PNL nu semneaza “Coduri de Conduita” cu cei ce le semneaza si cu Stinga, si cu Dreapta

Alianta “Moldova Noastra” a abordat astazi MAE si PNL, propunindu-ne sa semneze un “Acord politic de neagresiune si cooperare”, alaturi de AMN, PL, PLDM. Iata pozitia conducerii PNL fata de aceasta propunere.

Dincolo de denumirea corecta a acestui document, care trebuie sa fie “Acord de neagresivitate si cooperare”, trebuie sa spunem ca, pe parcursul a, cel putin, doi ani, dar, mai ales, pe parcursul anului 2008, Partidul National Liberal, - al carui presedinte, Vitalia Pavlicenco a fost eliminat din AMN pentru promovarea angajamentelor fundamentale ale Blocului Moldova Democrata in alegerile din anul 2005, fiind urmata de national-liberalii avind convingeri proeuratlantice ferme, proiesirea din CSI, - a propus mereu o cooperare intre formatiunile necomuniste, in scopul pregatirii debarcarii comunistilor in 2009. Aceasta cooperare a fost respinsa din partea partidelor cu reprezentare in Parlament, care se considera necomuniste.

Deputatii PNL au sprijinit in Parlament toate initiativele rationale ale AMN. Din pacate, AMN nu a sprijinit intotdeauna initiativele national-liberalilor. Ba chiar a abdicat – pentru a cistiga mai multi alegatori, nespunindu-le ceea ce trebuie sa stie, ci, mai curind, ceea ce vrea sa auda urechea alegatorilor inselati de zece ani de comunisti - la punctele principiale din platforma BMD, promovate consecvent de national-liberali. Este vorba de limba romana, de iesirea din CSI, de lichidarea neutralitatii militare a R.Moldova, de un parteneriat cit mai strins cu Romania, de anularea unor documente semnate privind Transnistria, care submineaza independenta  si suveranitatea R.Moldova.

Recent, Comisia Electorala Centrala a propus, conform legii, semnarea unui Cod de Conduita pentru campania electorala. Din pacate, deja ponegrite si calomniate peste poate, au alergat repede sa semneze un asemenea cod-batjocura sub un regim comunist si AMN, si PLDM, si PL. Alaturi de cine au semnat aceste partide “Codul”? Alaturi de comunistii si pepecedistii care controleaza spatiul mediatic public, platit din banii tuturor? Despre ce fel de demnitate putem vorbi in asemenea caz?

Acest “Cod de conduita”-batjocura la adresa partidelor din Opozitie nu a fost semnat nici de PNL, nici de MAE. De asemenea, PNL si-a expus pozitia foarte ferma si in legatura cu zisul “Parlament curat”, o initiativa a societatii civile care pune o multitudine de intrebari ce apar aici si la care inca nu am gasit un raspuns convingator.

Acordul propus acum de AMN s-ar vrea sa insemne ca acum, PNL, in campania electorala, sa “coopereze strins” cu AMN, cu PL si PLDM, care nu au acceptat nici un fel de cooperare cu PNL, sa se “consulte”, “sa isi coordoneze actiunile in vederea indeplinirii scopurilor si a sarcinilor asumate”. De ce? Pentru ca national-liberalii sa nu poata spune care e diferenta dintre MAE-PNL si celelalte trei partide zise liberale, ce au demonstrat atita necooperare in ultimii doi ani? Referindu-ne, in special, la AMN si la PLDM. Primul partid a eliminat factorul national din formatiune, iar PLDM a tot transpirat sa “atraga” - pentru a nu spune mai mult, continuind aceste “incercari” - consilieri si membri ai PNL? Nu cred ca e posibil.

Este adevarat, national-liberalii ii vor ataca necrutator, si in aceasta campanie electorala, asa cum a facut in toti cei zece ani de guvernare totalitara, pe comunisti. Totodata, national-liberalii vor demonstra alegatorilor prin ce se deosebesc de ceilalti pretinsi liberali si nu vor accepta un calus in gura, pentru a manifesta exces de toleranta fata de cei care semneaza Coduri de conduita si cu Stinga, si cu Dreapta, fata de cei care nu voteaza iesirea din CSI, care nu se doresc in NATO, care se feresc de cuvintul “roman”, care se uita spre Vest, dar se lasa trasi de mineca de Est…

Pe toate acestea inca le vom vedea.

Vitalia PAVLICENCO, presedintele PNL


Sursa
2009-02-03 00:14:07Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

12:38:27Eșecul echipelor este oglinda leadershipului —» Efrosnatalita’s Blog
07:52:04Au fost desemnate cele mai bune vinuri dulci din lume —» Fine Wine
07:00:54PASĂREA PE LIMBA EI PIERE SAU DE CE PROPRIILE CUVINTE GRĂBESC DECLINUL —» Efrosnatalita’s Blog
07:00:22Este adevărat ca Dumnezeu este în toți și că toți vor fi mântuiți? —» Moldova Creștină
15:00:00How Art Catalyzes Change—Join Us for a Livestream Event on September 20 —» ada rosu
12:29:16Cum și unde să înveți a predica, dacă nu poți merge să înveți la seminarul teologic? —» Moldova Creștină
11:52:34LEADERSHIP ETIC ÎN VREMURI DE TURBULENȚE DE VALORI —» Efrosnatalita’s Blog
07:00:22De ce nevasta lui Lot a fost transformată într-un stâlp de sare și nu in altceva? —» Moldova Creștină
19:07:38Pledoarii pentru salvarea parcului Titan/Cuza/IOR —» Curaj.TV | Media alternativă
10:56:23YOLO Podcast. 3 Episoade —» Curaj.TV | Media alternativă
07:00:38Este cuvântul PREZBITER o invenție a pocăiților? —» Moldova Creștină
05:47:00Recitind și recitând din Lermontov —» Argentina Gribincea's Blog
14:52:40Reciclarea în România: haos, corupție și incompetență – Investigație Recorder —» Curaj.TV | Media alternativă
08:36:12Tinerii nu pot conduce, nu le mai dați funcții de răspundere! —» Nicolae Federiuc
07:00:40Unde scrie in Biblie despre ORTODOXIE? —» Moldova Creștină
19:59:39Polițaii nu poartă centuri de siguranță, se cred nemuritori?! —» Curaj.TV | Media alternativă
19:37:30Pericol și poluare la Gara de Nord București —» Curaj.TV | Media alternativă
19:35:13Abuz în folosirea girofarului, poliția căra o mapă! —» Curaj.TV | Media alternativă
18:51:55Marșul pentru energie verde —» Curaj.TV | Media alternativă
07:00:54Orice text rupt din context este un pretext —» Moldova Creștină
16:44:39Hot Off the Press: New WordPress.com Themes for September 2023 —» Ileana Pîrgaru
17:46:42Visul unui adolescent —» BiblioCity
07:00:19Nu disprețuiți prorociile! —» Moldova Creștină
18:00:19E scîrbit de justiția de pe plai, dar nu se lasă —» Curaj.TV | Media alternativă
17:08:07Poliția locală sfidează legea și omul cu camera video —» Curaj.TV | Media alternativă