Mediteaza pe Jupiter.
“Mediteza pe Jupiter” asta deobicei face parte din rutina statusului mess-ului meu.
Daca tot e blog, la cerinta publicului mam gindit sa fac o descriere despre mine, despre stranietatile pe care le are orice om inclusiv si eu. De ce mediteaza-cred ca nu apar prea multe intrebari-de la simplul motiv ca imi plac sa analizez din mai multe persepctive anumite situatii, persoane, adevaruri de cind lumea si multe alte chestiuti, si ca deobcei ajungind la concluzii bizare.
Jupiter-a cincea planetă de la Soare şi este cea mai mare dintre toate planetele sistemului nostru solar. Are diametrul de 11 ori mai mare decât cel al Pământului, o masă de 318 ori mai mare şi un volum de 1300 ori mai mare.
Jupiter este al patrulea obiect de pe cer ca strălucire (după Soare, Lună şi Venus; şi câteodată Marte). A fost cunoscut din timpuri preistorice. Descoperirea de către Galileo Galilei şi Simon Marius , în 1610, ai celor patru mari sateliţi ai lui Jupiter: Io, Europa, Ganymede şi Callisto (cunoscute ca sateliţii Galileeni) a fost prima descoperire a unui centru de mişcare aparent necentrat pe Pământ. A fost un punct major în favoarea teoriei heliocentrice de mişcare a planetelor a lui Nicolaus Copernic; susţinerea de către Galileo a teoriei coperniciene i-a adus probleme cu Inchiziţia. Înainte de misiunile Voyager erau cunoscuţi 16 sateliţi.
Drept concluzie locul ideal de a te pierde pe tine insuti in departari, temeperaturi si meditatii, plus nu e departe de casa chiar in sistemul solar.
E un loc unde iti poti gasi locul tau sub soare, probabil e evadare, sau de fapt chiar e evadare.
Am inceput tema acum 2 saptamini in toane super bune, si tin minte ca textul trebuia sa fie unul super pozitiv despre zborul de evadare , sau de fapt trecerile limitelor fericirii , mai sus, la neatins, la neexplorat. E ca o foame de necunoscut care te devoreaza pe dinauntru ,sa vrei sa zbori e. O cale pe care o alegi o ambitie si incapatinare care ca un catalizator in combinatie cu meditatiile iti redau spiritul asta de liniste si fericire, o euforie interma.
Acum ar fi mai mult o cale de evadare, probabil o frica sau nedorinta de infrunta focul fara dispozitive speciale, e un loc unde fugi departe, fugi ca sa ne tu ajunga tristetea sa nu incatuseze din nou, fugi acolo unde cu rasuflarea taiata de viteza cu care fugeai sa te asezi pe o margina de stinca solitara, sa stai probabil in cazanul in fierbere fizica, a carui temperaturi nu cad din cursa sufletului si at cind pilnia din suflet scade din concurenta ,simti cu feirbinteala cazanului de frige- cauti cale de intoarcere, sufletul e in acalmie ,are solutii. A ramas trupul sa revina pe pamint si sai multumeasca departarilor pentru ascunzisul pus la dispozitiem ,pentru ordinea gindurilor si pentru cale de evadare la rau si la bine

Sursa
2009-01-25 21:57:44