Omul de apa

Omul de apa

De aceasta data din categoria tutoriale photoshop va voi invata sa creati un efect cu totul deosebit si uimitor, si anume a folosi simbolul vietii pe pamant, adica apa, si chipul unei persoane, creand un efect care doar in filme in vezi. Cred ca imaginea urmatoare va vorbi de la sine ce doresc eu sa va invat:

Pentru a incepe lucrul, noua ne va trebuie sa descarcam urmatorul fisier psd care poate fi gasit aici si sa-l deschidem in programa adobe photoshop.

Deschide file-ul workfile.psd si pe primul strat aplica instrumentul radial Gradient, setand culorile „336699” si 071C34”.

Creaza un nou strat si coloreaza-l in culoarea „336699”. Apoi intra in meniul Filters → Render → Differens Clouds.

Acum vom crea o textura care sa ne aduca aminte a apa de mare. Pentru aceasta dubleaza stratul anterior, intra in meniul Filter → Sketch → Chrome si aplica urmatoarele setari: „Detail” – 5 si „Smoothness” – 4. Dupa care schimba regimul din „Normal” in „Multiply” si scade transparenta (Opacity) la 25%.

Deschizand file-ul workfile.psd, ai observat ca avem 4 linii ajutatoare, care imparte documentul in 4 parti egale. Daca nu lucrezi cu acest file, atunci creaza aceste linii fix pe mijloc orizontal si vertical.

Acum cream iarasi un nou strat si il vopsim in culoarea „336699” si iarasi intram in meniul Filters → Render → Differens Clouds, aplicand acest filtru.

Mai departe selectam o parte, o copiem si o introducem intr-un strat nou si o intindem pe toata imaginea. Dupa care ii aplicam regimul „Screen” cu o transparenta de 15%. Inchidem vizibilitatea stratului anterior.

Pentru a evidentia careva detalii ale compozitiei noastre, alegem instrumentul „Fill Tool”, setam culaorea „00FFCC” si vopsim noul strat, selectand Blending Mode – Saturation.

In arhiva descarcata este fisierul „Dots.ai” („ai” este extensia a lui Adobe Illustrator). Deschidem deci acest fisier, copiem imaginea si o introducem in documentul nostru. Acestui strat ii aplicam Layer Mask si un gradient de culoare alb-negru aplicat de sus in jos. Scopul acestui strat este de a controla transparenta insasi a intregii compozitii.

Apoi cream un nou strat. Iarasi aplicam filtrul „Differens Clouds”.

Repetam iarasi niste pasi facuti mai devreme, si anume selectam o parte, o copiem si o introducem intr-un strat nou si o intindem pe toata imaginea. Dupa care ii aplicam regimul „Screen” cu o transparenta de 15%. Numai ca ii mai aplicam un filtru, navigand in meniul Filters → Blur → Radial Blur, setand urmatoarele setari: „Amount” – 100, „Blur Method” – Zoom si „Quality” – Good. Muta insa centrul spre unghiul din dreapta-sus. Schimba regimul in „Hue” si transparenta la 25%.

Gaseste o imagine potrivita cu o persoana si deschide-o in programa photoshop. Decoloreaza imaginea intrand in meniul Image → Adjustment → Desaturate.

Apropo daca doresti sa mai afli cateva moduri de a decolora o poza si a o transforma in una gri, iti recomand sa insusesti cateva turoriale photoshop despre decolorarea unei imagini, unul dintre acestea fiind 5 moduri de a decolora o fotografie.

Dupa aceasta folosind instrumentul „Peen Tool” selecteaza figura omului si copie aceasta intr-un nou strat.

Acum noi trebuie sa inversam culorile acestui strat. Pentru aceasta tastam combinatia Ctrl + I. Intra in fereastra „Channels” si tinand apasat tasta Ctrl, dam un clik pe stratul de mai sus si il copiem (Ctrl + C). Ne intoarcem in fereastra „Layers” si apasat Ctrl + V.

Acum imaginea noastra este semi-transparenta. Intram in meniul Image → Adjustments → Hue/Saturation. Bifam optiunea „Colorize” si setam „Hue” – 196, „Saturation” – 44 si „Lightness” – 18.

Mai departe intra in meniul Image → Adjustments → Levels, setand contrastul necesar.

