Diagonala tabletei: dimensiunea are importanță

7Cumpărând o tabletă, trebuie să se ia în considerație mai multe caracteristici: numărul de nuclee, dimensiune RAM, testul de performanță, timpul funcționării fără încărcare, dimensiunea ecranului…

Ca regulă, noi percepem dimensiunea numai ca ”mare” și ”mică”. Dar fiecare centimetru este important.

Diagonala 7 inch

Diagonala acestor tablete – este aproximativ de 18 cm. Raportul părților: 10 la 16.

 • Așa dispozitive sunt utile pentru cei, ce nu stau pe loc, în același timp, doresc să fie în contact permanent. Mini-tableta cântărește câteva sute de grame și încape cu ușurință într-o poșetă sau chiar buzunar.
 • Tableta cu diagonala de 7 inch va plăcea iubitorilor de jocuri. Se încadrează perfect în mână, iar degetul mare ajunge orice parte a ecranului.
 • Este confortabilă pentru a privi filme. Imaginea, desigur, este mică, dar cadrul se întinde pe tot ecranul.
 • Dar!! Dacă dvs. doriți să lucrați cu imaginile, să redactați poze, să creați machete cu o mulțime de detalii, atunci un ecran cu așa dimensiune nu va fi suficient. Va fi greu să examinați elementele mici.
 • Dacă dvs. aveți de tapat permanent text, atunci o așa tabletă nu este potrivită:  chiar dacă dispozitivul are 10-atingeri, dvs. nu veți putea tapa text cu 2 mâini. Nu este destul spațiu pe ecran pentru ambele mâini.

8Diagonala 8 inch

Așa tablete tot nu sunt prea mari și cântăresc puțin. Dar ecranul este un pic mai întins, deci, imaginea este afișată diferit decât la tabletele de 7 inch. Raportul părților: 3 la 4. Lungimea diagonalei la măsurarea obișnuită – aproximativ 20 cm.

 • Este ușor de citit – formatul ecranului amintește de  o ediție imprimată.
 • Jucatul este la fel de confortabil, ca și la tableta de 7 inch. Mai mult decât atât, nu numai adulților, dar și copiilor – această tabletă este ușor de ținut în mâini.
 • Dar!  Iubitorii de filme ar trebui să știe, că la vizionarea filmelor, în partea de sus și jos a ecranului vor apărea bare de culoare neagră. Dacă veți întinde cadrul după înălțime, atunci barele vor apărea pe părțile laterale ale ecranului.
 • Ca și la tabletele de 7 inch, imprimarea și prelucrarea imaginilor la fel este incomodă.

97Diagonala 9.7 inch

Raportul părților – 3 la 4 (ca și la tabletele de 8 inch). Diagonala – aproximativ 25 cm.

 • Un ecran bun al formatului dat va permite vizualizarea celor mai mici detalii ale unei imagini.
 • Taparea textului cu ajutorul touchscreen-ului se poate efectua cu 2 mâini. Încheietura mâinilor se încadrează perfect în zona bine determinată.
 • Toate documentele de birou pot fi ușor vizualizate, se lucrează cu ele la fel de confortabil ca și la calculatorul personal.
 • Dar! Pentru copii preșcolari și cei școlari o astfel de tabletă le-ar putea părea destul de grea. Modelele cu această dimensiune cântăresc mai mult de 600 g. În același timp, copilului îi este mai ușor de pictat, colorat, cântat la pian, etc pe așa tip de ecran. Iar ca mâinile micuțului să nu obosească, așezați-l la masă: astfel  ca tableta să fie situată pe suprafața ei.
 • Jucătorilor-online înrăiți la fel vor obosi mâinile de la mult jucat pe un astfel de dispozitiv, îndeosebi, fanilor de curse. Nu este ușor să ții tableta ore în șir și să o răsucești în direcții diferite. Pe de altă parte, un așa ecran transmite destul de realistic procesul jocului. Iar dacă dvs. jucați în timpul liber nu mai mult de 30-40 de minute, greutatea tabletei nu vă va deranja.

