Disciplina-i mare lucru

   Tenul trebuie de îngrijit. Iar pentru o îngrijire corectă este necesar să-ţi cunoşti tipul de ten, în primul rînd.
Produsele de make-up, poluarea, dar şi alimentaţia incorectă influenţează negativ pielea. Iar pentru un ten vizibil sănătos, e nevoie de respecatt cîteva reguli simple, în al doilea rînd.
   Eu-s c-un ten gras. Uneori reuşesc un echilibru, dar ulterior simt o uscare excesivă a tenului. Aceasta-mi vorbeşte clar despre o îngrijire incorectă, folosirea în exces a măştilor exfoliante, dar şi a produselor astrigente. Iar eu nu consultasem niciodată un cosmetolog. Aveam doar recomandările unui dermatolog de acum doi ani. Şi aici bănuiesc că nu doar eu am greşit. Consulatarea unui cosmetolog e foarte importantă. Aşa-ţi depistezi problema reală şi foloseşti stric produsele care-ţi sunt necesare.
   După două şedinţe la doamna cosmetolog Mariana Balea (centrul Wellness Land) am înţeles că tenului nu-i trebuie toate produsele pe care le vedem în standurile cosmetice sau la care publicitatea-i mai mare, ci are nevoie doar de menţinerea unei rutini de îngrijire cît mai simplă. Atenţie, un program simplu, dar regulat. Disciplina-i mare lucru!
   Eu mă bucur c-am consultat un specialist. Aşa n-o să mă mai încred în produsul pe care prietena mea mi-l recomandă, sau în publicitatea căruia un brand investeşte. Ce poate fi eficient pentru tine, nu poate fi pentru mine. Tenurile sunt diferite. Şi trebuie tratate diferit.
   Doamna Balea mi-a studiat tenul şi mi-a vorbit despre starea lui. Eu am un ten gras. Ce m-a bucurat pe mine a fosta atunci cînd dumneaei mi-a zis că tenul meu (fiind de acest tip) prezintă avantajul că îmbătrîneşte mult mai încet, din considerentul că secreţia naturală de sebum protejează de apariţia liniilor fine şi a ridurilor. Iar mie de riduri mi-e frică.
Mi-a recomandat folosirea produselor care conţin mai multe ingrediente active, de genul retinolului sau antioxidanţilor. O demachiere regulată (aceasta se va efectua în sensul liniilor de masaj) este importantă. Şi ideea conform căreia demachierea este necesară doar seara este total greşită. Acest procedeu se va efectua dimineaţa, în scopul înlăturării excesului de sebum secretat în timpul nopţii şi seara, în scopul înlăturării machiajului, dar şi pentru împrospătare. Chiar şi-n zilele cînd nu-ţi aplici fonul de ten oricum trebuie să te demachiezi, pentru că în cursul zilei se acumulează diferite impurităţi care afectează tenul negativ.
Efectul acestor acţiuni de curăţare va fi sporită printr-o acţiune de exfoliere.
Mi  s-a recomandat să-mi exfoliez pielea o singură dată pe săptămînă, nu de trei-patru cum o făceam eu. Trei exfolieri sunt recomandate femeilor de 40, nicidecum tenului tînăr. Cînd ne alegem exfoliantul trebuie să ţinem cont de microparticulele acestuia. Acestea trebuie să fie uşor abrazive. Şi, în general, să nu neglijăm exfoliere, deoarece aceasta favorizează înoirea celulară.
Mi s-a recomandat o mască simplă, dar indicată tenului meu. Masca cu argilă albă, ulei de măsline şi suc de lămîie. (Argila albă o găsim uşor în farmacii).
Un alt remediu în condiţii de casă eficient este castravetele. Fie sucul acestuia, sau chiar pasta, important să fie rece. Se aplică pe faţa curăţată în prealabil. Se menţine un sfert de oră, după care se îndepărtează cu apă rece.
   Ultimul pas în îngrijirea zilnică a tenului este menţinerea unui nivel optim de hidratare.
Indiferent de produsul pentru care optăm, trebuie să ştim că acesta trebuie să conţină un complex de ingrediente care să ajute celulele pielii să funcţioneze cît mai natural şi să reducă impactul negativ cauzat de radicalii liberi. Perfect ar fi să avem două creme în casă, una hidratantă şi alta nutritivă.
    La Wellness Land, după procedurile de curăţare a tenului, mi s-a efectuat ş-un peeling mecanic, apoi un masaj Jake.
Eu voi repeta procedura la un interval de 10-12 zile. În rest voi încerca să respect recomandările doamnei cosmetolog.  Iar din toamnă mi se va face o curăţare profundă a tenului. Apropo, peeling-urile nu sunt indicate în perioada caldă a anului pentru evitarea pigmentărilor.
   S-ar părea banal, dar felul în care trăim influenţează asupra tenului. Aşa că, pentru un ten sănătos va trebui să avem şi-o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Să nu uităm şi de mişcare!

Sursa
2012-07-31 12:25:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

21:41:43Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:14:39Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:30:40Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:33:16Interpretări Teatrale ale lui Eminescu: Luceafărul —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
01:04:11Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
23:45:50Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
22:36:52Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:23:03Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:41:55Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
09:55:52„Nu dai interviul, m-ai înțeles?”, Ioniţă la Chicu —» Curaj.TV | Media alternativă
09:17:36Ni mai profanaţi simbolurile de stat! —» Curaj.TV | Media alternativă
04:32:00POEME PRIN ANI —» Leo Butnaru
00:14:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:23:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:57:27Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:42:00Zile critice iulie 2025 —» codul omega
16:52:05Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:20:22Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
03:57:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
02:04:31Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:48:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:10:59Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:56:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:43:22Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:26:32Fără Titlu —» Путепроводные Заметки