Sunt polițist – beneficiez de acest statut

“Sunt politist!!! – beneficiez de acest statut!” cam asa putem spune despre personajele din acest filmulet! E vineri, mai putin de ora 12.00, cobor din troleibus impreuna cu fetita mea(mergeam undeva in ospetie, dar cum afara era destul de cald iar in troleibus era si mai cald, am hotarit sa coborim la jumatate de cale ca sa facem un popas la umbra)si… surpriza, aproape de trecerea pietonala pe trotuar sta parcata o masina iar in apropiere un politist si un civil – discutau. Nu mi s-a parut nimic deosebit acest cadru si mi-am urmat calea, totul s-a petrecut la intersectia strazilor M. Viteazu si str. Stefan cel Mare. Am mers la Universitatea de Medicina acolo se petrece admiterea am mai vazut ce informatie au afisat cei de la univer. cu aceasta ocazie, am mai privit in jur si m-am intors. La intersectia strazilor pe trotuar mi-a atras atentia faptul ca politistul si barbatul in civil tot acolo stateau si discutau. m-am asezat in fata lor la 3m distanta, am scos telefonul si am inceput sa filmez numai ca in acel moment politistul primeste un apel pe tel si se retrage intr-o parte ca sa vb la tel in acest timp ceL in civil pleaca spre masina parcata pe trotuar(din acest moment mi s-a parut ceva si mai interesant pentru mine)si continui sa filmez. Acesta intra in masina isi aprinde o tigara, se mai apropie inca un prieten, mai discuta, din comportari si mai ales ca am auzit cum si ce vb si el la telefon, mi-am dat seama ca, colegul de discutie a politistului de asemenea este politist. In imagini se vede ca atunci cind politistul finiseaza discutia la telefon se apropie si el de masina. Ceea ce si eu am vrut sa prind in cadru si sa arat tuturor cum acesti “oameni” imbracati in alb-negru incalca grav regulile de parcare a unei masini(reguli de circulatie).In acel moment mi s-a parut ca e suficient si am inchis camera. Dar “cireasa de pe tort” avea sa urmeze. pe trotuar un taxi incearca sa parkeze si… ce credeti? Politistii – cel in uniforma si cel in civil – se apropie de taxi si-l iau la intrebari pe sofer de ce parcheaza aici, actele la control s.m.d.p. Taxistul ca sa nu intre in mare incurcatura porneste masina si face “stinga imprejur”(imi pare rau ca aceste imagini nu le-am surprins cu toate ca am incercat, aveam caruciorul in fata mea si a stat in fata acestui cadru). Trebuie sa mentionez ca in acest timp cel care venise la urma(probabil era si el un coleg de-al lor) a observat ca eu filmez si tot ii chemau de la taxi ca sa-i informeze ca sunt filmati.S-a intimplat si acest lucru. Deci a venit si intrebarea politistului in forma:

- Domnisoara ce filmezi?

- Pentru ca am vazut ca faceti o incalcare. Sa va uitati la televizor sa vedeti ce am filmat!am raspuns eu.

Si mi-am urmat drumul.(Nu am putut sa le dau mai multe replici cu toate ca as fi avut ce sa le zic dar eram cu copilul si m-am gindit ca cine stie ce si unde se poate ajunge.

Repet. Regret ca nu s-a primit sa inregistrez momentul cu taxiul. Mi s-a parut destul de josnic din partea unui politist care incalca regulule de circulatie sa ceara ca aceste reguli sa fie respectate de noi, muritorii de rind!

Am facut-o pentru prima data! alta data o sa fiu deja cu experienta ;)

Mariana


Sursa
2012-07-26 12:20:28Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:01:46LACONIC —» Leo Butnaru
08:10:38Este Allah cel mai mare? —» Moldova Creștină
17:24:33Greva foamei cu taxiuri galbene în piața Constituției —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:13Radacini Metier – Best of Show Moldova Sparkling Wine —» Fine Wine
14:05:302024 Geneva Motor Show-uleţ —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:03:28Armata se comportă în trafic ca poliția, arogant —» Curaj.TV | Media alternativă
08:53:20Poliția, exemplu prost pentru alți șoferi —» Curaj.TV | Media alternativă
20:55:03How We Built a New Home for WordPress.com Developers Using the Twenty Twenty-Four Theme —» Misterioz
15:29:40Despre guvernarea PAS, deja la timpul trecut. „Sistemul se opune” abia începe —» Nicolae Federiuc
14:50:50ABC-ul reciclării —» BiblioCity
11:41:07NADIR (trad. al español*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:04:22IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:15:14Moldova, record de medalii la Mundus Vini —» Fine Wine
06:38:28CORIFEI AI POEZIEI FRANCEZE —» Leo Butnaru
20:50:02Băi de urzici (I) —» Argentina Gribincea's Blog
19:01:16Atacată de o haită de cîini apoi agresată la primăria Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:15MĂRIEI SALE POEZIA —» Leo Butnaru
12:02:58Promovarea valorilor europene —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
07:00:26CONFLUENȚE PESTE MILENII —» Leo Butnaru
06:50:37Vasile Romanciuc, poetul cu aripi de carte —» BiblioCity
06:14:46DIALOG ȘI VERSURI DIN „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:38:41More Control Over the Content You Share —» Soţii Bragaru
20:21:06Polițistă la volan, fără centură, cu telefon —» Curaj.TV | Media alternativă
12:39:45My Condolences, You’re Now Running a Billion-Dollar Business —» Soţii Bragaru
19:59:40Dragobete Party de Ziua Îndrăgostiților la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă