Katy intre arta si stiinte reale :)

katy2

Katy Rain este nascută la 17 decembrie, în Republica Moldova, or. Chişinău. Din copilărie, fiind pasionată de muzică şi pictură, a urmat şi a absolvit şcoala de arte ”Valeriu Poleacov” din Chişinău, învăţând vioara, pianul şi arta plastică. În 2009 devine absolventă a Facultății de Fizică a USM și a Facultății de Arte Frumoase cu profil muzical. În august 2009, devine laureată a Festivalului Internațional ”Perla Fiesta” , care a avut loc în Istanbul.

 În primavara anului 2010, s-a lansat proiectul Katy Rain. În paralel cu viața colorată de artist, Katy Rain încearcă să facă ce pare a fi imposibil: să combine arta cu științele reale , și anume activează în calitate de lector al Universtității de Medicină și Farmacie, predând biofizică și matematică superioară.

În toamna anului 2012 Katy s-a stabilit cu traiul în București, începând studiile de master în Analytic Philosophy, Universitatea din București. În paralel continua să activeze ca interpretă.

În 10 august, anul curent, a lansat expoziţia personală de pictură “Tablouri motivaţionale by Katy Rain” ,  în incinta Bibliotecii Naționale.

Cum îți reușește să combini muzica și pictura cu biofizica și matematica?

Se zice că cea mai bună odihnă e schimbul activităţilor. Este foarte important să îţi păstrezi entuziasmul în tot ce faci, iar alternarea unor activităţi atât de diferite probabil mi-l conservează. Ştiintele reale sunt pentru mine, iar arta – pentru suflet : Şi oare nu anume aceste 2 componente alcătuiesc întregul fiinţei noastre? Cred că totul este posibil, dacă crezi şi vrei.

Tu în ce crezi și ce-ți dorești cel mai mult?

Vreau să cred în superioritatea binelui, a adevărului și dreptății. Să cred că fericirea nu este o iluzie și că nu depinde doar de noi înșine, ci și de oamenii pe care îi iubim. Îmi doresc cel mai mult sănătatea şi fericirea mea şi a celor din jur. Şi ca cei scumpi să aibă o viaţă cât mai lungă şi calitativă.

Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Fericirea pentru mine ţine de prezent. Ea poate să existe, dar să nu fie conştientizată, şi atunci regret cel mai mult. Dar ştiu cu siguranţă unul din momentele de fericire conştientizate : e cel de concentrare asupra creaţiei.

În rest, e cam relativă… Te poate ploua cu bani, dar să nu fii fericit… sau să umbli prin noroi, dar sufletul să îți fie plin de fericire.

Trăiești clipa sau ești mai calculată?

Nu știu dacă să trăiești clipa și să fii calculată ar fi antonime, ca să aleg. Aș vrea să cred că îmi trăiesc clipa. Mai degrabă chiar lucrez asupra acestui lucru.

Deseori trăim în trecutul care nu mai e sau viitorul care încă nu a venit, și e o prostie. Dar așa e firea umană. E greu să te concentrezi doar pe prezent, dar totuşi posibil. Un exemplu ar fi cel dat mai sus. Prin creaţie îţi concentrezi mintea în prezent. Iar cât de calculată sunt, nu îţi pot defini vreun grad.

Sunt ca toţi, un amestec dintre emoţie şi raţiune, iar care prevalează depinde de situaţii. Dacă durata medie a vieții ar fi 35 de ani, ai trăi-o altfel? Oricât de lungă sau scurtă nu ar fi, cred că ar fi la fel. Nu aş fi fost mai înțeleaptă să îmi dau seama că e mai puţin decât ar putea fi:) Dacă ai putea să modifici ceva din trecut, ce ar fi? Să mă întorc și să mă mai nasc o dată. Ca să traiesc tot ce am trăit și încă mult mai mult :) Ce așteptări ai de la viitor? Vreau ca în viitor să zic: wow.. ce frumos e prezentul. Mă simt împlinită în toate sferele vieţii. Am atins nişte obiective, dar nu mă opresc să îmi pun altele. katy1 Mesaj final You can paint your life katy3

Sursa
2013-10-24 20:06:54



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

08:52:45Aeroportul nu va mai fi al poporului, ne-am bucurat destul. Îl vom da pe mâini bune, de această dată, are Spînu grijă —» Nicolae Federiuc
07:11:202023 - BILANȚ LA BALANȚE —» Leo Butnaru
18:02:33With WordPress.com, This Novelist’s Success Is No Mystery —» ada rosu
17:38:46CUMPĂRĂTURI CU DEMNITATE PENTRU TOATĂ FAMILIA —» Asociaţia Obştească "Demos"
17:22:44Ребята и зверята —» Asociaţia Obştească "Demos"
17:05:09🌳De vorbă despre păduri. Moinești Mai Verde —» Curaj.TV | Media alternativă
15:50:37O... DECONSPIRARE DE LA „LUCEAFĂRUL”. Mulțumesc! —» Leo Butnaru
14:21:28Реставрация памятника Христо Ботеву в Кишиневе в 2023 году —» Biblioteca Hristo Botev
09:18:57Duhul Sfânt și vorbirea în alte limbi —» Moldova Creștină
07:24:15Dacă nu-i laie, atunci poate fi bălaie. Federalizarea, ca alternativă pentru „integrarea în UE”? —» Nicolae Federiuc
13:01:50Reflecții despre lectura literaturii scrise de autoarea Lilia Bicec-Zanardelli —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
12:56:15REFLECȚII DESPRE LECTURA LITERATURII SCRISE DE AUTOAREA LILIA BICEC-ZANARDELLI —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
07:07:51Atenție! Se anunță concurs la funcția de director adjunct pentru educație! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
19:22:30State of the Word 2023: Watch Live on December 11 —» Ileana Pîrgaru
14:46:55Vernisaj la Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes Saavedra” din Chișinău —» BiblioCity
14:17:26Образ Кишинева в поэзии и искусстве —» BiblioCity
09:44:03Lansarea volumului „Competența de comunicare” de Maria Hadîrcă —» BiblioCity
09:25:09Galileo ediția a XI-a, 16-17.12.2023 —» Fizica pentru Moldova
05:07:13POEȚI AI AVANGARDEI UCRAINENE —» Leo Butnaru
17:57:49DOUĂ NUVELETE —» Leo Butnaru
17:36:15Brigadirul a dus singur caleașca cu ceapă acasă —» Moldova Creștină
16:13:20Despre persoane cu dizabilități – Microfonul liber —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:39Enhanced WordPressing With the Updated Jetpack Mobile App —» Ileana Pîrgaru
13:30:13 —» blog cultural
13:18:07”Не читал, но осуждаю!” —» blog cultural