Vasile Tarlev ma invita la colaborare


La sfirsitul anului trecut ex-ministrul Vasile Tarlev si-a lansat site http://www.tarlev.md In ziua in care a fost lansat am intrat din curiozitate pe acest site sa vad ce fel de mesaje contine si cum arata un site al unui politician care a guvernat tara mai bine de 7 ani. Parerea a fost “asa si asa”. Dar, in general, pentru Moldova e o realizare destul de buna si mi-a placut gestul lui Tarlev de a crea un site personal. Intimplator am intrat la rubrica Intrebari/raspunsuri si i-am adresat o intrebare D-lui. Tarlev. Nu credeam ca voi obtine un raspuns dar spre surprinderea (placuta) mea am obtinut raspuns. Ieri din intimplare am gasit pe Internet raspunsul lui Tarlev la intrebarea mea. Intrebarea si raspunsul le gasiti mai jos sau pe http://www.tarlev.md/Intrebari_raspunsuri7.html

cu_oamenii_in_cimp

Ion Sclifos – “Ce actiuni ar trebui intreprinse pentru  a motiva concetatenii nostri care muncesc in strainatate sa investeasca in dezvoltarea mediului de afaceri autohton si cum credeti ce ar trebui sa faca autoritatile pentru a stopa exodul masiv al populatiei care este o problema strategica pentru viitorul Republicii Moldova?”

Vasile Tarlev -“Totul este legat de problemele economice si sociale. Pentru investitii in afaceri sunt necesare modificari legislative atractive, conditii favorabile fiscale, cursuri speciale de managment si stabilitate economica in mod prioritar la acest moment. Exodul masiv al populatiei se poate stopa numai prin crearea conditiilor normale de angajare si remunerare adecvata a muncii. Cand statul creaza conditii pentru sporirea locurilor de munca, dezvoltarea tehnologiilor moderne, producerea marfurilor calitative care pot concura cu cele straine. Cand Patronul nu-si permite neachitarea salariului binemeritat in special pentru munca adaugatoare. Cand angajatul este convins ca Legea apara drepturile sale. Cand salariul permite achitarea serviciilor comunale, produselor alimentare, marfurilor si serviciilor necesare, luarea creditelor in conditii normale la procurarea apartamentului, automobilului, etc. Ultimul timp sint semne ca multi dintre cei plecati se intorc sau se vor intoarce curand si sunt sigur ca au alte idei, capacitati, pozitii care vor schimba viitorul Moldovei spre bine. Eu dispun de un program concret si eficient de a urgenta acest proces. Va invit la colaborare. Multumesc anticipat.”

Iata acesta a fost raspunsul. Frumos raspuns nu? :) Probabil multi citind acest raspuns ar spune: “Ei bine D-le. Tarlev, de ce Dvs. cit ati fost la guvernare nu ati facut aceste lucruri?” sau “De ce acum in pragul alegerilor parlamentare vorbiti despre aceste lucruri iar cit ati fost la conducere nu ati facut nimic din astea?” sau alte si alte intrebari de acest tip. Intotdeauna politicienii au fost criticati atit cit au fost la guvernare cit si dupa guvernare iar apoi sunt dati uitarii sau intra in istorie prin faptele lor. Politicienii nu sunt criticati doar in sistemele totalitare sau dictatoriale. De exemplu, in Rusia auzim multa critica la adresa lui Putin sau Medvedev? Nici vorba. Din contra ei sunt perceputi de populatie asemeni unor semi-zei din cauza manipularii mediatice si cultului personalitatii inradacinat in constiinta ruseasca nu de azi sau de ieri. Din fericire pentru noi, orice s-ar spune, traim intr-un stat in care exista un anumit grad de democratie dar, evident, se poate si mai bine.

