PLD "oferă şanse egale elitelor şi robilor din plantaţii", afirmă ex-PNL-iştii momiţi de proiectul Filat
Doi vicepreşedinţi ai PNL, Vasile Iovcev şi Octavian Grama, însoţiţi de către reprezentanţii organizaţiilor Chişinău, Nisporeni, Soroca, Bălţi, Ştefan Vădă, Călăraşi, precum şi ai organizaţiei de tineret a PNL, au anunţat astăzi despre părăsirea formaţiunii conduse de Vitalia Pavlicenco şi aderarea la Partidul Liberal-Democrat al lui Vladimir Filat.În cadrul conferinţei de presă la care au participat deja ex-peneliştii, au văzut aceleaşi feţe care cu circa un an în urmă au anunţat despre părăsirea Alianţei Moldova Noastră şi relansarea PNL. Acum aceştea se declară dezamăgiţi de proiectul PNL şi aderă la proiectul PLD. De menţionat cămulţi dintre protagoniştii conferinţei de presă (Octavian Grama, Simion Pleşca, Pogorevici etc.) au fost deja prin vreo 4-5 partide liberale. Unii dintre ei au fost şi pe la Partidul European, dar au revenit îndată la AMN. Printre cei care au trecut la PLD au fost şi membri-activişti ai Alianţei Social-Democrate, conduse pe atunci de Dumitru Braghiş.
Simion Pleşca, liderul organizaţiei municipale Chişinău a PNL a declarat că s-a produs "o fuziune de facto a PNL cu PLD" (apropo, el deţine şi ştampila PNL). ex-naţionali-liberalii s-au declarat dezamăgiţi de democraţia din PNL, deşi au plecat din AMN datorită "lipsei de democraţie" şi au ajuns într-o formaţiune unde deciziile, potrivit acestora, se luau ne democratic. Exemplu este înaintarea lui Mihai Severovan drept cap de listă al PNL pentru consiliul municipal Chişinău, deşi acela intrase în formaţiunea dată practic în campania electorală. Potrivit lui Iovcev, primul pe listă urma să fie Simion Pleşca. Şi au tăcut jumătate de an, ca să-şi dea seama abea acum că în PNL nu este democraţie. Şi din nou speră că în PLD va fi mai multă democraţie şi mai multe şanse pentru liberali.
Astfel, Pleşca a declarat că PLD "oferă şanse pentru elite şi pentru robii din plantaţii". Încă un partid cu "robi în plantaţii". Cine sunt oare robii din PLD?
În ce priveşte ideea PNL de creare a uniunii interstatale R. Moldova - România, cei care spun că reprezintă majoritatea absolută din PNL spun că nu sunt de acord cu ea şi că-i aparţine lui Anatol Ţăranu "care să rămână cu ea". Dacă nu sunt de acord, de ce au susţinut-o până acum? Unde le este poziţia civică şi demnitatea de politician? Să înţeleg că majoritatea din PNL au promovat o idee care le este străină? Când sunt sinceri ei?
Ei au mai anunţat că Anatol Ţăranu "va face o declaraţie separată", deşi, potrivit lui Grama, Ţăranu a salutat proiectul lui Filat. Din câte eu cunosc, Ţăranu şi-ar dori revenirea în AMN, deşi, după criticile din timpul plecării, ar fi straniu de tot acest gest.
Anterior liderul PD, Dumitru Diacov, spunea că Vladimir Filat a devenit liberal peste noapte după ce a fost dus de câteva ori pe la Bucureşti de către Vitalia Pavlicenco. Cum a rămas atunci cu dna Pavlicenco, care l-a convertit la liberalism pe Filat?
Expuneţi-vă părerea despre acest material la rubrica "comentarii"!
Sursa
2007-10-16 17:31:56