Chec cu branza – guest post de la Floricica

Exitsa prin spatiile nemarginite ale internetului oameni care, pe langa faptul ca au tragere de inima fata de manufactura, mai au si predilectie pentru creatie in pestelca, printre castroane si strachini. Mai jos veti gasi un guest-post de la o gospodina care jongleaza cu arsenalul culinar la fel de bine precum manuieste clestii de faurit bijuterii: Floricica. Asa cum Povestelnicul nu prea se incumeta sa creeze cu pulberea de faina, va prezinta voua, gurmanzi romani din toate colturile planetei, o reteta a unui chec cu branza. Savurati cu pofta.

Chec “Trio”

Dragi amatori, dar mai ales amatoare de gustoşenii,

Reţeta aleasă de mine o să vă bucure deoarece este de 3 ori uşoară:
- nu conţine grăsimi adăugate, deci nu atentează (prea mult) la siluetă;
- are o “formulă” extrem de uşor de reţinut;
- se prepară foarte simplu.

De fapt, am numit acest chec “Trio”, deoarece toate ingredientele se află sub semnul cifrei “3”. Pentru a purcede la gătirea propriu-zisă a prăjiturii noastre avem nevoie de:

3 ouă
300g de făină
300g de zahăr
300g de brânză de vaci

chec

Simplu, nu? În plus, nici o coptură nu iese prea bine fără:
praf de copt
puţin ulei pentru a unge tava
zahăr pudră pentru ornat

Pentru un chec pufos si aromat, utilizaţi ouă cât mai proaspete, pe care le bateţi spumă cu zahărul.
chec

În amestecul primit incorporaţi brânza. Vă sugerez să alegeţi brânză destul de slabă, cu câteva procente de grăsimi. Puteţi opta şi pentru brânză degresată, atunci checul va ieşi ceva mai uscat, dar la fel de bun.
chec

Adăugaţi făina cernută şi amestecaţi bine, în acelaşi sens, pentru a nu se forma cocoloaşe.
chec

Acum e momentul să pregătiți tava. Daca e antiaderentă, cu atît mai bine.
chec

Tava trebuie unsă cu puţin ulei de măsline. Dacă nu aveţi, e bun orice alt ulei vegetal comestibil.
chec

Tapetați tava unsă cu faină și scuturați surplusul.
chec

În aluatul care e aproape gata adăugaţi şi praful de copt.
chec

Turnați aluatul în tava pregătită și dați-o la cuptor (preîncălzit) la 150 de grade pentru 50 de minute.
chec

Gând e gata, rumenit si binemirositor, ar trebui sa se desprindă foarte uşor de tavă. Lasaţi-l să se răcoreascaă pentru 10 minute, apoi presăraţi-l cu zahăr pudră şi, opţional, cu un praf uşor de cacao.
chec

Poate fi servit călduţ, dar și rece.
chec

Poftă mare şi curaj în bucătărie :) Nu ezitati sa vedeti ce minunatii de brose, bentite, agrafe, cercei, bratari si coliere face Floricica.


Sursa
2012-10-23 13:27:24



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

05:05:00FALNICUL DERVIȘ SAU SPINUL DIN NARĂ —» Leo Butnaru
15:08:26Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:12:00DIN POEZIA FRANCEZĂ —» Leo Butnaru
05:17:00DIN REVISTA TINERILOR —» Leo Butnaru
03:20:09Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:34:38Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:43:19Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:49:39Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
04:46:00POEME PRIN ANI —» Leo Butnaru
19:44:52Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:59:14Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:35:40Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:59:02Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:14:13Funcționari de la Guvern fumează non stop —» Curaj.TV | Media alternativă
13:31:48Protest la Guvern pentru că femeile sunt ucise săptămînal —» Curaj.TV | Media alternativă
13:17:38Mișcarea unionistă și viitorul Republicii Moldova – IDR TALKS —» Curaj.TV | Media alternativă
13:00:00Efectul Observatorului: Cristina Gherasimov, viceprim-ministră, negociator-șef pe aderare la UE —» Curaj.TV | Media alternativă
10:52:01„Cubul Rubik”- emisiunea basarabencei Valeria Bujor a cucerit ascultătorii din Romania —» Curaj.TV | Media alternativă
08:37:10Compozitorul Vladimir Rotaru —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
05:10:00PRIMUL DIN 11 VOLUME —» Leo Butnaru
00:31:38Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
22:38:00„Omul-talisman”: aduce armonie și prosperitate acolo unde era haos și stagnare —» Eleonora Lisnic în versuri
20:49:59Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:42:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:24:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки