246238 cazuri COVID-19 în Moldova
8319 – cazuri active
232328 – cazuri vindecate
5591 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 20 aprilie 2021 ora 11:20


Curățirea Ficatului

Am făcut curățirea ficatului conform rețetei și indicațiilor date de Dr. Andreas Moritz în cartea sa. 

Pentru cei care nu știu, ficatul este cel mai important organ pentru buna funcționare a organismului. Ficatul se ocupă de producereaa 95 % din proteinele din sînge, controlează nivelul zahărului prin producerea și consumul de glucoză, reglează schimbul de grăsimi (colesterol), depozitează și produce fierul, elimină toxinele. Acestea sunt doar cîteva din multitudenea de funcții ale ficatului. 

O curățire a căilor hepatice este necesară în caz că aveți: hipercolesterol, digestie deficitară, îngălbenirea pielii și ochilor, balonare, dureri în umăr sau spate, oboseală, insomnie. Datorită stilului de viață și alimentației, toți oamenii au pietre la ficat, care trebuie eliminate.

Înainte de a face o curățire a ficatului, trebuie să urmeze o perioadă depregătire prin alimentație. Cu 6 zile înainte de curățirea propriu-zisă, consumăm alimente vegetale și naturale. Renunțăm la carne, lactate, grăsimi, uleiuri, condimente, paste făinoase, produse de patiserie, dulciuri. 
Este foarte important ca în aceste 6 zile să consumăm doar supe și tocănițe din legume, salate, fulgi de ovăz, hrișcă, orez, fructe, orz, năut, linte, mazăre, fasole, semințe, nuci, verdeață, într-un cuvînt tot ce este vegetalși natural, care nu îngreunează digestia. Foarte important - pe parcursul a 6 zile, beți cîte 1 l de suc de mere pe zi. Acizii din sucul de mere înmoaie pietrele biliare și astfel facilitează eliminarea lor prin căile biliare. 
Cel mai bine să efectuați curățirea ficatului la sfărșit se săptămînă. Începeți pregătirea de luni, sambătă începeți procedura, astfel ca a doua zi să fiți acasă. 


Curățirea propriu-zisă a ficatului (rețeta)
1. 4 linguri de sulfat de magneziu (se găsește în farmacii, cereți suflat sub formă de praf)
2. 120 ml de ulei de măsline
3. 180 ml de suc de grapefruit (Eu am folosti lămîie și portocală-efectul este acelaș)

Așadar, în primele 6 zile am băut un litru de sus de mere și am mîncat doar produse vegetale și naturale, iar în ziua a șasea am urmat rețeta și indicațiile Dlui Doctor. În ziua a șasea, care era o zi de sambătă, am mîncat doar pînă la ora 14:00, ceva foarte ușor, eu am preparat un terci din fulgi de ovăz și un pic de orez fiert la prînz. 

Începînd cu ora 14:00 nu trebuie de mîncat nimic, decît doar apă plată. Nici chiar ceai.

La ora 18:00 am băut prima doză, compusă dintr-o lingură de sulfat de magneziu și 200 ml de apă plată. Are un gust amar, de aceea e bine să o beți repede. Efectul principal al sulfatului de magneziu este acela de a lărgi căile biliare și astfel de a favoriza eliminarea blîndă a pietrelor. Soluția de sare amară curăță intestinul și astfel împiedică o blocare a pietrelor în acesta.

La ora 20:00 am băut a doua porție de 200 ml de apă cu o lingură de sulfat de magneziu.

La ora 22.00 am băut amestecul de ulei de măsline cu sucul de la o lămîie mare și o portocală mare, în total trebuie sa iasă 180 ml de suc fără pulpă. Amestecați bine și-l beți dintr-o răsuflare. După care m-am întins pe pat, evitînd orice mișcare, nu am vorbit deloc, am adormit foarte bine. Este important să aveți liniște, ficatul lucrează cel mai bine în perioadele de odihnă. 

Pe la ora 2 noaptea m-am trezit și am simțit greață. Toată greața a durat aproximativ 20 minute. Acesta este momentul cînd pietrele s-au pornit din căile biliare în intestin, prin duoden, fapt ce provoacă greață. Tot începînd cu această oră am avut chemare la WC, scaunul este apos, format doar din apă și pietre biliare, spumă de culoare albă care constă din colesterol.

