Peștișori crocanți la bere

pestisori crocanti la bere 600x600Gustările servite la bere sunt de multe ori nesănătoase. Chips-urile și snack-urile procesate nici nu vreau sa le pomenesc, sunt otravă pură. Alunele și nucile sunt bune însă sunt foarte calorice. Eu prefer peștișorii. Cei uscați sunt delicioși dar conțin cantități mari de sare și trebuie consumate cu moderație. Am gătit o rețetă de peștișori copți crocanți  serviți cu lămâie, inspirată din tradiționalele tapas spaniole. Au ieșit incredibil de gustoși și sunt sigură că această rețetă o voi mai găti de foarte multe ori. Fetelor, doamnelor vă recomand să le faceți pentru barbații voștri, mai ales când au un meci sau își invită prietenii. Vor fi în al nouălea cer.

pestisori crocanti la bere 600x450
Peștișori crocanți la bere   Print Pregatire 5 mins Timp de gătit 25 mins Timp total 30 mins   Autor: Bucataresele.md Porţii: 6 Ingrediente

  • 500 g peștișori mici dezghețați, eu am folosit pietrosel (sand smelt)
  • 50 g făină
  • ½ linguriță de ardei roșu iute
  • ½ linguriță usturoi granulat
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru
  • ulei
  • lămâie pentru servit
Mod de preparare
  1. Preîncălziți cuptorul la 200 C.
  2. Scurgeți bine peștișorii dezghețati și stergeți-i cu un prosop de bucătărie, astfel ca suprafața să le fie uscată.
  3. Amestecați făina cu ardeiul iute, usturoiul granulat, sarea și piperul într-un vas mare.
  4. Adăugați peștele în vas și amestecați bine ca să fie acoperit cu făina condimentată.
  5. Tapetați tava cu hârtie de copt. Folisind o perie pentru patiserie, ungeți ușor hârtia cu puțin ulei ca să nu se lipească peștișorii.
  6. Aranjați peștișorii pe hârtie într-un strat, apoi ungeți-i puțin cu ulei cu ajutorul periuței.
  7. Coaceți timp de 25 min sau până s-au rumenit bine și au devenit crocanți.
  8. Serviți calzi cu felii de lămâie. Înainte de consum stropiți cu suc de lămâie.
Note Dacă nu aveți periuță de patiserie, puteți stropi puțin ulei pe hârtie apoi să-l întindeți cu niște peștișori sau cu mâna. Deasupra la fel stopiți pe acoluri cu ulei. 3.2.1311
 


Sursa
2014-09-02 06:00:44



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

15:31:28Parcul liniei se lărgește și ne uimește —» Curaj.TV | Media alternativă
21:48:24biological weapon —» turn up the silence
05:44:31APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:35:22Soferul e mereu la telefon, chit că are microbuzul plin —» Curaj.TV | Media alternativă
08:36:03POMELNIC —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:28:25BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:09:047 februarie 2024 - ,,Citim împreună, schimbăm lumea” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
15:08:19la rétrospective de l’année 2023 —» turn up the silence
14:47:46Fosta soție și-a recunoscut vina ca să scape de pușcărie —» Curaj.TV | Media alternativă
05:07:43JURNALUL DE LA HYPERION (V) —» Leo Butnaru
15:28:05trigger warning: —» turn up the silence
13:58:13A sunat primarul să descînte o consilieră —» Curaj.TV | Media alternativă
10:34:10Cică face ce vrea în curtea ei, acum riscă amendă —» Curaj.TV | Media alternativă
06:54:32BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:18:48Piața sărăciei în jurul gării Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
19:16:29Primarul se judecă pe banii satului —» Curaj.TV | Media alternativă
15:36:27Scriitoarea Maria Pilchin în dialog cu cititorii —» BiblioCity
15:33:40Dialoguri dintre generații: Întru binele prezentului și a viitorului comun —» BiblioCity
05:18:58La aniversară: Criticul și istoricul literar Vitalie Răileanu la 65 de ani de la naștere —» BiblioCity
05:16:30Zece volume despre viața și domnia lui Ștefan cel Mare —» BiblioCity
19:35:13Despre ipocrizia PNL București și tăierile ilegale —» Curaj.TV | Media alternativă
19:20:54Uniți, salvăm, Parcul IOR! Marș de #protest —» Curaj.TV | Media alternativă
19:15:58Poliția staționează periculos și ilegal în intersecție —» Curaj.TV | Media alternativă
13:04:26Празнуване на Лазаровден в Българската библиотека „Христо Ботев” —» Biblioteca Hristo Botev
15:13:36Serghei Lunchevici, ultimul lăutar —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"