101Diagonala 10,1 inch

 • Diagonala de 25 cm. Este dimensiunea ideală pentru iubitorii de filme. Raportul părților: 16 la 10 (ca și la tabletele de 7 inch). Filmele se vor rula pe întreg ecranul.
 • Dar! Lucrul cu documentele de tip text este incomodă. Dacă veți întoarce tableta orizontal, tastatura de tip pop-up ce apare va acoperi întreg ecranul. Dacă veți întoarce tableta vertical, taparea textului se poate efectua numai cu ajutorul unei mâni – nu este destul spațiu pentru a doua mână.

Piața tabletelor este destul de mare la moment. Producătorii oferă o gamă mare de dispozitive cu caracteristici și prețuri diferite. Dar înainte de a  cerceta specificul fiecărei tablete în parte, determinați dimensiunea de care aveți nevoie anume dvs.

- Tabletele cu diagonala 7 și 10,1 inch – soluții ideale pentru cei ce iubesc să vizualizeze filme.

- Tabletele cu diagonala 8 și 9.7 inch vă permit să lucrați cu documentele textuale și citirea cărților.

- Tabletele cu diagonala 7 și 8 inch vor fi pe placul celor, care iubesc să se joace virtual, de asemenea copiilor, cărora le este dificil să țină obiecte grele. Ele vor deveni prietenul ideal în orice călătorie.

- Tabletele cu diagonala 9,7 și 10,1 inch vă vor ușura munca cu imaginile, vor face vizibile cele mai mici detalii.

După cum puteți vedea, dimensiunea tabletei are importanță. Și pentru a alege dispozitivul perfect, gândiți-vă, pentru ce aveți nevoie de el, și cât de des îl veți utiliza.

Materialul a fost elaborat cu sprijinul informațional al magazinului de electronice britanice http://ro.ejuk.net/.

The post Diagonala tabletei: dimensiunea are importanță appeared first on ITMoldova.


Sursa
2013-11-01 08:22:26Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

08:52:45Aeroportul nu va mai fi al poporului, ne-am bucurat destul. Îl vom da pe mâini bune, de această dată, are Spînu grijă —» Nicolae Federiuc
07:11:202023 - BILANȚ LA BALANȚE —» Leo Butnaru
18:02:33With WordPress.com, This Novelist’s Success Is No Mystery —» ada rosu
17:38:46CUMPĂRĂTURI CU DEMNITATE PENTRU TOATĂ FAMILIA —» Asociaţia Obştească "Demos"
17:22:44Ребята и зверята —» Asociaţia Obştească "Demos"
17:05:09🌳De vorbă despre păduri. Moinești Mai Verde —» Curaj.TV | Media alternativă
15:50:37O... DECONSPIRARE DE LA „LUCEAFĂRUL”. Mulțumesc! —» Leo Butnaru
14:21:28Реставрация памятника Христо Ботеву в Кишиневе в 2023 году —» Biblioteca Hristo Botev
09:18:57Duhul Sfânt și vorbirea în alte limbi —» Moldova Creștină
07:24:15Dacă nu-i laie, atunci poate fi bălaie. Federalizarea, ca alternativă pentru „integrarea în UE”? —» Nicolae Federiuc
13:01:50Reflecții despre lectura literaturii scrise de autoarea Lilia Bicec-Zanardelli —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
12:56:15REFLECȚII DESPRE LECTURA LITERATURII SCRISE DE AUTOAREA LILIA BICEC-ZANARDELLI —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
07:07:51Atenție! Se anunță concurs la funcția de director adjunct pentru educație! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
19:22:30State of the Word 2023: Watch Live on December 11 —» Ileana Pîrgaru
14:46:55Vernisaj la Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes Saavedra” din Chișinău —» BiblioCity
14:17:26Образ Кишинева в поэзии и искусстве —» BiblioCity
09:44:03Lansarea volumului „Competența de comunicare” de Maria Hadîrcă —» BiblioCity
09:25:09Galileo ediția a XI-a, 16-17.12.2023 —» Fizica pentru Moldova
05:07:13POEȚI AI AVANGARDEI UCRAINENE —» Leo Butnaru
17:57:49DOUĂ NUVELETE —» Leo Butnaru
17:36:15Brigadirul a dus singur caleașca cu ceapă acasă —» Moldova Creștină
16:13:20Despre persoane cu dizabilități – Microfonul liber —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:39Enhanced WordPressing With the Updated Jetpack Mobile App —» Ileana Pîrgaru
13:30:13 —» blog cultural
13:18:07”Не читал, но осуждаю!” —» blog cultural