180150 cazuri COVID-19 în Moldova
12408 – cazuri active
163896 – cazuri vindecate
3846 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 24 februarie 2021 ora 18:22


Vasile Tarlev ma invita la colaborare


La sfirsitul anului trecut ex-ministrul Vasile Tarlev si-a lansat site http://www.tarlev.md In ziua in care a fost lansat am intrat din curiozitate pe acest site sa vad ce fel de mesaje contine si cum arata un site al unui politician care a guvernat tara mai bine de 7 ani. Parerea a fost “asa si asa”. Dar, in general, pentru Moldova e o realizare destul de buna si mi-a placut gestul lui Tarlev de a crea un site personal. Intimplator am intrat la rubrica Intrebari/raspunsuri si i-am adresat o intrebare D-lui. Tarlev. Nu credeam ca voi obtine un raspuns dar spre surprinderea (placuta) mea am obtinut raspuns. Ieri din intimplare am gasit pe Internet raspunsul lui Tarlev la intrebarea mea. Intrebarea si raspunsul le gasiti mai jos sau pe http://www.tarlev.md/Intrebari_raspunsuri7.html

cu_oamenii_in_cimp

Ion Sclifos – “Ce actiuni ar trebui intreprinse pentru  a motiva concetatenii nostri care muncesc in strainatate sa investeasca in dezvoltarea mediului de afaceri autohton si cum credeti ce ar trebui sa faca autoritatile pentru a stopa exodul masiv al populatiei care este o problema strategica pentru viitorul Republicii Moldova?”

Vasile Tarlev -“Totul este legat de problemele economice si sociale. Pentru investitii in afaceri sunt necesare modificari legislative atractive, conditii favorabile fiscale, cursuri speciale de managment si stabilitate economica in mod prioritar la acest moment. Exodul masiv al populatiei se poate stopa numai prin crearea conditiilor normale de angajare si remunerare adecvata a muncii. Cand statul creaza conditii pentru sporirea locurilor de munca, dezvoltarea tehnologiilor moderne, producerea marfurilor calitative care pot concura cu cele straine. Cand Patronul nu-si permite neachitarea salariului binemeritat in special pentru munca adaugatoare. Cand angajatul este convins ca Legea apara drepturile sale. Cand salariul permite achitarea serviciilor comunale, produselor alimentare, marfurilor si serviciilor necesare, luarea creditelor in conditii normale la procurarea apartamentului, automobilului, etc. Ultimul timp sint semne ca multi dintre cei plecati se intorc sau se vor intoarce curand si sunt sigur ca au alte idei, capacitati, pozitii care vor schimba viitorul Moldovei spre bine. Eu dispun de un program concret si eficient de a urgenta acest proces. Va invit la colaborare. Multumesc anticipat.”

Iata acesta a fost raspunsul. Frumos raspuns nu? :) Probabil multi citind acest raspuns ar spune: “Ei bine D-le. Tarlev, de ce Dvs. cit ati fost la guvernare nu ati facut aceste lucruri?” sau “De ce acum in pragul alegerilor parlamentare vorbiti despre aceste lucruri iar cit ati fost la conducere nu ati facut nimic din astea?” sau alte si alte intrebari de acest tip. Intotdeauna politicienii au fost criticati atit cit au fost la guvernare cit si dupa guvernare iar apoi sunt dati uitarii sau intra in istorie prin faptele lor. Politicienii nu sunt criticati doar in sistemele totalitare sau dictatoriale. De exemplu, in Rusia auzim multa critica la adresa lui Putin sau Medvedev? Nici vorba. Din contra ei sunt perceputi de populatie asemeni unor semi-zei din cauza manipularii mediatice si cultului personalitatii inradacinat in constiinta ruseasca nu de azi sau de ieri. Din fericire pentru noi, orice s-ar spune, traim intr-un stat in care exista un anumit grad de democratie dar, evident, se poate si mai bine.

