SARMALE IN FOI DE VARZA

IMG_2289[1]

Sarmalutele ocupa un loc de cinste in meniul nostru national alaturi de mamaliguta, placinte, piftie, cozonac si multe alte bucate traditionale. Se gatesc mai mult la sarbatori, dar daca iti vine o pofta incontrolabila – se fac si in celelalte zile :)
Pe paginile acestui blog puteti gasi reteta sarmalelor in foi de vita pe care v-am prezentat-o anterior si care se afla in topul celor mai populare (http://blogcusaresipiper.com/2013/05/15/sarmale-in-foi-de-vita-de-vie/). Astazi propun atentiei voastre sarmalutele in foi de varza.

INGREDIENTE:

carne tocata mixta (porc si vita) – 400 gr
orez – 250 gr
ceapa – 1-2 buc.
morcovi – 2-3 buc.
telina – 1 tulpina
pasta de rosii – 3-4 linguri
suc de rosii (bulion) – 200 ml
o varza proaspata de marime medie
sare, piper
ulei – 5-6 linguri

MOD DE GTIRE:

Luam o varza medie si nu foarte “deasa” (in caz contrar va avea foile prea dure si le vom manui cu mare greu). O spalam si desprindem foile, dupa care le punem la fiert in apa clocotita pentru cateva minute (foile ar trebui sa se inmoaie in asa fel, incat sa putem “impleti” sarmalele).

IMG_2260[1]

Daca avem varza murata o punem in apa rece pentru cateva ore bune ca sa ii mai scoatem din sare si acreala (apa trebuie schimbata periodic).
Pregatim umplutura ca si pentru sarmalele in foi de vita-de-vie (vezi link-ul de mai sus http://blogcusaresipiper.com/2013/05/15/sarmale-in-foi-de-vita-de-vie/)

IMG_2261[1]

Rupem foile de varza de marimea potrivita, punem umplutura cat mai aproape de bord si rasucim ca sa obtinem sarmalele – cineva le prefera ovale, eu le fac triunghiulare.

IMG_2284[1]

Tapetam fundul unui ceaun sau a unei cratite antiaderente cu foi de varza si aranjam sarmalele una cate una.
Diluam sucul de rosii cu apa, il saram si il turnam peste sarmale ca sa le acoperim doar. Punem cratita la foc mediu, iar cand incepe a clocoti facem focul mic si fierbem 1,5 (sau chiar 2) ore. Cu cat le fierbem mai mult, cu atat vor capata gustul ca din cuptorul bunicai. Daca in timpul fierberii se absoarbe lichidul din cratita – mai adaugam, de altfel riscam sa ardem totul.
Pofta buna!



Sursa
2013-10-23 19:56:31



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

15:46:17Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:39:00Ovoizi —» Andrei LANGA. Blogul personal
03:06:24Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:31:27Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:04:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:02:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:46:44Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:42:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
09:26:01Mesaj de felicitare —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
00:19:19Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:32:13Toamnele Chișinăului românesc de altă dată —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
16:25:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
09:16:21Cel mai bun vin din Moldova —» Fine Wine
04:22:00DIN POEZIA FRANCEZĂ —» Leo Butnaru
02:21:18Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:46:00I got mail —» turn up the silence
20:47:56Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:39:35Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:00:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:33:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:51:22Cafeneaua Literară: Spiritul Creator al Modernismului —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
08:40:56The Governor Fume Blanc 2023: Grand Gold —» Fine Wine
07:10:16Tabără de vară „Îndrăznește să-ți pese” la Biblioteca „Dimitrie Cantemir”, cu adolescenți mai încrezători și mai deschiși către lume —» BPR Ungheni's Blog
04:46:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
12:33:00Fantome —» Andrei LANGA. Blogul personal