Concursului de Fizică „In Memoriam Mihai Marinciuc”

  clasa-vii  

[Sursa de informatie http://altair.md]

Istoricul Concursului 

La 26 noiembrie 2013 reputatul profesor Mihai Marinciuc ar fi împlinit vîrsta de 75 de ani…
În perioada 22-24 noiembrie 2013 îşi va desfăşura lucrările ediţia a III-a a Concursului de Fizică „In Memoriam Mihai Marinciuc”. Acum doi ani, la 26 noiembrie 2011 în Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” a avut loc I-a ediţie a acestui concurs de fizică, activitate cu caracter competitiv, idee exclusivă a Grupului de iniţiativă a profesorilor de fizică din municipiul Chișinău, realizată de colegi şi discipoli ai Profesorului Mihai Marinciuc, de Asociația Obștească „ICAR”, Centrul Municipal de Excelenţă, Firma Xerox şi Editurile cu care a colaborat Domnul Profesor: „Știința”, „Integritas”, „Lyceum”.
Acţiune avea drept obiectiv prioritar crearea oportunităților de formare, dezvoltare şi promovare a elevilor din clasele a VI-a – a XI-a dotaţi cu interese şi aptitudini pentru fizică. Preşedinte al Concursului a fost desemnat dl. Spiridon Rusu, conferenţiar doctor, Universitatea Tehnică din Moldova, Preşedinte Onorific – dl. Florea Uliu, conferenţiar doctor, Universitatea din Craiova. Preşedinte al comitetului organizatoric al primei ediţii a fost dl. Miron Potlog, grad didactic superior, director adjunct, LT „Nicolae Iorga”. A sponsorizat prima ediție a acţiunii LT „Nicolae Iorga”, director Valentina Iurco, „Xerox Moldova”, director general Tudor Acristinei, editura „Ştiinţa”, director Gheorghe Prini, editura „Integritas”, director Gheorghe Nicolaev, editura „Lyceum”, director Iurie Miron, Asociaţia Obştească ICAR şi colectivul didactic al Centrului Municipal de Excelenţă, director Ina Botnari, unde a activat şi regretatul Domn Profesor Mihai Marinciuc. Conform regulamentului concursului instituţia, discipolii căreia au acumulat cele mai multe medalii, este desemnată gazdă a următoarei ediţii.
Cupa Concursului de Fizică „In memoriam Mihai Marinciuc” se află pe parcursul a doi ani consecutivi în posesia instituţiei care a demonstrat performanţă prin elevii săi. Prima și a doua ediţie a Concursului a adus Cupa în Liceul Moldo-Turc „Orizont”, filiala Durleşti. Astfel, Liceul Moldo-Turc „Orizont”, filiala Durleşti, acumulînd prin lotul său condus de Domnul Profesor, Igor Evtodiev, cel mai mare număr de medalii, va fi gazda ediţiei a III-a. Preşedinte al comitetului organizatoric la ediţia a III-a este doctor habilitat în ştiinţe fizico-matematice, conferenţiar universitar Igor Evtodiev. În grupul de lucru se regăsesc personalităţi notorii ca academicianul Valeriu Canţer, preşedintele Societăţii de Fizică din Republica Moldova, Preşedinte CNAA, fizicieni didacţi cunoscuţi ca M. Colpagiu, G. Ţurcanu, V. Gheţu, M. Potlog, V. Păgînu, I. Malcoci, I. Holban, V. Burleai şi mulţi alţi profesori.

Procedura de Înregistrare laConcursul de Fizică „In memoriam Mihai Marinciuc”, Ediţia a III-a

            În cadrul ediţiei a III-a la Concurs vor participa elevi din clasele VI-XI, Republica Moldova şi elevi delegaţi din România cu cadre didactice care au colaborat cu regretatul Mihai Marinciuc.

Ediţia a III-a a Concursului „În memoriam Mihai Marinciuc” se va desfăşura în perioada 22-24 noiembrie 2013, anticipînd ziua de 26 în care ilustrul pedagog ar fi împlinit vîrsta de 75 de ani. Pentru participare elevii se pot înscrie la profesorii de la catedră din instituţia de provenienţă.

Înregistrarea şi Confirmarea participării elevilor la Concurs din numele Instituţiei se face prin completarea, semnarea, ştampilarea FORMULARULUI DE ÎNREGISTRARE (Anexa 1) şi expedierea pe adresa de email (ceemusm@yahoo.com ) pînă la 15 noiembrie 2013, ora 17:00 sau prezantarea pe suport Format A4 la Centrul de Excelenţă pentru Educaţie Modernă a USM, bl. 4, aula 421, str. A. Mateevici, 60, MD 2009, Chişinău.
Programul Concursului şi lista participanţilor înregistraţi vor fi afişate la 21 noiembrie 2013, ora 17:00 pe SITE ul www.ceem.usm.mdwww.altairicar.wordpress.com,www.icar.mdwww.chisinauedu.md.
Preşedinte al comitetului organizatoric, doctor habilitat, conferențiar universitar, Igor Evtodiev.
Informaţii suplimentare le găsiti la tel. CEEM: 022 57-77-31, 022 57-75-89.


Filed under: Uncategorized

Sursa
2013-11-08 10:10:57Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

16:03:19Programul „Chișinăul citește”, categoria copii - „Întâmplări cu tâlc” de Cristina Bujor la Biblioteca „Traian” —» BiblioCity
07:09:19O seară de creație a scriitorului Vlad Halipli —» BiblioCity
06:52:43Grooming. Necunoscuții on-line —» BiblioCity
20:50:23Despre violența de gen pe un caz concret la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
08:47:15Poliția te încurajează să încalci legea —» Curaj.TV | Media alternativă
00:05:00The Best Deals of the Year on Websites and Domains  —» Misterioz
23:01:34sticky —» turn up the silence
13:45:15Genuine Faith: Moving Beyond the Motions —» Erik and Elena Brewer's Weblog
10:42:31Șoc în lumea poneilor roz! Olanda provoacă prima spărtură în bula colorată de săpun a „salvatorilor Pământului” din viața paralelă —» Nicolae Federiuc
09:08:19Consilieră atacată cu spray la primăria Burlacu —» Curaj.TV | Media alternativă
09:04:39INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ȘI CREAȚIA LITERARĂ —» Leo Butnaru
08:29:44OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:29:31ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
15:24:43Romanul „Patimile după Iov” – o saga istorică —» BiblioCity
08:30:25APOSTROF. Anchetă: LIBERTATEA DE A SCRIE —» Leo Butnaru
08:09:18Șah la rege… regină, pardon! Ce ne transmite printre rânduri diplomatul Ulianovschi? —» Nicolae Federiuc
08:00:39A biruit răul cu două cești de cafea —» Moldova Creștină
04:04:30POEM PENTRU RASA CANINĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:40:21Zi istorică pentru satul Corlăteni: Liturghie arhierească de hram —» Ştiri din raionul Râşcani
21:33:15Corupție ‘în numele Domnului’, investigație Recorder —» Curaj.TV | Media alternativă
19:54:31S-au încuiat în primărie pentru chef sau orgie?! —» Curaj.TV | Media alternativă
15:51:36Revamp Your Website Seamlessly With Staging Site Synchronization —» Ileana Pîrgaru
10:23:52Întâlnire cu scriitorul Val Butnaru —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:59:30Rezultatul alegerilor locale 2023 în raionul Rîșcani —» Ştiri din raionul Râşcani
17:55:41Mașini noi, scumpe, dar comportament vechi de poliție —» Curaj.TV | Media alternativă