Barele de instrumente în Solidworks II.

Barele de instrumente și scule sunt o alternativă bună pentru accesarea rapidă a comenzilor. Barele de instrumente conțin comenzile cele mai frecvent utilizate și permit accesarea rapidă a acestora.
În continuare, voi explica funcțiile altor bare și scule ceea ce va fi continuarea articolului anterior (vezi aici).
Așa cum spuneam barele de instrumente sunt specifice tipului de document creat, fie tip Piesă, Ansamblu sau Desen. Aici trebuie de menționat că toate barele de scule prezentate conțin maximum de funcții posibile. Atunci când se lansează Solidworks-ul, imediat după procesul de instalare se poate observa că majoritatea barelor cu scule au reprezentate pe ele doar o parte din funcțiile posibile. pentru a afișa toate funcțiile posibile (sau cele de care avem nevoie) fiecărei bare de scule, este necesar să fie activate cele din fereastra „Customize” , în meniul derulant View se selectează Toolbars apoi Customise - ca în figura de mai jos.

Sau din meniul scris apăsăm „Tools” apoi „Customize”.

1. Bara de instrumente „Line Format”.

Instrumente pentru editarea de formate ale liniilor (culoare, grosime, tip …). De asemenea instrumente pentru crearea și ștergerea de straturi (layere) schimbarea aspectului lor.

2. „Macro” – Macrocomande.

Macrocomandă – o acțiune sau un set de acțiuni care se pot utiliza pentru automatizarea activităților. Acest panou este prezent în multe programe mai ales în cele din categoria Office.

3. Bara de instrumente „Mod Tools”.

Dacă proiectați forme pentru turnare, matrițe, piese obținute prin turnare aceste instrumente vă vor fi foarte utile. Există o mulțime de instrumente de proiectare și de analiză a matrițelor.

4. Bara „MotionManager”.

În versiunile anterioare ale Solidworks – ului, această bară de instrumente era plasată liber și a fost numită Animator. În versiunea 2009 a programului aceasta a fost plasată în partea de jos a ferestrei Solidworks. Când facem click pe Motion Study apare o fereastră de lucru cu scară cronologică aceste instrumente sunt concepute pentru crearea  animație 3D de piese și ansambluri.

5. Bara de instrumente „Quick Snaps”.

 

Această bară de instrumente este un fel de filtru al legăturilor. De exemplu, dacă alegeți să fixați cu punctul din mijloc – atunci când desenați o schiță se va evidenția toate punctele de mijloc care se află în imediată apropiere. este foarte utilă atunci cînd se construiește un complex de schițe cu legături de același tip.

6. Bara de instrumente „Reference Geometry”.

Instrumente pentru construirea de planuri auxiliare, axe, puncte, și linkuri către unele legături.

7. Bara de instrumente „Rnder Tools”.

Setul de instrumente destinate pentru generarea imaginilor sau a modelelor sub forma unui fișier de scenă, se poate de alex scena, textura, lumina, umbrirea sau o formă a scenei virtuale.

8. Captură de ecran sau „Screen Capture”.

Aceste instrumente vă permite să faceți înregistrări ale ferestrei de lucru. Puteți să faceți, de asemenea, un video la ceea ce se întâmplă în fereastra de lucru a Solidworks-ului.

9. Bara de instrumente „Selection Filter”.

Acest panou poate fi în continuare numit „Elemente de filtru”. Aceste instrumente permit alegerea elementelor necesare. de exemplu, am ales un filtru pentru vârfuri (primul buton al 2 rând). În acest caz, arătând la obiectele pe care le poate selecta doar vârfuri.

10. Bara de instrumente „Sheet Metal”.

Instrumente pentru lucrul cu foi din material metalic. Curbe, îndoituri, adăugare de material și multe alte caracteristici utile.

11.  Bara de instrumente pentru schițe „Sketch”.

Instrumente pentru schițe și desen, dimensionare, linii, dreptunghiuri, cerc, elipsă, ovale, arcuri, poligoane, inserarea imaginilor într-o schiță etc.

12. Bara de instrumente „Spline Tools”.

Instrumente penru lucrul cu linii curbe și caneluri. Construirea și editarea, analiza curbelor (spline).

13. Bara de instrumente „Standard Views”.

Instrumente pentru a selecta tipul de orientare a pieselor și ansamblurilor, precum și o gamă de aranjare perpendiculară a fețelor.

14. Bara de instrumente „Surface”.

Set de instrumente pentru a construi și a edita suprafețe complexe.

15. Bara de instrumente standard „Standard”.

Instrumente pentru crearea de desene de ansambluri și piese de asamblare, ansambluri din detalii și ansamble, pentru redactarea aspectului exterior.

16. Bara de instrumente pentru tabele „Table”.

Instrumente pentru construirea de tabele (tabel simplu, tabel parametric, tabel de specificații, specificații în Excel …)

17. Bara de instrumente „Task Plane”.

Când este activat, automat se aranjează în partea dreaptă a ferestrei. Permite activarea rapidă a bibliotecilor de proiectare, scurtături către filele proiectate deja, o întreagă gamă de componente și ansambluri standard, texturi și vederi exterioare.

18. Bara de instrumente „Tools”.

Aceste instrumente sunt complementare. Cu ajutorul lor, puteți verifica ortografia, măsura distanțele, calcula proprietățile de masă, pot fi verificate pentru erori în geometrie, se pot vedea statisticile de piese și ansambluri, înregistra ecuații.

19. Bara de instrumente „Weldments”.

Instrumente pentru construcția a componentelor sudate și îmbinarea lor.

Înafară de bara cu instrumente de grafică mai sunt încă și meniul scris de sus și meniuri contextuale. În opinia mea să știi despre ele și să știi să le utilizezi este necesar, dar totuși mai important este să te concentrezi la meniul de grafică. Grafica cu meniuri pictograme (icoane), sunt la un click distanță și este foarte ușor de ținut minte.Sursa
2012-07-30 23:36:50Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

01:04:15Poemul total versus Cartea de poezie —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:31:49CIREȘE AMARE... —» Andrei LANGA. Blogul personal
22:42:35NOEMĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:44:19Stai si aștepți... —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:03:42Hot Off the Press: New WordPress.com Themes for February 2024 —» costica
11:08:19Ministrul Culturii – în vizită la biblioteca din Negurenii Vechi —» BPR Ungheni's Blog
22:49:30IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:16:35IARNĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:09:59DIN POEZIA FRANCEZĂ A SEC. XX —» Leo Butnaru
05:24:313 Motive Pentru Care Să Nu Te Muți în America —» DOINITSA BLOG
21:45:31APUS —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:41:34POEM PERICULOS —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:40:47Ce mult ai lipsit... —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:09:02OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:18:05168 de ani de la dezrobirea romilor din Țara Românească —» Curaj.TV | Media alternativă
17:36:34Small Changes, Big Impact: A Look at What’s New In the WordPress Editor  —» Ştefan Grigoriţa
10:58:51Bârna din ochiul șarlatanului. Sau despre cum și-au luat moldovenii un pumn în figură și au început să vadă mai bine —» Nicolae Federiuc
09:46:01Idei cu scîntei în Agora despre Romi, Români și Cioran —» Curaj.TV | Media alternativă
20:43:30Hummer EV, monstrul “ecologic” —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:06:20APUS —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:53:42Poemul total versus Cartea de poezie —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:45:43IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:29:37DOGGY – o carte cu un subiect actual —» BiblioCity
02:58:15Ultima zi din mai —» turn up the silence
18:49:00Lansare memorii de Gherasim Păduraru la LondoHome —» Curaj.TV | Media alternativă