A fi anonim nu înseamnă că nu exiști…
De ceva timp internetul abundă de articole gen: „32 de lucruri pe care le-am învăţat până la vârsta de 32 de ani”. Nu ştiu cine a început primul, dar mi-a plăcut ideea. Nu ştiu dacă interesează pe cineva acest articol, dar… dreptul la exprimare în public încă nu l-a anulat nimeni
Şi ca să nu dau prea multe indicii despre vârsta şi educaţia mea, voi omite să aleg vreo cifră anume, aşa că voi spune modest: „Câteva lucruri pe care le-am învăţat în anul 2013”:
1. La fiecare 7 ani pierzi jumătate din prieteni. Dacă ai noroc, îi înlocuieşti cu alţii noi. Dacă nu, în timp, rămâi doar cu unul – și acela doar pe Facebook. Eu m-am trezit în postura în care nu mai aveam pe nimeni… Constatând asta, am luat atitudine şi am anunţat un post vacant de BFF. A ajutat!
2. În anonimat am ajuns să fiu mai „celebră” decât în realitate: am mai multe oferte de job, mai multe propuneri de colaborări, mai multe invitații la cafea, la evenimente, la interviuri sau la avanpremiere și chiar mai mulți prieteni. Nu văd DE CE aș ieși din anonimat
3. Am învăţat să fac back-up la orice informaţie, chiar dacă asta mă poate compromite. Din dorinţa de anonimat suprem, păstram totul pe un singur stick şi eram fericită că nicăieri nu „las urme”. Până în momentul în care mi-a fost furat. Acolo era TOT: arhivă, interviuri, identitate, poze, viitoare articole, planuri, idei… Trei luni am aşteptat „marea deconspirare”… Cine a pus mâna pe stick – fie n-a știut „prețul” informației pe care o deține, fie e un om cu suflet mare!
4. Dacă ai posibilitate să-ţi faci un blog, fă-l. Pe mine m-a ajutat mai mult ca orice altă carte de self-improvement sau cursuri de NLP. Mulţi consideră că un blog anonim e o metodă ideală de a împroşca cu noroi în oameni fără a-ţi asuma consecinţe. Nimic mai fals.
5. Doar viaţa durează o viaţă. Restul (jobul, iubirea, prietenia etc.) este cu termen de valabilitate, iar cel care va avea ocazia să te trădeze, neapărat o va face;
6. Nu-ţi scrie discursul de Oscar înainte de a fi nominalizat la premiu. Chestia asta am experimentat-o cel mai recent, iar căderea din al noulea cer a durut destul de mult ;
7. Ţara, asemeni părinţilor, nu ţi-o alegi. O iubeşti necondiţionat şi fiecare individual decide când (sau dacă) părăseşte „cuibul”.
8. Toată lumea vrea atenţie, indiferent dacă asta vine sub formă de compliment sau sub formă de Porsche. Dacă conștientizezi acest lucru – poți manipula pe oricine…
9. Cu cât câștigi mai mulți bani, cu atât mai mult cheltui și pe cât de banal sună fraza asta, pe atât e și de logică;
10. A fi anonim nu înseamnă că nu exiști, înseamnă că vrei să poți scrie liniștit despre colega de birou care clefăie guma atunci când ascultă muzică în căști, dar bunul simț și banalitatea observației nu-ți permit să-i zici acest lucru în față.
***
Notă: Nu uităm să dăm Like la Fan Page Very Happy Blog!
Sursa
2013-11-12 08:16:38