Specialiştii români în PR sar în ajutorul lui Dorin Chirtoacă pentru a "dejuca" un "Armaghedon". Sau cum se vaccinează opinia publică

Mai jos este prezentat un aşa-numit plan de discreditare a lui Dorin Chirtoacă, pus la cale, potrivit "autorilor anonimi", de către Voronin şi consilierul său Tkaciuk. "Documentul" a fost plasat pe forumul Unimedia şi a început să circule pri reţeaua globală. După prezentarea "documentului" va urma un comentariu de-al meu la acest subiect. Lectură plăcută.

ARMAGHEDON BASARABIA (I)

COMUNISTUL VORONIN A LANSAT OPERATIUNEA DE “INGROPARE” A PRIMARULUI PROROMAN AL CHISINAULUI

Victoria tanarului liberal Dorin Chirtoaca (n. 09.08.1978), proroman declarat, de orientare europeana, vicepresedinte al Partidului Liberal din Republica Moldova, la alegerile pentru Primaria Chisinaului, continua sa fie in centrul preocuparilor presedintelui comunist Vladimir Voronin, compromiterea acestuia devenind un obiectiv de prim rang, obsesiv, in strategia politica a sefului statului moldovean.

Procuratura Generala, serviciile secrete moldovenesti si rezidentii spionajului rusesc – mobilizare generala anti Chirtoaca.

Practic, dupa cum este cunoscut, pierderea de catre comunisti a primariei Chisinaului – oras ce detine o patrime din populatia tarii si care realizeaza jumatate din produsul intern brut – a dat un semnal major in favoarea schimbarii la nivelul intregii societati moldovenesti. Aceasta atitudine poate lua proportiile unei “pandemii anticomuniste”.

Potrivit observatorilor, realizarea unui management performant al lui Dorin Chirtoaca in functia de edil al Chisinaului, ar intari considerabil prestigiul opozitiei democratice proeuropene, existand sanse serioase cu privire la reorientarea optiunii populatiei Moldovei catre Uniunea Europeana, pe fondul influentei exercitate de modelul romanesc si a saraciei tot mai amplificate a populatiei.

In acest sens, o « celula de criza » creata de presedintele Vladimir Voronin si condusa de Mark Tkaciuc (n. 26.09.1966), consilier prezidential pe probleme politice, apreciat ca eminenta cenusie a politicii chisinauene, a elaborat un plan strategic, etapizat, de compromitere a tanarului primar, si in context mai larg, de deturnare a Partidului Liberal din Moldova de la traseul politic actual, prin incorporarea sa intr-un « pol liberal » controlat de comunisti.

Din grupul mentionat, fac parte reprezentanti ai SIS (Serviciului de Informatii si Securitate al Republicii Moldova), Procuraturii Generale a Republicii, existand o cooperare informala cu rezidenti ai SVR (« Slujba Vnesnei Razvedki » - Serviciul de Informatii al Rusiei) pe teritoriul Republicii Moldova.

Planul de compromitere a Primarului Chisinaului. Etape si vectori.

Din informatiile existente, rezulta ca acest proiect se bazeaza pe mai multi piloni principali :

  1. Infiltrarea in anturajul primarului Chirtoaca cu agenti provocatori si cumpararea sau santajarea unor colaboratori din jurul acestuia, a unor consilieri si experti, care, pe fondul lipsei obiective de experienta a primarului, sa-l determine sa semneze acte contrare legislatiei RM.

In aceasta directie, este de notat ca primarul Dorin Chirtoaca este filat permanent, se intercepteaza comunicatiile si i se fotocopiaza toate actele din birou, care ajung la Procuratura via SIS.

Pe acest fond, Procuratura Republicii i-a deschis un prim dosar penal, intr-o speta legata de o asa-zisa plata ilegala catre societatea de stat « Termocom ».

Se prevede ca in viitorul apropiat, aceasta agresiune cu valente de santaj va continua si se va amplifica.

