SARMALE IN FOI DE VARZA

IMG_2289[1]

Sarmalutele ocupa un loc de cinste in meniul nostru national alaturi de mamaliguta, placinte, piftie, cozonac si multe alte bucate traditionale. Se gatesc mai mult la sarbatori, dar daca iti vine o pofta incontrolabila – se fac si in celelalte zile :)
Pe paginile acestui blog puteti gasi reteta sarmalelor in foi de vita pe care v-am prezentat-o anterior si care se afla in topul celor mai populare (http://blogcusaresipiper.com/2013/05/15/sarmale-in-foi-de-vita-de-vie/). Astazi propun atentiei voastre sarmalutele in foi de varza.

INGREDIENTE:

carne tocata mixta (porc si vita) – 400 gr
orez – 250 gr
ceapa – 1-2 buc.
morcovi – 2-3 buc.
telina – 1 tulpina
pasta de rosii – 3-4 linguri
suc de rosii (bulion) – 200 ml
o varza proaspata de marime medie
sare, piper
ulei – 5-6 linguri

MOD DE GTIRE:

Luam o varza medie si nu foarte “deasa” (in caz contrar va avea foile prea dure si le vom manui cu mare greu). O spalam si desprindem foile, dupa care le punem la fiert in apa clocotita pentru cateva minute (foile ar trebui sa se inmoaie in asa fel, incat sa putem “impleti” sarmalele).

IMG_2260[1]

Daca avem varza murata o punem in apa rece pentru cateva ore bune ca sa ii mai scoatem din sare si acreala (apa trebuie schimbata periodic).
Pregatim umplutura ca si pentru sarmalele in foi de vita-de-vie (vezi link-ul de mai sus http://blogcusaresipiper.com/2013/05/15/sarmale-in-foi-de-vita-de-vie/)

IMG_2261[1]

Rupem foile de varza de marimea potrivita, punem umplutura cat mai aproape de bord si rasucim ca sa obtinem sarmalele – cineva le prefera ovale, eu le fac triunghiulare.

IMG_2284[1]

Tapetam fundul unui ceaun sau a unei cratite antiaderente cu foi de varza si aranjam sarmalele una cate una.
Diluam sucul de rosii cu apa, il saram si il turnam peste sarmale ca sa le acoperim doar. Punem cratita la foc mediu, iar cand incepe a clocoti facem focul mic si fierbem 1,5 (sau chiar 2) ore. Cu cat le fierbem mai mult, cu atat vor capata gustul ca din cuptorul bunicai. Daca in timpul fierberii se absoarbe lichidul din cratita – mai adaugam, de altfel riscam sa ardem totul.
Pofta buna!



Sursa
2013-10-23 19:56:31



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

13:45:40Din loc, de pe loc, în loc de – câte fețe are cuvântul „loc”? (2) —» Moldova Creștină
12:10:54Premieră: spumant Orange —» Fine Wine
22:27:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:26:57Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:52:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:50:36Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:36:59Start admitere in clasa a 5-a, anul de studii 2025 -2026 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
05:33:36Start admitere in clasa V-a, anul de studii 2025-2026 —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
05:22:00LA PLECAREA LUI VLADIMIR BEȘLEAGĂ —» Leo Butnaru
23:58:50Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:27:23©️ Smerenia unui om mare —» Licurici de suflet
15:41:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:38:00MARI SAVANȚI „ÎNSTRĂINAȚI” APĂRÂND LIMBA ROMÂNĂ LA... MOSCOVA / Jurnal, 7.I.2014 —» Leo Butnaru
02:08:53Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:06:26Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:14:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:55:38Renaşterea valorilor culturale naţionale române a Basarabiei —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
15:59:36Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:10:00SĂ NE ȚINEM DE NEAMURI SAU CINE NU A DORIT UNIREA / File de Jurnal / 16.IX.2013 —» Leo Butnaru
17:28:43Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:07:58Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
10:03:00PRIMARUL DE CHIȘINĂU ION T. COSTIN ȘI NEPOATA SA SCRIITOARE DIN BUCUREȘTI / Pagini de jurnal, 12.VIII.2013 —» Leo Butnaru
08:35:14Activitățile de promovare și distribuție a instrumentelor financiare derivate ar putea face obiectul unei interdicții în Republica Moldova. —» Drept MD
18:17:36Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:56:18Fără Titlu —» Путепроводные Заметки