Reiterăm: Nu ne e frică de embargo!

La scurt timp după ce Rusia a impus interdicția pentru importul vinurilor moldovenești, oficialii europeni nu au ezitat să ne sară în ajutor. Aceștia au propus simplificarea condițiilor de acces a vinurilor moldovenești pe piața UE. Totuși, se cerea și un pas hotărât din partea noastră, un semn că vom putea face față concurenților europeni. Acesta nu s-a lăsat mult așteptat.

Pe 6 noiembrie curent, Biroul pentru Relații cu Diaspora a lansat site-ul Moldovanwine.net. Platforma prezintă o hartă dinamică a lumii pe care sunt amplasate locațiile unde poate fi găsit și procurat vinul moldovenesc. Utilizatorii site-ului au posibilitatea să adauge noi locații, atașând până și materiale foto/video, orarul de lucru, tipurile și prețurile vinurilor ce se comercializează acolo. În timp ce Ministerul Agriculturii dispune doar de informații despre cei care cumpără vinurile noastre, platforma sparge această barieră și arată locația exactă unde se comercializează vinul, fie că e vorba de un mall sau un simplu chioșc.

Site-ul oferă mai multe facilități utile, printre care și posibilitatea de a te abona și a primi notificări despre activitatea în cadrul acestuia. Astfel, dacă dorești să procuri vin moldovenesc în regiunea unde te afli, iar o asemenea locație  nu este indicată încă pe hartă, poți programa funcția care să te anunțe dacă în raza de la 5 pînă la 100 km a apărut vreun punct nou de comercializare. De asemenea, site-ul oferă posibilitatea de a calcula prin satelit ruta pînă la oricare dintre locații. Un alt aspect interesant este faptul că, în scopul evitării cazurilor de dezinformare a publicului, fiecare locație are un indice de credibilitate. Astfel, locațiile neverificate sau dubioase vor fi în scurt timp eliminate de pe hartă.

Este de menționat faptul că „acest proiect a fost creat pe bază de entuziasm, iar investițiile pentru implementarea lui au fost nule”, afirmă șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora, Victor Lutenco. Site-ul a fost conceput și creat gratuit de bloggerul și specialistul IT, Vitalie Braniște, iar BRD și Ministerul Agriculturii au contribuit cu date de ordin logistic, inclusiv cu informații despre importatorii europeni de vinuri moldovenești. La moment, pe hartă sunt prezente circa 120 de locații din 12 țări, inclusiv și vinăriile aflate pe teritoriul Moldovei.

Iar pentru a diminua cât mai rapid efectele embargo-ului impus de autoritățile rusești, autorii proiectului vin cu o rugăminte către toți cetățenii Moldovei, în special cei care sunt stabiliți peste hotare: de a promova cât mai activ această platformă și beneficiile ei.

În loc de Post Scriptum:

Untitled

The post Reiterăm: Nu ne e frică de embargo! appeared first on Bloguvern.


Sursa
2013-11-07 13:14:32Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

12:55:28Poliția de la Cahul tolerează violența de gen filmată repetat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:13:15Scandal la consiliul raional Sîngerei —» Curaj.TV | Media alternativă
21:40:26Having Trouble Naming Your Business? Let Us Help —» costica
19:25:11Ceea ce a fost... —» Andrei LANGA. Blogul personal
00:51:48OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:48:09O nouă tragedie, noi țapi ispășitori. S-a mai eliberat un loc călduț pentru „oamenii buni” din PAS —» Nicolae Federiuc
19:09:43You should speak about the stuff you do —» Un nene Project
16:03:19Programul „Chișinăul citește”, categoria copii - „Întâmplări cu tâlc” de Cristina Bujor la Biblioteca „Traian” —» BiblioCity
07:09:19O seară de creație a scriitorului Vlad Halipli —» BiblioCity
06:52:43Grooming. Necunoscuții on-line —» BiblioCity
20:50:23Despre violența de gen pe un caz concret la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
13:57:29Două vinuri noi din gama ultra premium de la Crama Mircești —» Fine Wine
07:24:15ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
09:24:46Nou: Bad Boys 2019 —» Fine Wine
08:47:15Poliția te încurajează să încalci legea —» Curaj.TV | Media alternativă
00:05:00The Best Deals of the Year on Websites and Domains  —» Misterioz
23:01:34sticky —» turn up the silence
13:45:15Genuine Faith: Moving Beyond the Motions —» Erik and Elena Brewer's Weblog
10:42:31Șoc în lumea poneilor roz! Olanda provoacă prima spărtură în bula colorată de săpun a „salvatorilor Pământului” din viața paralelă —» Nicolae Federiuc
09:08:19Consilieră atacată cu spray la primăria Burlacu —» Curaj.TV | Media alternativă
09:04:39INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ȘI CREAȚIA LITERARĂ —» Leo Butnaru
08:29:44OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:29:31ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
15:24:43Romanul „Patimile după Iov” – o saga istorică —» BiblioCity
08:30:25APOSTROF. Anchetă: LIBERTATEA DE A SCRIE —» Leo Butnaru