240056 cazuri COVID-19 în Moldova
13836 – cazuri active
220881 – cazuri vindecate
5339 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 10 aprilie 2021 ora 10:20


Endava Moldova a deschis ușile pentru 135 studenți și tineri specialiști IT din Moldova, în cadrul evenimentului „Endava Open Day”

Endava7

Una din principalele companii IT din Moldova, a organizat pe 15 noiembrie evenimentul „Endava Open Day” – o întâlnire cu cei care îşi doresc să avanseze în cariera IT împreună cu echipa Endava.  La eveniment au participat 135 de tineri. Ei au făcut un tur al oficiilor Endava, apoi angajații companiei le-au povestit despre cum se lucrează la Endava, despre proiectele la care muncesc la moment, procesele de lucru și despre departamentele implicate. Tinerilor le-au fost prezentate şi programele de angajare și de stagiu în companie. Endava desfășoară de mai mulţi ani 2 programe de stagiu și un program de pregătire profesională dedicat exclusiv angajaților, numit Endava University.

Veniturile Endava au crescut cu 43% pe parcursul anului trecut, iată de ce, în următorii 3 ani, compania planifică să mărească echipa din Chișinău la peste 400 de angajați. „Endava Open Day” vine să informeze tinerii specialiști despre oportunitățile de creștere în carieră, pe care le oferă Endava. În timpul evenimentului, participanții au avut ocazia să cunoască personal managementul şi angajaţii Endava Moldova, să vadă cum lucrează echipele și care sunt valorile de care se conduce compania în lucrul cu clienții și partenerii săi.

Endava1

„Suntem încântați că a existat un interes atât de mare pentru Endava Open Day, iar numărul de studenți și tineri profesioniști care au participat a depășit așteptările noastre. Acest eveniment a fost o oportunitate excelentă pentru noi de a interacționa cu oameni talentați, care doresc să urmeze o carieră în IT. Endava planifică creșterea numărului de angajați în toate locațiile sale, iar în Chișinău obiectivul nostru este să trecem de 400 de persoane pe parcursul următorilor 3 ani. Avem o politică de recrutare care promovează egalitatea oportunităților de angajare pentru toți candidații, suntem deschiși față de cei care doresc să înceapă o carieră, la fel ca și față de specialiștii cu experiență. Încurajăm femeile să urmeze facultăți de profil IT și să aplice pentru job-uri la Endava și, prin programe de Talent Management, îi susținem pe toți angajații noștri să își dezvolte o carieră în companie.” Kumail Jetha, Director Operaţional Endava, oficiul din Chişinău.

Preşedintele unității Endava din Moldova, Vasile Nedelciuc, le-a explicat tinerilor cât este de important lucrul într-o companie mare pentru orice specialist în domeniul IT: „De ce ar trebui să veniți la Endava? Dacă sunteți un developer foarte bun, dacă vă doriți o carieră frumoasă, puteți începe să lucrați la Endava în calitate de tester sau inginer și cu timpul puteți deveni Senior Inginer, Consultant, Manager, Arhitect de Software sau Manager de proiect. Clienţii noştri sunt companii mari din domeniul financiar-bancar: 7 din cele mai mari bănci ale lumii sunt clienții noștri. În companiile mari puteți învăța mai multe. Pentru angajații noștri avem programul Endava University. Noi vă putem ajuta să creșteți și să aveți o carieră frumoasă, în țară.” a spus Vasile Nedelciuc.

Endava2

La eveniment a fost invitat și Excelența Sa Ambasadorul Marii Britanii în Moldova, domnul Philip Batson. Acesta a ținut să menționeze că sectorul IT din Moldova este foarte dezvoltat și competitiv, în mare parte, datorită companiei Endava. „Apreciez Endava, pentru că este printre cele mai bune companii IT din Moldova. Aici mai există câteva companii britanice, iar acest fapt a consolidat industria în Moldova, sectorul IT fiind competitiv și dezvoltat. Atât pentru studenții absolvenți, cât și pentru cei care deja lucrează în domeniu, o carieră într-o companie IT ca Endava, este o oportunitate fantastică de a călători, de a se dezvolta și de a învăța. Iar unul din principalele avantaje ale Endava este că investește în oamenii săi. Cred că aceasta este o propunere foarte atractivă, iar sfatul meu este să veniți la Endava”.

Participanții la eveniment au rămas impresionați de mediul de lucru în Endava şi de oportunităţile de a creşte profesional în cadrul companiei. Ei au adresat angajaților Endava întrebări referitor la organizarea internă a companiei și la procesele de lucru. În pauzele dintre prezentări, tinerii au socializat activ cu managementul companiei, cu care și-au împărtășit impresiile.

Endava3

„Am auzit despre acest eveniment la facultate. Studiez informatica și mi-aș dori să lucrez în acest domeniu, aici în Moldova. Mi-au plăcut mult prezentările făcute de către angajații Endava și pot să zic sigur că m-au interesat. Așa că, probabil în ultimul an de facultate voi încerca să aplic la unul din programele de practică. Endava pare o companie foarte puternică de talie internațională, unde lucrează profesioniști buni și cred că aici am posibilitatea de a crește și a deveni un specialist bun” –Alina Mînzatu, studentă.