Acestui strat aplica-i regimul Blending Mode – Luminosity si transparenta de 60%. Acum dubleaza acest strat de 4 ori, aplicandu-i ficarei dubluri urmatoarele setari:

Primei dubluri: aplica-i filtrul „Gaussian Blur” setat la 100px, Blending Mode – Luminosity, Opacity – 25%;

Celei de a doua dubluri: Blending Mode – Luminosity, Opacity – 100%;

A treia dublura: Blending Mode – Luminosity, Opacity – 25%;

A patra dublura: Blending Mode – Hue, Opacity – 50%.

Acum pozitioneaza-te pe dublura a doua. Apasa optiunea „Add Layer Mask”, si cu o pensula moale, setata la transparenta de 25%, de culoare neagra, deseneaza in asa fel incat parca sa ascunzi si intuneci unele parti ale corpului.

Pentru a reusi o fotografie excelenta, gaseste doua imagini cu o apa curgatoare. Fiecarei imagini repeta-i urmatorii pasi, insa fara a inversa culorile:

  • Intra in fereastra „Channels” si tinand apasat tasta Ctrl, dam un clik pe stratul de mai sus si il copiem (Ctrl + C). Ne intoarcem in fereastra „Layers” si apasat Ctrl + V.
  • Acum imaginea noastra este semi-transparenta. Intram in meniul Image → Adjustments → Hue/Saturation. Bifam optiunea „Colorize” si setam „Hue” – 196, „Saturation” – 44 si „Lightness” – 18. Mai departe intra in meniul Image → Adjustments → Levels, setand contrastul necesar.

Deasemenea folosind optiunea „Add Layer Mask”, si cu o pensula moale, setata la transparenta de 25%, de culoare neagra, deseneaza in asa fel incat sa ascunzi zonele nedorite ale apei curgatoare.

Copie si introdu stratul cu apa acolo unde doresti sa il vezi. Pentru a parea ca apa curge pe suprafata pielii persoanei, foloseste optiunea aflata in meniul Edit → Transform → Warp. Daca mai sunt suprafete pe care le consideri de prisos, le poti elimina folosind deja bine-cunoscuta optiunea „Layer Mask”.

Si iata rezultatul final:

Aceasta lectia este una din cele mai neobisnuite tutoriale photoshop de pana acum, asa ca savureaza din plin manevrele acestui efect daca doresti sa iti surprinzi prietenii transformandu-te pe tine sau pe altcineva in o persoana de apa!

Autor: Sergio Vichique – adresa articolului.

Traducere: Begu Valentin

© Valentin for Lectii photoshop, 2013. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:


Sursa
2013-10-28 11:57:53Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:40:26Having Trouble Naming Your Business? Let Us Help —» costica
19:25:11Ceea ce a fost... —» Andrei LANGA. Blogul personal
00:51:48OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:48:09O nouă tragedie, noi țapi ispășitori. S-a mai eliberat un loc călduț pentru „oamenii buni” din PAS —» Nicolae Federiuc
19:09:43You should speak about the stuff you do —» Un nene Project
16:03:19Programul „Chișinăul citește”, categoria copii - „Întâmplări cu tâlc” de Cristina Bujor la Biblioteca „Traian” —» BiblioCity
07:09:19O seară de creație a scriitorului Vlad Halipli —» BiblioCity
06:52:43Grooming. Necunoscuții on-line —» BiblioCity
20:50:23Despre violența de gen pe un caz concret la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
13:57:29Două vinuri noi din gama ultra premium de la Crama Mircești —» Fine Wine
07:24:15ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
09:24:46Nou: Bad Boys 2019 —» Fine Wine
08:47:15Poliția te încurajează să încalci legea —» Curaj.TV | Media alternativă
00:05:00The Best Deals of the Year on Websites and Domains  —» Misterioz
23:01:34sticky —» turn up the silence
13:45:15Genuine Faith: Moving Beyond the Motions —» Erik and Elena Brewer's Weblog
10:42:31Șoc în lumea poneilor roz! Olanda provoacă prima spărtură în bula colorată de săpun a „salvatorilor Pământului” din viața paralelă —» Nicolae Federiuc
09:08:19Consilieră atacată cu spray la primăria Burlacu —» Curaj.TV | Media alternativă
09:04:39INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ȘI CREAȚIA LITERARĂ —» Leo Butnaru
08:29:44OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:29:31ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
15:24:43Romanul „Patimile după Iov” – o saga istorică —» BiblioCity
08:30:25APOSTROF. Anchetă: LIBERTATEA DE A SCRIE —» Leo Butnaru
08:09:18Șah la rege… regină, pardon! Ce ne transmite printre rânduri diplomatul Ulianovschi? —» Nicolae Federiuc
08:00:39A biruit răul cu două cești de cafea —» Moldova Creștină