49666 cazuri COVID-19 în Moldova
11379 – cazuri active
37023 – cazuri vindecate
1264 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 26 septembrie 2020 ora 06:24


Vasile Tarlev ma invita la colaborare


La sfirsitul anului trecut ex-ministrul Vasile Tarlev si-a lansat site http://www.tarlev.md In ziua in care a fost lansat am intrat din curiozitate pe acest site sa vad ce fel de mesaje contine si cum arata un site al unui politician care a guvernat tara mai bine de 7 ani. Parerea a fost “asa si asa”. Dar, in general, pentru Moldova e o realizare destul de buna si mi-a placut gestul lui Tarlev de a crea un site personal. Intimplator am intrat la rubrica Intrebari/raspunsuri si i-am adresat o intrebare D-lui. Tarlev. Nu credeam ca voi obtine un raspuns dar spre surprinderea (placuta) mea am obtinut raspuns. Ieri din intimplare am gasit pe Internet raspunsul lui Tarlev la intrebarea mea. Intrebarea si raspunsul le gasiti mai jos sau pe http://www.tarlev.md/Intrebari_raspunsuri7.html

cu_oamenii_in_cimp

Ion Sclifos – “Ce actiuni ar trebui intreprinse pentru  a motiva concetatenii nostri care muncesc in strainatate sa investeasca in dezvoltarea mediului de afaceri autohton si cum credeti ce ar trebui sa faca autoritatile pentru a stopa exodul masiv al populatiei care este o problema strategica pentru viitorul Republicii Moldova?”

Vasile Tarlev -“Totul este legat de problemele economice si sociale. Pentru investitii in afaceri sunt necesare modificari legislative atractive, conditii favorabile fiscale, cursuri speciale de managment si stabilitate economica in mod prioritar la acest moment. Exodul masiv al populatiei se poate stopa numai prin crearea conditiilor normale de angajare si remunerare adecvata a muncii. Cand statul creaza conditii pentru sporirea locurilor de munca, dezvoltarea tehnologiilor moderne, producerea marfurilor calitative care pot concura cu cele straine. Cand Patronul nu-si permite neachitarea salariului binemeritat in special pentru munca adaugatoare. Cand angajatul este convins ca Legea apara drepturile sale. Cand salariul permite achitarea serviciilor comunale, produselor alimentare, marfurilor si serviciilor necesare, luarea creditelor in conditii normale la procurarea apartamentului, automobilului, etc. Ultimul timp sint semne ca multi dintre cei plecati se intorc sau se vor intoarce curand si sunt sigur ca au alte idei, capacitati, pozitii care vor schimba viitorul Moldovei spre bine. Eu dispun de un program concret si eficient de a urgenta acest proces. Va invit la colaborare. Multumesc anticipat.”

Iata acesta a fost raspunsul. Frumos raspuns nu? :) Probabil multi citind acest raspuns ar spune: “Ei bine D-le. Tarlev, de ce Dvs. cit ati fost la guvernare nu ati facut aceste lucruri?” sau “De ce acum in pragul alegerilor parlamentare vorbiti despre aceste lucruri iar cit ati fost la conducere nu ati facut nimic din astea?” sau alte si alte intrebari de acest tip. Intotdeauna politicienii au fost criticati atit cit au fost la guvernare cit si dupa guvernare iar apoi sunt dati uitarii sau intra in istorie prin faptele lor. Politicienii nu sunt criticati doar in sistemele totalitare sau dictatoriale. De exemplu, in Rusia auzim multa critica la adresa lui Putin sau Medvedev? Nici vorba. Din contra ei sunt perceputi de populatie asemeni unor semi-zei din cauza manipularii mediatice si cultului personalitatii inradacinat in constiinta ruseasca nu de azi sau de ieri. Din fericire pentru noi, orice s-ar spune, traim intr-un stat in care exista un anumit grad de democratie dar, evident, se poate si mai bine.

Putem sa-i reprosam multe lui Tarlev. Multe lucruri ar fi putut fi facute altfel. Dar imaginativa ca sunteti Vasile Tarlev si in 2001 veniti la guvernare intr-o tara saraca, in care majoritatea populatiei traieste sub pragul saraciei. Daca am privi, fara emotii, acum obiectiv la anii sai de guvernare am vedea ca Tarlev a lasat in urma un stat mai putin sarac in care nivelul de viata este totusi mai bun decit in 2001. Sper ca lumea nu va interpreta aceste ginduri precum ca eu asi fi un sustinator al lui Tarlev :)   Pentru ca nu este asa. Probabil daca altcineva ar fi fost in locul lui Tarlev situatia ar fi fost mai buna insa istoria nu opereaza cu idei de genul “ce-ar fi fost daca…?. Dar eu ma indoiesc ca ar fi fost mai buna daca ma gindesc la calitatea clasei poilitice de la noi.

Mi-a placut gestul lui Tarlev de a raspunde la intrebari. Apropo, pe site-ul sau sunt o multime de intrebari la care a raspuns Tarlev. Merita citite. Bun PR. Nu stiu care va fi viitorul politic a lui Tarlev. Probabil nu va atinge pragul electoral dar in Moldova nu se stie niciodata ;)

P.S. Oare ce fel de colaborare a avut in vedere? Ma pus pe ginduri :)

Fotografie de pe http://tarlev.md/prim_ministru.html

      

Sursa
2009-01-28 09:32:53Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:20:11Tensiuni și intrigi în consiliul local Burlacu —» Curaj.TV | Media alternativă
21:01:55Jurnal de tată: dialoguri de vară despre înghețată, piscină și șuturi —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
21:01:08The Transfiguration —» Erik and Elena Brewer's Weblog
17:52:51Fizicianul care răspunde la întrebări —» Curaj.TV | Media alternativă
16:45:30©️ (Ne)împliniri —» Licurici de suflet
12:14:00Mocănița, un tren celebru, dar care-ți dă fiori —» Curaj.TV | Media alternativă
11:16:36Fac politică artiștii?! —» Elena Robu
10:45:18RAPIRE in Germania – Miliardarul Richard OETKER —» Curaj.TV | Media alternativă
08:51:35ПЦР-анализ —» Бессарабские хроники
05:26:14ALȚI DOI POEȚI AVANGARDIȘTI LA „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:42:391 an și 10 luni: Ilinca a intrat în etapa „nu, nu, nu” —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
19:40:49Opozantul rus Aleksei Navalnîi prezintă urme de otrăvire. Poziția Moscovei —» Elena Robu
19:00:02Jandarmii aplică amenzi pentru bere la poarta bisericii —» Curaj.TV | Media alternativă
18:12:45Nimeni nu poartă mască în parcul aglomerat din Drumul Taberei —» Curaj.TV | Media alternativă
14:14:22Mai simplă rețetă de înghețată nu există, doar din 3 ingrediente —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
12:22:32Seceta din R. Moldova: Cea mai modestă recoltă de struguri din ultimii 10 ani —» Elena Robu
09:31:57Cel mai mare dușman al lui Lukashenco este… telefonul mobil —» Cojocari Vitalie
09:29:22Discursul ultimului “dictator din Europa”! —» Cojocari Vitalie
09:06:08COVID-19: Alertă de călătorie în Israel —» Elena Robu
08:32:09Наши услуги. Замеры мощности на нашем Диностенде —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
07:55:00Probleme de acces pe strada Konev, din Bălți —» Curaj.TV | Media alternativă
07:26:00Roagă primarul și președintele să-l ajute cu proteza dentară —» Curaj.TV | Media alternativă
06:40:08DOI POEȚI AI AVANGARDEI: Gheorghi CIULKOV și Serghei GORODEȚKI —» Leo Butnaru
04:38:32Îngeri* —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:37:54Respirație* —» Andrei LANGA. Blogul personal