A doua zidimineața la ora 6:00 și apoi la ora 8:00 (nici intr-un caz mai devreme de ora 6:00 și ora 8:00, intervalul e de 2 ore), am băut celelalte două porții cu soluție amară. 

Începînd cu aproximativ ora 9:00 au apărut primele pietre de culoare verde, ceea ce arată că sunt recente, unele de mărimea unui bob de mazăre, iar altele mai mari. Pietrele de culoare maro sau/și albă sunt vechi, formate din toxine și un anumit procent de colesterol. Tot așa, pe parcursul zilei de duminică, veți avea mai multe scaune apoase și dese.

La ora 10:30 am băut un suc proaspăt de fructe. Cu o jumătate de oră mai tîrziu am mîncat un fruct. Iar peste aproximativ o oră am mîncat un terci ușor. Este foarte important ca trecerea la un regim alimentar obișnuit să se facă treptat, doar ficatul a suferit modificări. 

Dr. Moritz recomandă 6 proceduri de curățare, care pot fi efectuate la un interval de cel puțin 2-3 săptămîni, asta pentru a elimina toate pietrele, pînă nu mai iese nici o piatră. Atunci cînd în urma curățirii nu mai eliminăm nici o piatră, putem considera că ficatul este curat. După această este recomandat ca o procedură de curățare să se facăla fiecare 6 luni, de 2 ori pe an, cu scop preventiv. 


Sursa
2013-10-29 11:53:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:51:20Lista scurtă a Premiilor UE pentru Literatură, 2021. Republica Moldova, pe contrasens —» Gheorghe Erizanu
12:00:00Introducing a new design for the WordPress apps —» Veaceslav Bunduche
09:43:52DIN POEZIA RUSĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
06:50:36Cum a ajuns Filat să-l preseze pe Șor sau „Давай познакомимся, Илан!” —» un alt blog
06:07:44Rețetă delicioasă de Brownie Cake cu produsele Dr.Oetker —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
02:42:24Paraziții de like-uri —» Natan Garstea
23:22:14Ils sont partout! —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
07:00:23Maratonul de rugăciune pentru țară și biserici —» Moldova Creștină
05:41:19Lucruri pe care le recomand pentru primele luni cu bebe și care mi-au făcut viața mai ușoară —» Sunt MAMĂ!
21:06:21Primarul din Căzănești te bate dacă filmezi. Polițiste în acțiune! —» Curaj.TV | Media alternativă
20:11:27Poliţist blajin fără mască, călare pe motor, defila prin zona Obor —» Curaj.TV | Media alternativă
14:38:22Schimbările —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
12:01:55Preşedintele Ucrainei cere ca țara sa să fie primită în NATO şi UE: „Nu putem sta la nesfârşit în sala de aşteptare” —» Elena Robu
07:00:25Curat nu doar în Post —» Moldova Creștină
21:15:08What’s New in the Block Editor: New Page Layout Picker, Better Block Transformation Options, and More —» costica
19:59:00Despre limitele/pericolele libertății de exprimare #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
15:43:50Maia Sandu și nepoții lui Voronin —» Gheorghe Erizanu
13:41:25Cu grijă pentru alții —» Moldova Creștină
13:20:29Retete de Pasti – brosura online la doar 2.90 EURO —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
12:41:22Curtea Constituțională: Sunt întrunite condițiile de dezolvare a Parlamentului —» Elena Robu
08:40:35Va fi sau nu dizolvat Parlamentul de la Chișinău? Discursul Maiei Sandu la Curtea Constituțională —» Elena Robu
08:22:14Ce semnifică Termenul Creativitate ? —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
06:39:52DACĂ ÎNCEPE RĂZBOIUL ÎN UCRAINA… —» Nicolae Federiuc
05:55:39Ap și, alde macovei și angajații din media le-au mulțumit la cei din Partidul Șor și „Pentru Moldova”? —» un alt blog
20:22:00Inspecție civică la Ciulnița (2 p) —» Curaj.TV | Media alternativă