Android 2.3 pentru Google e la fel precum Windows XP pentru Microsoft

gingerbreadwindows_xp_logo

Sistemul de operare Android 2.3 este pe cît de popular pe atît și de învechit. Și în prezent nu e simplu să scapi de el. Singura diferență este că, spre deosebire de utilizatorii Windows XP, care la dorință pot face update la Windows 7, “fericiții” deținători ai gadgeturilor Gingerbread nu pot face același lucru. Vechile smartphone-uri și tablete, lansate încă în anul 2010, precum și unele din cele mai moderne, dețin componente hardware prea slabe pentru a utiliza o versiune de Android 4. Și chiar dacă puterea dispozitivului este suficientă, producătorii nu se grăbesc să lanseze actualizările.

Pentru comparație, iPhone 4 și iPad 2, lansate tot în anul 2010, în prezent rulează cea mai recentă versiune – iOS 7. Iar actualizarea celor două dispozitive este mult mai simplă decît actualizarea a cîtorva sute de modele Android.

Toate speranțele s-au pus pe Android 4.4 KitKat, lansat săptămîna trecută. Se presupunea că acesta va actualiza OS-ul dispozitivelor vechi și le va acorda o viață nouă. Dar, în ciuda faptului că Google a optimizat sistemul de operare și a micșorat cerințele de sistem, lucrurile nu s-au prea schimbat.

În ecosistemul Android nu este posibil ca actualizarea gadget-urilor să fie făcută de către Google. Această responsabilitate revine producătorilor și vînzătorilor de dispozitive. Dar ei, la rîndul lor, nu prea sunt preocupați de actualizarea acestora. În primul rînd, e nevoie de o mulțime de resurse, iar în al doilea rînd, e mult mai profitabil să îndemni utilizatorul să achiziționeze o nouă tabletă sau smartphone, decît să actualizezi dispozitivul invechit. În plus, fiecare producător încearcă să modifice sistemul de operare, instalînd propriul UI, care, de asemenea, face dificilă actualizarea dispozitivului.

Într-un fel sau altul, dacă însuși Google a refuzat să actualizeze sistemul de operare pentru prima generatie de Nexus, atunci ce să mai vorbim și despre alte companii.

Atunci pentru ce a fost nevoie de Andoid KitKat, dacă, de fapt, nimic nu s-a schimbat?

Răspunsul este simplu, pentru a evita fragmentarea ulterioară și pentru a permite producătorilor de smartphone-uri de buget să continue să ofere cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Google a restructurat, de asemenea, sistemul de actualizare, făcîndu-l mai modular, ce teoretic va elimina problema actualizării în viitor. E de remarcat faptul că situația creată nu este benefică nici pentru utilizatori, dar și nici pentru Google. Android 2.3 nu are suport nu doar pentru unele programe de la alți producători, dar și pentru unele aplicații ale Google. Acest lucru are un impact direct asupra afacerii companiei.

Astăzi alegerea utilizatorilor, ce au gadgeturi neperformante, este mică. Fie să cumpere un nou smartphone sau tabletă, sau să deblocheze gadgetul și să instaleze singuri o noua versiune de Android. Deși, a doua opțiune este disponibilă doar proprietarilor de modele relativ populare.

The post Android 2.3 pentru Google e la fel precum Windows XP pentru Microsoft appeared first on ITMoldova.


Sursa
2013-11-08 07:32:05Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

12:55:28Poliția de la Cahul tolerează violența de gen filmată repetat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:13:15Scandal la consiliul raional Sîngerei —» Curaj.TV | Media alternativă
21:40:26Having Trouble Naming Your Business? Let Us Help —» costica
19:25:11Ceea ce a fost... —» Andrei LANGA. Blogul personal
00:51:48OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:48:09O nouă tragedie, noi țapi ispășitori. S-a mai eliberat un loc călduț pentru „oamenii buni” din PAS —» Nicolae Federiuc
19:09:43You should speak about the stuff you do —» Un nene Project
16:03:19Programul „Chișinăul citește”, categoria copii - „Întâmplări cu tâlc” de Cristina Bujor la Biblioteca „Traian” —» BiblioCity
07:09:19O seară de creație a scriitorului Vlad Halipli —» BiblioCity
06:52:43Grooming. Necunoscuții on-line —» BiblioCity
20:50:23Despre violența de gen pe un caz concret la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
13:57:29Două vinuri noi din gama ultra premium de la Crama Mircești —» Fine Wine
07:24:15ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
09:24:46Nou: Bad Boys 2019 —» Fine Wine
08:47:15Poliția te încurajează să încalci legea —» Curaj.TV | Media alternativă
00:05:00The Best Deals of the Year on Websites and Domains  —» Misterioz
23:01:34sticky —» turn up the silence
13:45:15Genuine Faith: Moving Beyond the Motions —» Erik and Elena Brewer's Weblog
10:42:31Șoc în lumea poneilor roz! Olanda provoacă prima spărtură în bula colorată de săpun a „salvatorilor Pământului” din viața paralelă —» Nicolae Federiuc
09:08:19Consilieră atacată cu spray la primăria Burlacu —» Curaj.TV | Media alternativă
09:04:39INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ȘI CREAȚIA LITERARĂ —» Leo Butnaru
08:29:44OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:29:31ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
15:24:43Romanul „Patimile după Iov” – o saga istorică —» BiblioCity
08:30:25APOSTROF. Anchetă: LIBERTATEA DE A SCRIE —» Leo Butnaru