Se căsătorește, deci e însăcinată!
“A devenit o anormalitate să te căsătorești fără să fi conceput un copil, neplanificat, desigur.”
În zilele următoare voi participa la un eveniment mult așteptat de familie și prieteni: celebrarea casătoriei unei rude. Invitația primită la nuntă m-a luat mai puțin prin surprindere față de data preconizării evenimentului: erau exact două luni pînă la marele eveniment. Era într-o zi de după amează de septembrie și cu toții eram surprinși că ne-am adunat în sufrageria lui Maxim, pentru „a mai sta de vorbă”. În timp ce luam masa cu toții împreună, fericitul cuplu ne-a îmînat tuturor invitațiile și ne-au poftit cu zîmbetul larg la nuntă.

Ulterior, după ce felicitările au curs gîrlă, au început comentariile și întrebările: De ce atîta grabă? Logodnica e gravidă? Nu vrei să se cunoască burta la nuntă? - ”Păi, trebuie să știți că nimeni nu e gravidă și că nu e un eveniment preconizat în grabă dar îl punem la cale de mai bine de 5 ani!”- A afirmat tînărul viitor soț.
Acum stau și mă gîndesc: în cercul meu de cunoscuți, cele mai multe căsătorii care au avut loc în ultimii ani, s-au înregistrat după ce femeia a rămas însărcinată. A devenit deja o anormalitate să te căsătorești fără să fi conceput un copil, neplanificat, desigur. Privind la situația acelor cupluri, observ că peste 50% dintre ele deja s-au separat după 2-5 ani, iar unii dintre ei se luptă prin instanțele de judecată pentru custodia copiilor. O altă parte dintre ei, tot sunt separați într-un fel: soții sunt plecați la muncă peste hotare, iar tinerele mămici își cresc copii de unele singure, asigurate financiar de tații din străinătate.

Nu pot să afirm ferm că cuplurile care au conceput un copil după căsătorie ar duce-o mai excelent la capitolul nondivorțuri sau stare financiară, însă, nu aceasta este scopul meu.
Defapt, nu contează starea civilă atunci cînd ești pregătit și conștient de schimbările și de prioritățile care apar odată cu venirea barzei. Contează să îți asumi responsabilitățile și să rezolvi ecuația astfel încît să știi ce mijloace sunt necesare pentru creearea condițiilor de creștere a unui copil, să știi cît de putincioasă ești pentru a fi un exemplu pentru micuțul tău și din ce vei trăi, mai ales dacă nu ți-ai dezvoltat o carieră înainte de a deveni mamă.
Poate că sunt de modă veche, dar în cazul meu, la fel ca și în cazul viitorilor însurăței, îmi voi programa barza după căsătorie, pentru că, cum să concepi un copil cu un om pe care nu ești sigură că îl vrei toată viața alături?
După cum știm, barza nu vine nechemată. Ea răspunde de cele mai multe ori la semnale. Deci, fiți atenți cînd și cu cine transmiteți semnalele!Maria Eșanu
Sursa
2013-10-22 19:39:00