelalte trei partide zise liberale, ce au demonstrat atita necooperare in ultimii doi ani? Referindu-ne, in special, la AMN si la PLDM. Primul partid a eliminat factorul national din formatiune, iar PLDM a tot transpirat sa “atraga” - pentru a nu spune mai mult, continuind aceste “incercari” - consilieri si membri ai PNL? Nu cred ca e posibil.

Este adevarat, national-liberalii ii vor ataca necrutator, si in aceasta campanie electorala, asa cum a facut in toti cei zece ani de guvernare totalitara, pe comunisti. Totodata, national-liberalii vor demonstra alegatorilor prin ce se deosebesc de ceilalti pretinsi liberali si nu vor accepta un calus in gura, pentru a manifesta exces de toleranta fata de cei care semneaza Coduri de conduita si cu Stinga, si cu Dreapta, fata de cei care nu voteaza iesirea din CSI, care nu se doresc in NATO, care se feresc de cuvintul “roman”, care se uita spre Vest, dar se lasa trasi de mineca de Est…

Pe toate acestea inca le vom vedea.

Vitalia PAVLICENCO, presedintele PNL


Sursa
2009-02-03 00:14:07Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:20:11Tensiuni și intrigi în consiliul local Burlacu —» Curaj.TV | Media alternativă
21:01:55Jurnal de tată: dialoguri de vară despre înghețată, piscină și șuturi —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
21:01:08The Transfiguration —» Erik and Elena Brewer's Weblog
17:52:51Fizicianul care răspunde la întrebări —» Curaj.TV | Media alternativă
16:45:30©️ (Ne)împliniri —» Licurici de suflet
12:14:00Mocănița, un tren celebru, dar care-ți dă fiori —» Curaj.TV | Media alternativă
11:16:36Fac politică artiștii?! —» Elena Robu
10:45:18RAPIRE in Germania – Miliardarul Richard OETKER —» Curaj.TV | Media alternativă
08:51:35ПЦР-анализ —» Бессарабские хроники
05:26:14ALȚI DOI POEȚI AVANGARDIȘTI LA „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:42:391 an și 10 luni: Ilinca a intrat în etapa „nu, nu, nu” —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
19:40:49Opozantul rus Aleksei Navalnîi prezintă urme de otrăvire. Poziția Moscovei —» Elena Robu
19:00:02Jandarmii aplică amenzi pentru bere la poarta bisericii —» Curaj.TV | Media alternativă
18:12:45Nimeni nu poartă mască în parcul aglomerat din Drumul Taberei —» Curaj.TV | Media alternativă
14:14:22Mai simplă rețetă de înghețată nu există, doar din 3 ingrediente —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
12:22:32Seceta din R. Moldova: Cea mai modestă recoltă de struguri din ultimii 10 ani —» Elena Robu
09:31:57Cel mai mare dușman al lui Lukashenco este… telefonul mobil —» Cojocari Vitalie
09:29:22Discursul ultimului “dictator din Europa”! —» Cojocari Vitalie
09:06:08COVID-19: Alertă de călătorie în Israel —» Elena Robu
08:32:09Наши услуги. Замеры мощности на нашем Диностенде —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
07:55:00Probleme de acces pe strada Konev, din Bălți —» Curaj.TV | Media alternativă
07:26:00Roagă primarul și președintele să-l ajute cu proteza dentară —» Curaj.TV | Media alternativă
06:40:08DOI POEȚI AI AVANGARDEI: Gheorghi CIULKOV și Serghei GORODEȚKI —» Leo Butnaru
04:38:32Îngeri* —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:37:54Respirație* —» Andrei LANGA. Blogul personal