● Fructe la cutie


CE BEM, CE MĂNCĂM
Cea mai mare parte a produsului este constituită din fructe, dar nu trebuie să uităm că a fost supus unui proces termic, distrugându-se o parte din vitamine.

Nectarul de caise cu pulpă şi zahăr "Vita" are o "fracţie masică minimă a conţinutului de fructe 50%". De pe etichetă mai aflăm că are ca ingrediente: "Pireu de caise 50%, sirop de zahăr, acid citric acidifiant E 330". Produsul analizat are o valoare energetică de 40 kcal la 100 de grame de produs şi 10 g de glucide. Nectarul este un produs pasteurizat.


ANALIZĂ.
Produsul este un nectar cu pulpă de caise cu adaos de zaharoză şi acidifiant acid citric. Fiind pasteurizat, deci tratat termic, o parte importantă din vitamine şi toate enzimele au fost distruse. De aceea nu poate fi echivalent cu un nectar proaspăt preparat din caise. Din punct de vedere al densităţii calorice are o valoare energetică scăzută.


CONCLUZII.
Nectarul poate fi consumat cu moderaţie de toate categoriile de consumatori, fără a înlocui consumul de fructe şi legume proaspete. Diabeticii vor ţine cont de cantitatea de 10 g de glucide conţinută la 100 g de produs.
VITAMINE. Deşi este un produs natural, nu poate înlocui fructele proaspete.
Infoportal.ro

Sursa
2007-09-24 15:10:24



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

19:11:11Despre toxicitatea vizibilă și cea mascată —» Curaj.TV | Media alternativă
10:37:01CĂRĂRI/ SENDEROS —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:25:41PNL = groparul IOR, protest civic, ecologist —» Curaj.TV | Media alternativă
13:05:00Punct de cotitură pentru întreaga lume - previziuni octombrie 2024 —» codul omega
08:15:47Protest la București pentru eliberrarea prizonierilor ucraineni (Ua) —» Curaj.TV | Media alternativă
06:38:49DIN SINISTRUL COMUNISM —» Leo Butnaru
21:20:34O campanie sulfuroasă —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
07:32:49Nocturna bibliotecii la Ungheni: „Noaptea detectivilor de carte” —» BPR Ungheni's Blog
06:14:49JURNALUL CA MEMORIE / 1993 —» Leo Butnaru
09:04:09Zece fapte la aniversarea de 20 ani ai Chateau Vartely —» Fine Wine
06:55:16Uniunea Europeană mai aproape de noi: călătorii virtuale prin țările UE —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
04:31:26Scurt și clar despre Ziua Vinului —» Fine Wine
17:21:43Cluj Symphony Experience se mută la Polivalentă (programul pe zile) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
06:14:02„ProCOOLtura” a amenajat un spațiu cultural inovator la Biblioteca „Spiridon Vangheli” din orașul Rîșcani —» Ştiri din raionul Râşcani
22:30:22Drumurile întotdeauna se întorc de unde au plecat —» Moldova Creștină
12:59:23Zilele Patrimoniului, 2024 —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:33:29POTECĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:32:24LUMINI —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:30:09CĂRĂRI —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:46:19Revoltată că poliția acoperă o situație de accident —» Curaj.TV | Media alternativă
07:33:53A stat închis pentru faptele altora —» Curaj.TV | Media alternativă
07:26:48POEME PRIN ANI /// ANTOLOGIE DE ETAPĂ # 27 —» Leo Butnaru
18:05:33Femei Invizibile – Viol —» Curaj.TV | Media alternativă
11:30:39Știri-parodii electorale (și nu doar…): Alaiba și investiția strategică în boiele! —» Sergiu Mocanu
11:24:56Știri-parodii electorale: STOIANOGLO RECIDIVEAZĂ! —» Sergiu Mocanu