  1. Mentinerea unei stari de tensiune/incertitudine in cadrul Consiliului General al Chisinaului.

Folosindu-se de elemente santajabile, prin manevre procedurale, Consiliul General este tinut intr-o stare de inoperabilitate, in acest mod paralizandu-se practic toate initiativele primarului.

Pana in prezent nu au fost repartizate functiile de conducere si nu a fost stabilita structura comisiilor.

  1. Declansarea unei campanii mediatice cu privire la asa-zise inclinatii homosexuale ale Primarului Chisinaului.

Potrivit acelorasi surse, in scurta vreme se va incerca lansarea pe piata media din Republica Moldova a unei casete video contrafacute, inregistrata in perioada studiilor in Franta, efectuate de Dorin Chirtoaca, caseta care « chipurile » ar proba ca acesta este homosexual pasiv.

In acest sens, masinaria de zvonuri de la Chisinau lucreaza de mai multa vreme. Se speculeaza faptul ca primarul Chisinaului este necasatorit si, ca in calitate de fost lider al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova, a pledat pentru apararea drepturilor minoritatii sexuale, considerand ca legalizarea homosexualitatii ar putea duce la integrarea mai rapida a Republicii Moldova in Uniunea Europeana.

  1. Cea mai inteligenta miscare cu bataie lunga este « proiectul », deturnarea miscarii liberale din Moldova, prin introducerea « pionului otravit », Vladimir Filat, fost Director General al Privatizarii si al Administrarii Proprietatii de Stat (1998), fost ministru de Stat (1999), deputat demisionar din Partidul Democrat din Moldova.

-----------------------------------------------------------------------------------------


« Pionul otravit », Vladimir Filat, santajat cu o cladire de 20 mil. euro

Motivatiile care stau la baza alegerii lui Vladimir Filat, ca « pion otravit ».

Din punct de vedere psihologic, Vladimir Filat (n. 05 mai 1969, sat Lapusna, raion Hancesti), este apreciat ca iun oportunist, egocentric, interesat numai de propria bunastare.

Varsta de 37 de ani, precum si faptul ca are o figura europeana, « de export », si poseda o avere insemnata, il fac, in opinia expertilor de la Chisinau, compatibil pentru un viitor tandem cu Chirtoaca, menit sa determine deturnarea intregului Partid Liberal din Moldova catre tintele dorite de comunisti.

Pentru a se facilita « jonctiunea », se promoveaza cu insistenta, faptul ca, Vladimir Filat si-a efectuat studiile in Romania, si a detinut, in anii 1990, si functia de « Presedinte al studentilor si elevilor basarabeni din Romania ».

In realitate, aceasta legenda a proromanismului lui Filat, este contrazisa de numeroase date, indicii si informatii detinute de serviciile romanesti.

Astfel, Vladimir Filat a fost monitorizat de SRI, potrivit mandatului 00492/1998 al Parchetului Curtii Supreme de Justitie, stabilindu-se conexiunile sale cu autoritati si oameni de afaceri din sfera crimei organizare, in celebrul scandal « Tigareta – Moldova », fapt ce a facut obiectul unui dosar intentat de Parchetul Iasi, aflat in prezent pe rol la Parchetul General al Romaniei. Filat este urmarit pentru atentat la siguranta nationala a Romaniei.

Un alt scandal cu ramificatii internationale, legat de numele acestuia, il reprezinta comercializarea ilegala a avioanelor Tupolev 154 ale companiei Air Moldova.

In 1994, Vladimir Filat si-a transferat catre sine, in calitate de sef al Privatizarii, contra unei sume modice, un imobil situat la intersectia B-dul Stefan cel Mare si Sfant – B-dul Ismail, in prezent modernizat si cu o valoare de piata de aproximativ 20-25 milioane euro.