Putem sa-i reprosam multe lui Tarlev. Multe lucruri ar fi putut fi facute altfel. Dar imaginativa ca sunteti Vasile Tarlev si in 2001 veniti la guvernare intr-o tara saraca, in care majoritatea populatiei traieste sub pragul saraciei. Daca am privi, fara emotii, acum obiectiv la anii sai de guvernare am vedea ca Tarlev a lasat in urma un stat mai putin sarac in care nivelul de viata este totusi mai bun decit in 2001. Sper ca lumea nu va interpreta aceste ginduri precum ca eu asi fi un sustinator al lui Tarlev :)   Pentru ca nu este asa. Probabil daca altcineva ar fi fost in locul lui Tarlev situatia ar fi fost mai buna insa istoria nu opereaza cu idei de genul “ce-ar fi fost daca…?. Dar eu ma indoiesc ca ar fi fost mai buna daca ma gindesc la calitatea clasei poilitice de la noi.

Mi-a placut gestul lui Tarlev de a raspunde la intrebari. Apropo, pe site-ul sau sunt o multime de intrebari la care a raspuns Tarlev. Merita citite. Bun PR. Nu stiu care va fi viitorul politic a lui Tarlev. Probabil nu va atinge pragul electoral dar in Moldova nu se stie niciodata ;)

P.S. Oare ce fel de colaborare a avut in vedere? Ma pus pe ginduri :)

Fotografie de pe http://tarlev.md/prim_ministru.html

      

Sursa
2009-01-28 09:32:53Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

08:26:12„Dăruiește din suflet – pentru suflet”, o campanie lansată de bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
21:56:18I'm caught in a space between my head and my face again —» turn up the silence
19:54:26Ziare sovietice… și contemporane —» blog cultural
16:53:08Turn Your WordPress.com Blog into a Podcast with Anchor —» Veaceslav Bunduche
15:51:40Ion Druță: Vâlcica ispitei —» Gheorghe Erizanu
15:40:13Asociația „DEMOS” a publicat raportul pe activitate —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:37:39SACRIFICIUL LUI MICHALKO. Mitul statului de drept, făcut praf, de dragul Maiei —» Nicolae Federiuc
16:39:29ppm #3, collective project @ aiciacolo pop-up gallery, Cluj Napoca —» nicolae romanițan // works.
16:31:08Eu nu emit carbon, group exhibition @ Halucinarium, Bucharest —» nicolae romanițan // works.
16:26:15Close Encounters of the Ninth Kind, group exhibition @ City Art Space by Hilton, Cluj Napoca —» nicolae romanițan // works.
12:24:534/50 (2021): „Mâini înzestrate” de Ben Carson —» Sunt MAMĂ!
12:23:13Coșmarul din Caracui —» Moldova Creștină
05:40:06Plahotniuc, repetitorul prin Zoom al Maiei Sandu? —» un alt blog
20:34:06Pull if danger —» turn up the silence
17:23:20Romii, de la robie la politici de stat şi mişcarea de emancipare: Conferinţă ARESEL —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:14Medicii de la un punct Medical nu respectă carantina —» Curaj.TV | Media alternativă
14:21:25Ar vrea să aibă o muzicuţă bună cu diez şi bemol —» Curaj.TV | Media alternativă
13:31:31De la “Alimentara” la manager de spital. Au înnebunit de tot? —» Curaj.TV | Media alternativă
10:05:51Suzeta – Pro sau Contra? Ce spune stomatologul —» Sunt MAMĂ!
09:55:00Au dat foc la gunoi şi vegetaţie #ilegal #toxic #periculos! —» Curaj.TV | Media alternativă
08:35:37Despre tinichele… —» blog cultural
07:31:33Катюша — супер! —» Бессарабские хроники
20:35:15România a mai trimis ajutoare peste Prut —» Curaj.TV | Media alternativă
19:02:17Inspecţie civică la poliţia locală Timişoara —» Curaj.TV | Media alternativă
17:16:45(Foto) Ajutorul umanitar gratuit oferit de România Republicii Moldova: ”Astăzi România ne-a întins o puternică mână de ajutor în combaterea efectelor pandemice” —» Elena Robu