Un peisaj de iarna cu un efect de gheata
Un peisaj de iarna cu un efect de gheata
Cu siguranta in anotimpul rece al anului deseori obtinem printre cele mai frumoase poze . Fie de ne ducem la munte sau undeva in sanul naturii, stratul alb de zapada care s-a asternut pe meleaguri, copacii imbracati in alb si pasarile sedentare care mai zgribulesc pe crengi creaza in pozele noastre niste imagini superbe cu un peisaj de iarna nemaipomenit.
Si cum fiecare anotimp este special prin prisma faptului ca ne reda anumite posibilitati si emotii date de acestea, cu siguranta tu ai calatorit sau pur si simplu te-ai fotografiat avand un peisaj de iarna.
Din categoria tutoriale photoshop de astazi, eu v-am pregatit e lectie in care vei invata ca orice poza facuta iarna, sa o modifici in asa fel, incat sa para ca a inghetat sau cum ca ea se afla in spatele unei ferestre inghetate. Cu alte cuvinte vom aplica un efect de gheata unui peisaj de iarna obisnuit.
Iata exemplul meu:
Pentru inceput introdu poza careia doresti sa ii aplici efectul de gheata in photoshop.
Asadar dubleaza stratul cu imaginea noastra. Fii sigur ca culorile background si foreground sunt setate la alb-negru. Pentru aceasta este destul doar sa apesi litera „D”.
Mai departe acestui strat dublat ii vom aplica un filtru care ulterior va fi baza viitorului efect de gheata pe care il dorim. Pentru aceasta intra in meniul Filter → Render → Clouds. Daca nu iti place pozitionarea norilor, tasteaza combinatia tastaturii Ctrl + F, pana nu esti multumit.
Apoi schimba regimul acestui strat din „Normal” in „Screen”. Si iata ce avem pana in acest moment:
Intra dupa aceasta in meniul Filter → Noise → Add Noise si aplica urmatoarele setari:
Dubleaza dupa aceasta stratul dat de doua ori.
Iata ce efect de gheata avem pana acum. Totusi aproape ca nu se prea vede nici un peisaj de iarna, nu-i asa?
Pozitioneaza-te pe ultimul strat. Alege instrumentul Eraser Tool (Radiera) si alege pensula „Spatter 59”, Flow si Opacity setate la 100% (folosind radiera poti scade din acestea dupa dorinta).
Incepe a sterge imaginea, lasand marginile intacte.
Acum pozitioneaza-te pe stratul de mai jos, si folosind aceleasi parametri, sau micsorand Flow si Opacity, sterge iarasi cateva zone ale imaginii.
Si in final pozitioneaza-te pe prima dublura unde am aplicat initial filtrele, si „jongland” cu dimensiunile pensulei radierei, cu optiunile Flow si Opacity, continua sa stergi din imaginea data.
Si deja daca ai o imaginatie bogata, poti finisa poza creand careva desene hazlii, ca si cum le-ai fi creat cu degetul tau pe o fereastra inghetata.
Si iata in final ce peisaj de iarna cu un efect de gheata am obtinut noi:
Frumos, zic eu!
Apropo daca doresti sa inveti si alte efecte care le poti aplica pozelor tale, intra in categoria Efecte din acest site!
© Valentin for Lectii photoshop pentru incepatori si profesionisti!, 2013. |
Permalink |
No comment |
Add to
del.icio.us
Post tags:
Sursa
2013-12-18 13:11:44