Pentru a-l determina sa participe la planul de deturnare a miscarii liberale si distrugere a prestigiului Partidului Liberal din Moldova, Vladimir Filat este santajat cu anularea actelor de vanzare – cumparare a imobilului respectiv, in acest sens, Procuratura Generala a Republicii Moldova deschizand dosarele nr. 24-8d07 din 19.04.2007 cu privire la declararea nulitatii dispozitiei de transmitere a actiunilor statului in SC « IPTEH », catre firma off-shore WORLDWAY LTD Gibraltar, apartinand lui Filat.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Liderul PLD Theodor Stolojan atras in cursa?

  1. Folosirea, pentru credibilizare, a unor personalitati politice din Romania, care sa participe “in orb” la aceasta “constructie’.

In perspectiva, asa-zisei unificari a liberalismului din Moldova, cu “varf de lance” Vladimir Filat, s-a incercat si se incearca atragerea unor personalitati din Romania.

In capcana « vulpoiului » Voronin pare a fi cazut deja liderul Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan.

Filat sustine ca a avut cu acesta o serie de intalniri private in cadrul carora « Stolojan a priomis sprijin politic proiectului politic, in context romanesc si european ».

Despre relatia Stolojan – Filat se cunoaste faptul ca ea dateaza din perioada 1998 – 1999, cand liderul de azi al PLD era reprezentantul FMI la Chisinau, iar Vladimir Filat, “tartorul” privatizarilor din statul vecin.

------------------------------------------------------------------------------------------

Persoanele avizate considera aceste scenarii ca “avand mari sorti de izbanda” si apreciaza ca “ele ar fi mai nocive pentru imaginea fortelor anticomuniste si integrarea europeana a Republicii Moldova decat esecul guvernarii “algoritmice” al Aliantei pentru Democratie si Reforme din RM, din perioada 1997 – 2000, care i-a propulsat de 8 ani la putere pe comunisti”.


Comentariul la subiect.Mai întâi de toate, despre "document". Câteva indicii arată că autorul este din România. A scris greşit denumirea Consiliului municipal (scris General) Chişinău. Limbajul utilizat dă dovadă că ori are o şcoală bună în România, sau este din această ţară. Utilizarea sintagmei "statul vecin" referitor la ţara în care Filat era şef al Departamentului privatizării arată că cel care a scris este din România. Se mai cunoaşte că Dorin Chirtoacă are o susţinere importantă din partea unor cercuri apropiate preşedintelui României, Traian Băsescu, inclusiv din partea serviciilor subordonate şefului statului român. Cred că aţi intuit corect despre care servicii este vorba. Apropo, pe forumul de la Unimedia "textul" a fost plasat de un oarecare "Bradu", care scrie cu insistenţă pe mai toate forumurile din Chişinău prezentându-se ca "locuitor al oraşului Galaţi". Interesant ce meserie are acesta de scrie toată ziua pe forumurile moldoveneşti?!


Despre scopul documentului. În lumea PR-ului se utilizează des trucul numit "vaccinarea opiniei publice", care are drept scop pregătirea populaţiei pentru anumite situaţii, dejucarea anumitor intenţii ori lansarea dozată a anumitor informaţii pentru a face lovitura ulterioară mai puţin dureroasă. Înclin să cred că acest document face parte din prima categorie, dar cu tangenţe la toate ce urmează. Un alt exemplu elocvent folosit în arealul politic moldovenesc cu acelaşi scop a fost aşa-numitul "Plan anti-Urechean", care "s-a scurs" în presă în campania electorală pentru alegerile locale generale din 2003. Din aceeaşi categorie face parte şi "planul anti-Braghiş", despre care liderul PDS a vorbit prin luna aprilie 2007.

Despre calitatea documentului. Calitatea este medie spre proastă, fiind o dovadă în plus că specialiştii care l-au scris sunt români, puţini familiarizaţi cu "tehnologiile murdare", perfecţionate în spaţiul post-sovietic. Se poate de comparat cu "Planul anti-Urechean", care este o monstră la acest capitol. Documentul din 2003 este un exemplu crestomatic din care se pot inspira consultanţii politici din România, dacă vor şti şi cum să-l aplice.

