248009 cazuri COVID-19 în Moldova
7287 – cazuri active
235054 – cazuri vindecate
5668 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 23 aprilie 2021 ora 04:20


Sinteza ședinței Primăriei din 4 noiembrie 2013

Momentan căldură în apartamente pot avea doar acei care solicită acest lucru

Anterior nu am avut situații cînd practic pe parcursul unei luni și jumătate la agent termic au fost conectați doar acei, care-și doresc acest lucru. Amînăm a patra sau a cincea oară conectarea întregului municipiu la agent termic și lăsăm parametrii reduși la funcționarea sistemului, ca să se conecteze doar acei care doresc.  Declarațiile au fost făcute de către Dorin Chirtoacă astăzi, în cadrul ședinței  Primăriei.

Dorin Chirtoacă consideră că practica din acest an, este una bună și trebuie continuată și în viitor, în cazul în care condițiile meteo permit acest lucru.

Astfel, întreg municipul Chișinău va fi conectat la căldură doar atunci, cînd temperatura medie a aerului va indica valori mai mici de 8 grade Celsius, pe parcursul a trei zile consecutiv.

Tot astăzi, directorul SA „Termocom”, M.Cernei a declarat că 95% din locuitorii municipiului și-au onorat plățile pentru agentul termic consumat în sezonul de încălzire 2012-2013.

 

Salubrizarea. Chirtoacă: „Frunzele și gunoiul menajer sînt două lucruri diferite”.

Angajații ÎM „ Regia Autosalubritate” lucrează în această perioadă și în zilele de sîmbătă și duminică. Săptămîna trecută de către întreprinderile de gestionare a fondului locativ au fost evacuate 336 rute de gunoi, format preponderent din frunziș. Șeful regiei a venit cu un apel către locuitorii municipiului, de a nu depozita gunoi menajer în locurile de stocare a frunzișului. Acesta a fost susținut și de către primar.

„Problema aceasta există de mai mulți ani. Nu putem nicidecum să înțelegem că frunzele și gunoiul menajer sînt lucruri diferite. Frunzele trebuie evacuate separat și nu la gunoiște, ceea ce facem noi. Trebuie să facem ceva, ca oamenii să înțeleagă aceasta. trebuie create niște obișnuințe, ca oamenii să se obișnuiască cu ideea că frunza nu trebuie amestecată cu gunoiul menajer”, a declarat Chirtoacă.

Primarul a mai cerut ca pe rețelele de socializare să fie plasat un comunicat, prin care primăria face un apel către populație. „Gunoiul trebuie pus în containerele pentru evacuarea gunoiului, iar frunzele trebuie acumulate separat. Aceste ulterior sînt evacuate în altă locație, care nu are nimic în comun cu gunoiștea orașului. Frunzele nu reprezintă gunoi”, a conchis Chirtoacă.

Asociația de gospodărire a spațiilor verzi a procurat în acest an 5 aspiratoare industriale de acumulare a frunzișului. Cu ajutorul acestora, săptămîna trecută  din parcurile municipiului au fost adunate și evacuate 148 rute de frunziș.

 

Curățirea lacurilor

Tot în acest an Asociația de gospodărire a spațiilor verzi a cumpărat un utilaj de curățare a lacurilor. „Am reușit să cosim o parte din stuful din lacul din „Valea Trandafirilor”. S-a lucrat în regiunea plajei. Mergem mai greu cu evacuarea acestuia, deoarece se află în apă și este un volum foarte mare de stuf.”, a menționat șeful  Regiei, E. Haruță.

 

Reparația drumurilor

Săptămîna trecută au fost reparate și lichidate situații de avariere pe 37 de străzi ale municipiului Chișinău. În această săptămînă sînt planificate lucrări pe str. Docuceav, Ialoveni, Sf. Vinere, Belinski, Milano, Călărași, Bodoni, V.Alecsandri, Frumușica, Dumitrii, Dimineții, Varnița, Mircea cel Bătrîn.

Șeful Î.M. „EXDRUPO”, Efim Cheptănari a declarat că în această perioadă sînt verificate din nou toate străzile municipiului. Astfel, ca angajații regiei să poată interveni acolo unde este nevoie, pînă cînd timpul este favorabil.

Totodată, Efim Cheptănari a anunțat că limita anuală a alocărilor pentru reparația de drumuri în anul 2013 a fost depășită deja cu 10 milioane de lei.

 

Reconstrucția bulevardului Ștefan cel Mare. Chirtoacă:„Nici n-am apucat să lucrăm, deja aproape că sîntem condamnați pentru faptul că vrem să reabilităm bulevardul Ștefan cel Mare”

„Nici n-am apucat să lucrăm, deja aproape că sîntem condamnați pentru faptul că vrem să reabilităm bulevardul Ștefan cel Mare. Este o problemă de relatare și înțelegere. Acum au loc o serie de lucrări pe str. V.Alecsandri și altele. Sînt lucrări la rețele, după care vor începe lucrările la rețelele noi, ce țin de cablurile de comunicații. Este vorba despre un canal subteran, ce urmează a fi construit. Reconstrucția străzii și a trotuarelor, ceea ce oamenii obișnuiți percep ca reparația unei străzi,  va putea să înceapă abia la anul, dacă licitația va avea loc în decembrie.”, a declarat primarul, Dorin Chirtoacă solicitîndu-i șefului Direcției generale transport public și căi de comunicații un raport despre situația la zi la acest capitol.