Putem sa-i reprosam multe lui Tarlev. Multe lucruri ar fi putut fi facute altfel. Dar imaginativa ca sunteti Vasile Tarlev si in 2001 veniti la guvernare intr-o tara saraca, in care majoritatea populatiei traieste sub pragul saraciei. Daca am privi, fara emotii, acum obiectiv la anii sai de guvernare am vedea ca Tarlev a lasat in urma un stat mai putin sarac in care nivelul de viata este totusi mai bun decit in 2001. Sper ca lumea nu va interpreta aceste ginduri precum ca eu asi fi un sustinator al lui Tarlev :)   Pentru ca nu este asa. Probabil daca altcineva ar fi fost in locul lui Tarlev situatia ar fi fost mai buna insa istoria nu opereaza cu idei de genul “ce-ar fi fost daca…?. Dar eu ma indoiesc ca ar fi fost mai buna daca ma gindesc la calitatea clasei poilitice de la noi.

Mi-a placut gestul lui Tarlev de a raspunde la intrebari. Apropo, pe site-ul sau sunt o multime de intrebari la care a raspuns Tarlev. Merita citite. Bun PR. Nu stiu care va fi viitorul politic a lui Tarlev. Probabil nu va atinge pragul electoral dar in Moldova nu se stie niciodata ;)

P.S. Oare ce fel de colaborare a avut in vedere? Ma pus pe ginduri :)

Fotografie de pe http://tarlev.md/prim_ministru.html

      

Sursa
2009-01-28 09:32:53Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

22:12:0720 Best Gift ideas for Valentine’s Day 2020 —» Informaţii pentru studenţi !
22:12:06Looking For Everyday, Versatile Clothing Made With High Tech Fabric? Three Sixty Six Reigns Supreme For Active Comfort —» Informaţii pentru studenţi !
15:25:01The Block Editor is Now Supported on the WordPress Native Apps —» Blogul Alinei Godzin
14:46:39Un alt oraș italian scoate la vânzare 90 de case abandonate la prețul de un euro —» Elena Robu
14:17:41Așa chip frumos, dar așa mai pute. —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
13:06:56Am desfășurat tradiționala ședință săptămînală cu conducerea de vîrf a țării —» Igor Dodon
13:04:25Tradiționala scufundare în apă de Bobotează —» Igor Dodon
11:38:36Dorințe —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
11:26:58Incident grav într-un hotel din Rusia: Cinci persoane au murit după ce clădirea a fost inundată cu apă fierbinte —» Elena Robu
10:27:35Săptămâna în care am rămas fără Ştefan Petrache —» Un PUNCT din .FR
07:12:40Педагог и Человек - Надежда Васильевна Кара —» BiblioCity
06:50:33Latest Home Design Ideas —» Andrei Fornea
05:16:39Fascismul deputatei maria ciobanu —» un alt blog
03:57:092020 Young Pacific Leaders Conference Now Accepting Applications —» Informaţii pentru studenţi !
03:57:06Open Call for Fellowship Applications, Academic Year 2020-2021 —» Informaţii pentru studenţi !
02:52:28Boat Shelf Hobby Lobby —» Andrei Fornea
01:34:232020 Young Pacific Leaders Conference Now Accepting Applications —» plop andrei
01:11:15Open Call for Fellowship Applications, Academic Year 2020-2021 —» plop andrei
21:17:03Multumeste pentru Sanatate…multi nu o au —» Curaj.TV | Media alternativă
21:10:18Împlinirea Profeţiei timpului la Întâia venire a lui Cristos —» adevaruri biblice
19:52:43Revoltat de felul cum a fost tratat la MoldTelecom —» Curaj.TV | Media alternativă
19:42:02Trupurile neînsuflețite ale cetăţenilor ucraineni ucişi în accidentul aviatic din Iran au fost repatriate —» Elena Robu
18:34:36Mai este loc pentru cărți în era digitală? Din experiența personală —» Frinturi din suflet de femeie
18:19:48Încadrarea juridică a infracțiunii de furt calificat săvârșită prin scoaterea din funcțiune a sistemului de alarmă ori supraveghere —» Drept MD
18:18:59Transcenderea potențialului în deprinderi reale —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu