Marketingul şi tinerii frumoşi...


Am să introduc încet-încet în blog rubrici noi.

O să vă întrebaţi de ce?!

Pentru că simt nevoia să dezvolt nişte idei noi, nişte puncte de vedere pe care alţii nu le-au pornit din acest unghi, pentru că sunt o fire explosivă, exuberantă şi iubesc provocările.
Pentru că îmi place să aduc în discuţie subiecte despre care alţii preferă să nu vorbească ci să eticheteze sau să treacă cu vederea.
Pentru că într-o zi oarecare discutând cu un prieten mi-am dat seama că a fi "open mind" nu înseamnă a fi superficial şi...aşa am ajuns să discutăm despre meseria de hostess.
La început ... ca şi mulţi alţii sau mai bine spus...ca şi tot românul :D, l-am privit pe sub sprâncene şi am strâmbat din nas.
Bineînţeles că a zâmbit. De ce să nu o facă?
La urma urmei probabil am părut o "încuiată" şi o persoană închisă acestui subiect taboo. Totuşi...am forţat nota - defapt adevărul este că mi-am forţat nota deoarece sunt de părere că nu e bine să te închizi fără loc de "aerisire"ideilor noi, informaţiilor noi sau unor opinii care pot să îţi schimbe optica "de modă veche" sau dacă nu de modă veche, măcar locul de unde priveşti un anumit aspect al unei discuţii.

Până atunci şi eu etichetam într-un fel acei tineri frumoşi, uneori extravaganţi de care mă ciocneam prin discoteci, târguri, expoziţii, cluburi, party-uri..., dar, adevărul este că nu m-au deranjat niciodată şi nici nu m-a stingherit prezenţa lor - din contră aş spune.

Privindu-i însă, de multe ori m-am întrebat:
ce se ascunde dincolo de acel zâmbet, dincolo de acele haine sclipitoare?

Astăzi ştiu...oameni obişnuiţi: cu probleme, cu bucurii, cu tristeţi, cu familii, oameni care ştiu că a fi hostess este o meserie ca oricare alta, ba mai mult aş spune eu...uneori chiar mai grea decât multe altele - deşi ŞTIU că mulţi au să mă contrazică.

Nu e uşor să ai mereu o ţinută debordantă, plină de strălucire, de zâmbet, de plinătate!
În spatele acestor situaţii uneori există cu totul şi cu totul alte trăiri, probleme reale de viaţă, de familie, dar ei/ele...zâmbesc larg, frumos, emană căldură şi multă senzualitate pentru ca noi, cei din jur să ne simţim bine.

Pentru câteva ore problemele lor nu mai există! Ele/ei sunt ai noştri! Mai bine spus noi ai lor...:D!
Animează atmosfera, ne iau la dans, ne vorbesc, ne introduc în tot felul de discuţii, de situaţii inedite, ne transformă o seară poate plicticoasă în ceva binevenit.
Ele sau ei sunt acolo pentru a ne lua de braţ dacă stăm singuri într-un colţ, pentru a ne prezenta altora...
Veţi spune: şi ce? Sunt plătiţi pentru asta!
Da şi?
Şi noi poate suntem plătiţi de şefi să fim acolo la diferite ocazii, evenimente, simpozioane! Care e diferenţ sau de ce ar trebui să fie o diferenţă între munca unuia din noi sau a altuia?
Faptul că fustele lor sunt mai scurte şi mai mulate, sau faptul că tricourile băieţilor dezvoltă o musculatură mai dezvoltată nu înseamnă că munca lor este mai uşoară, mai lipsită de bun simţ sau mai diferită de a noastră!
Munca este una, iar calitatea omului este alta!

Asta am înţeles eu despre meseria de hostess!

Că fără ei, unele evenimente ar fi cu certitudine mult mai cenuşii, că ei sunt binedispunerea noastră în anumite momente şi pot face dintr-o seară monotonă una plină de viaţă, de energie, de bună dispoziţie!

Şi...ca să vă faceţi o idee...în alte ţări găseşti hostess băieţi sau fete mai peste tot: în campinguri, la piscine, la hotele, la sălile de dans, la teatru, în tabere, în staţiuni. Acolo oamenii sunt obişnuiţi cu ei şi apelează foarte des la serviciile lor.
În alte ţări meseria de hostess există de foarte multă vreme şi are un statut destul de bine pus la punct din punct de vedere legislativ.

Vă amintiţi filmul "Dirty Dancing"?
Dar anii care erau aduşi în dicuţie în cest film vi-i amintiţi?
Filmul a fost pus în scenă în anul 1987 de către regizorul Emile Ardolino, dar scena filmului se petrece în anul 1963 într-o tabără de vară în Catskills.

Ei bine..., în acel film, Johnny Castle (Patrick Swayze) deşi era instructor de dans era angajat pe post de hostess alături de partenera sa şi trupa sa de dans, pentru a-i ajuta pe cei de acolo să se simtă bine, să exerseze paşi de dans, să se destindă în zilele pe care aceştia au hotărât să şi le petreacă acolo.

Amintindu-mi acest film...nu pot să nu îmi amintesc de vremea când la unele evenimente, chefuri, ocazii, oamenii stăteau plictisiţi pe sofa şi discutau mai mult în şoaptă chestii să treacă vremea mai repede şi, nimeni nu se gândea să facă ceva pentru a se destinde atmosfera.
Mă gândesc la cum ar fi fost dacă s-ar fi ştiut mai devreme despre cum e să organizezi evenimente, despre firmele organizare evenimente, despre agenţiile hostess - categoric totul ar fi prins o alta nuanta si culoare - zic eu :).

Pentru cei care nu ştiu şi vor să fie informaţi sau pentru cei interesanţi care vor să creeze o atmosferă de "artificii" fără să apeleze la pirotehnişti...e bine de ştiut că şi la noi există agenţii hostess care oferă profesionalism, responsabilitate şi dinamism, care au fete şi băieţi minunaţi şi care sunt mereu pregătiţi să vă transforme un eveniment obişnuit într-un eveniment deosebit: Eventoo Models - o agenţie care vă pune la dispoziţie servicii de: hostess, animatoare şi sampling !


Sursa
2009-01-25 23:44:58



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

14:54:38Pentru copiii de la Tabăra de Vară a Alianței Franceze vara a început cu lecții —» BiblioCity
14:54:13La Tabără, la Bibliotecă vin copii talentați —» BiblioCity
14:53:49În vacanța mare? De unul singur? Oare cum ar fi? —» BiblioCity
14:53:27Orice întâlnire a copiilor cu scriitorii devine un eveniment memorabil —» BiblioCity
14:52:43Cartea cea de toate zilele. Adevărată lecție de educație patriotică și spirituală —» BiblioCity
14:52:19Copii și Cuvinte. O Vacanță Mare cu o Scriitoare Mare este o Poezie scrisă împreună —» BiblioCity
14:51:57CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
14:49:23GHICITORI PE PORTATIV. Scriitoarea Marcela Mardare și-a amintit de elevii săi de cândva —» BiblioCity
17:35:45IHTIANDRU —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:16:32105 ani de la nașterea artistului plastic Gleb Sainciuc —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
14:45:27EDITORIAL | Cazul „expertului” pedofil și noua mare provocare a lumii „moderne” —» Nicolae Federiuc
11:04:24DACĂ CITIȚI ÎN BULGARĂ, UN INTERVIU DIN REVISTA „FLACĂRA”, EDITATĂ DE UNIUNEA SCRIITORILOR DIN BULGARIA Leo Butnaru - Ognian Stamboliev —» Leo Butnaru
03:42:46PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:02:18EXTRAS DIN INTERVIU —» Leo Butnaru
03:01:20JURNALUL CA MEMORIE, 1992 —» Leo Butnaru
10:18:42Primul concediu în patru cu Ilinca și Matei (probabil ultimul în Creta) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
16:32:16Marea strategie scurtcircuitată —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:32:49CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
04:10:45PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI / POEME —» Leo Butnaru
19:04:43PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:11:39Mărturii din GULAG filmate la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
06:46:22Cercetașii ingenioși vara la Bibliotecă —» BiblioCity
06:25:46Amintiri despre foame și canibalism —» Curaj.TV | Media alternativă
03:30:24JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
15:07:39Trei reguli de știut când servim spumant! —» Fine Wine