Despre autenticitatea "Armaghedonului". În 2003, primarul de Chişinău de atunci, Serafim Urechean, declara că "planul Urechean" deja a fost realizat în proporţie de 80 la sută (declaraţia a fost făcută cu circa o lună până la scrutin). Eu aş crede mai greu dacă nu ar exista intenţii de discreditare a lui Dorin Chirtoacă, decât în existenţa acestei dorinţe din partea oponenţilor politici. Şi nu din partea PCRM. Interese de reducere a popularităţii lui Chirtoacă, dar şi a PL (apărută prin sondaje cu un procent apreciabil) au şi alte formaţiuni, cum ar fi PPCD (electoratul creştin-democrat a fost atras de oferta tânărului liberal, dar şi scoaterea din formula de guvernare locală a PPCD-ului este usturătoare pentru ei), PLD-ul lui Filat (formaţiunea vine cu acelaşi mesaj al SCHIMBĂRII, cu care s-a propulsat în alegeri Chirtoacă), PNL dat fiind divergenţele apărute între naţional-liberali şi liberali în iarna-primăvara anului 2007. Parţial şi AMN ar dori discreditarea lui Chirtoacă, deoarece el reprezintă o ameninţarea şi pentru "Moldova Noastră", în special, pentru "managerul de tip sovietic", Urechean.

Ilustrul gânditor italian, Nicolo Machiavelli, spunea că un princepe (conducător de stat) trebuie să-şi atingă scopul indiferent de mijloacele utilizate. Remarcabilul sociolog german Max Weber sublinia că liderii politici trebuie să fie "lei şi vulpe". Prin urmare, planurile de discreditare a oponenţilor politici se înscriu în logica lucrurilor şi este motivată de interesul politic. Apropo, PL-ul a utilizat "tehnologii murdare" de discreditare a oponenţilor politici, atunci când l-a acuzat pe Anatol Ţăranu că a scris "istoria sovietică" demonstrând şi o carte semnată de către acesta în perioada URSS, iar pe liderul PNL, Vitalia Pavlicenco a acuzat-o de "legături cu KGB-ul", pe care nimeni nu le-a demonstrat. În campania electorală pentru alegerile locale generale din acest an, PL a lansat un spot TV cu imagini alb-negru, de arhivă (de unde le-a luat????) în care sunt prezentate atrocităţile comise de regimul stalinisto-comunist, făcând aluzie la actualii comunişti şi toţi cei care au colaborat cu regimul sovietic.

Despre veridicitatea informaţiei. Cred că în mare parte informaţia prezentată este veridică. Doar că cei care doresc discreditarea lui Chirtoacă sunt cu mult mai mulţi decât se crede (Dorin Chirtoacă şi unchiul acestuia, Mihai Ghimpu, sunt deja obsedaţi în plin sensul cuvântului că toţi doresc să-i creeze probleme noului primar general).

Afirmaţiile referitoare la "infiltrarea unor agenţi" sunt trase de păr în mod evident. Acum în preajma primarului general sunt majoritatea consilierilor puşi în aceste funcţii de vechile guvernări, inclusiv de către Vasile Ursu şi Veaceslav Iordan. Problema e că Chirtoacă nu are cu cine să-i înclocuiească, chiar dacă acest lucru se impunea în mod imperios chiar a doua zi după venirea în Primărie. Este adevărat că primarul general are o frică enormă că cineva îi va "băga" la semnare un document ilegal şi din acest motiv nu semnează decât corespondenţa şi foarte puţine documente. Dar cât poate să continuie acest lucru? În cine va avea el încredere? Când va începe să funcţioneze în regim normal autoritatea capitalei?