Potrivit lui Igor Gamrețki, construcția canalului pentru rețelele electrice  va începe în luna noiembrie. „El va fi construit pe porțiunea de sub trotuare. Presa speculează pe marginea informației, precum că 280 de copaci vor fi defrișați. Nu vor fi defrișați 280 de copaci, vor fi tăiați doar copacii  bătrîni și care reprezintă un pericol pentru viețile cetățenilor. Vom schimba proiectul astfel, ca acest canal să fie construit pe trotuar”, a subliniat Gamrețki.

Totodată, vor începe lucrările de construcție a canalului pentru comunicații. „Am făcut o notă informativă pentru toți agenții economici, care au rețele în aceste porțiuni de străzi, prin care îi informăm că acum se pot face modificări și schimbări a rețelelor de comunicații, pe care le dețin. Cine dorește trebuie s-o facă acum, deoarece după luna martie acest lucru nu va fi posibil”, a menționat  șeful  Direcției generale transport public și căi de comunicații.

Urmează a fi renovate rețelele subterane ale „MoldovaGaz”, „„Apă -Canal Chișinău” și „Termocom”.

Momentan, au loc lucrări subterane la rețele pe str. V.Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și str. C.Negruzzi.

Dorin Chirtoacă a declarat că primăria în scurt timp va prezenta o informație amplă  privind  lucrările ce urmează a fi făcute, pentru a „depăși confuziile care există la acest subiect”.

 

D. Chirtoacă și N.Grozavu acuzați de corupție de către consilierul municipal comunist, Victor Gurău

Ședința de astăzi a serviciilor Primăriei a fost întreruptă de către consilierul municipal comunist, Victor Gurău, care a ieșit la tribuna din sala de ședințe cu o declarație, în timp ce șefa Direcției Finanțe, V.Herța urma să prezinte proiectul  modificat al bugetului Primăriei pentru anul 2014.

Subiectul abordat de Victor Gurău se referea la inițierea unei construcții neautorizate pe strada A.Pușkin, nr.44 din Chișinău.  Potrivit acestuia funcționarii din cadrul Primăriei, care sînt responsabili de domeniul construcțiilor, sînt corupți.

„În 2012 au sancționat construcția unei clădiri cu 2 etaje. La momentul actual deja sînt ridicate 5 etaje. După care au falsificat documentele, au  înlocuit proiectul. La momentul actual, ei deja construiesc 6 etaje. Cu sancțiunea dlui Chirtoacă și a dlui Nistor Grozavu. Mîine voi depune tot dosarul la CNA și să încerce CNA să vă amăgească cu peștișorii de la vamă, cu doctori, și cu învășători”.

Dorin Chirtoacă i-a solicitat comunistului să părăsească sala. „Este o încălcare de lege aici și în mod normal, Dvs ar trebui să părăsiți sala sau să fiți evacuați de poliție”, a spus Chirtoacă.

Cu toate astea, Victor Gurău nu s-a conformat solicitării. În situația creată, primarul a anunțat că ședința de astăzi este închisă.

 

 

 

 

 

The post Sinteza ședinței Primăriei din 4 noiembrie 2013 appeared first on Bloguvern.


Sursa
2013-11-04 12:38:02Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:31:57Azi e Ziua Pămîntului, Google ne îndeamnă să plantăm —» Curaj.TV | Media alternativă
13:25:00Vlog: Dreapta contra stângii sau dreapta contra ei? —» Curaj.TV | Media alternativă
08:17:22Algoritm validare IDNP —» Castraveţ
21:34:00Pedalarea noaptea pe ploaie e periculoasă în capitală —» Curaj.TV | Media alternativă
19:44:00Arestat după ce a fost în audiențe la Stolojan, Filat, Ghimpu —» Curaj.TV | Media alternativă
18:56:19LIVE // Poliția reține violent protestatarii #Rusia —» Curaj.TV | Media alternativă
18:34:50Paul Goma: Ungaria, Gherla și neuitarea —» Curaj.TV | Media alternativă
17:44:00Spală drumul cu detergent, dar curtea e înglodată —» Curaj.TV | Media alternativă
17:14:31The CIA Used To Infiltrate The Media. Now The CIA Is The Media. —» ajna-blogging-press
10:46:07Bus-ul politiei staționa ilegal pe trotuar —» Curaj.TV | Media alternativă
07:06:44Moldoveanca-n politică —» Daniel Lachi
07:06:18PESTE CADAVRE, SPRE PUTERE —» Daniel Lachi
07:05:56Despre penibilitatea Maiei Sandu —» Daniel Lachi
06:48:31Învață limbi străine cât stai degeaba pe web. Fără efort —» Daniel Lachi
06:34:00Activiști agresați la abator și amendați de poliție —» Curaj.TV | Media alternativă
05:43:54Parabellum* —» Andrei LANGA. Blogul personal
22:59:00Generatorul face chioșcul poluator —» Curaj.TV | Media alternativă
19:56:49Tropic* —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:43:20«Дунайский лебедь» — глашатай свободы Болгарии —» Biblioteca Hristo Botev
13:51:20Lista scurtă a Premiilor UE pentru Literatură, 2021. Republica Moldova, pe contrasens —» Gheorghe Erizanu
12:00:00Introducing a new design for the WordPress apps —» Veaceslav Bunduche
10:10:57Продолжается подготовка к XX юбилейной конференции СУРМ «Актуальные проблемы современности: научный поиск и пути решения» —» Заметки Начинающего Журналиста
09:43:52DIN POEZIA RUSĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
09:22:27OLEG SEREBRIAN. PE CONTRASENS —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
19:57:50Prelecturi* —» Andrei LANGA. Blogul personal