Endava4

Endava5

La Open Day, studenții și tinerii specialişti IT au avut posibilitatea să afle cum își petrec o zi de lucru angajații companiei. Endava Tower are 16 săli de conferinţe şi spaţiu rezervat pentru training, din cadrul Endava University, dar şi diverse spaţii de relaxare. Acestea includ: o zonă de luat masa și de socializare, o sală de jocuri, bibliotecă şi o terasă la ultimul etaj şi balcoane. 

Endava6

„Încurajăm absolvenții și tinerii specialiști în IT să aplice la posturile oferite de Endava, precum și la programele de stagiu. 80% din tinerii care au trecut programele de internship, au devenit angajați Endava. Pe lângă stagii, compania oferă o serie de training-uri gratuite pentru angajații săi, inclusiv un curs de limbă engleză” – Natalia Belicova, coordonatoarea departamentului  Talent Management &Recruitment pentru centrul Endava din Chișinău.

Compania lucrează eficient cu universităţile şi guvernul local, de asemenea, susţine activ comunitatea IT din Moldova participând în campania care se desfăşoară în licee, împreună cu Asociaţia companiilor private din TIC, pentru a promova cariera în IT sau prin sponsorizarea evenimentelor IT, ca Moldova ICT Summit sau Olimpiadele Naţionale la Informatică.

Endava se implică activ în creșterea unei generații de profesionişti IT. Tot în luna noiembrie, compania a participat la ICT Career Orientation – eveniment organizat în universitățile din Chișinău de către Asociația Națională a companiilor private din domeniul TIC.

Despre Endava

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000. Endava are peste 1.250 de angajați în 8 sedii în Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova şi o cifră anuală de afaceri de peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Endava livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din domenii cum ar fi bănci, asigurări, plăți electronice, comerț, telecomunicații și media. Endava este specializată în livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicații Software, Servicii Cloud.
http://www.endava.com

The post Endava Moldova a deschis ușile pentru 135 studenți și tineri specialiști IT din Moldova, în cadrul evenimentului „Endava Open Day” appeared first on ITMoldova.


Sursa
2013-11-22 07:54:33Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

15:19:32Piața de carte europeană în pandemie. Anul 2020 —» Gheorghe Erizanu
13:52:01Moldova, în top 5 țări cu cel mai înalt grad de mortalitate din cauza alimentației proaste —» Elena Robu
12:29:40Proprietarii Liceului Da Vinci au deposedat Chișinăul de pământ și clădiri? —» un alt blog
08:02:49Ne caută un cântec… EVOCĂRI : Tatiana Sofronovici, interpretă de folclor —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
20:35:44Love, Faith, and Obedience go hand in hand —» Erik and Elena Brewer's Weblog
17:59:42©️ Încetează! —» Licurici de suflet
14:37:59eBook Cartier. Top vânzări martie 2021 —» Gheorghe Erizanu
12:33:09Как праздновать свой день рождения во славу Бога? | Пастор Василе Филат —» Moldova Creștină
09:11:32Apel comun în contextul comemorării victimelor din 7 Aprilie 2009: Dosarul „7 aprilie 2009” unul EȘUAT —» Elena Robu
09:08:16Predică la Buna Vestire – Părintele Cleopa Ilie —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
08:09:37Gheorghe Furdui: ”Dacă aș ajunge să trăiesc clipa Unirii cu patria-mamă, aș putea fi împlinit” —» Elena Robu
07:32:00Paul Goma: „Cartile adevarului in lumea libera” —» Curaj.TV | Media alternativă
07:00:44Învăță-l pe copil să se roage —» Moldova Creștină
06:57:24Copilul tău are strabism! Mergi la medic! —» Sunt MAMĂ!
05:45:14ÎN POFIDA PORUNCII A 8-A... —» Leo Butnaru
21:55:39God is sovereign over persecution —» Erik and Elena Brewer's Weblog
21:28:32Numele de familie.  —» blog cultural
19:31:44Curtea Constituțională va examina săptămâna viitoare sesizarea privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului —» Elena Robu
17:55:00Acuză ilegalități la închisoarea de la Taraclia —» Curaj.TV | Media alternativă
15:03:54Cui îi merge bine? —» Moldova Creștină
14:16:41Despre fotbal și orașul sexist… —» blog cultural
09:47:37NIKA TURBINA - O POETĂ LA 8 ANI —» Leo Butnaru
09:36:52Manual Install ZigBee2MQTT in TrueNAS/FreeNAS jail —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
08:54:06Scandal de proporții în Franța, după ce unii miniștri ar fi participat la cine clandestine în restaurante cu circuit închis —» Elena Robu
07:51:27Tot mai multe teste Covid-19 falsificate sunt identificate la trecerea frontierei —» Elena Robu