Este normal ca toate mişcorile primarului de Chişinău să fie ţinute sub lupă de către toate organele de control, dat fiind faptul că acestea se subordonează puterii centrale, controlate de către oponentul (duşmanul) politic al lui Chirtoacă (nu a-l PL, care nu prezintă absolut niciun interes pentru PCRM). Prin urmare, edilul capitalei trebuie să fie extrem de precaut în ceea ce face, dar această nu este o scuză de a nu face nimic de frică (,) ca să nu i se deschidă dosare penale.

Argumentul că cineva a creat special situaţia în CMC este absurd. De vină se face exclusiv liderul PL, Mihai Ghimpu, care nu a ştiut cum să gestioneze rezultatul obţinut în vara. Deci, ei singuri s-au discreditat prin acest circ care parcă şi-a luat pauză, după împărţirea anumitor funcţii.

Informaţii compromiţătoare referitoare la personalitatea lui Chirtoacă au apărut şi în campania electorală, chiar dacă majoritatea erau false. În schimb, ele îşi au efect. Inclusiv datorită "efortului" celui vizat, care uneori se comportă ca un promotor al liberalismului radical.

Informaţia cu Filat este cert orientată puternic împotriva noului proiect, PLD, care reprezintă o ameninţare la adresa lui Chirtoacă. Cei care i-au promis sprijin lui Chirtoacă vor lucra împotriva oponenţilor acestuia. Deşi a combinat informaţiile, în mare parte, veridice cu anumite informaţii false (precum că Filat ar fi fost "asmuţit" de Voronin cotra lui Chirtoacă), concluzia este falsă. Nu cred că Filat ar fi un "instrument" al preşedintelui Voronin împotriva primarului general de Chişinău.

Expuneţi-vă părerea despre acest material la rubrica "comentarii"!

Sursa
2007-10-15 10:56:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:08:19Ministrul Culturii – în vizită la biblioteca din Negurenii Vechi —» BPR Ungheni's Blog
06:09:59DIN POEZIA FRANCEZĂ A SEC. XX —» Leo Butnaru
05:24:313 Motive Pentru Care Să Nu Te Muți în America —» DOINITSA BLOG
19:18:05168 de ani de la dezrobirea romilor din Țara Românească —» Curaj.TV | Media alternativă
17:36:34Small Changes, Big Impact: A Look at What’s New In the WordPress Editor  —» Ştefan Grigoriţa
10:58:51Bârna din ochiul șarlatanului. Sau despre cum și-au luat moldovenii un pumn în figură și au început să vadă mai bine —» Nicolae Federiuc
09:46:01Idei cu scîntei în Agora despre Romi, Români și Cioran —» Curaj.TV | Media alternativă
20:43:30Hummer EV, monstrul “ecologic” —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:06:20APUS —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:53:42Poemul total versus Cartea de poezie —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:45:43IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:29:37DOGGY – o carte cu un subiect actual —» BiblioCity
02:58:15Ultima zi din mai —» turn up the silence
18:49:00Lansare memorii de Gherasim Păduraru la LondoHome —» Curaj.TV | Media alternativă
08:00:07De ce două botezuri? De ce dorește cineva să fie mai presus decât ortodoxia? —» Moldova Creștină
00:48:21Sexbomb în centrul Bienne-ului —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
14:14:58Ziua Internațională a Cititului împreună & Ziua Națională a Lecturii sărbătorite în BPO Rîșcani —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:13:49Secretara n-a fost pedepsită pentru spray lacrimogen în primărie —» Curaj.TV | Media alternativă
09:20:03Idei în Agora. Cantemir, homo viator. Din tenebre, spre Lumini —» Curaj.TV | Media alternativă
06:09:37POEME DE LA „NEUMA” —» Leo Butnaru
21:31:43Panorama tictoc —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
11:34:17Ziua Națională a Lecturii a fost marcată la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
11:08:16Un băiat de 20 de ani le-a reparat ceasurile și a condus într-un an 26 de oameni la Hristos —» Moldova Creștină
09:58:05Cum să procedeze creștinul când vede nedreptate în biserică? —» Moldova Creștină
08:32:04Crama Mircești: primele albe din roada 2023 —» Fine Wine